অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় অনৌবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অসি প্রোগ্রেসিব ওই লোইননা প্রেগমেতিক ওই
শ্রী সিংহনা মমিং লৈরবা কোত্তন য়ুনিভর্সিতীগী মনুংদা অনৌবা মহৈরোইশিংগী হোস্তেলশিংগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
24 FEB 2021 8:38PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও. পর্সনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী এন্দ স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় অনৌবা এজুকেসন পোলিসী অসি প্রোগ্রেস লোইননা প্রেগমেতিক অনিমক ওই। মহাক্না হায় মসি অমুক ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রবদি মসিনা অওনবা অমা পুরক্লগনি অমসুং মসিগী অফবা ফলশিং মথংগী চারোনদা উবা ফংলগনি।
ব্রিতিশ লৈঙাক লৈরিঙৈ মতমগী মনুং ১৯০১দা অৱাং নোংপোক্তা লিংখৎখিবা খ্বাইদগী অহানবা দিগ্রী কোলেজ ওইরিবা অমসুং মতম অদুগী ব্রিতিশ গভর্নর মিস্তর কোত্তনগী মমিং লৌদুনা থোনখিবা হান্নগী কোত্তন কোলেজকী এক্সতেন্সন অমা ওইরিবা মমিং লৈরবা কোত্তন য়ুনিভর্সিতীগী মনুংদা অনৌবা মহৈরোইশিংগী হোস্তেলশিংগী উরেপ-উয়ুং তম্বা লোইরবা মতুংদা থৌরম অমদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ৱা ঙাংখি। মথোল তরেৎ ওইবা হোস্তেল বিল্দিং অসি শাবগী অপুনবা শেনফম অসি অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়দা (দোনর) এফিলিয়েৎ তৌবা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)না পুথোক্কনি অমসুং হিরম অসিগীদমক লুপা করোর ৪০গী শেনফম হান্না এল্লোকেৎ তৌখ্রে।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়, দোনর মন্ত্রালয় অমসুং নোর্ত ইস্তর্ন কাউন্সিলনা হৌখিবা চহি তরুক অসিদা মখোয়না ইনফ্রাস্ত্রকচরেল প্রোজেক্তশিংদগী হেন্না থবক-থৌরম কয়া পাইখৎখি অমসুং এজুকেসন অমসুং হেল্থ সেক্তরদা চাউনা শরুক তম্লি। চহি অনিগী মমাংদা বেঙ্গলোর য়ুনিভর্সিতীদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলনা অৱাং নোংপোক্কী নুপীমচাশিংগী হোস্তেলশিং শাখিবা অমসুং নই দিল্লীগী জৱাহর্লাল নেহরু য়ুনিভর্সিতী (জে.এন.য়ু.)দা হৌজিক শারবা অৱাং নোংপোক্কী মহৈরোইশিংগী হোস্তেল অসিগী মতাংদা পানখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়, মসিগা মান্নবা মওংদা হেল্থ সেক্তরদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলনা এতোমিক ইনর্জীগী বিভাগ অমসুং তাতা মেমোরিএল কেন্সর হোস্পিতাল মুম্বাইগা লোইননা চুংশিন্নদুনা গুৱাহাতিদা লৈবা দা. ব. বোরুৱা হোস্পিতাল অপগ্রেদ তৌখি অমসুং দি.এম. ওনকোলোজী অমসুং এম.সিঐচ. ওনকোলোজী কোর্সশিং হাংবগা লোইননা সুপর স্পেসিএলিতী কেন্সর তীচিং হোস্পিতাল অমা ওন্থোকখি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা পুরকখিবা অনৌবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী অসিগী মতাংদা দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মসিদা গ্লোবেল ইন্দিয়াগী মথৌ তাবশিংগা লোইননা রিভোল্যুস্নরী প্রোবিজন কয়া য়াওরি। মহাক্না হায় খুদম ওইনা একুজেসন ইন্সতিত্যুসন অমগী এন্ত্রী অমসুং একজিৎকী প্রোবিজন অসিনা মহৈরোইশিংনা মখোয়গী এপ্তিচ্যুদকী মখা পোন্না মহাক্কী স্তদী কোর্স অদু তোকপা য়াহল্লি লোইননা মতম খরগী মতুংদা অমুক হন্না তম্নবগী অমসুং কোর্স অদু য়াওনবগী ওপ্সন য়াওরি। মসিনা নহা ওইরিবা তেলেন্তশিং য়োকখৎপদা অমসুং শেম্বী-শাবীবদা অমসুং শিজিন্নদনা লৈরম্বা এপ্তিচ্যুদশিং শিজিন্নবদা অচৌবা মতেংসু ওইরগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।

Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Dr Jitendra Singh says, New National Education Policy is both progressive as well as pragmatic.
Shri Singh lays the Foundation Stone of new Students' Hostels in the premises of the famous Cotton University
24 FEB 2021 8:38PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh said here that the new National Education Policy is both progressive as well as pragmatic. He said, once implemented, it is going to be a game changer and its positive outcomes will reflect in the next generation.
Dr. Jitendra Singh was addressing a function after laying the Foundation Stone of new Students' Hostels in the premises of the famous Cotton University which is an extension of the erstwhile Cotton College, the very first Degree College to be established in Northeast in 1901 during the British Raj and named after the then British Governor Mr. Cotton. The entire cost of the construction of the seven storeyed hostel buildings will be borne by the North Eastern Council(NEC), affiliated with the Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER) and for this purpose an amount of around Rs.40 crore has already been allocated.
Dr. Jitendra Singh said, the Ministry of DoNER and the North Eastern Council have over the last six years diversified their activities beyond infrastructural projects and are hugely contributing to education and health sector. He referred to Northeast Girls Hostels constructed two years back by the North Eastern Council in the premises of the Bangalore University and the under construction Northeast Students Hostel, the work on which is in progress in the premises of the Jawaharlal Nehru University (JNU), New Delhi.
Similarly, in the health sector, Dr. Jitendra Singh said the North Eastern Council has in collaboration with the Department of Atomic Energy and Tata Memorial Cancer Hospital Mumbai, upgraded the Dr. B Borooah Hospital in Guwahati and turned it into a Super Speciality Cancer teaching hospital with introduction of DM Oncology and MCh Oncology courses.
Referring to the new National Education Policy brought by Prime Minister Narendra Modi, Dr. Jitendra Singh said, it incorporates certain revolutionary provisions which are in tune with the requirements of global India. For example, he said, the provision of entry and exit out of an Education Institution which will allow the student to quit his study course depending on his aptitude with an option to come back and join the course at a later time. This is also going to be a great facilitator in nurturing and grooming the young talents and aptitudes which sometimes remain underutilized, he added.