কল্চর মন্ত্রালয়
ভারতকী নিং তম্বগী ৭৫শুবা চহি নীংশিংনবগীদমক থবক পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংবা অৱাংবা থাক্কী নেস্নেল কমিতী অমা শেমখ্রে
05 MAR 2021 8:52PM by PIB Imphal
ইকায় খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০১৭কী ওগস্ত ১৫দা পীখিবা মহাক্কী ইন্দিপেন্দেন্স দেগী ৱারোলদা হায়খি:
“করিগুম্বা ঐখোয় খুদিংমক্না, মহাক কদায়দগীনো হায়বদু য়েংদনা, অনৌবা রিজোল্ব অমগা লোয়ননা হোৎনরবা, অনৌবা ইনর্জী অমা, অনৌবা শক্তি অমা, ২০২২দা ঐখোয়গী নিং তম্বগী ৭৫শুবা চহিদা ঐখোয়গী অপুনবা থৌনা লিংজেলগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী শক্লোন ঐখোয়না হোংদোকপা ঙমগনি। মসি অনৌবা ভারত ওইরগনি – সেক্যুর, চাউখৎপা অমসুং মপাঙ্গল কনবা লৈবাক অমা। অনৌবা ভারত অমা মদুদা মীপুম খুদিংমক্কী মানবা খুদোংচাবা লৈবা; গ্লোবেল এরেনাদা লৈবাক্কীদমক মায় পাকপা পুরকপদা মোদর্ন সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগদবা। ”
ইকায় খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাহৈশিংদগী ইন্সপাইরেসন লৌরদুনা, ভারত সরকারনা অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী মওংদা নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল থাক্তা বেফিত্তিং মেনর অমদা ২০২২গী ওগস্ত ১৫দা তারিবা ভারতকী নিং তম্বগী ৭৫ শুবা চহি নিংশিংনবা ৱারেপ অমা লৌরে। ইন্দিয়া ৭৫ কোম্মেমোরেসনগী মখাদা ভারত সরকারগী তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংনা পায়খৎকদবা পোলিসীশিং অমসুং প্রোগ্রামশিং গাইদ তৌনবা, কোম্মেমোরেসনগীদমক ইকায় খুম্নরবা গৃহ মন্ত্রীগী চিয়ারমেনশিপ মখাদা নেস্নেল ইমপ্লিমেন্তেসন কমিতী অমা হান্ননা শেমখ্রে। ওইহন্নীংবা অসিগীদমক সেক্রেতরীশিংগী কমিতী অমসু শেমখ্রে।
সরকার অসিনা হৌজিক ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা মেম্বর ২৫৯গা লোয়ননা মেস্নেল কম্মিতী অমা শেমলে, মদুগীদমক গেজেৎ নোতিফিকেসন অমা ঙসি ইসু তৌখ্রে।
নেস্নেল কম্মিতী অসিদা দিগনিতরীশিং অমসুং শক্নাইরবা নাগরিকশিং য়াওরি। কম্মিতী অসিনা নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল থাক্তা ভারতকী নিং তম্বগী ৭৫শুবা চহি নিংশিংনবগীদমক প্রোগ্রামশিং ফোর্মুলেৎ তৌনবগীদমক পোলিসী দাইরেক্সন অমসুং গাইদলাইনশিং ফংহনগনি।
সেলেব্রেসনশিং অসি ২০২২, ওগস্ত ১৫দগী হপ্তা ৭৫ মাংওইননা হায়বদি ২০২১গী মার্চ ১২দা হৌদোক্নবা প্রপোজ তৌরি, মদু মহাত্মা গান্ধীনা লুচিংখিবা পুৱারী ওইরবা থুমগী সত্যগ্রহগী ৯১শুবা চহি কুমওনদনি। হায় লেবেল কম্মিতীগী মেম্বরশিংগা লোয়ননা ২০২১গী মার্চ ১২দগী হৌগদৌরিবা কোমোরেসনগী মখাদা প্রিপেরেতরী এক্তিবিতীশিংগা মরী লৈনবা মোদেলিতীশিং খন্ন-নৈননবা কম্মিতীগী অহানবা মীফম ২০২১গী মার্চ ৮দা পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌরে।
গেজেৎ নোতিফিকেসনগীদমক মফম অসিদা নম্বীয়ু

Ministry of Culture
A high-level National Committee headed by Prime Minister constituted to commemorate 75 years of India’s Independence
05 MAR 2021 8:52PM by PIB Delhi
In his Independence Day speech of 15 August, 2017, the Hon’ble Prime Minister, Shri Narendra Modi had said:
“If each one of us, irrespective of where he belongs to, strives with a new resolve, a new energy, a new strength, we can change the face of the country with our combined strength in the 75th year of our independence in 2022. It will be the New India – a secure, prosperous and strong nation. A New India where there is equal opportunity for all; where modern science and technology play an important role in bringing glory for the nation in the global arena.”
Taking inspiration from the words of Hon’ble Prime Minister, Government of India has taken a decision to commemorate 75 years of India’s Independence which falls on 15th August 2022 in a befitting manner at national and international level in the form of Azadi Ka Amrit Mahotsav. A National Implementation Committee under the chairmanship of Hon’ble Home Minister had earlier been constituted for the commemoration, to guide the policies and programs to be undertaken by various Ministries of Government of India under the India 75 commemoration. A Committee of Secretaries has also been set up for this purpose.
The Government has now constituted a National Committee under the chairmanship of Hon’ble Prime Minister of India with 259 Members, for which a Gazette Notification has been issued today.
The National Committee includes dignitaries and eminent citizens from all walks of life. The Committee will provide policy direction and guidelines for formulation of programs for the commemoration of 75th anniversary of Indian Independence, at the national and international levels.
The celebrations are proposed to be launched 75 weeks prior to 15th August 2022 i.e. on 12 March, 2021, which is the 91st anniversary of the historic Salt Satyagraha led by Mahatma Gandhi. In order to discuss modalities relating to preparatory activities under the commemoration beginning from 12th March 2021, with the members of High Level Committee, it has been decided to convene the first meeting of the Committee on 8th March 2021.
Click here for gazette notification.