থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
এন.সি.পি.সি.আর.গী চিয়রমেন প্রিয়ঙ্ক কানূনগোনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহগা ৱারি শানখ্রে অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমসুং লদাখকী অঙাংশিং অসিগী হকশিং অসিগা মরী লৈননা লৈরিবা মরু ওইবা ইসুশিং অসিগী মতাংদা খন্নখ্রে
অঙাংশিং অসি স্তোন পেল্তরশিং ওইনা শিজিন্নবা অসিগী মাইয়োক্তা লৈরিবা লো জে অমসুং কে.দা এপ্লিকেবল ওইরে: দা. জিতেন্দ্র সিংহ
আইনা য়াদবা থবকশিংদা অঙাংশিং শিজিন্নবা অসিনা মীওই অদুবু চহী ৭ য়ৌনা জেলদা থম্বা য়াই অমসুং লুপা লাখ মঙাগী ফাইন থিহনবা য়াই৷
14 FEB 2021 7:23PM by PIB Imphal
আইনা য়াদবা মওং অমদা অঙাংশিং অসি স্তোন পেল্তরশিং ওইনা শিজিন্নবা অমসুং অঙাংশিং অসিবু স্তোন পেল্তরশিং ওইনা শিজিন্নরিবা মীওইশিং অসিবু চৈরাক পীনবা অসিগী মতাংদা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভেন্স, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেস্কী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা তেল্লপনা ঙসি ফোংদোকখ্রে৷ জম্মু অমসুং কাশ্মীর রাজ্য অসিনা য়ুনিয়ন তেরিতোরী অমা ওইরকপা অমসুং আর্তিকল ৩৭০গী মতুং ইন্না লো অসি জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী য়ুনিয়ন তেরিতোরী অসিদা এপ্লিকেবল ওইখ্রে৷
নেস্নেল কম্মিশন ফোর প্রোতেক্সন ফোর চাইল্দ রাইতস(এন.সি.পি.সি.আর.)গী চিয়রমেন প্রিয়ঙ্ক কানূনগোনা দা. জিতেন্দ্র সিংহগা উন্নখ্রে অমসুং হন্দক্তা এন.সি.পি.সি.আর.না নৈনবদগী খঙলকখিবা জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমসুং লদাখকী অঙাংশিং অসিগী হকশিং অসিগা মরী লৈনবা মরু ওইবা ইসুশিং অসিগী মতাংদা খন্নখ্রে৷ হৌজিক হৌজিক য়ু.তি. অনিদা চৎনরিবা জুবেনাইল জস্তিস এক্ত অসি য়াম্না চেকশিন্না য়ু.তি. অসিদসু চৎনহনবগী তঙাই ফদবা অদুগী মতাংদা মহাক্না পনখ্রে৷
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001X4HQ.jpg
২০১৫গী জুবেনাইল জস্তিস এক্ত অসিগী সেক্সন ৮৩(১) অসিগী মতুং ইন্না কেন্দ্র সরকার অসিনা ফোংখিবা অসিগী মতুং ইন্না নন-স্তেত, সেল্ফ-স্তাইল মিলিতেন্ত গ্রুপ নত্রগা আউতফিত অমহেক্তনা করিগুম্বা হিরম অমদা অঙাংশিং অসিবু শিজিন্নরম্বা তারবদি শিজিন্নরম্লিবা মীওই অদু চহী তরেৎ য়ৌনা জেলদা থম্বা য়াই অমসুং লুপা লাখ মঙাগী ফাইন থিহনবা য়াই হায়না শ্রী কানূনগোনা দা. জিতেন্দ্র সিংহদা ফোংদোকখ্রে৷ অহল অমা হেক্তনা নত্রগা গেঙ্গ কাংলুপ অমনা আইনা য়াদবা থবকশিং অসিগীদমক অঙাংশিং অসিবু লান্না শিজিন্নরম্বা তারবদি শিজিন্নরম্লিবা মীওই অদু চহী তরেৎ য়ৌনা জেলদা থম্বা অমসুং লুপা লাখ মঙাগী ফাইন থিহনবসু য়াই হায়না হায়রিবা এক্ত অসিমক্কী সেক্সন ৮৩(২)না হায়রিা হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
অঙাংশিং অসিবু স্তোন লেল্তিং ওইনা নত্রগা য়াম্না শাথিবা এক্তিবিতীশিং অসিদা শিজিন্নরম্লবদি শিজিন্নরম্লিবা মীওই অদু লো অসিগী মখাদা অকনবা চৈরাক ফংগনি৷
নৌনা শেম্লিবা জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমসুং লদাখকী য়ুনিয়ন তেরিতোরী অসি য়াওনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা অঙাংশিং অসিগী হকশিং অসি ঙাক শেন্নবগীদমক এন.সি.পি.সি.আর.না হোৎনরিবশিং অসি দা. জিতেন্দ্র সিংহনা থাগৎখ্রে৷ অঙাংশিং অসিবু স্তোন পেল্তিং ওইনা শিজিন্নবা অসি আইনগী মাইয়োক্তা থবক তৌবা অসি খক্তা নত্তনা মীওইবা জাতি অসিবু শিক্নবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
মখাতানা হৌজিক হৌজিক জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমসুং লদাখতসু এপ্লিকেবল ওইরিবা প্রোতেক্সন ওফ চিন্দ্রেন ফ্রোম সেকচুরেল ওফেন্সেস(পি.ও.সি.এস.ও.) এক্ত, ২০১২ অসিগী ইমপ্লিকেসনশিং অসিগী মতাংদা এন.সি.পি.সি.আর.গী চীফ কানূনগোনা দা. জিতেন্দ্র সিংহগা খন্নখ্রে৷ জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী তোঙান তোঙানবা জিলাশিং অসিদা লৈরিবা স্তেকহোল্দরশিং অসি সেন্সিতাইজ তৌনবা এন.সি.পি.সি.আর.না পাংথোকখিবা তোঙান তোঙানবা এৱার্নেস ৱার্কশোপশিং অমসুং প্রোগ্রামশিং অসিগী মতাংদা তেল্লপনা মন্ত্রী অসিনা মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Chairman, NCPCR Priyank Kanoongo calls on Union Minister Dr. Jitendra Singh and discusses important issues concerning the rights of children in Jammu & Kashmir and Ladakh
Law against use of children as stone pelters becomes applicable in J&K: Dr Jitendra Singh
Use of children for illegal activities will invite rigorous imprisonment up to 7 years and a fine of five lakh rupees.
14 FEB 2021 7:23PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh was today briefed about the law against using children as stone pelters and to punish those using children as stone pelters. The law has now become applicable in the Union Territory of Jammu & Kashmir, following the abrogation of Article 370 and the State becoming a Union Territory.
Chairman, National Commission for Protection for Child Rights (NCPCR), PriyankKanoongo met Dr. Jitendra Singh and discussed the important issues concerning the rights of children in Jammu & Kashmir and Ladakh, which had emerged from the analysis recently conducted by the NCPCR. He also emphasised the need for strict implementation of Juvenile Justice Act, which now stands extended to the two UTs.
Shri Kanoongo informed Dr. Jitendra Singh that as per Section 83 (1) of the Juvenile Justice Act, 2015, any non- State, self-styled militant group or outfit declared as such by the Central Government, if recruits or uses any child for any purpose, shall be liable for rigorous imprisonment for a term which may extend to seven years and shall also be liable to fine of five lakh rupees. Section 83 (2) of the same Act states that any adult or an adult group uses children for illegal activities either individually or as a gang shall be liable for rigorous imprisonment for a term which may extend to seven years and shall also be liable to fine of five lakh rupees, he said.
This, by implication, means that anyone responsible for inducing or using children in stone pelting or any other violent activity will face serious action under the law.
Dr Jitendra Singh appreciated the NCPCR efforts for the protection of child rights in the country, including in the newly created Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh. He said, using or inducing children to stone pelting is not only a crime against law but also a crime against humanity.
Further, NCPCR chief Kanoongo discussed with Dr. Jitendra Singh the implications of the Protection of Children from Sexual Offences (POCSO) Act, 2012 which is also now applicable in Jammu & Kashmir and Ladakh. He also briefed the Minister about various awareness workshops and programmes conducted by the NCPCR to sensitize the stakeholders in different districts of Jammu & Kashmir.