নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ভারত অমসুং ইংলেন্দগী মরক্তা শান্নগদবা অহুমশুবা তেস্ত মেতচ অসিগীদমক অনৌবা লৈতেংশিং অমসুং মোদর্ন ফেসিলিতী পুম্নমক হাপ্তুনা মোতেরা স্তেদিয়ম শেমগৎলে
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা অখন্ননা শরুক য়াদুনা স্তেদিয়ম অসি রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা ২০২১গী ফেব্রুৱারি ২৪দা লৈবাক মীয়াম খঙনা শঙ্গারগনি৷
সিতিং কেপাসিতী লাথ ১.১০ লৈদুনা মোতেরা অসিনা মালেম অসিদা খ্বাইদগী চাওবা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম ওইরগনি
22 FEB 2021 5:40PM by PIB Imphal
মোতেরানা মালেম অসিদা খ্বাইদগী ফবা অমসুং চাওবা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম ওইদুনা মকোক থোংবা মফমদা লৈরম্বা মেলবোর্ন মখাতানা লৈবা ঙমখিদ্রে৷ অহমেদবাদকী সবরমতিদা লৈরিবা মোতেরা স্তেদিয়ম অসি ভারত অমসুং ইংলেন্দ লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা শান্নগদবা অহুমশুবা তেস্ত মেতচ অসিগীদমক নিংথীজবা লৈতেংগা লোইননা খ্বাইদগী নৌরিবা ফেসিলিতীশিং হাপখ্রে৷ কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা অখন্ননা শরুক য়াদুনা রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা ২০২১গী ফেব্রুৱারি ২৪দা স্তেদিয়ম অসি লৈবাক মীয়াম খঙনা শঙ্গারগনি৷ গুজরাত য়াওনা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা ফেস্তিব এত্মোস্ফেয়র অমা লৈরগনি৷
অহমেদবাদতা শারিবা সরদর পতেল মোতেরা স্তেদিয়ম অসি সিতিং কোপাসিতী মীওই ১.১০ ওই অমসুং লম একর ৬৩ হেন্না শিজিন্নখি৷ হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা মেলবোর্ননা মালেম অসিদা খ্বাইদগী চাওবা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম ওইরি৷ মসিদা অমুক্তদা মীওই ৯০,০০০ ফংবা চল্লি৷ গুজরাততা শাখিবা মালেম অসিদা খ্বাইদগী চাওবা সরদার পতেলগী মুত্রি ‘স্তেচু ওফ লিবর্তী’ অসিগী মতুংদা হৌজিক্তি রাজ্য অসিনা মালেম অসিদা খ্বাইদগী চাওবা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম শাদুনা অনৌবা রেকোর্দ অদু থমগদৌরি৷ লুপা কোতি ৮০০রোম চংনা স্তেদিয়ম অসি শাবা মরম্না স্তেদিয়ম অসি অসুক্কী মতিক ফজৈ৷ স্তেদিয়ম অসি তেল্লবা চহী ৫গী মনুংদা স্তেচু ওফ লিবর্তী শাখিবা লার্সেন অমসুং তর্বো(এল অমসুং তি) কম্পেনীনা শারিবনি৷
মোতোরাদা খ্বাইদগী চাওবা স্তেদিয়ম শানবা প্রদান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী দ্রীম প্রোজেক্ত অসিদা কোর্পোরেৎ বোক্সকী হাউজেস ৭৬, ওলেম্পিক্কী থাক্তা লৈবা স্বিমিং পুল, ইন্দোর একাদমী, শান্নরোইশিং অসিগী দ্রেসিং রুল মরি, ফুদ কোর্তশিং অমসুং জি.সি.এ. ক্লব হাউসশিং য়াওরি৷
স্তেদিয়ম অসিদা রেদ সোইল তরুক অমসুং ব্লেক সোইল মঙাগী ক্লে পিতচ পুন্না ১১ লৈরি৷ মসিগী স্তেদিয়ম অসিনা মেন অমসুং প্রেক্তিস পিতচশিং অসিগীদমক কলর ক্লে অনিমক শিজিন্নবা অহানবা স্তেদিয়ম ওই৷ করিগুম্বা মতমদা নোং তারকপা মতমদা পিতচ অসি কংনবা হোৎনবদা শুপ্নতগী মিনিৎ ৩০ খক্তমক চংই৷ স্তেত-ওফ-দি আর্ত এল.ই.দি. ফ্লদলাইতশিং অসিনা অয়েংবা মীশিং অমসুং শান্নরোইশিং অসিদা হেন্না খুদোং চাহল্লগনি৷ স্তেদিয়ম অসিগী য়াম্না ইন্নোবেতিব ওইবা ফিচর অদুদি মিতর ৯ ৱাংনা লৈরিবা ৩৬০ দিগ্রী পোদিয়ম কনকোর্স অসিনা য়েংবা লাক্লিবা মীয়ামশিং অসি য়াম্না লাইনা চত্থোক চশিন তৌবা য়াহল্লি অমসুং স্তেন্দ অমা হেক্তদগী য়েংবা লাক্লিবা মীয়ামশিংনা চাং মান্ননা য়েংবা ফংহল্লি৷ বোক্স অমমমদা মীওই ২৫ ফম্বা চন্নবা কোর্পোরেৎ বোক্সশিং অসি দিজাইন্দ তৌই৷ ১৫০-তন এয়র কুলিং তৱার অসিনা স্তেদিয়ম অসিগী ক্লোজ-এয়র পোর্সন অদু মপুং ফানা এয়র কন্দিসন ওইহল্লগনি৷ মালেম অসিগী মশক নাইরবা ক্রিকেতরশিংগী ফোতোগ্রাফ উৎলিবা "হোল ওফ ফ্রেম"অসিনা য়েংবা লাক্লিবা মীশিং অসিগী পুক্নিং চিংশিনবা ঙম্লগনি৷
অরিবা বিল্দিং অসি ২০১৬তা থুগাইখিবা মতমদা মোতেরা স্তেদিয়ম অসিদা সিতিং কেপাসিতী ৫৪,০০০ লৈরম্মী৷ অনৌবা অমসুং স্তেত-এফ-দি আর্ত অমসুং মপুং ফানা ফেসিলিতী হাপ্লবা স্তেদিয়ম অমা শান্নবগীদমক অনৌবা ক্রেকেৎ স্তেদিয়ম অসিগী উরেপ-উয়ুম অসি ২০১৮দা গুজরাত ক্রিকেৎ এসোসিয়েসন্না তমখিবনি৷ তেল্লবা চহী অনিগী মনুংদা মপুং ফানা শাবা লোইশিন্দুনা মসিগী স্তেদিয়ম অসি গুজরাতকী কোনুং অসিদা অতোপ্পা ফিদর অমা ওইরগনি৷

Ministry of Youth Affairs and Sports
Motera Stadium is all equipped with new decorations and modern facilities for the third test match between India and England
The stadium will be formally inaugurated on 24 February, 2021 by President Shri Ram Nath Kovind in the special presence of Union Home Minister Shri Amit Shah.
Motera becomes the world's largest cricket stadium with a seating capacity of 1.10 lakh
22 FEB 2021 5:40PM by PIB Delhi
Now no longer has Melbourne, is number one,Motera becomes the top and the largest cricket stadium in the world. Located in Sabarmati, Ahmedabad, the Motera Stadium is equipped with new decorations and the latest facilities for the 3rdTest match between India and England. The stadium will be inaugurated on 24 February, 2021 by President Shri Ram NathKovind in the special presence of Union Home Minister Shri Amit Shah. There will be a festive atmosphere in the entire country including Gujarat.
The Sardar Patel Motera Stadium in Ahmedabad is spread over 63 acres, with a seating capacity of 1.10 lakh people. Currently Melbourne is the largest cricket stadium in the world. It can accommodate 90,000 people simultaneously. After the 'Statue of Unity' i.e. the world's largest statue of Sardar Patel built in Gujarat, now the state is going to set the new record of housing the world's largest stadium in cricket. Built at an estimated cost of Rs 800 crore, the beauty of this stadium is incredible. The stadium is constructed by the Larsen & Turbo (L&T) company, which also built the Statue of Unity in a very short span of 5 years.
Prime Minister Shri Narendra Modi's Dream Project of largest stadium in Motera has houses 76 corporate boxes, olympic level swimming pool, indoor academy, four dressing rooms for athletes, food courts and GCA club house, too.
A total of 11 clay pitches of six red and five black soils have been prepared in the stadium. It is the first stadium to use bothcoloured clay for main and practice pitches. In the event of rain, the pitch can be dried in only 30 minutes. The state-of-the-art LED Floodlights will not uncomfortably warm up the atmosphere and will provide comfort to the spectators as well as the cricketers. An innovative feature of this stadium is that the 360 ​​degree podium concourse at a height of 9 meters eases simplifies the movement of spectators, as well as provides a uniform view to the spectators from any stand. The corporate boxes that are designed have a seating capacity of 25 each. The 150-ton air-cooling tower will maintain the closed-air portion of the stadium fully air-conditioned. Huge dressing have been created for both the teams. Separate state-of-the-art gyms have also been set up. A special lounge has been built near the players and VIP entrance. The autographed bat collection of players from the teams of IPL and World Cup matches played so far in the Autograph Gallery at the stadium is the center of attraction. The "Hall of Fame", featuring photographs of world-renowned cricketers, catches the eyeballs of the spectators.
When the old stadium was demolished in 2016, the Motera Stadium had a capacity of 54,000 spectators. The foundation stone of the new cricket stadium was laid by the Gujarat Cricket Association in January 2018 for the construction of a new and state-of-the-art and fully equipped stadium. Completed in a short span of two years, this stadium is becoming another feather in the cap of Gujarat.