|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ৩৬ শুবা নুমিৎ
কোবিদ ১৯ ভেক্সিন দোজ করোর ১.০৮ হেন্না কাপখ্রে ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ১.৮৬ পীখি; ঙসি ঐচ.সি.দবল্যু. ৮৯,৭৪১না ভেক্সিনগী অনিশুবা দোজ ফংখি
20 FEB 2021 7:39PM by PIB Imphal
হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ বেক্সিন দোজশিংগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি করোর ১.০৮ য়ৌখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ২,২৯,৪৬২গী খুত্থাংদা বেক্সিন দোজ ১,০৮,৩৮,৩২৩ কাপখ্রে।
মসিদা অহানবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৩,৫২,৭১৩ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৮,৭৩,৯৪০ লোইননা এফ.এল.দবল্যু ৩৬,১১,৬৭০ (অহানবা দোজ) য়াওখি। অমরোমদনা ২০২১গী জনুৱারী ১৬তা লৈবাক শিনবা থুংনা বেক্সিনেসন দ্রাইভ রোল আউৎ তৌখি, এফ.এল.দবল্যু.গী বেক্সিনেসন্না ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২দগী হৌখি।
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
৬৩,৫২,৭১৩
৮,৭৩,৯৪০
৩৬,১১,৬৭০
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী কুনথ্রাতরুক শুবা নুমিৎ অসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা পুন্না বেক্সিন দোজ ১,৮৬,০৮১ কাপখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মসিগী মনুংদা বেনিফিসরী ৯৬,৩৪০দা অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ৮৯,৭৪১দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ৭,১৪৯ পাঙথোকখ্রে।
ঙসি রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬তা কোবিদ বেক্সিনেসন পাঙথোকখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৪,৮৪৬
১,৩০৬
৬,১৫২
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,০৩,১৮৩
৮০,৭৫৫
৪,৮৩,৯৩৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৯,৬৬৬
৪,০২৫
২৩,৬৯১
৪
অসাম
১,৫১,১৬৪
১০,৫৬১
১,৬১,৭২৫
৫
বিহার
৫,২১,৭০৩
৩৮,৯২০
৫,৬০,৬২৩
৬
চান্দিগর
১২,৯৫৩
৭৯৫
১৩,৭৪৮
৭
ছত্তিসগর
৩,৩৪,৬২৯
১৮,২২৭
৩,৫২,৮৫৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৪,৯৩৮
২৪৪
৫,১৮২
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৭৩৫
২১৩
১,৯৪৮
১০
দিল্লী
২,৭৩,৬১৩
১৩,২১৩
২,৮৬,৮২৬
১১
গোৱা
১৪,৬৯৩
৮২৭
১৫,৫২০
১২
গুজরাত
৮,২১,৬২৬
৫৯,৩৫৪
৮,৮০,৯৮০
১৩
হরিয়ানা
২,০৮,১৫৯
২৩,৮৯৯
২,৩২,০৫৮
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৯২,৭০২
৮,৩৬০
১,০১,০৬২
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,০০,৬৮৫
৬,৭৩১
২,০৭,৪১৬
১৬
ঝার্খন্দ
২,৫০,৮৭৭
১০,৬১৪
২,৬১,৪৯১
১৭
কর্নাতকা
৫,৩৯,১৬৮
১,১১,৯২১
৬,৫১,০৮৯
১৮
কেরেলা
৩,৯৬,৭৮৯
৩৬,২০০
৪,৩২,৯৮৯
১৯
লদাখ
৫,০০৫
৩৫৮
৫,৩৬৩
২০
লক্ষদীপ
১,৮০৯
১১৫
১,৯২৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,৩৩,৯৬৫
২,৫৪৩
৬,৩৬,৫০৮
২২
মহারাস্ত্র
৮,৪৪,৭১৭
৩৪,৩১৩
৮,৭৯,০৩০
২৩
মনিপুর
৩৯,৪৪৪
১,৫১৬
৪০,৯৬০
২৪
মেঘালয়
২৩,০২০
৬২৮
২৩,৬৪৮
২৫
মিজোরাম
১৪,৬২৭
২,২৪১
১৬,৮৬৮
২৬
নাগালেন্দ
২১,১৫৩
৩,৭১২
২৪,৮৬৫
২৭
ওরিশা
৪,৩৫,৭৩৩
৭৯,০২৭
৫,১৪,৭৬০
২৮
পুদুচেরী
৮,৯৬৩
৭৮৩
৯,৭৪৬
২৯
পঞ্জাব
১,২২,৪২৯
১৩,৮৫৯
১,৩৬,২৮৮
৩০
রাজস্থান
৭,৮০,৬৬৫
১৯,০৫৪
৭,৯৯,৭১৯
৩১
সিক্কিম
১১,৮১০
৬৯৯
১২,৫০৯
৩২
তামিল নাদু
৩,২৪,৫৩৭
২৫,৭৪৬
৩,৫০,২৮৩
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮০,৫৬৫
৮৬,৬৪৮
৩,৬৭,২১৩
৩৪
ত্রিপুরা
৮২,৩৬৯
১১,৫৮৭
৯৩,৯৫৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১০,৬৬,২৯০
৮৫,৭৫২
১১,৫২,০৪২
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,৩০,৭৮১
৭,১১০
১,৩৭,৮৯১
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬,১৮,৫৭৬
৪৫,১২০
৬,৬৩,৬৯৬
৩৮
অতোপ্পশিং
২,৬৪,৭৯৬
২৬,৯৬৪
২,৯১,৭৬০
অপুনবা
৯৯,৬৪,৩৮৩
৮,৭৩,৯৪০
১,০৮,৩৮,৩২৩
রাজ্য/য়ু.তি. তরানিথোইদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৭৫%দগী হেন্না অহানবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি –বিহার, ত্রিপুরা, ওরিশা, লক্ষদীপ, গুজরাত, ছত্তিসগর, উত্তরাখন্দ, মধ্য প্রদেশ, ঝার্খন্দ, রাজস্থান, হিমাচল প্রদেশ, উত্তর প্রদেশনি।
নাকল অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৫০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি লদাখ, তামিল নাদু, দিল্লী, পঞ্জাব, চান্দিগর, নাগালেন্দ অমসুং পুদুচেরীনি।
রাজ্য/য়ু.তি. তরাদা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৫০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখ্রে। মখোয় অদুদি দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি, রাজস্থান, গুজরাত, মধ্য প্রদেশ, ত্রিপুরা, ওরিশা, উত্তরাখন্দ, হিলাচল প্রদেশ, ছত্তিসগর অমসুং ঝার্খন্দনি।
বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখিবা রাজ্য ১০ অদুদি গুজরাত, কর্নাতকা, মহারাস্ত্রা, অন্ধ্র প্রদেশ, ওরিশা, ৱেস্ত বেঙ্গল, জম্মু অমসুং কাশ্মির, বিহার, মধ্য প্রদেশ অমসুং কেরলানি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ৪৩ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৪৩গী মনুংদা ২৬ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই ১৬ লৈখিখ্রে অমসুং অমনা লায়েং চত্থরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই অনি হোস্পিতালদা পুখৎলকখ্রে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না লৈখিদবা ৩৭ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৩% ওইরি। মীওই ৩৭ অসিগী মনুংদা মীওই ১৬ হোস্পিতালদা লৈখিদবনি অমরোমদা লৈখিদবা ২১না হোস্পিতালগী মপানন্দা লৈখিদবনি।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./লৈখিদবগী কেস অমত্তা লৈতে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা লৈখিদবা অহুম রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেরলাগী থিরুবনানথাপুরমদা লৈবি চহি ৫১ শুরবী নুপী অমা তিকা থারবা মতুং নুমিৎ ৪গী মতুংদা লৈখিদ্রে। পোস্ত মোর্তেমদা ইন্ত্রাক্রেনিএল ব্লীদিংনা লৈখিদবনি হায়বা কনফার্ম তৌরে।
কর্নাতকাগী চিকবল্লাপুরদা লৈবা চহি ৫৬ শুরবা নুপা অমা তিকা থারবা মতুং নুমিৎ ৯গী মতুংদা মায়োকার্দিএল ইনফ্রাক্সন্না লৈখিদ্রে। ইমুং মনুংগী অপাম্বগী মতুং ইন্না পোস্ত মোর্তেম তৌখিদ্রে। অতোপ্পা লৈখিদবগী থৌদোক অমদা মনিপুরগী বিষ্ণুপুরদা লৈবি চহি ৪৪ শুরবী নুপী অমা তিকা থারবা মতুং নুমিৎ ৭নিগী মতুংদা লৈখিদ্রে। পোস্ত মোর্তেমগী অকুপ্পা ৱারোল ঙাইরি।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 36
More than 1.08 Cr COVID19 vaccine doses administered
1.86 L vaccine doses given till 6 pm today; 89,741 HCWs received second dose of vaccine today
20 FEB 2021 7:39PM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered to healthcare and frontline workers has crossed 1.08 Crores today in the country.
A total of 1,08,38,323 vaccine doses have been given through 2,29,462 sessions, as per the provisional report till 6 pm today.
These include 63,52,713 HCWs who have taken the 1st dose and 8,73,940HCWs who have taken the 2nd dose, along with 36,11,670FLWs (1st dose). While the countrywide vaccination drive was rolled out on 16th Jan 2021, vaccination of the FLWs started from 2nd Feb 2021.
HCWs
FLWs
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
63,52,713
8,73,940
36,11,670
Total 1,86,081 vaccine doses were given till 6 pm today, the thirty sixth day of nationwide COVID19 vaccination. Out of which, 96,340 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 89,741 HCWs received 2nd dose of vaccine as per the provisional report. Final reports would be completed for the day by late tonight.
7,149 sessions were held till 6 pm today.
36 States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S.
No.
State/UT
Beneficiariesvaccinated
1stDose
2ndDose
TotalDoses
1
A&NIslands
4,846
1,306
6,152
2
AndhraPradesh
4,03,183
80,755
4,83,938
3
ArunachalPradesh
19,666
4,025
23,691
4
Assam
1,51,164
10,561
1,61,725
5
Bihar
5,21,703
38,920
5,60,623
6
Chandigarh
12,953
795
13,748
7
Chhattisgarh
3,34,629
18,227
3,52,856
8
Dadra&NagarHaveli
4,938
244
5,182
9
Daman&Diu
1,735
213
1,948
10
Delhi
2,73,613
13,213
2,86,826
11
Goa
14,693
827
15,520
12
Gujarat
8,21,626
59,354
8,80,980
13
Haryana
2,08,159
23,899
2,32,058
14
HimachalPradesh
92,702
8,360
1,01,062
15
Jammu&Kashmir
2,00,685
6,731
2,07,416
16
Jharkhand
2,50,877
10,614
2,61,491
17
Karnataka
5,39,168
1,11,921
6,51,089
18
Kerala
3,96,789
36,200
4,32,989
19
Ladakh
5,005
358
5,363
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
MadhyaPradesh
6,33,965
2,543
6,36,508
22
Maharashtra
8,44,717
34,313
8,79,030
23
Manipur
39,444
1,516
40,960
24
Meghalaya
23,020
628
23,648
25
Mizoram
14,627
2,241
16,868
26
Nagaland
21,153
3,712
24,865
27
Odisha
4,35,733
79,027
5,14,760
28
Puducherry
8,963
783
9,746
29
Punjab
1,22,429
13,859
1,36,288
30
Rajasthan
7,80,665
19,054
7,99,719
31
Sikkim
11,810
699
12,509
32
TamilNadu
3,24,537
25,746
3,50,283
33
Telangana
2,80,565
86,648
3,67,213
34
Tripura
82,369
11,587
93,956
35
UttarPradesh
10,66,290
85,752
11,52,042
36
Uttarakhand
1,30,781
7,110
1,37,891
37
WestBengal
6,18,576
45,120
6,63,696
38
Miscellaneous
2,64,796
26,964
2,91,760
Total
99,64,383
8,73,940
1,08,38,323
Twelve States/UT have vaccinated more than 75% of the registered HCWs for the first dose. These are –Bihar, Tripura, Odisha, Lakshadweep, Gujarat, Chhattisgarh, Uttarakhand, Madhya Pradesh, Jharkhand, Rajasthan, Himachal Pradesh, Uttar Pradesh.
On the other hand, Seven States/UT have reported less than 50% coverage of registered HCWs for the first dose. These are Ladakh, Tamil Nadu, Delhi, Punjab, Chandigarh, Nagaland and Puducherry.
Ten States have registered more than 50% coverage for the first dose among FLWs. These are Dadra and Nagar Haveli, Rajasthan, Gujarat, Madhya Pradesh, Tripura, Odisha, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Chhattisgarh and Jharkhand.
10 States that recorded highest number of vaccinations are Gujarat, Karnataka, Maharashtra, Andhra Pradesh, Odisha, West Bengal, Jammu and Kashmir, Bihar, Madhya Pradesh and Kerala.
Total 43 persons have been hospitalized so far. This comprises 0.0004% of the total vaccinations. Of the 43 cases of hospitalization till date, 26 were discharged after treatment, while sixteen persons died and one is under treatment. In the last 24 hours, two persons have been hospitalized.
Total 37 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0003% of the total COVID19 vaccinations. Of the 37, 16 persons died in the hospital while 21 deaths are recorded outside the hospital.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.
In last 24 hours, three new deaths have been reported. A51-year-oldfemale, who was a resident of Thiruvananthapuram, Kerala died after 4 days of vaccination. Post-mortem confirms Intracranial bleeding as the cause of death.
A 56-year-old male, resident of Chikballapur, Karnataka died after 9 days of vaccination due to Myocardial Infarction. The post mortem is not done on the wishes of the family. In another death event, a 44-year-old female, resident of Bishnupur, Manipur died after 7 days of vaccination. Post-mortem details are awaited.