শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
21 FEB 2021 1:26PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা ১৯.০২.২০২১দা শ্রীনগরদা লৈবা ফমুং ১০০ হেন্না থাবা খ্বায়গী চাওবা মল্তি-স্পেসিএলিতি হোস্পিতাল তৌবা কাংবু অমগী মথক্তা থি-হুম্বগী থবক অমসুং অফা-অপুন চৎথখ্রে। থি-হুম্বগী থবক অসিদা য়ুম ওইনা লৈবা মফম ৪ য়াওনা পুন্না শ্রীনগরদা লৈবা মফম ৭ য়াওখি।
মপুং ওইবা ব্যুজিনেসকী কাংবু অসিনা হোস্পিতাল, রিএল ইস্তেত অমসুং য়ুমদা নুমিৎ খুদিংগী শিজিন্নবা পোৎলম অসিদা থবক তৌরি।
কাংবু অসিনা লম অমদগী চাওরবা শরুংকসিং মচেৎ-মচেৎ ওইনা লৈদুনা মখোয়গী ওইশিল্লি।মদুগী মতুংদা মফম শেমজিন্দুনা অমসুং প্লোত ওইনা শেমদুনা য়োনবগী থবক তৌরম্মী। ৫০%মু্ক্কী ওইবা (রেজিস্তর তৌবা পোৎ-চৈদগী হেন্দোক্তুনা) লৈরিবশিং অসিদগী কেস ওইনা ফংবা থি হুম্বগী মরক অসিদা ফাবা ঙমখি। অসিগুম্বা শেনফম অসি তেক্সতা অমুক্তা লাকত্রি।
কাংবু অসিনা মফম খঙদবা পোৎ-চৈ লৈবগী লুপা করোর ১০০রোম ফিস্কেল ইয়ার ২০১৩-১৪দগী চৎথদুনা লাক্লি। বেঙ্ককী খুত্থাংদা পৈশা থীবা/শেন্থং থাদবা তেক্স ওইনা ইনকমদা লাক্তবশিং অসি য়েংশিল্লি। অশুম্না তেক্সশিং অসি লৈরিবা অমসুং য়োল্লিবা অনিদা চপ মান্ননা মখোয়গী লৈরিবা মওং অদুদা মখা পোল্লি।
মখা তানা থি-হুম্বদা মসি খঙবা ঙমখি মদুদি স্তাম্প দ্যুতি অসিদা স্তেত সরকার অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী অসিনা রেজিস্তর তৌবা পোৎ-চৈদগী হেন্দোক্তুনা লৈদুনা চেনবা থেংনৈ। হিরম অসিগা মরী লৈনবা ই-পাউ পুম্বা জে. অমসুং কে. য়ুনিয়ন তেরিতোরি স্তাম্প দ্যুতিগী মরীক চুম্বা পীগনি।
থি-হুম্বগী থবক অসিদা, মসিদা খঙবা ঙম্লে মদুদি মীওই খরনা মশীং য়াম্লবা লম কয়া খুদোলপোৎ ওইনা মরী লৈনদবা মীওই কয়া অমদগী লৌবা থেংনৈ অমসুং হায়রিবশিং অসিদগী ইনকম অসি য়ু.এস. ৫৬ আই.তি.এক্ত ১৯৬১ অমত্তা উৎত্রি।
মখা তানা কাংবু অসিগী মরক্তগী তেক্স থীবা অমনা নোংমদা চংদবা য়াদবা পোৎলম কয়া অমদা ত্রেদিং তৌদুনা লুপা করোর ২রোম এফ.ৱাই. ২০১৯-২০দা তেক্স প্রোবিজন অসিগী মখা দা হুকুম থোক্তুনা লুপা ১০,০০০/- থীনবা হায়রি।
বেনামীগী পোৎ-চৈগী খুদম কয়া অমা থি-হুম্বা অসিদা খঙবা অমসুং ফাবা ঙমখি। মসিগা মান্ননা থি-হুম্বা চৎথরি।
নমশিন্দুনা থম্বা হোস্পিতাল অসিগী রিসিপ্ত মখা তানা থি-হুম্বা চৎথরি। চহি ফিস্কেল ২০১৫-১৬দা হোস্পিতাল অসিদা লাক্লিবা অসি লুপা করোর ১০-১২নি; অদুম ওইনমক রিসিফ অসিগী অশেংবা মদুদগী শরুক মরি হেনবা ফাগৎপা ঙম্লি। চহি অসিদা দোক্তর কয়াদা লুপা করোর ৩ হেনবগী শেল ওইনা পীরম্বা থি-হুম্বা অসিদা ফাগৎপা ঙমখি।
পৈশা ওইনা লুপা ৮২.৭৫ অমসুং লিক-কোন অমসুং খাঙেন ওইনা লুপা লাখ ৩৫.৭ অসি ফাগৎপা ঙমখি। বেঙ্ক লোক্কর অমা থিংজিনখ্রে।
মখা তানা থি-হুম্বা চৎথরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in J & K
21 FEB 2021 1:26PM by PIB Delhi
Income Tax Department conducted a search & seizure operation on 19.02.2021, on a group running the biggest private Multi-speciality Hospital in Srinagar with more than 100 beds. Seven premises including 4 residential premises, all in Srinagar, were covered in the search.
The core business of the group includes running of the Hospital, Real Estate & Trading of Household Consumables.
The group is in the practice of buying large chunks of lands in piecemeal and aggregating them. Thereafter, it develops the land and carves out plots and sells them. Evidence showing more than 50% of consideration (over & above the registered value of the property) received in cash from buyers, has been seized during the search operation. Such sale consideration received in cash has never been offered to tax.
The group has made unaccounted property transactions of more than Rs.100 crore in cash since FY 2013-14 onwards. The payments/investments made through banking channels by the buyers of plots are also under investigation as prima-facie verification has shown that the investments have not been made using tax paid income. Thus, taxes will be leviable not only on the seller group but the buyers also, depending on the facts of the cases. There is substantial default of TDS on almost all purchases & sales of land/plots.
Further, the search has revealed substantial evasion of stamp duty due to the State Govt./Union Territory on cash paid as sale consideration over & above the registered value of the property. The information in this regard will be shared with the J & K Union Territory Authority for levy of stamp duty on the entire sale consideration, as evident from the seized documents and notification of circle rates as per the prevailing market rates.
During the search, it was also seen that the individuals have taken a number of plots/land as gifts from various unrelated individuals and they have not shown any income on this score u/s 56 of the I. T. Act, 1961 even though the same is chargeable to tax in the hands of the donee as income from other sources. The cases of the donors are also under investigation from the perspective of evasion of income tax.
Further, one of the taxpayers of this group engaged in trading of household consumables has made cash purchases of household consumables worth Rs.2 crore in 6 months in FY 2019-20, in violation of tax provisions which mandate payment of more than Rs.10,000/- at a time through banking channels only.
Evidence of various Benami Properties has also been unearthed and seized during the search. The same is under investigation.
Suppression of receipts from the running of the Hospital is under investigation. The average turnover shown by the Hospital is around Rs.10-12 crore since FY 2015-16; however, seized evidence shows actual receipts to be at least four times more. Evidence showing cash payments of Rs. 3 crore, made to various doctors in the current year, has been seized during the search.
Cash of Rs. 82.75 lakh and Jewellery & Bullion worth Rs. 35.7 lakh have been seized as the concerned persons from whose custody these were found were not able to explain the same. One Bank Locker has been sealed.
Further investigations are in progress.