Ministry of Development of North-East Region
North East will lead the post COVID India and its economy: Dr Jitendra Singh
17 FEB 2021 5:31PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr.Jitendra Singh said that North East will lead the post COVID India and its economy. Addressing a Webinar organized by CII on “Strengthening Logistics: Challenges and Opportunities for e-commerce in North East, the Minister said that NE means the New Engine of growth for New India which Prime Minister Narendra Modi is trying to usher in as we approach 75th anniversary of India’s Independence in 2022. He said, the huge impetus given to connectivity issues in North East by the Prime Minister will not only bring the region at par with developed States of the country but will also result in double digit growth and realisation of a 5 trillion-dollar economy.
Dr Jitendra Singh said that an E-commerce supply chain is one of the most promising areas which can boost the economy of the region in more ways than one and the pandemic has shown how e-commerce has fuelled the livelihoods of MSMEs and small players. With umpteen numbers of talented artisans and craftsmen, the e-commerce can provide a strong platform to them for not only creating business opportunities but also creating scope to showcase their unique products to a global marketplace, he added.
The Minister said that with a view to strengthening the logistics and trade infrastructure and creating a vibrant multi-modal transport sector in the region, the government has initiated phased development strategies and specific sectoral policy interventions along with infrastructure development. He said that Indian supply chain companies are fast spreading their operational footprint in the North-East to leverage the potential of the region as a growing logistics destination.
Dr Jitendra Singh said that the present government under the able leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi, has been constantly striving towards the optimisation of the huge latent potential of the region and the “Look East” policy has been rightly transformed into ‘Act East” policy. Being the gateway to the growing economies of South East Asian countries, the North Eastern Region holds the potential of contributing heavily to the country’s GDP by virtue of promoting trade and business relations with ASEAN, thus regaining its lost economic prominence, he added.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক্না কোবিদ মতুংদা ইন্দিয়া অমসুং মসিগী ইকোনোমীদা মকোক চিংগনি: দাঃ জিতেন্দ্র সিংহ
17 FEB 2021 5:31PM by PIB Imphal
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দি.ও.এন.ই.আর.), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রীবেন্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি অৱাং নোংপোক্না কোবিদ মতুংদা ইন্দিয়া অমসুং মসিগী ইকোনোমীদা মকোক চিংগনি। “স্ত্রেন্থেনিং লোজিস্তিক:চাল্লেঞ্জেস এন্দ এপ্পোর্চুনিতি ফোর ই-কম্মর্স ইন নোর্থ ইস্ত” অসিদা শিনবা ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংলদুনা মিনিস্তরনা হায় মদুদি এন.ই. হায়বগী আর্থদি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২২দা ৭৫শুবা নিং-খা তম্বগী মপোক কুমোন্দা অনৌবা ইন্দিয়াগী অনৌবা ইঞ্জিন হায়না লাওথোক্নবা লৈরি। মহাক্না হায় অহেনবা শাফু অমা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাং নোংপোক্কী মফমশিং অসিদা হোৎনরিবা অসিনা লৈবাক অসিদা স্তেতশিং অসি চাওখৎপদা নত্তনা শরুক অনি হেন্না চাওখৎপা পুরক্তুনা দোল্লার ত্রীল্লিয়ন ৫ ইকোনোমী মংফাওনরগনি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি ই-কম্মর্স সপ্লাই চেন অসিনা মফম অমদা ইকোনোমীগী লমদা মাইকৈ অমখক্তা নত্তনা মাইকৈ কয়া অমদা ফগৎহনবা ঙম্মী অমসুং লায়চৎ অসিনা পুন্সি মহিংদা মতৌ করম্না ই-কম্মর্সনা এম.এস.এম.ই.দা কান্নবা পীবগে হায়বা অদু উৎলি। মশীং য়াম্লবা হৈ-শিংলবা আর্তিসান অমসুং ক্রাফসমেন অসিদগী ই-কম্মর্স অসিনা ব্যুজিনেস খুদোংচাবা অমা ফংবতা নত্তনা মখোয়গী অখন্নবা পোত্থোকশিং অসি মালেম অসিগী মার্কেৎতা উৎথোক্কনি, মহাক্না হায়খি
মিনিস্তরনা হায় মদুদি লোজিস্তিক অমসুং ত্রেদ ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি মপাঙ্গল কনখৎনবা অমসুং মফম অদুগী ত্রান্সপোর্ত সেক্তর অসিদা মল্তি-মোদেল, সরকার অসিনা ফেজ নাইনা চাওখৎ থৌরাং চৎথনবা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর চাওখৎ থৌরাং অখননবা অমা শেমগৎপা অসিনি। মহাক্না হায় মদুদি ইন্দিয়গী সপ্লাই চেন কম্পনি অসি য়াম্না থুনা অৱাং-নোংপোক্তা লোজিস্তিক দেস্তিনেসন অমা মফম অসিদা চাওখৎনবা য়াম্না থুনা শন্দোক্লি।
দাঃ জিতেন্দ্রনা হায় মদুদি হৌজিক ওইরিবা সরকার মদুদি তৌবা ঙম্বা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা লেপ্পা লৈতনা মফম অসিবা চাওখৎনবা অমসুং ‘লুক ইস্ত” অসিবু “এক্ত ইস্ত” তা মফম চানা ওন্থোরক্লি। খা-নোংপোক লৈবাকশিংগী ইকোনোমী চাওখৎনবগী থোঙ অমা ওইদুনা অৱাং নোংপোক্কী মফমশিং অসিনা য়াম্না চাওনা জি.দি.পি. মতেং তৌদুনা ত্রেদ চিংখৎপা এ.এস.ই.এ.এন.গী মরী লৈনরী।