স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড ১৯ ৰ টিকাদান- দিন ৬৭
ক’ভিড-১৯ ৰ টিকাদানত লক্ষ্যণীয় মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম ভাৰতৰ- ৫ কোটিৰো অধিক পালি ক’ভিড ১৯ ৰ ভেকচিন প্ৰদান
আজি সন্ধিয়া ৭ বজা পৰ্যন্ত ১৫.৮০ লাখ পালি ভেকচিন প্ৰদান
23 MAR 2021 9:19PM by PIB Guwahati
বিশ্ব মহামাৰীটোৰ বিৰুদ্ধে যুঁজখনত ভাৰতে লক্ষ্যণীয় মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম কৰিছে। আজি দেশখনত প্ৰদান কৰা কভিড-১৯ ভেকচিনৰ মুঠ পালিৰ সংখ্যাই ৫ কোটি অতিক্ৰম কৰিলে।
আজি সন্ধিয়া ৭ বজা পৰ্যন্ত লাভ কৰা অস্থায়ী প্ৰতিবেদন অনুসৰি, মুঠ ৫,০০,৭৫,১৬২ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হৈছে।
ইয়াত অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে ৭৯,০৩,০৬৮ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী যিয়ে ১ম পালি লাভ কৰিছে আৰু ২য় পালি লাভ কৰিছে ৫০,০৯,২৫২ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মীয়ে, ৮৩,৩৩,৭১৩ ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী (১ম পালি), ৩০,৬০,০৬০ ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী (২য় পালি), ২,১২,০৩,৭০০ হিতাধিকাৰী হৈছে ৬০ বছৰ বয়সৰ উৰ্ধ আৰু ৪৫,৬৫,৩৬৯ হিতাধিকাৰী হৈছে নিৰ্দিষ্ট ৰোগসমূহত ভুগি থকা ৪৫ বছৰ বয়স আৰু তাৰ উৰ্ধ লোক।
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
ৰোগত আক্ৰান্ত লোক যাৰ বয়স ৪৫ ৰপৰা <৬০
৬০ বছৰৰ উৰ্ধ
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
১ম পালি
৭৯,০৩,০৬৮
৫০,০৯,২৫২
৮৩,৩৩,৭১৩
৩০,৬০,০৬০
৪৫,৬৫,৩৬৯
২,১২,০৩,৭০০
ৰাষ্ট্ৰজোৰা কভিড ১৯ টিকাদানৰ সাতষষ্ঠি সংখ্যক দিনটো অৰ্থাৎ আজি সন্ধিয়া ৭ বজা পৰ্যন্ত মুঠ ১৫,৮০,৫৬৮ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়। ইয়াৰ ভিতৰত অস্থায়ী প্ৰতিবেদন অনুসৰি, ১৩,৭৪,৬৯৭ হিতাধিকাৰীক ১ ম পালি ভেকচিন আৰু ২,০৫,৮৭১ হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী আৰু ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মীক ২য় পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়। দিনটোৰ বাবে চূড়ান্ত প্ৰতিবেদন মাজ নিশা চূড়ান্ত হৈ পৰিব।
তাৰিখঃ ২৩ মাৰ্চ, ২০২১
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
ৰোগত আক্ৰান্ত লোক যাৰ বয়স ৪৫ ৰপৰা <৬০
৬০ বছৰৰ উৰ্ধ
মুঠ
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
২য় পালি
১ম পালি
১ম পালি
১ম পালি
২য় পালি
৪৩,৪৮৯
৪৯,২৮৮
৯১,৫৮৬
১,৫৬,৫৮৩
২,৬৭,০৫৯
৯,৭২,৫৬৩
১৩,৭৪,৬৯৭
২,০৫,৮৭১

Ministry of Health and Family Welfare
COVID19 Vaccination-Day 67
India crosses a landmark milestone in COVID-19 Vaccination- More than 5 Cr COVID19 vaccine doses administered
15.80 lakh vaccine doses given till 7 pm today
23 MAR 2021 9:19PM by PIB Delhi
India has crossed a significant milestone in the fight against the global pandemic. The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered in the country has crossed 5 Crore today.
A total of 5,00,75,162 vaccine doses have been given, as per the provisional report till 7 pm today.
These include 79,03,068 HCWs who have taken the 1st dose and 50,09,252 HCWs who have taken the 2nd dose, 83,33,713 FLWs (1stdose), 30,60,060 FLWs (2nd dose), 2,12,03,700 beneficiaries more than 60 years old and 45,65,369 beneficiaries aged 45 and above with specific co-morbidities.
HCWs
FLWs
45 to <60 years with Co-morbidities
Over 60 years
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
79,03,068
50,09,252
83,33,713
30,60,060
45,65,369
2,12,03,700
Total 15,80,568 vaccine doses were given till 7 pm today, the Sixty Seventh day of nationwide COVID19 vaccination. Out of which 13,74,697 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 2,05,871 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine as per the provisional report. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date:23rd March,2021
HCWs
FLWs
45to<60yearswithCo-morbidities
Over60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
43,489
49,288
91,586
1,56,583
2,67,059
9,72,563
13,74,697
2,05,871