Prime Minister's Office
Prime Minister to address the education community in the country on 29th July
PM to launch multiple key initiatives to mark the first anniversary of National Education Policy 2020
Initiatives mark a significant step towards realization of the goals of NEP 2020
28 JUL 2021 12:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address policy makers in the domain of education and skill development, students, teachers, across the country on 29th July 2021, via video conferencing, to mark the completion of one year of reforms under the National Education Policy 2020. He will also launch multiple initiatives in the education sector.
Prime Minister will launch the Academic Bank of Credit that will provide multiple entry and exit options for students in Higher education; 1st Year Engineering Programmes in Regional Languages and Guidelines for Internationalization of Higher Education.
The initiatives to be launched also include Vidya Pravesh, a three month play based school preparation module for Grade 1 students; Indian Sign Language as a Subject at secondary level; NISHTHA 2.0, an integrated programme of teacher training designed by NCERT; SAFAL (Structured Assessment For Analyzing Learning Levels), a competency based assessment framework for Grades 3, 5 and 8 in CBSE schools; and a website dedicated to Artificial Intelligence.
Further, the event will witness the launch of National Digital Education Architecture (NDEAR) and National Education Technology Forum (NETF).
These initiatives will mark a significant step towards realization of the goals of NEP 2020 and will make the education sector more vibrant and accessible.
The NEP, 2020 is the guiding philosophy for changing the learning landscape, making education holistic and for building strong foundations for an Atmanirbhar Bharat.
This is the first education policy of the 21st century and replaces the thirty-four year old National Policy on Education (NPE), 1986. Built on the foundational pillars of Access, Equity, Quality, Affordability and Accountability, this policy is aligned to the 2030 Agenda for Sustainable Development and aims to transform India into a vibrant knowledge society and global knowledge superpower by making both school and college education more holistic, flexible, multidisciplinary, suited to 21st century needs and aimed at bringing out the unique capabilities of each student.
The Union Education Minister will also be present on the occasion.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জুলাই ২৯দা লৈবাক অসিদা লৈরিবা এজুকেসন কম্ম্যুনিতীদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংগদৌরি
নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০ চহি অমা মপুং ফারকপগা মরী লৈননা মরু ওইবা ইনিসিয়েতিব কয়ামরোম প্রধান মন্ত্রীনা লোঞ্চ তৌরগনি
এন.ই.পি. ২০২০গী পান্দমশিং অসি ফংনবা হোৎনবদা ইনিসিয়েতিবশিংনা মরু ওইবা খোঙথাং অমা মার্ক তৌরগনি
28 JUL 2021 12:40PM by PIB Imphal
নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০গী রিফোর্মশিং চহি অমা মপুং ফারকপগা মরী লৈননা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ২০২১গী জুলাই ২৯দা লৈবাক অসিদা লৈরিবা মহৈরোইশিং, ওজাশিং, এজুকেসন অমসুং স্কিল দিবলপমেন্তগী দোমেন্দা লৈরিবা পোলিসী মেকরশিংদা ৱারোল ফোংদোক্লগনি৷ মহাক্না এজুকেসন সেক্তরদা ইনিসিয়েতিব কয়ামরোমসু লোঞ্চ তৌরগনি৷
প্রধান মন্ত্রীনা হাইয়র এজুকেসন ইন্তরনেস্নেলাইজেসন তৌবগী গাইদলাইনশিং; রিজনেল লোনশিংদা অহানবা চহিগী ইঞ্জিনিয়রিং প্রোগ্রামশিং অমসুং হাইয়র এজুকেসন তম্লিবা মহৈরোইশিংগী এন্ত্রী অমসুং একজিৎ ওপ্সন কয়ামরোম ফংহনগদৌরিবা একাদেমিক বেঙ্ক ওফ ক্রেদিৎ অদু লোঞ্চ তৌরগনি৷
লোঞ্চ তৌগদৌরিবা ইনিসিয়েতিবশিং অসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি গ্রেদ ১ মহৈরোইশিংগী থা অহুমগী ওইবা প্লে বেজ স্কুল প্রিপরেসন মোদ্যুল অমা ওইরিবা বিদ্য প্রবেশ; সেকেন্দরী লেবেলদা সবজেক্ত অমা ওইনা ইন্দিয়ন সাইন লেঙ্গুয়েজ; এন.সি.ই.আর.তি.না দিজাইন তৌখিবা ওজাশিং ত্রেনিং তৌবগী ইন্তিগ্রেতেদ প্রোগ্রাম অমা ওইরিবা নিস্থা ২.০; সি.বি.এস.ই. স্কুলশিংদা লৈরিবা গ্রেদ ৩,৫ অমসুং ৮গী কম্পিতেন্সী বেজ এসেসমেন্ত ফ্রেমৱার্ক অমা ওইরিবা এস.এ.এফ.এ.এল. (স্ত্রকচর এসেসমেন্ত ফোর এনালাইজিং লর্নিং লেবেলশিং); অমসুং আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্সতা দেদিকেত তৌরিবা ৱেবসাইত অমনি৷
মখাতানা, থৌরম অসিদা নেস্নেল দিজিতেল এজুকেসন আর্কিতেকচর(এন.দি.ই.এ.আর.) অমসুং নেস্নেল এজুকেসন তেক্নোলোজী ফোরম(এন.ই.তি.এফ.) লোঞ্চ তৌরগনি৷
এন.ই.পি. ২০২০গী পান্দমশিং অসি ফংনবা হোৎনবদা হায়রিবা ইনিসিয়েতিবশিং অসিনা মরু ওইবা খোঙথাং অমা মার্ক তৌরগনি অমসুং এজুকেসন সেক্তর অসি হেন্না মঙাল নাইহল্লগনি অমসুং মপুং ফাহল্লগনি৷
এন.ই.পি., ২০২০ অসিনা লর্নিং লেন্দস্কেপ অদু হোংদোক্নবগী, এজুকেসন অসি হোলিস্তিক ওইহন্নবা অমসুং অত্মনির্ভর ভারত অমগী অফবা ফাউন্দেসনশিং শেমগৎনবগী গাইদিং ফিলোসোফী ওইরি৷
মসিনা ২১শুবা চহি-চাগী ইহান-হানবা এজুকেসন পোলিসী ওইরি অমসুং মসিনা চহি কুনথ্রাগা মরি শুরবা নেস্নেল পোলিসী ও এজুকেসন(এন.পি.ই.), ১৯৮৬ শিন্দোকখ্রে৷ এসেস, ইক্বুইতী, ক্বালিতী, এফোর্দেবিলিতী অমসুং একাউন্তেবিলিতীদা য়ুমফম ওইদুনা শেমগৎখিবনা, মসিগী পোলিসী অসি ২০৩০গী এজেন্দা ফোর সস্তেনেবল দিবলপমেন্ত অদুদা য়ুমফম ওইদুনা চৎলি অমসুং মসিনা ভারত অসি ২১শুবা চহি-চা অসিদা দরকার ওইরিবশিং অসিগা চান্নবা মওংদা স্কুল অমসুং কোলেজ এজুকেসন অসি হেন্না হোলিস্তিক, ফ্লেক্সিবল, মল্তিদিসিপ্লিনরী ওইহন্দুনা লৈবাক অসি হেন্না মপুং ফাবা নোলেজ সোসাইতী অমদা পুরক্নবা অমসুং গ্লোবেল নোলেজ সুপরপৱারদা ওন্থোক্নবা পান্দম থম্লি অমসুং মহৈরোই খুদিংমক্কী মখন্ননা তৌবা ঙম্বশিং অদু পুথেক্নবা পান্দম থম্মী৷
থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী মহৈ-মশিং মন্ত্রী অদুসু শরুক য়ারগনি৷