হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ - নুমিৎ ২১৬শুবা
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৫৬.১৬ হেনখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৪৮.৮৪ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ গী মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ২২.৯২ হেন্না কাপখ্রে
19 AUG 2021 8:21PM by PIB Imphal
ঙসিগী নুমিংদাং পুং ৭তা ফোঙবা প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভারত্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ করোর ৫৭.১৬ (৫৭,১৬,৭১,২৬৪) হেন্না কাপখ্রে। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেজ অসি জুন ২১দগী হৌখি। নুমিদাং পুং ৭কী প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি ভেক্সিন দোজ লাখ ৪৮ (৪৮,৮৪,৪৪০) হেন্না কাপখি।
ঙসি চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ গী মীওইশিংদা অহানবা দোজ ওইনা ভেক্সিন দোজ ২৬,৬৬,৮৩১ কাপখ্রে অমসুং অনিশুবা দোজ ওইনা ভেক্সিন দোজ ৫ ৬,০১,৪৩৭ কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭তা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪গী অপুনবা মীওই ২১,১৩,১১,২১৮দা মখোয়গী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং পুন্না মীওই ১,৭৯,৪৩,৩২৫দা মখোয়গী অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
মখাদা পীরিবা তেবেল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪কী মীওইশিংদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজশিং অদু উৎলি৷
মশিং
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১১৯৫৯৩
৩৬০০
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৯৬৩৭৮৯
৩৯২৩৫৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৯৩৪৫৬
১৩২৯৩
৪
অসাম
৭১৭৮৫১৪
৪৬১১০৯
৫
বিহার
১৪৩৮৩৫৫৯
১০০১৯৪২
৬
চান্দিগর
৪১৮৬৮২
২৫৮৩১
৭
ছত্তিসগর
৪৪১১৩৪৮
৫১৬০৭১
৮
দদ্রা অমসুং নগর হভেলি
২৭৫০৬৯
১০১১৭
৯
দামন অমসুং দিয়ু
১৮১৮৬৫
১২৭০৫
১০
দিল্লী
৪৭০২১০৪
৮২৪৫২২
১১
গোৱা
৫৭২৬৯৭
৩৭৬৬০
১২
গুজরাত
১৫৯০৩১৯৯
১২০১০২৩
১৩
হরিয়ানা
৫৮২২০২৬
৭৬৫১৯৫
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৬০৫৫৭৫
৪৮৯০৫
১৫
জম্মু কশ্মির
২১৯৫৫০৫
১০২৯২১
১৬
ঝার্খন্দ
৪৭৮২১৮৯
৪২৬৭১২
১৭
কর্নাতকা
১৩১০৬৯৭৮
১১৮২৩৬৮
১৮
কেরলা
৬৪৩৭৬৬৭
৪৮৭৩৮৮
১৯
লদাখ
৯১৩৬৭
২৬৫৭
২০
লক্ষদীপ
২৬৩৫২
৯৯১
২১
মধ্য প্রদেশ
১৯৪৯৮৬৭২
১২৮৯১০৩
২২
মহারাস্ত্র
১৫২৮০৩১৭
১৩১৮৩৫৬
২৩
মনিপুর
৬০৩১৮৯
১৬৮৭৮
২৪
মেঘালয়
৫৪৫৯৫৭
১৭৮৪৬
২৫
মিজোরাম
৩৭৪৪১৮
১০৩৫০
২৬
নাগালেন্দ
৩৭৬৬১৩
১৩৮২৭
২৭
ওরিশা
৭২০৪৯০৯
৭৭০২৮৬
২৮
পুদুচেরী
২৯৯৭৯৮
৮৫২৫
২৯
পঞ্জাব
৩৫৮২৯২৬
৩২৯৯২৩
৩০
রাজস্থান
১৪২০৮৮২৩
১৮০০০১৯
৩১
সিক্কিম
৩১৪০০১
৮৬৯১
৩২
তামিল নাদু
১১৫৫৬৩২২
৯৯৪০৪২
৩৩
তেলঙ্গনা
৬১০০৮২৪
৮৭২৪৪৪
৩৪
ত্রিপুরা
১২১২৯০৫
৪৮০৪৩
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২৭৭৮৯৯৩৯
১৭০৯০৮৬
৩৬
উত্তরাখন্দ
৩১২১৭৪৩
২৩২৪৩৫
৩৭
নোংচুপ বেঙ্গল
১০৬৬৮৩২৮
৯৮৬১০৩
অপুনবা
২১১৩১১২১৮
১৭৯৪৩৩২৫
ভেক্সিন দোজ ৫৭,১৬,৭১,২৬৪ গী অপুনবা ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি মখাদা পীরিবা অসুম্না পোপুলেসন প্রাইওরিতী গ্রুপশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা খাইদোকখি।
অপুনবা ভেক্সিন দোজকী কভরেজ
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
ফ্রন্তলাইন
ৱর্করশিং
চহি ১৮-৪৪গী মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫গী মীওইশিং
চহি ≥ ৬০গী মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
১০৩৫২৪০৪
১৮২৯৮০৭১
২১১৩১১২১৮
১২১২৫৪০৩৯
৮২৭৬৪৮৭৪
৪৪৩৯৮০৬০৬
অনিশুবা দোজ
৮১৭৩১৩৩
১২৪৩০৭৮৯
১৭৯৪৩৩২৫
৪৭৭৪০৮৩৯
৪১৪০২৫৭২
১২৭৬৯০৬৫৮
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ২১৬নি শুবা নুমিৎতা (২০২১গী ওগস্ত ১৯) ফাওবদা পুন্না ভেক্সিন দোজ ৪৮,৮৪,৪৪০কাপখি৷ নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, বেনিফিসিয়রী ৩৬,৩৫,৭৫২দা অহানবা দোজ কাপখি অমসুং বেনিফিসিয়রী ১২,৪৮,৬৮৮দা অনিশুবা দোজ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অসিগী ফাইনেল রিপোর্তশিং অদু মপুং ফারগনি৷
তাং: ওগস্ত ১৭, ২০২১ (২১৫নি শুবা নুমিৎ)
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
ফ্রন্তলাইন
ৱর্করশিং
চহি ১৮-৪৪গী মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫গী মীওইশিং
চহি ≥ ৬০গী মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
৩৫৭
২৬১৭
২৬৬৬৮৩১
৬৮৭২৭২
২৭৮৬৭৫
৩৬৩৫৭৫২
অনিশুবা দোজ
১৪৭২৪
৫২৫৬৮
৬০১৪৩৭
৩৭৬৬৪২
২০৩৩১৭
১২৪৮৬৮৮
ভেক্সিনেসনগী থবক অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা মীওই কাংলুপশিংবু কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবা খুৎলাই অমা ওইনা মখা তানা অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা য়েংশিল্লগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 216
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses 57.16 Cr
More than 48.84 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
More than 22.92 Cr Vaccine doses administered in the age group 18-44, so far
19 AUG 2021 8:21PM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed 57.16 Crore (57,16,71,264) as per the 7 pm provisional report today. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June. More than 48 lakh (48,84,440) Vaccine Doses have been administered today, as per the 7 pm provisional report.
26,66,831 vaccine doses were administered as first dose and 6,01,437 vaccine doses given as second dose in the age group 18-44 years today. Cumulatively, 21,13,11,218 persons in the age group 18-44 years across 37 States/UTs have received their first dose and total 1,79,43,325 have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
119593
3600
2
Andhra Pradesh
4963789
392358
3
Arunachal Pradesh
393456
13293
4
Assam
7178514
461109
5
Bihar
14383559
1001942
6
Chandigarh
418682
25831
7
Chhattisgarh
4411348
516071
8
Dadra & Nagar Haveli
275069
10117
9
Daman & Diu
181865
12705
10
Delhi
4702104
824522
11
Goa
572697
37660
12
Gujarat
15903199
1201023
13
Haryana
5822026
765195
14
Himachal Pradesh
2605575
48905
15
Jammu & Kashmir
2195505
102921
16
Jharkhand
4782189
426712
17
Karnataka
13106978
1182368
18
Kerala
6437667
487388
19
Ladakh
91367
2657
20
Lakshadweep
26352
991
21
Madhya Pradesh
19498672
1289103
22
Maharashtra
15280317
1318356
23
Manipur
603189
16878
24
Meghalaya
545957
17846
25
Mizoram
374418
10350
26
Nagaland
376613
13827
27
Odisha
7204909
770286
28
Puducherry
299798
8525
29
Punjab
3582926
329923
30
Rajasthan
14208823
1800019
31
Sikkim
314001
8691
32
Tamil Nadu
11556322
994042
33
Telangana
6100824
872444
34
Tripura
1212905
48043
35
Uttar Pradesh
27789939
1709086
36
Uttarakhand
3121743
232435
37
West Bengal
10668328
986103
Total
211311218
17943325
The cumulative vaccination coverage of 57,16,71,264 vaccine doses is segregated based on population priority groups, as follows.
Cumulative Vaccine Dose Coverage
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
10352404
18298071
211311218
121254039
82764874
443980606
2nd Dose
8173133
12430789
17943325
47740839
41402572
127690658
As on Day-216of the vaccination drive (19thAugust, 2021), total 48,84,440vaccine doses were given. 36,35,752beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 12,48,688beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 19thAugust, 2021 (216thDay)
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
357
2617
2666831
687272
278675
3635752
2nd Dose
14724
52568
601437
376642
203317
1248688
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.