Ministry of Finance
Exchange rate notification No. 18/2021 - Customs (N.T.)
18 FEB 2021 5:40PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), and in supersession of the Notification No.14/2021-Customs(N.T.), dated 4th February, 2021 except as respects things done or omitted to be done before such supersession, the Central Board of Indirect Taxes and Customs hereby determines that the rate of exchange of conversion of each of the foreign currencies specified in column (2) of each of Schedule I and Schedule II annexed hereto, into Indian currency or vice versa, shall, with effect from 19th February, 2021, be the rate mentioned against it in the corresponding entry in column (3) thereof, for the purpose of the said section, relating to imported and export goods.
SCHEDULE-I
Sl. No.
Foreign Currency
Rate of exchange of one unit of foreign currency equivalent to Indian rupees
(1)
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Exported Goods)
1.
Australian Dollar
57.70
55.30
2.
Bahraini Dinar
199.70
187.00
3.
Canadian Dollar
58.40
56.30
4.
Chinese Yuan
11.45
11.10
5.
Danish Kroner
12.00
11.55
6.
EURO
89.25
86.10
7.
Hong Kong Dollar
9.55
9.20
8.
Kuwaiti Dinar
248.85
232.90
9.
New Zealand Dollar
53.70
51.35
10.
Norwegian Kroner
8.70
8.40
11.
Pound Sterling
102.65
99.15
12.
Qatari Riyal
20.65
19.40
13.
Saudi Arabian Riyal
20.05
18.80
14.
Singapore Dollar
55.80
53.90
15.
South African Rand
5.10
4.80
16.
Swedish Kroner
8.90
8.60
17.
Swiss Franc
82.65
79.40
18.
Turkish Lira
10.75
10.10
19.
UAE Dirham
20.50
19.20
20.
US Dollar
73.70
72.00
SCHEDULE-II
Sl. No.
Foreign Currency
Rate of exchange of 100 units of foreign currency equivalent to Indian rupees
(1)
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Export Goods)
1.
Japanese Yen
70.10
67.50
2.
Korean Won
6.80
6.40

শেল-থুম মন্ত্রালয়
এক্সচেঞ্জ রেৎ নোতিফিকেসন নম্বর ১৮/২০২১ – কস্তমস (এন.তি.)
18 FEB 2021 5:40PM by PIB Imphal
কস্তমস এক্ত, ১৯৬২ (১৯৬২কী ৫২)গী সেক্তন ১৪না পীবা শক্তি শীজিন্নদুনা অমসুং ফেব্রুৱারী তাং ৪, ২০২১গী নোতিফিকেসন নম্বর ১৪/২০২১ – কস্তমস (এন.তি.) অসি সুপরসেসন তৌদুনা, অসিগুম্বা সুপরসেসন অসিগী মমাংদা তৌখিবা নত্রগা তৌগদবাশিং য়াওদনা, ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস অমসুং কস্তমসকী সেন্ত্রেল বোর্দনা সেদ্যুল I অমসুং সেদ্যুল IIদা এনেক্স তৌরিবা অমমমগী কলম (২)দা পীরিবা মপাল লৈবাক্কী শেনয়েকশিং অসি ভারতকী শেনয়েক্তা ওন্থোকপগী একচেঞ্জকী চাং নত্রগা ভাইস ভর্সা অসি ফেব্রুৱারী ১৯, ২০২১দগী চৎনবা হৌদুনা, হায়রিবা সেক্সন অসিগীদমক মরী লৈনবা ইমপোর্ত অমসুং এক্সপোর্তকী গুদশিংগীদমক কলম (৩)দা পীরিবা মরী লৈনবা এন্ত্রী অসিদা পীরিবা চাং অসি ওইরগনি।
সেদ্যুল-I
সিরিএল নম্বর
মপাল লৈবাক্কী শেনয়েক
মপাল লৈবাক্কী শেনয়েক্কী য়ুনিৎ অমা একচেঞ্জ তৌবগী চাং অদুগা মান্নতিবা ভারতকী শেনয়েক মশিং
(১)
(২)
(৩)
(এ)
(বি)
(ইমপোর্ত তৌবা গুদশিংগী)
(এক্সপোর্ত তৌবা গুদশিংগী)
১.
ওত্রেলিয়ন দোলর
৫৭.৭০
৫৫.৩০
২.
বহরিন দীনার
১৯৯.৭০
১৮৭.০০
৩.
কেনেদিয়ন দোলর
৫৮.৪০
৫৬.৩০
৪.
চাইনিজ য়োন
১১.৪৫
১১.১০
৫.
দানিশ ক্রোনর
১২.০০
১১.৫৫
৬.
য়ুরো
৮৯.২৫
৮৬.১০
৭.
হোংকোং দোলর
৯.৫৫
৯.২০
৮.
কুৱেতি দীনার
২৪৮.৮৫
২৩২.৯০
৯.
ন্যুজীলেন্দ দোলর
৫৩.৭০
৫১.৩৫
১০.
নোর্ৱেজিয়ন ক্রোনর
৮.৭০
৮.৪০
১১.
পাউন্দ স্তর্লিং
১০২.৬৫
৯৯.১৫
১২.
কতারি রিয়াল
২০.৬৫
১৯.৪০
১৩.
সাউদি অরাবিয়া রিয়াল
২০.০৫
১৮.৮০
১৪.
সিঙ্গাপুর দোলর
৫৫.৮০
৫৩.৯০
১৫.
সাউথ এফ্রিকা রান
৫.১০
৪.৮০
১৬.
স্বিদিশ ক্রোনর
৮.৯০
৮.৬০
১৭.
স্বিস ফ্রেঙ্ক
৮২.৬৫
৭৯.৪০
১৮.
তর্কিশ লিরা
১০.৭৫
১০.১০
১৯.
য়ু.এ.ই. দির্হম
২০.৫০
১৯.২০
২০.
য়ু.এস. দোলর
৭৩.৭০
৭২.০০
সেদ্যুল-II
সিরিএল নম্বর
মপাল লৈবাক্কী শেনয়েক
মপাল লৈবাক্কী শেনয়েক্কী য়ুনিৎ অমা একচেঞ্জ তৌবগী চাং অদুগা মান্নতিবা ভারতকী শেনয়েক মশিং
(১)
(২)
(৩)
(এ)
(বি)
(ইমপোর্ত তৌবা গুদশিংগী)
(এক্সপোর্ত তৌবা গুদশিংগী)
১.
জপানিজ য়েন
৭০.১০
৬৭.৫০
২.
কোরিয়ন ৱান
৬.৮০
৬.৪০