Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 34
Nearly 98.5 lakh COVID19 vaccine doses administered
More than 3.17L vaccine doses given till 6 pm today; 95,765 HCWs received second dose of vaccine today
18 FEB 2021 8:02PM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered to healthcare and frontline workers has reached nearly 98.5 lakhs today.
98,46,523 vaccine doses were given through 2,10,809 sessions, as per the provisional report till 6 pm today.
This includes 62,34,635 HCWs who have taken the 1st dose and 4,64,932 HCWs who have taken the 2nd dose, along with 31,46,956 FLWs (1st dose). While the countrywide vaccination drive was rolled out on 16th Jan 2021, vaccination of the FLWs started from 2nd Feb 2021.
HCWs
FLWs
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
62,34,635
4,64,932
31,46,956
Total 3,17,190 vaccine doses were given till 6 pm today, the thirty fourth day of nationwide COVID19 vaccination. Out of which, 2,21,425 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 95,765 HCWs received 2nd dose of vaccine as per the provisional report. Final reports would be completed for the day by late tonight.
10,159 sessions were held till 6 pm today.
All States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
4,347
495
4,842
2
Andhra Pradesh
3,81,380
44,052
4,25,432
3
Arunachal Pradesh
17,835
2,653
20,488
4
Assam
1,34,285
6,708
1,40,993
5
Bihar
5,06,192
32,569
5,38,761
6
Chandigarh
11,381
423
11,804
7
Chhattisgarh
3,16,009
12,977
3,28,986
8
Dadra & Nagar Haveli
4,213
110
4,323
9
Daman & Diu
1,480
94
1,574
10
Delhi
2,32,091
7,931
2,40,022
11
Goa
13,859
356
14,215
12
Gujarat
8,08,774
22,965
8,31,739
13
Haryana
2,03,215
14,498
2,17,713
14
Himachal Pradesh
87,499
4,306
91,805
15
Jammu & Kashmir
1,77,795
3,756
1,81,551
16
Jharkhand
2,38,747
8,477
2,47,224
17
Karnataka
5,18,405
61,925
5,80,330
18
Kerala
3,82,345
21,665
4,04,010
19
Ladakh
3,856
290
4,146
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
Madhya Pradesh
6,05,399
0
6,05,399
22
Maharashtra
7,85,369
20,145
8,05,514
23
Manipur
35,591
901
36,492
24
Meghalaya
21,221
470
21,691
25
Mizoram
13,559
1,238
14,797
26
Nagaland
17,679
2,434
20,113
27
Odisha
4,25,379
32,497
4,57,876
28
Puducherry
7,661
454
8,115
29
Punjab
1,16,199
5,575
1,21,774
30
Rajasthan
7,47,268
15,334
7,62,602
31
Sikkim
9,952
353
10,305
32
Tamil Nadu
3,05,165
17,992
3,23,157
33
Telangana
2,79,534
55,731
3,35,265
34
Tripura
78,697
6,441
85,138
35
Uttar Pradesh
10,05,594
18,394
10,23,988
36
Uttarakhand
1,26,454
4,246
1,30,700
37
West Bengal
5,66,692
19,723
5,86,415
38
Miscellaneous
1,88,661
16,639
2,05,300
Total
93,81,591
4,64,932
98,46,523
Eleven States/UT have vaccinated more than 75% of the registered HCWs for 1st dose. These are –Bihar, Tripura, Odisha, Lakshadweep, Gujarat, Chhattisgarh, Uttarakhand, Madhya Pradesh, Rajasthan, Himachal Pradesh, Uttar Pradesh.
On the other hand, Seven States/UT have reported less than 50% coverage of registered HCWs for the 1st dose. These are Laddakh, Tamil Nadu, Delhi, Punjab, Chandigarh, Nagaland and Puducherry.
Fifteen States have registered more than 40% coverage for the first dose among FLWs. These are Gujarat, Rajasthan, Madhya Pradesh, Odisha, Dadra and Nagar Haveli, Tripura, Uttarakhand, Jharkhand, Lakshadweep, Himachal Pradesh, Haryana, Chhattisgarh, J & K, Uttar Pradesh and Bihar.
10 States that recorded highest number of vaccinations are Uttar Pradesh, Maharashtra, Bihar, Jammu and Kashmir, Odisha, Karnataka, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, West Bengal and Chhattisgarh.
Total 40 persons have been hospitalized so far. This comprises 0.0004% of the total vaccinations. Of the 40 cases of hospitalization, 24 were discharged after treatment, while thirteen persons died and three are under treatment. In the last 24 hours, two persons has been hospitalized. One of them was a case of convulsions, who has been hospitalized at Hijli Rural Hospital in Pashchim Medinipur, West Bengal. He is stable now. Other person suffered from anaphylaxis has been hospitalized at Tarakeshwar Rural Hospital in West Bengal. He is also stable now.
Total 32 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0003% of the total COVID19 vaccinations. Of the 32, thirteen persons died in the hospital while 19 deaths are recorded outside the hospital.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.
In last 24 hours, three new deaths have been reported. A57-year-old male, who was a resident of Kozhikode, Kerala died due to Myocardial Infarction. Another 51-year-old female, resident of Kolhapur, Maharashtra died due to Cerebral Infarction, known case of hypertension & Diabetes. For both of them, Post-mortem not done as per wishes of the family.
A 34-year-old male, resident of Raipur, Chhattisgarh died. The person suffered from Chest pain and brought dead at hospital. Possibly, the case of Myocardial Infarction. Post-mortem has been done and reports are awaited.

|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ৩৪নি শুবা নুমিৎ
কোবিদ ১৯ বেক্সিনগী দোজ লাখ ৯৮.৫গী ময়াদা কাপখ্রে ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেক্সিন দোজ লাখ ৩.১৭ হেন্না কাপখ্রে; ঐচ.সি.দবল্যু. ৯৫,৭৬৫ ঙসি অনিশুবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে
18 FEB 2021 8:02PM by PIB Imphal
হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ বেক্সিন দোজশিংগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি লাখ ৯৮.৫গী ময়া য়ৌখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ২,১০,৮০৯গী খুত্থাংদা বেক্সিন দোজ ৯৮,৪৬,৫২৩ কাপখ্রে।
মসিদা অহানবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬২,৩৪,৬৩৫ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৪,৬৪,৯৩২ লোইননা এফ.এল.দবল্যু ৩১,৪৬,৯৫৬(অহানবা দোজ) য়াওখি। অমরোমদনা ২০২১গী জনুৱারী ১৬তা লৈবাক শিনবা থুংনা বেক্সিনেসন দ্রাইভ রোল আউৎ তৌখি, এফ.এল.দবল্যু.গী বেক্সিনেসন্না ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২দগী হৌখি।
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
৬২,৩৪,৬৩৫
৪,৬৪,৯৩২
৩১,৪৬,৯৫৬
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী কুনথ্রা-মরিশুবা নুমিৎ অসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা পুন্না বেক্সিন দোজ ৩,১৭,১৯০ কাপখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মসিগী মনুংদা বেনিফিসরী ২,২১,৪২৫ অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ৯৫,৭৬৫দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ১০,১৫৯ পাঙথোকখ্রে।
ঙসি কোবিদ বেক্সিনেসন অসি রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা পাঙথোকখ্রে।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৪,৩৪৭
৪৯৫
৪,৮৪২
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৮১,৩৮০
৪৪,০৫২
৪,২৫,৪৩২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৭,৮৩৫
২,৬৫৩
২০,৪৮৮
৪
অসাম
১,৩৪,২৮৫
৬,৭০৮
১,৪০,৯৯৩
৫
বিহার
৫,০৬,১৯২
৩২,৫৬৯
৫,৩৮,৭৬১
৬
চান্দিগর
১১,৩৮১
৪২৩
১১,৮০৪
৭
ছত্তিসগর
৩,১৬,০০৯
১২,৯৭৭
৩,২৮,৯৮৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৪,২১৩
১১০
৪,৩২৩
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৪৮০
৯৪
১,৫৭৪
১০
দিল্লী
২,৩২,০৯১
৭,৯৩১
২,৪০,০২২
১১
গোৱা
১৩,৮৫৯
৩৫৬
১৪,২১৫
১২
গুজরাত
৮,০৮,৭৭৪
২২,৯৬৫
৮,৩১,৭৩৯
১৩
হরিয়ানা
২,০৩,২১৫
১৪,৪৯৮
২,১৭,৭১৩
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৮৭,৪৯৯
৪,৩০৬
৯১,৮০৫
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৭৭,৭৯৫
৩,৭৫৬
১,৮১,৫৫১
১৬
ঝার্খন্দ
২,৩৮,৭৪৭
৮,৪৭৭
২,৪৭,২২৪
১৭
কর্নাতকা
৫,১৮,৪০৫
৬১,৯২৫
৫,৮০,৩৩০
১৮
কেরেলা
৩,৮২,৩৪৫
২১,৬৬৫
৪,০৪,০১০
১৯
লদাখ
৩,৮৫৬
২৯০
৪,১৪৬
২০
লক্ষদীপ
১,৮০৯
১১৫
১,৯২৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,০৫,৩৯৯
০
৬,০৫,৩৯৯
২২
মহারাস্ত্র
৭,৮৫,৩৬৯
২০,১৪৫
৮,০৫,৫১৪
২৩
মনিপুর
৩৫,৫৯১
৯০১
৩৬,৪৯২
২৪
মেঘালয়
২১,২২১
৪৭০
২১,৬৯১
২৫
মিজোরাম
১৩,৫৫৯
১,২৩৮
১৪,৭৯৭
২৬
নাগালেন্দ
১৭,৬৭৯
২,৪৩৪
২০,১১৩
২৭
ওরিশা
৪,২৫,৩৭৯
৩২,৪৯৭
৪,৫৭,৮৭৬
২৮
পুদুচেরী
৭,৬৬১
৪৫৪
৮,১১৫
২৯
পঞ্জাব
১,১৬,১৯৯
৫,৫৭৫
১,২১,৭৭৪
৩০
রাজস্থান
৭,৪৭,২৬৮
১৫,৩৩৪
৭,৬২,৬০২
৩১
সিক্কিম
৯,৯৫২
৩৫৩
১০,৩০৫
৩২
তামিল নাদু
৩,০৫,১৬৫
১৭,৯৯২
৩,২৩,১৫৭
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭৯,৫৩৪
৫৫,৭৩১
৩,৩৫,২৬৫
৩৪
ত্রিপুরা
৭৮,৬৯৭
৬,৪৪১
৮৫,১৩৮
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১০,০৫,৫৯৪
১৮,৩৯৪
১০,২৩,৯৮৮
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,২৬,৪৫৪
৪,২৪৬
১,৩০,৭০০
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৬৬,৬৯২
১৯,৭২৩
৫,৮৬,৪১৫
৩৮
অতোপ্পশিং
১,৮৮,৬৬১
১৬,৬৩৯
২,০৫,৩০০
অপুনবা
৯৩,৮১,৫৯১
৪,৬৪,৯৩২
৯৮,৪৬,৫২৩
রাজ্য/য়ু.তি. তরা-মাথোইদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৭৫%দগী হেন্না অহানবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি –বিহার, ত্রিপুরা, ওরিশা, লক্ষদীপ, গুজরাত, ছত্তিসগর, উত্তরাখন্দ, মধ্য প্রদেশ, রাজস্থান, হিমাচল প্রদেশ, উত্তর প্রদেশনি।
রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৫০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি লদাখ, তামিল নাদু, দিল্লী, পঞ্জাব, চান্দিগর, নাগালেন্দ অমসুং পুদুচেরীনি।
রাজ্য/য়ু.তি. তরা-মঙাদা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৪০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখ্রে। মখোয় অদুদি গুজরাত, রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, ওরিশা, দদ্রা অমসুং নাগর হবেলি, ত্রিপুরা, উত্তরাখন্দ, ঝার্খন্দ, লক্ষদীপ, হিলাচল প্রদেশ, হরিয়ানা, চত্তিসগর, জে অমসুং কে, উত্তর প্রদেশ অমসুং বিহারনি।
বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখিবা রাজ্য ১০ অদুদি উত্তর প্রদেশ, মহারাস্ত্র, বিহার, জম্মু অমসুং কাশ্মির, ওরিশা, কর্নাতকা, তামিল নাদু, অন্ধ্র প্রদেশ, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং চত্তিসগরনি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ৪০ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৪০গী মনুংদা ২৪ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই ১৩ লৈখিখ্রে অমসুং অহুমনা লায়েং চত্থরি। মখোয়গী মনুংদা অমদি কনভলজনগী কেস অমনি, মহাক ৱেস্ত বেঙ্গলগী পাসচিম মেদিনিপুগী হিজলি রুরেল হোস্পিতালদা পুখৎখি। মহাক অসি হৌজিল স্তেবল ওইরে। এনাফাইলেসিস নাবা অতোপ্পা মীওই অমা ৱেস্ত বেঙ্গলগী তরাকেশ্বর রুরেল হোস্পিতালদা পুখৎলকখ্রে। মহাকসু হৌজিক স্তেবল ওইরে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না লৈখিদবা ৩২ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৩% ওইরি। মীওই ৩২ অসিগী মনুংদা মীওই ১৩ হোস্পিতালদা লৈখিদবা ওইখি অমরোমদা লৈখিদবা ১৯না হোস্পিতালদা লৈখিদা নত্তে হায়না রেকোর্দ তৌখ্রে।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./লৈখিদবগী কেস অমত্তা লৈতে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা লৈখিদবা অহুম রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেরেলাগী কোচিকোদতগী চহি ৫৭ শুরবা নুপা অমা মাইয়োকার্দিএল ইনফ্রার্কসন্না মরম ওইরগা লৈখিদ্রে। অতোপ্পা মহারাস্ত্রগী কোলহাপুরদগী চহি ৫১ শুরবী নুপী অমা সেরেব্রেল ইনফ্রার্কসন, হাইপরতেন্সন অমসুং দাইবেতিসকী কেস লৈবনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে। মখোয় অনিমক ইমুং মনুংগী অপাম্বগী মতুং ইন্না পোস্ত-মোর্তেম পাঙথোকখিদ্রে।
ছত্তিসগরগী রাইপুরদগী চহি ৩৪ শুরবা নুপা অমা লৈখিদ্রে। মীওই অসি থবাক নারকখি অমসুং হোস্পিতালদা শীরগা পুখৎলকখি। মাইয়োকার্দিএল ইনফ্রার্কসন ওইরবা য়াই। পোস্ত-মোর্তেম পাঙথোকখ্রে অমসুং রিপোর্ত ঙাইরি।