নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
ইন্তিগ্রেতেদ চাইল্দ প্রোতেক্সন স্কিম
12 FEB 2021 5:19PM by PIB Imphal
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না মেপ্পিং অমা কম্মিসন তৌখ্রে অমসুং জুবেনাইল জস্তিস(অঙাংশিং ঙাক শেন্নবা)এক্ত.২০০০/২০১৫গী মখাদা নোর্মশিং অমসুং স্তেন্দর্দশিং অসিগা মরী লৈননা ইন্সতিত্যুসনশিংগী স্তেতস অমসুং রেজিস্ত্রেসন অসি খঙনবা লৈবাক অসিদা লৈরিবা চাইল্দ কেয়র ইন্সতিত্যুসনশিং(সি.সি.আই.শিং) পুম্নমক য়েংশিনখ্রে অমসুং দাতা অসি নৈননবগীদমক কম্মিতী অমা শেমখ্রে৷ কম্মিতী অসিনা রিকম্মেন্দেসনশিং অসিগা লোইননা ফাইনেল রিপোর্ত অদু ২০১৮গী সেপ্তেম্বর ১৩দা মন্ত্রালয় অসিদা পীশিনখ্রে অমসুং মদু মন্ত্রালয় অসিগী ৱেবসাইত www.wcd.nic.in অসিদা ফংই৷
অরুবা ফিভমশিংদা অঙাংশিং অসিবু সপোর্ত তৌনবগীদমক ইন্তিগ্রেতেদ চাইল্দ দিভেলপমেন্ত সর্ভিসেস স্কিমগী মখাদা সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর্দ স্কিম অমা ওইরিবা চাইল্দ প্রোতেক্সন সর্ভিসেস(সি.পি.এশ.) স্কিম (মমাংগী চাইল্দ প্রোতেক্সন স্কিম) মন্ত্রালয় অসিনা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা চৎনখ্রে৷ মখাতানা অঙাংশিং অসিগা মরী লৈননা থেংনরিবা তোঙান তোঙানবা চেলেঞ্জশিং অসি থেংননবা মিসন বতসাল্য় সরকার অসিনা কন্সেপ্তচুয়েলাইজ তৌখ্রে৷
হৌখিবা চহী অহুম অসিদা চাইল্দ প্রোতেক্সন সর্ভিসেস(সি.পি.এস.) স্কিম অসিগী মখাদা অঙাংশিং অসি হাক শেন্নবগীদমক থাদখিবা শেনফম অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
লুপা(লাখতা)
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
৫২৪৬৯.৯৫
৭৩৪৫১.৭০
৭৪৫৪৬.৩২
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিনা থাজিল্লকপা রিপোর্ত অসিগী মতুং ইন্না, জুবেনাইল জস্তিস(অঙাংশিং ঙাক শেন্নবা)এক্ত. ২০১৫গী প্রোভিজনশিং অসি ইন্দবদগী ইন্সতিত্যুসন ৪৩৬ ০১.০৮.২০১৯দগী ০১.০৮.২০২০ ফাওবা থিংজিনখ্রে৷
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদগী রিপোর্ত তৌরকপগী মতুং ইন্না, ১৫.০৭.২০২০ ফাওবদা জে.জে. এক্ত ২০১৫ অসিগী মখাদা রেজিস্তর তৌরবা সি.সি.আই. ৭২৭৫ লৈ৷
মসিগী ৱারোল অসি ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্তগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি সমৃতি জুবিন ইরানিনা ঙসি লোক সভাদা অইবা চেরোল অমা ওইনা পীশিনখি৷

Ministry of Women and Child Development
Integrated Child Protection Scheme
12 FEB 2021 5:19PM by PIB Delhi
The Ministry of Women and Child Development commissioned a mapping and review exercise of all Child Care Institutions (CCIs) to understand the registration and status of institutions vis-à-vis the norms and standards under the Juvenile Justice (Care and Protection of Children) Act, 2000/2015, across the country and established a Committee foranalysing the data. The Committee submitted the final report along with its recommendations to the Ministry on 13th September, 2018, which is available on the ministry’s website i.e. www.wcd.nic.in.
The Ministry implements a centrally sponsored Child Protection Services (CPS) scheme (erstwhile Integrated Child Protection Scheme) under the umbrella Integrated Child Development Services scheme for supporting the children in difficult circumstance in all the States/UTs. Further, Government has conceptualized Mission Vatsalya to comprehensively address different challenges concerning the children.
The details of the amount spent for the protection of children under Child Protection Services (CPS) scheme during the last three years is as follows:
Rs. (in lakh)
2017-18
2018-19
2019-20
52469.95
73451.70
74546.32
As per the report submitted by the States/UTs, 436 Institutions were closed on account of non-compliance of provisions of the Juvenile Justice (Care and Protection of Children) Act, 2015 from 01.08.2019 to 01.08.2020.
As reported by the States/UTs, there are 7275 CCIs registered under JJ Act, 2015 as on 15.07.2020.
This information was given by the Union Minister of Women and Child Development, Smt. Smriti Zubin Irani, in a written reply in the Lok Sabha today.