Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update
More than 56.81 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 2.89 Crore balance and unutilized doses still available with States/UTs and private hospitals to be administered
16 AUG 2021 10:22AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 16 August 2021)
SUPPLIED
56,81,14,630
CONSUMPTION
54,22,75,723
BALANCE AVAILABLE
2,89,47,890
More than 56.81 crore (56,81,14,630) vaccine doses have been provided to States/UTs so far, through all sources.
Of this, the total consumption including wastages is 54,22,75,723 doses (as per data available at 8 AM today).
More than 2.89 Cr (2,89,47,890) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs and private hospitals to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ
ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৬.৮১ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিং অমসুং প্রাইভেৎ হোস্পিতালশিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ২.৮৯ হেন্না লৈরি
16 AUG 2021 10:22AM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং কাপ্পগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকার অসিনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখি৷ রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবগীদমক মখোয়দা লৈহৌরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা য়েংশিনবিবা, ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহনবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন কাইহন্দনা থমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেন্না-হেন্না পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা মখোয়দা মতেং পাংদুনা লাক্লি৷ কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অসিদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথোক্লিবা ভেক্সিনগী ৭৫%দি কেন্দ্র সরকারনা লৌশিল্লগনি অমসুং লেম্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লগনি৷
ভেক্সিন দোজশিং
(২০২১গী ওগস্ত ১৬ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৫৬,৮১,১৪,৬৩০
শিজিন্নখিবা
৫৪,২২,৭৫,৭২৩
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা
২,৮৯,৪৭,৮৯০
হৌজিক ফাওবদা সোর্স পুম্নমক শিজিন্নদুনা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৬.৮১ হেন্না (৫৬,৮১,১৪,৬৩০) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে৷
মসিগী মনুংদা, মাংখিবশিং য়াওনা পুন্না শিজিন্নখিবা মশিং অসি দোজ ৫৪,২২,৭৫,৭২৩নি(ঙসি অয়ুক পুং ৮দা ফংখিবা দাতাগী মতুং ইন্না)৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিং অমসুং প্রাইভেৎ হোস্পিতালশিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ২.৮৯ হেন্না (২,৮৯,৪৭,৮৯০)লৈরি৷