হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভেক্সিন দোজ কোতি ২০.৭৮ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে
হৌজিক হৌজিক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.৯৪ হেন্না শিজিন্ননবা লৈরি
18 MAY 2021 7:50PM by PIB Imphal
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা কোবিদ ভেক্সিনশিং অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা লেম্না ফংহন্দুনা লাক্লি৷ লাইচৎ অসি তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইন্দুনা থেংননবা অমসুং লাকশিন্ননবগীদমক ভেক্সিন কাপথোকপা অসি ভারত সরকারগী কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রাতিজিগী য়াম্না মরু ওইবা পিল্লর অমনি৷
২০২১গী মে ১দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইজ অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস ৩ স্ত্রাতিজি চৎনবা হৌখ্রে৷ স্ত্রাতিজি অসিগী মখাদা, থা খুদিংগী ওইনা মেনুফেকচরর খুদিংমক্তা সেন্ত্রেল দ্রগ লেবোরেতরী(সি.দি.এল.)না ক্লিয়র তৌরবা ভেক্সিন দোজকি ৫০%দি ভারত সরকারনা লৌশিল্লগনি৷ সরকারনা লৌশিল্লিবা ভেক্সিন অসি মমাংগী মতমদা তৌখিবা মতৌ অদুগুম্না রাজ্য সরকারশিং অসিদা লেম্না ফংহল্লগনি৷
হৌজিক ফাওবদা, ভারত সরকারনা ভেক্সিন দোজ কোতি ২০.৭৮ হেন্না(২০,৭৮,০৪,৮৯০) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লেম্না অমসুং দাইরেক্ত প্রোক্যোরমেন্তগী খুৎথাংদা ফংহনখ্রে৷ মসিগী মনুংদা মাংখিবা ভেক্সিন দোজশিং য়াওনা ২০২১গী মে ১৬ ফাওবদা চাংচৎতা শিজিন্নখিবা ভেক্সিন দোজ অদু পুন্না ১৮,৮৩,৪৭,৪৩২নি(ঙসি অয়ুক পুং ৮দা ফংখিবা দাতা)৷
হৌজিক হৌজিক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.৯৪ হেন্না(১,৯৪,৫৭,৪৫৮) শিজিন্ননবা লৈরি৷
মখাতানা, লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ৩ অসিদা অহেনবা ভেক্সিন দোজ লাখ ১(১,০০,০০০) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ফংলগনি৷
২০২১ মেগী অনিশুবা চয়োলদা(২০২১গী মে ১৮দগী মে ৩১ ফাওবা), ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি. পুম্নমক্তা ভেক্সিন দোজ কোতি ১ লাখ ৯৫রোম লেম্না ফংহল্লগনি৷ মসিগী ইনফোর্মেসন অসি ভারত সরকারনা মাংজৌননা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা খঙহনখ্রে৷ মসিগীসু মথক্তা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা দাইরেক্ত প্রোক্যোরমেন্ত তৌননবগীদমক দোজ লাখ ৭২.৪৯ ফংলগনি৷

Ministry of Health and Family Welfare
More than 20.78 crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 1.94 crore doses still available with States/UTs to be administered
18 MAY 2021 7:50PM by PIB Delhi
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In addition,the Govt. of India has also been facilitating direct procurement of vaccines by the States/UTs. Vaccination is an integral pillar of the comprehensive strategy of Government of India for containment and management of the pandemic, along with Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour.
Implementation of the Liberalized and Accelerated Phase 3 Strategy of Covid-19 Vaccination has started from 1st May 2021. Under the Strategy, in every month 50% of the total Central Drugs Laboratory (CDL) cleared vaccine doses of any manufacturer would be procured by Govt. of India. It would continue to make these doses available to the State Govts totally free of cost as was being done earlier.
Government of India has so far provided, both through the free of cost category and through direct state procurement category,more than 20.78 crore vaccine doses (20,78,04,890) to States/UTs. Of this, the total consumption, including wastages is 18,83,47,432 doses (as per data available at 8 AM today).
More than 1.94 crore COVID Vaccine doses (1,94,57,458) are still available with the States/UTs to be administered.
Furthermore, 1 lakh (1,00,000) vaccine doses are in the pipeline and will be received by the States/UTs within the next 3 days.
In the second quarter of May 2021 (18th May to 31st May 2021), 1 crore 95 lakh doses would be made available free of cost by Govt of India to all States/UTs. This advance information has already been shared with States/UTs by Govt of India. In addition, 72.40 lakh doses would be available for direct procurement by the States/UTs.