Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 57.05 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 3.44 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
23 AUG 2021 11:47AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 23 August 2021)
SUPPLIED
57,05,07,750
PIPELINE
13,34,620
BALANCE AVAILABLE
3,44,06,720
More than 57.05 crore (57,05,07,750) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, 13,34,620 doses are in the pipeline.
More than 3.44 Cr (3,44,06,720) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংলিবগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন কোতি ৫৭.০৫ হেন্না কাপথোকখ্রে
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৩.৪৪ হেন্না হৌজিকসু লৈরি
23 AUG 2021 11:47AM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিন কাপ্পগী খোঙজেল য়াংখৎনবা অমসুং স্কোপ চাউথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ ২০২১গী জুনগী ২১দগী হৌখ্রবনি। ভেক্সিনেসনগী দ্রাইব অসি নিংথিনা থৌরাং তৌবা ঙম্নবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন অসিবু পরিং অমদা পুরক্নবা ভেক্সিনবু হেন্না ফংহনবা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিনশিং হান্ননা য়েংশিনবগী থবক কন্না হোৎনরি।
লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইবগী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা মতেং পাংলি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অমদা, কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা শুংলিবা ভেক্সিনশিং অসিদগী ৭৫% লৈদুনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লেম্না য়েন্থোক্কনি।
ভেক্সিন দোজ
(২০২১গী ওগস্তকী ২৩ ফাওবদা)
য়েনখ্রবা
৫৭,০৫,০৭,৭৫০
পাইপলাইন
১৩,৩৪,৬২০
হৌজিক লৈরিবা
৩,৪৪,০৬,৭২০
হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভারত সরকারগী (লেম্না) অমসুং রাজ্যশিংনা হকথেংননা লৈবা কেতগরীগী খুৎথাংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৭.০৫ (৫৭,০৫,০৭,৭৫০) হেন্না পীখ্রে। মখা তানা দোজ ১৩,৩৪,৬২০ পাইপলাইন্দা লৈরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্নদবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ কোতি ৩.৪৪ (৩,৪৪,০৬,৭২০) হেন্না হৌজিকসু লৈরি।