PIB Backgrounder
কোভিড-১৯ সন্দৰ্ভত পিআইবিৰ বুলেটিন
06 MAY 2021 2:13PM by PIB Guwahati
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
ভাৰত চৰকাৰে বৰ্তমানলৈকে ১৭.১৫ কোটিতকৈও অধিক ভেকচিন ড’জ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰ শাসিত প্ৰদেশসমূহক বিনামূলীয়াকৈ দিছে
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰ শাসিত প্ৰদেশ সমূহত এতিয়াও ৮৯ লাখতকৈ অধিক ড’জ দিব পৰাকৈ আছে। অহা ৩ দিনৰ ভিতৰত ৰাজ্য/কেন্দ্ৰ শাসিত প্ৰদেশে ২৮ লাখৰো অধিক ড’জ অতিৰিক্তভাৱে লাভ কৰিব।
সবিশেষ জানিবলৈঃ
ইণ্ডিয়ান কাষ্টমছত অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটৰ্ছ ৰৈ থকা নাই
কিছুমান সংবাদ মাধ্যমত কোৱা হৈছে যে কাষ্টম কৰ্তৃপক্ষৰ পৰা অনুমতি পাবলৈ কাষ্টম ৱেৰহাউছত অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটৰ্ছ ৰৈ আছে। এই বাতৰি সম্পূৰ্ণৰূপে অশুদ্ধ, প্ৰকৃত সত্যৰ ওপৰত আধাৰিত নহয় আৰু ভিত্তিহীন। আন্তৰ্জাতিক সাহায্য সামগ্ৰী হিচাপে ৩০০০ অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটৰ্ছ দেশত পোৱা হৈছে; এনেদৰে পোৱা সকলো সামগ্ৰী আদায় দিয়া হৈছে। কাষ্টম কৰ্তৃপক্ষই অক্সিজেন কনচেণ্ট্ৰেটৰ্ছৰ দ্ৰুত আদায়ৰ দায়িত্ব সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ ২৪×৭ কাম কৰি আছে।
সবিশেষ জানিবলৈঃ
বিশ্ব সম্প্ৰদায়ৰ পৰা কেন্দ্ৰই লাভ কৰা ক’ভিড-১৯ সামগ্ৰীৰ ফলপ্ৰসু আৱণ্টনে ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰ শাসিত প্ৰদেশলৈ সমলৰ স্থিতি বৃদ্ধি কৰিছে
ভাৰত চৰকাৰে বিভিন্ন দেশৰ পৰা ২৭ এপ্ৰিল, ২০২১ৰ পৰা ক’ভিড-১৯ সাহায্য, চিকিৎসা সামগ্ৰী আৰু আহিলা আন্তৰ্জাতিক দান/সাহায্য লাভ কৰি আছে। এতিয়ালৈকে লাভ কৰা সকলো সামগ্ৰী ৰাজ্য/প্ৰতিষ্ঠান আৰু পৰিপূৰক অংশবিলাকলৈ আৱণ্টন দিয়া হৈছে। এয়া এক চলিথকা কাৰ্য। ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে এই জটিল সময়ত ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰ শাসিত প্ৰদেশসমূহে চলাই থকা প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰতি বিভিন্ন উপায় আৰু পদক্ষেপেৰে সকলো সহযোগিতা আৰু সমৰ্থন আগবঢ়োৱা। টীকাকৰণ অভিযানৰ তৃতীয় পৰ্যায়ত ১৮-৪৪ বয়সৰ ৯ লাখতকৈ অধিক সুফলভোগীক টীকা দিয়া হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত এক স্থিৰ গতিত ৩.২৯ লাখতকৈ অধিক আৰোগ্য হৈছে। এপ্ৰিল মাহত গড় সাপ্তাহিক আৰোগ্য প্ৰায় ৫৩ হাজাৰৰ পৰা ৩ লাখলৈ বৃদ্ধি পাইছে।
সবিশেষ জানিবলৈঃ
ইণ্ডিয়ান নেভীয়ে ক’ভিড সাহায্য অভিযান চলাই আছেঃ নখন যুদ্ধজাহাজে বাহিৰৰ পৰা অক্সিজেন, চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহন কৰি আছে
ইণ্ডিয়ান নেভীয়ে ইয়াৰ ক’ভিড সাহায্য অভিযান সমুদ্ৰ সেতু ২ মুম্বাই, বিশাখাপট্টনম আৰু কোচিত থকা সকলো নৌ কমাণ্ডছৰ জাহাজৰ জৰিয়তে চলাই আছে, পাৰ্ছিয়ান উপকূল আৰু দক্ষিণ পূৱ এছিয়াৰ বন্ধু দেশৰ পৰা অহা তৰল মেডিকেল অক্সিজেন আৰু সংলগ্ন চিকিৎসা সামগ্ৰী কঢ়িওৱা কামত নিয়োজিত হৈ আছে।
For Details :
গুৰুত্বপূৰ্ণ টুইট

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
06 MAY 2021 2:13PM by PIB Delhi
· Effective Allocation of COVID-19 Materials received from the Global Community by Centre to States and UTs
has led to Resource Augmentation on the Ground
· India’s Cumulative Vaccination Coverage exceeds 16.25 Crore as the Nationwide Vaccination Drive expands
· On a steady streak, over 3.29 Lakh Recoveries in the last 24 hours
· No pendency of Oxygen Concentrators with Indian Customs
• Indian Navy steps up COVID Relief Operations: Nine Warships transporting Oxygen, Medical Equipment from Abroad
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION AND BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
Govt. of India has so far provided more than 17.15 crore vaccine doses to States/UTs Free of Cost
More than 89 lakh doses are still available with the States/UTs to be administered.
Over 28 Lakh doses in addition will be received by the States/UTs in the next 3 days.
For Details:
No pendency of Oxygen Concentrators with Indian Customs
It has been reported in some sections of the media that oxygen concentrators are pending at the Customs warehouse for getting clearance from the Custom authorities.The news is totally incorrect, not based on facts and without any basis.3000 Oxygen Concentrators received in the Country as International Relief Aid; All delivered/dispatched. Customs authorities working 24×7 to fast track consignments of Oxygen concentrators
For Details:
Effective Allocation of COVID-19 Materials received from the Global Community by Centre to States and UTs
Government of India has been receiving international donations/aid of Covid-19 relief medical supplies and equipment since 27 April 2021 from different countries. All items received so far are allocated to the states/institutions and substantial part of it stands delivered. This is an ongoing exercise. The aim is to extend all support and assistance through various means and measures to strengthen the States’ and UT’s efforts during this critical phase. More than 9 Lakh beneficiaries of age group 18-44 Vaccinated under Phase-3 of Vaccination Drive.
On a steady streak, over 3.29 Lakh Recoveries in the last 24 hours. Average Weekly recoveries increased from around 53 Thousand to 3 Lakhs in the month of April
For Details :
Indian Navy steps up COVID Relief Operations: Nine Warships transporting Oxygen, Medical Equipment from Abroad
The Indian Navy has stepped up its COVID relief Operation Samudra Setu II with ships from all three Naval Commands in Mumbai, Visakhapatnam and Kochi, deployed for shipment of Liquid Medical Oxygen and associated medical equipment from friendly foreign countries in Persian Gulf and South East Asia.
For Details :