Ministry of Road Transport & Highways
Road Transport & Highways Minister, Shri Nitin Gadkari Announces Vehicle Scrapping Policy
Criteria of vehicles to be scrapped will be based on Automatic Fitness Centres for commercial vehicles, and non-renewal of registration for private vehicles
Strong incentives proposed for owners of old vehicles to scrap old and unfit vehicles through registered scrapping centres
Setting up of Registered Vehicle Scrapping Facility (RVSF) across India to be promoted
18 MAR 2021 4:57PM by PIB Delhi
Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari today announced the Vehicle Scrapping Policy in Lok Sabha. Making a Suo Motu statement in the Lok Sabha, the Minister said that “Older vehicles pollute the environment 10 to 12 times more than fit vehicles and pose a risk to road safety”. He said that “in the interest of a clean environment and rider and pedestrian safety, the Ministry of Road Transport and Highways is introducing the Voluntary Vehicle-Fleet Modernization Program (VVMP) or “Vehicle Scrapping Policy” which is aimed at creating an Eco-System for phasing out of Unfit and Polluting Vehicles”.
The objectives of the policy are to reduce population of old and defective vehicles, achieve reduction in vehicular air pollutants to fulfil India’s climate commitments, improve road and vehicular safety, achieve better fuel efficiency, formalize the currently informal vehicle scrapping industry and boost availability of low-cost raw materials for automotive, steel and electronics industry.
The ecosystem is expected to attract additional investments of around Rs. 10,000 Crore and 35,000 job opportunities. The Ministry shall, in the next few weeks, publish draft notifications, which shall be in the public domain for a period of 30 days to solicit comments and views of all involved stakeholders.
The criteria for a vehicle to be scrapped is primarily based on the fitness of vehicles through Automated Fitness Centres in case of commercial vehicles and Non-Renewal of Registration in case of private vehicles. The criteria is adapted from international best practices after a comparative study of standards from various countries like Germany, UK, USA and Japan. A Vehicle failing the fitness test or failing to get a renewal of its registration certificate may be declared as End of Life Vehicle. Criteria to determine vehicle fitness will be primarily emission tests, braking, safety equipment, among many other tests which are as per the Central Motor Vehicle Rules, 1989.
The Policy proposes the following—
1. It is proposed that commercial vehicles be de-registered after 15 years in case of failure to get the fitness certificate. As a disincentive measure, increased fees for fitness certificate and fitness test may be applicable for commercial vehicles 15 year onwards from the date of initial registration.
2. It is proposed that Private Vehicles be de-registered after 20 years if found unfit or in case of a failure to renew registration certificate. As a disincentive measure, increased re-registration fees will be applicable for private vehicles 15 year onwards from the date of initial registration.
3. It is being proposed that all vehicles of the Central Government, State Government, Municipal Corporation, Panchayats, State Transport Undertakings, Public Sector Undertakings and autonomous bodies with the Union and State Governments may be de-registered and scrapped after 15 years from the date of registration.
4. The scheme shall provide strong incentives to owners of old vehicles to scrap old and unfit vehicles through registered scrapping centres, which shall provide the owners with a scrapping certificate. Some of these incentives include:
(A) Scrap Value for the old vehicle given by the scrapping centre, which is approximately 4-6% of ex-showroom price of a new vehicle.
(B) The state governments may be advised to offer a road- tax rebate of up to 25% for personal vehicles and up to 15% for commercial vehicles
(C) The vehicle manufacturers are also advised for providing a discount of 5% on purchase of new vehicle against the scrapping certificate.
(D) In addition, the registration fees may also be waived for purchase of new vehicle against the scrapping certificate.
The Ministry of Road Transport and Highways will promote setting up of Registered Vehicle Scrapping Facility (RVSF) across India and will encourage public and private participation for opening up of such centres. Efforts are also being made to set up Integrated Scrapping Facilities across India. Some of the identified places include Alang in Gujarat, where it is being planned to develop a highly specialized centre for scrapping, among many other potential centres, where different scrapping technologies can be synergized together.
With a simplified registration process through single window, the scrapping facility shall have to comply with environmental and pollution norms and with all applicable acts of law. It shall be ensured that the scrapping centres have adequate parking facility, de-pollution equipment for air, water and sound pollution and adequate facilities for hazardous waste management and disposal. Similarly, the Ministry shall promote setting up of Automated Fitness Centres on a PPP model by state government, private sector, automobile companies etc.
These centres may have adequate space for test-lane, IT servers, parking and free movement of vehicles. To avoid conflict of interest, operators of fitness centres shall only provide testing facility and shall not provide repair/sale of spare services. Appointment for fitness centres may be booked online and tests reports shall also be generated in an electronic mode.
Tentative timeline for application of Proposed Scrapping Policy is as follows:
1. Rules for Fitness Tests and Scrapping Centres: 01st October 2021
2. Scrapping of Government and PSU vehicles above 15 years of age: 01st April 2022
3. Mandatory Fitness Testing for Heavy Comm. Vehicles: 01st April 2023
4. Mandatory Fitness-Testing (Phased manner for other categories): 01st June 2024

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকারীনা ভেহিকল স্ক্রেপিং পোলিসি লাওথোকখ্রে
ভেহিকল স্ক্রেপ তৌগদবা অসি কম্মর্সিয়েল ভেহিকলগীনা ওতোমেতিক ফিতনেস সেন্তরনা অমসুং লনাইগী ভেহিকলগীনা নন-রিনেৱেবলনা শেম্বা ওইগনি
অরিবা ভেহিকল শিজিন্নরিবা মপুশিংদা মতম হেল্লবা অমসুং শিজিন্নবা য়াদ্রবা গারীশিং রেজিস্তর তৌরবা স্ক্রেপিং সেন্তরদা স্ক্রেপ তৌনবা য়াম্না কন্না হায়রি
ভারত পুম্বদা রেজিস্তর ভেহিকল স্ক্রেপিং ফেসিলিতী (আর.ভি.এস.এফ.) লিংখৎনবা পুক্নিং থৌগৎকনি
18 MAR 2021 4:57PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকারীনা লোক সভাদা ভেহিকল স্ক্রেপিং পোলিসি লাওথোকখ্রে। লোক সভাদা সৌ মোতু ৱারোল পীরদুনা, মিনিস্তরনা হায় মদুদি “অরিবা ভেহিকলনা অকোইবদা অফবা ভেহিকলদগী শরুক ১০দগী ১২ ফাওবা হেন্না মোৎশিলহল্লি অমসুং লম্বীগী য়াইফনবা হোৎনরিবা অসিদা খুদোংথিবা অমা ওইহল্লি”। মহাক্না হায় মদুদি “অকোইববু লু-নান্না থম্বা অমসুং রাইদরশিং অমসুং খোঙনা চৎলিবশিং অসি তেক্ত-কাইদনবা, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রীনা ভোলুন্তরী ভেহিকল-ফ্লিত মোদর্নাইজেসন প্রোগ্রাম (ভি.ভি.এম.পি.) নত্ত্রগা “ভেহিকল স্ক্রেপিং পোলিসি” হায়রিবা অসিনা শিজিন্নবা য়াদ্রবা অমসুং পোলুসন থোকপা ভেহিকলশিং লৌথোক্নবগী পান্দমদা হৌদোকপনি।
পোলিসি অসিগী পান্দম অসি অরিবা ভেহিকল অমসুং শোক্লবা ভেহিকলরী মশীং হন্থনবা, ইন্দিয়ানা ক্লাইমেৎকীদমক থম্লিবা নুংশিৎতা থোকপা পোলুতেন্তশিং অসি হন্থনবা, লম্বী অমসুং ভেহিকলগী ওইবা শাফবা হেনগৎনবা, ফ্যুইলগী কান্নবা হেন্না ফংনবা, ভেহিকল স্ক্রেপিং ইন্দস্ত্রীশিং অসি মওং চানা ওন্থোকপা অমসুং ওতোমেতিবকী রো মেতরিএলশিং স্তীল অমসুং ইলেক্ত্রোনিক ইন্দস্ত্রী অসি অনেম্বা মমলদা ফংহনবা অসিনি।
ইকোসিস্তেম অসিনা অহেনবা শেন্থং চাওরাক্না লুপা করোর ১০,০০০ অমসুং ৩৫,০০০গী থবক্কী খুদোংচাবা ফংহনবা য়ারি। মিনিস্ত্রী অসিনা, লাক্লিবা চয়োল খর অসিদা, দ্রাফ নোতিফিকেসন অমা থোক্তুনা, পব্লিক দোমেইন্দা নুমিৎ ৩০গী মতম অমা লৈগনি।
ভেহিকল অসিগী স্ক্রেপ তৌবা অসি মরুওইনা কম্মর্সিএল ভেহিকলগীদমক ওতোমেতেৎ ফিতনেস সেন্তরদা অমসুং প্রাইবেৎ ভেহিকলগীনা নন-রিনেৱেবল ওফ রেজিস্ত্রেসন্দা বেজ তৌগনি। হায়রিবা মওং অসি মেলেমগী ওইবা লৈবাক কয়া অমা হায়বদি জর্মানি, য়ু.কে., য়ু.এস.এ. অমসুং জাপান য়েংলগা পাংথোকপনি। ভেহিকল অমা ফিতনেস তেস্ততা অৱাৎপা থেংনরবনি ফংলবদি ভেহিকল অসি মপুন্সি লোইরে হায়না লাওথোক্কনি। ভেহিকলগী ফিতনেস অসি মৈখুগী তেস্ত, ব্রেক, তেক্ত-কাইদনবা মচাকশিং, অতৈ অতোপ্পা তেস্তশিং মদুদি সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুল, ১৯৮৯গী মতুং ইন্না পাংথোক্কনি।
থম্লিবা পোলিশিং অসি মখাদা পীরি -
1. মসিনা হায়রি মদুদি কম্মর্সিএল ভেহিকলশিং অসি করিগুম্বা চহি ১৫গী মতুংদা ফিতনেস সর্তিফিকেৎ পীবা ঙমদ্রবা রেজিস্তর অসি লৌথোক্কনি। থিংনবগী খোঙথাং অমা ওইনা, চহি ১৫গী মথক্তা লৈবা কম্মর্সিএল ভেহিকলশিংদা ফিতনেস সর্তিফিকেত অমসুং ফিতনেস তেস্ত অসিগী ফী অসি হেনগৎপা য়ারি।
2. মসিনা হায়রি মদুদি প্রাইবেৎ ভেহিকলগী ওইনা চহি ২০গী মতুংদা শিজিন্নবা য়াদ্রবা অমসুং রেজিস্ত্রেসন সর্কতিফিকেৎ অসি রিন্যু তৌদবশিং রেজিস্তর লৌথোকপা য়ারি। থিংনবগী খোঙথাং অমা ওইনা, চহি ১৫গী মথক্তা লৈবা ভেহিকলশিংদা ফিতনেস সর্তিফিকেত অমসুং ফিতনেস তেস্ত অসিগী ফী অসি হেনগৎপা য়ারি।
3. মসিনা হায়রি মদুদি সেন্ত্রেল সরকার, স্তেত সরকার, ম্যুনিসিপাল কোরপোরেসন, পন্চায়ৎ, স্তেত ত্রান্সপোর্তকী অন্দর্তেকিং, পব্লিক সেক্তর অন্দর্তেকিং অমসুং ওতোনোমসকী ভেহিকল পুম্বা রেজিস্ত্রেসন তৌখিবা নুমিৎতগী চহি ১৫শুবশিং রেজিস্তর লৌথোকপা য়াই।
4. স্কীম অসিনা গারী মপুশিংনা অরিবা ভেহিকলশিং অসি রেজিস্তর তৌরবা স্ক্রেপিং সেন্তরদা অরিবা অমসুং শিজিন্নবা য়াদ্রবা ভেহিকল ওইনা স্ক্রেপ তৌগনি, হায়রিবা অসিদা মপুশিংনা স্ক্রেপিং সর্তিফিকেৎ পীগনি। ইন্সেতিব খর অসি য়াওরি:
1. অরিবা ভেহিকলগী স্ক্রেপকী মমল অসি স্ক্রেপিং সেন্তরনা লেপকনি, হায়রিবা অসি চাওরাক্না অনৌবা ভেহিকলগী এক্স-শোরুমগী মমলদা ৪-৬% ওইগনি।
2. স্তেত সরকারদা রোদ-তেক্স অসি মশাগী ওইবা গারীদা ২৫% অমসুং কম্মর্সিএল ওইবা গারীদনা ১৫% শেল হন্নবা পাউতাক পীরি।
3. ভেহিকল মেনুফেকচর তৌরিবশিংদা স্ক্রেপিং সর্তিফিকেত য়াওরবদি অনৌবা গারী অমা লৈবদা ৫% অমা তাননবা পাউতাক পীরি।
4. মখা তানা, স্ক্রেপিং সর্তিফিকেত য়াওরবদি অনৌবা গারী অমা রেজিস্ত্রেসন ফী লৌদনবা হায়রি।
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রীনা রেজিস্তর ভেহিকল স্ক্রেপিং ফেসিলিতি (আর.ভি.এস.এফ.) ইন্দিয়া পুম্বদা লিংখৎপদা পুক্নিং থৌগৎলি অমসুং অসিগুম্বা সেন্তর অসি হাংবা মতমদা পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎশিংনা শরুক য়ান্নবা পুক্নিং থৌগৎলি। মফম খর গুজরাতগী অলাং য়াওনা হায়রিবা অসিদা নিংথিনা থৌরাং তৌদুনা স্ক্রেপিং সেন্তর অমা শেমগৎলি, অমসুং মখল কয়াগী স্ক্রেপিং তেক্নোলোজিশিং অসি পুন্না তৌমিন্ননবা মশক খঙদোক্লি।
অমত্তা ওইবা ৱিন্দোদা লায়থোকহল্লবা রেজিস্ত্রেসনগী থৌওং অমদা, স্ক্রেপিং খুদোংচাবা অসি অকোইবগী অমসুং পোল্লুসনগী চৎনবী অমসুং লোগী এক্তশিংগা চৎনবা য়াবা চৎনগনি। হায়রিবা স্ক্রেপিং সেন্তরশিং অসি পার্কিংগী মফম মরাং কাইনা থম্বা, নুংশিৎকী, ঈশিংগী অমসুং মখোলগী পোল্লুসন থিংনবা মচাক অমসুং মাং-তাক্নিঙাই ওইবা অসিগী মেনেজমেন্তকী মরাং কাইনা শিল লাংবা থম্বা। মসিগী মান্ননা, মিনিস্ত্রী অসিনা স্তেত সরকার, প্রাইবেৎ সেক্তর, ওতোমোবাইল কম্পনিশিং অসিনা পি.পি.পি.দা ওতোমেতেৎ ফিতনেস সেন্তর লিংখৎপদা পুক্নিং থৌগৎকনি।
সেন্তরশিং অসি তেস্ত-লেন, আই.তি. সর্বর, পার্কিং অমসুং ভেহিকলশিং অসি কোম্না চৎপা য়ানবা মফমশিং মরাং কাইনা লৈগনি। হায়রিবা মফম অসি চয়েৎনদনবা ফিতনেস সেন্তরশিং অসি তেস্তিংগী খুদোংচাবা খক্তমক থমগনি অতৈ রিপ্যার অমসুং স্পেয়র পার্ত য়োনবা পীরোই। ফিতনেস সেন্তরশিং অসিদা এপোইন্তমেন্ত লৌবা অসি ওনলাইন্দা য়াগনি অমসুং তেস্তকী রিপোর্ত অসিশু ইলেক্ত্রোনিক্কী ওইবা মওংদা পীগনি।
ওইবা য়াবা থমখিবা স্ক্রেপিং পোলিসি অসিগী মতমশিং মখাদা পীরি:
১. ফিতনেস তেস্ত অমসুং স্ক্রেপিং সেন্তরগী চৎন কাংলোন: ২০২১গী ওক্তোবরগী ০১
২. চহি ১৫ হেল্লবা সরকারগী অমসুং পি.এস.য়ু.গী ভেহিকলগী স্ক্রেপিং: ২০২২গী এপ্রিলগী ০১
৩. হেভী কম্মর্সিএল ভেহিকলগী ফিতনেস তেস্তিং শোইদনা তৌগদবা: ২০২৩গী এপ্রিলগী ০১
৪. ফিতনেস তেস্তিং (অতোপ্পা কেতরগীগী ফেজ নাইনা) শোইদনা তৌগদবা: ২০২৪গী জুনগী ০১