হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ১৯ অপদেৎ
মহারাস্ত্র অমসুং অতোপ্পা রাজ্য খরদা কেসশিং হেনগৎলকপা অসিগা ম্যুতেন্ত স্ত্রেন এন৪৪০কে অমসুং ই৪৮৪ক্যু অসিগী মরক্তা হকথেংননা মরী অমত্তা লৈনদে: আই.সি.এম.আর.
23 FEB 2021 7:10PM by PIB Imphal
মহারাস্ত্র অমসুং অতোপ্পা রাজ্য খরদা হন্দক্তা কোবিদ১৯গী কেসশিং হেনগৎলকপা অসিগা কোবিদ১৯গী ম্যুতেন্ত স্ত্রেন এন৪৪০কে অমসুং ই৪৮৪ক্যু অসিগী মরক্তা হকথেংননা মরী অমত্তা লৈনদে। ৱাফম অসি ঙসি কোবিদ১৯গী চয়োলগী ওইনা পাঙথোকপা প্রেস কনফরেন্সতা আই.সি.এম.আর.গী দিরেক্তর জেনরেল দা. বলরাম ভার্গবানা শেংদোকখিবনি।
আই.সি.এম.আর.গী দি.জি.না মখা তারদুনা হায় ভাইরস স্ত্রেন অনি অসি অতোপ্পা লৈবাকশিংদসু থেংনখ্রে অমসুং ভারত্তা খক্তা থেংনবা নত্তে। মসিগী মথক্তা মসি মমাংদা ভারতকী রাজ্য খরদা থেংনখ্রে। ই৪৮৪ক্যু স্ত্রেন অসি ২০২০গী ঙল্লিঙৈ মার্চ অমসুং জুলাইদা মহারাস্ত্রদা সিক্বেন্স মরি মমাংদা থেংনখ্রে। এন৪৪০কে ম্যুতেসন অসি ২০২০গী মে অমসুং সেপ্তেম্বরগী মরক্তা তেলঙ্গনা, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং অসামদা তোঙান তোঙানবা থৌদোক ১৩দা রিপোর্ত তৌরকখিবা লৈ। মহারাস্ত্রদা হৌজিক হেনগৎলক্লিবা অসি হৌজিক খন্নরিবা ম্যুতেসনশিংগী ৱাফম অসিনা ওইরোই।
অদুম ওইনমক ফীভম অসি লেপ্পা লৈতনা কুপ্না য়েংশিল্লি। মখা তারপদা সাইন্তিফিক ওইবা খুদম ফংলকপা থোক্লবদি মদু শোইদনা সিয়র তৌগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID19 Update
No direct relation between Cases surge in Maharashtra & some other States and mutant strains N440K and E484Q: ICMR
23 FEB 2021 7:10PM by PIB Delhi
There is no direct relation between the recent surge in COVID19 cases in Maharashtra and some other States with the mutant virus strains N440K and E484Q of COVID19. This was clarified by Dr Balram Bhargava, Director General, ICMR at the weekly Press Conference on COVID19, here today.
DG, ICMR further clarified that these two virus strains have been detected in other countries too and are not specific to India. Moreover, they have been found earlier in some States in India. The E484Q strain was earlier detected in four sequences in Maharashtra in as early as March and July 2020. The N440K mutation has been reported on 13 different occasions between May and September 2020 in Telangana, Andhra Pradesh and Assam. The current upsurge in Maharashtra cannot be attributed to the currently discussed point mutations.
However, the situation is being constantly monitored. As further scientific evidence emerges, it shall be duly shared.