স্তীল মন্ত্রালয়
স্তীল প্লান্তশিংনা লিক্বুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন এম.তি. ৪০৭৬ সপ্লাই তৌরি
05 MAY 2021 6:10PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী পব্লিক অমসুং প্রাইভেৎ সেক্তর অনিমক্তা লৈরিবা স্তীল কম্পেনীশিংনা লৈবাক অসিদা মেদিকেল ওক্সিজেনগী অৱাৎপা লৈরিবশিং অসি পীবা ঙম্নবা হোৎনখ্রে৷ ঙরাং, স্তীল প্লান্তশিংনা পুথোকখিবা অপুনবা লিক্বুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন(এল.এম.ও.) অদু এম.তি. ৩৬৮০.৩০নি অমসুং অপুনবা এল.এম.ও. সপ্লাইনা এম.তি. ৪০৭৬.৬৫ ওইখি৷ মসিগা য়েংনবা মতমদা ২০২১গী এপ্রিল ২৫দা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা সপ্লাই তৌখিবা এল.এম.ও. অদু মেত্রিক তন ৩১৩১.৮৪ ওইখি৷ এপ্রিল থা ময়াই চল্লকপা অদুৱাইদা, চাংচৎতা নোংমদা মেত্রিক তন ১৫০০-১৭০০ ফাওবা দিস্পেতচ তৌখিরম্মী৷
মমাংগী চয়োলদা স্তীল অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা পব্লিক অমসুং প্রাইভেৎ সেক্তর অনিমক্তা লৈরিবা স্তীল কম্পেনীশিংগী কেপ্তেনশিংগা লোইননা মীফম কয়ামরোম পাংথোকখ্রে৷ স্তীল প্লান্তশিং অসিদগী মেদিকেল ওক্সিজেন সপ্লাই তৌবা হেনগৎহন্নবা হোৎনবদা অমসুং হেল্থকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি হেন্না পাকথোক চাওথোকহন্নবগীদমক ওক্সিজিনেতেদ-বেদশিং য়াওবা জম্বো-সাইজ কোবিদ-কেয়র ফেসিলিতীশিংসু শেমগৎনবা হোৎনবদা তৌবা য়াবা থবক পুম্নমক পাংথোক্নবা মহাক্না খঙহনখ্রে৷
লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী চাওবা স্তীল প্রদ্যুসর অমা ওইরিবা স্তীল ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা লৈবাক অসিদা লিক্বুইদ মেদিকেল ওক্সিজেন সপ্লাই তৌনবা মহাক্কী কেপাবিলিতীশিং হেন্না-হেন্না ফহন্দুনা লাক্লি৷ ভিলাই(ছত্তিশগর), রৌকেলা(ওরিশা), বোকারো(ঝর্খন্দ), দুর্গপুর অমসুং বর্নপুর(ৱেস্ত বেঙ্গল)দা লৈরিবা মহাক্কী ইন্তিগ্রেতেদ স্তীল প্লান্তশিং অসিদগী নুংতি নুমিৎ খুদিংগী পুথোরক্লিবা এল.এম.ও. অদু এপ্রিলগী অনিশুবা চয়োলদা মেত্রিক তন(এম.তি.) ৫০০রোম পুথোকলম্বদগী হৌজিক্না নোংমদা এম.তি. ১১০০ হেন্না পুথোক্লি৷ হৌজিক ফাওবদা কম্পেনী অসিনা এল.এম.ও. এম.তি. ৫০,০০০ হেন্না সপ্লাই তৌখ্রে৷ ২০২১গী এপ্রিল থা অসিদা, এস.এ.আই.এল.না প্লান্তশিং অসি লৈরিবা রাজ্যশিং য়াওনা লৈবাক অসিগী রাজ্য ১৫দা এল.এম.ও. এম.তি. ১৭৫০০ হেন্না ফংহনখ্রে৷
বোকারো, রৌকেলা অমসুং দুর্গপুরদা লৈরিবা এস.এ.আই.এল. প্লান্তশিংদগী লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা ওক্সিজেন ফংহন্নবা ঙরাং এল.এম.ও. এম.তি. ৯৫০ হেন্না পুরিবা “ওক্সিজেন এক্সপ্রেস”ত্রেন ১৪দা হাপ্পা লোইখ্রে৷ এস.এ.আই.এল. প্লান্তশিংদা তেঙ্করশিং এয়রলিফ তৌদুনা থুংলকখ্রে অমসুং তেঙ্করশিং অদু ওক্সিজেন হাল্লবা মতুংদা রোদ অমসুং রেলগী খুৎথাংদা মখোয় মখোয়গী পন্থুংফমশিংদা চৎখ্রে৷ রেলৱে, এয়র ফোর্স, স্তীল প্লান্তশিং অমসুং ওক্সিজেন প্লান্তশিংনা তেঙ্করশিং অসি ত্রান্সপোর্ত তৌনবা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷ ঙসি ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা ওস্ত্রেলিয়াগী পর্থতগী ক্রাইয়োজেনিক তেঙ্কর ৪ এয়রলিফ তৌরকখ্রে৷

Ministry of Steel
Steel plants supply 4076 MT Liquid Medical Oxygen
05 MAY 2021 6:10PM by PIB Delhi
Steel companies from across the country, from both the public and private sectors, have stepped up efforts to meet the nation’s requirement of medical oxygen. Yesterday, the Total Liquid Medical Oxygen(LMO) Production by the Steel plants was 3680.30 MT, and Total LMO Supply was 4076.65 MT. In comparison, the LMO supply was 3131.84 Metric Tonnes to various states on the 25th April 2021. In mid-April, on an average 1500-1700 Metric tonnes /day was being dispatched.
Minister of Steel and Petroleum &Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan last week had held a series of meetings with captains of steel companies of both public and private sectors. He had called for doing everything possible to enhance supply of medical oxygen from steel plants and also for building jumbo-sized COVID-care facilities with oxygenated-beds to augment the healthcare infra.
Steel Authority of India, one of the largest domestic steel producers, has been enhancing its capabilities to supply Liquid Medical Oxygen in the country. The daily delivery of LMO from its integrated steel plants situated at Bhilai (Chhattisgarh), Rourkela (Odisha), Bokaro (Jharkhand), Durgapur and Burnpur (West Bengal) has been increased from a level of about 500 Metric Tonnes (MT) in the 2nd week of April to more than 1100 MT per day currently. The company has so far supplied over 50,000 MT of LMO. In the month of April, 2021, SAIL delivered more than 17500 MT LMO to 15 states across the country including the states in which the plants are located.
14 “Oxygen Express” trains carrying more than 950 MT LMO have been loaded by yesterday for various parts of the county from SAIL plants at Bokaro, Rourkela and Durgapur. SAIL plants have also received tankers, which have been airlifted and after loading have moved to their destinations by road and rail. The railways, air force, steel plants and oxygen plants are coordinating the efforts of transporting the tankers. 4 cryogenic tankers have been airlifted by Indian Air Force from Perth, Australia today.