প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সোনিতপুর, অসমদা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং হৌদোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ঙাংখিবা ৱারোল
07 FEB 2021 3:39PM by PIB Imphal
ভারত ইমানা য়াইফরে।
ভারত ইমানা য়াইফরে।
ভারত ইমানা য়াইফরে।
অসমগী মীয়াম্না পাম্নরবা মুখ্য মন্ত্রী শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালজী, কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলদা ঐগী খোংলোই ওইবীরিবা শ্রী রামেশ্বর তেলীজী, অসম সরকারদা মন্ত্রী ওইবীরিবা শ্রীমান হেম্নত বিস্বা সরমাজী, শ্রী অতুল বোরাজী, শ্রী কেশব মহন্তজী, শ্রী রঞ্জীৎ দত্তাজী, বোদোলেন্দ তেরিতোরিএল রীজনগী চীফ শ্রী প্রমোদ বোরাজী, অতৈ এম.পি.শিং, এম.এল.এ.শিং অমসুং ঐগী নুংশিরবা ইচিল-ইনাওশিং।
ইচিল-ইনাওশিং কমদৌবীরিবগে? নুংঙাইবীরমগনি হায়না থাজৈ। হৌখিবা থাদা ঐনা অসমদা লাকচদুনা লাইরবা, শোৎথরবা তুহৎপীরবা খুন্নাইগী মীয়াম্বু লমগী পতা য়েন্থোকপগী থৌরমদা শরুক য়াবগী লাইবক ফবা অদু ঐহাক ফংজখি। মতম অদুদা ঐনা হায়খি মদুদি অসমগী মীয়ামগী মীনুংশি অমসুং অদোমগী মীনুংশি অদু অদুক্কী মতিক চেৎখি মদুদি মদুনা ঐহাকপু হন্না হন্না অসমদা পুরি। হৌজিক অমুক্কা হন্না ঐ অদোম পুম্নমক্তা খুরুমজবা লাকচরি। অদোম ময়াম্বু উনজনবগীদমক্তা লাকচরি। ঐনা ঙরাং সোশিএল মীদিয়াদা উখি, অদুগা ঐনা ত্বীৎসু তৌখি মদুদি ধেক্যাজুলী অসি কয়াদা নীংথিজনা লৈতেংলবনো। অদোম ময়াম্না থাওমৈ কয়া থানখি। অসিগুম্বা ইশাগী ওইবা ৱাখল অসিগীদমক অসমগী মীয়ামগী খুয়া খাদা খুরুমজরি। ঐ অসমগী মুখ্যমন্ত্রী সর্বানন্দজী, হেমন্তজী, রঞ্জীৎ দত্তাজী, সরকারদা অমসুং বি.জে.পি. ওর্গনাইজেসন্দা লৈবীরিবা, পুম্নমকপু থাগৎচরি। মখোয়না অদুক্কী মতিক খোংজেল য়াংনা অসমগী চাউখৎ-থৌরাংদা, অসমগী সেবাদা শরুক য়ারি মদুদি ঐহাক লেপ্তনা মফম অসিদা চাউখৎপগী থৌরমশিংদা লাকচবগী তাঞ্জা ফংলি। ঙসিগী নুমিৎ অসি ঐগীদমক্তদি অতোপ্পা মরম অমদা য়াম্না মরুওইবা ওইরি! ঙসি সোনিতপুর – ধেক্যাজুলীগী শেংলবা লমদম অসিবু খুরুমজবগী তাঞ্জা ফংজরে। মসি অদুগুম্বা লমদম অদুনি মফম অসিদনি রুদ্রপদ মন্দিরগী মনাক্তা অসমগী চহি-চা কয়া লিরবা পুৱারী ঐখোয়গী মাংদা থোকখিবা অদু। মসি লমদম অদুনি মফম অসিদা অসমগী মীয়াম্না লান্দারকপশিংবু মায়থিবা পীখি, মখোয়গী অপুনবা, মখোয়গী পাঙ্গল, মখোয়গী মতিক অদু মশক তাকখি। ১৯৪২দা লমদম অসিদা অসমগী নীংতম লান্মীশিংনা লৈবাক অসিগী নীং খা তম্বগীদমক্তা, মচু অহুমগী ইকাই খুম্নবগীদমক্তা কৎথোকখি। ঐখোয়গী অদুগুম্বা অথৌবশিংগী থৌনা অদুদা ভুপেন হজারিকাজীনা হায়বীখি -
ভারত হিংহহ আজি জাগ্রত হয়।
প্রতি রক্ত বিন্দুতে,
হহস্র শ্বহীদর
হাহত প্রতিজ্ঞাও উজ্জল হয়।
হায়বদি, ঙসি ভারতকী নোংশা হৌগৎলে। অথৌবশিংগী ঈরিক অমমম্না, মখোয়গী থৌনানা ঐখোয়গী ৱাশক অসি চেৎশিলহল্লি। মরম অসিনা, অথৌবশিংগী মথৌনা খুদম ওইরবা সোনিতপুরগী লমদম অসিনা, অসমগী হৌখ্রবা মতম অদুনা, হন্না হন্না ঐগী পুক্নীংবু চাউথোকচবা পোকহল্লি।
মরূপশা,
ঐখোয় পুম্নমক মহৌশাদগী মসি তাদুনা লাক্লি, উদুনা লাক্লি মদুদি লৈবাক অসিগী অহানবা অয়ুক অৱাং নোংপোক্তগী থোকই। অদুবু মসিসু অচুম্বনি মদুদি অৱাং নোংপোক অমসুং অসমদা চাউখৎ-থৌরাংগী অয়ুক অসি য়াম্না কুইনা ঙাইখি। হিংসা, অৱাৎপা, চরাংনবা, খেন্নবা, ইরাং, পুম্নমক অসি তুংওইনরমদুনা হৌজিক অৱাং নোংপোক অপুনবা অসি চাউখৎ-থৌরাংগী মায়কৈদা চংশিল্লি। অমসুং অসমনা মসিদা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। পুৱারী ওইরবা বোদো পীস এগ্রীমেন্তকী মতুংদা হন্দক্তা পাংথোকখিবা বোদোলেন্দ তেরিতোরিএল কাউন্সিলগী মীখলনা মফম অসিদা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং থাজবগী অনৌবা তাঙ্কক ইরে। ঙসিগী নুমিৎ অসিসু অসমগী লাইবক অমসুং অসমগী তুংলমচৎতা অচৌবা অহোংবগী শাখি ওইরি। ঙসি অতোপ্পা অমরোমদা বিস্বনাথ অমসুং চরইদেবদা মেদিকেল কোলেজ অনিগী খুদোল অসমনা ফংগদৌরি, অদুনা ‘অসম মালা’ অসিগী থোংদা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী য়ুম্বীসু থোল্লি।
ঙসি অসি অসমগী চাউখৎ-থৌরাংগী খোংচৎতা অচৌবা নুমিৎ অমনি। অখন্নবা নুমিৎ অসিদা, ঐনা অসমগী মীয়ামদা থমোই শেংনা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
মরূপশা,
অমত্তা ওইনা হোৎনবনা, অমত্তা ওইনা ৱারেপ লৌবনা করম্বা ফল পুরকপগে, অসম মসিগী অচৌবা খুদম অমনি। অদোম চহি মঙা মমাঙগী মতম অদু নীংশিংবীরমগনি, মতম অদুদা অনম্বা অরাপ্পা মফমশিংদা অফবা হোস্পিতাল লৈবা হায়বসি শুপ্নগী মঙলান অমা ওইরম্মি। অফবা হোস্পিতাল, অফবা লায়েঙগী ৱাহন্থোক পুং কয়াগী খোংচৎ, পুং কয়া ঙাইবা অমসুং লেপ্তনা মশিং থিঙমদ্রবা অৱাবশিং অসিনা ওইরম্মি! ঐঙোন্দা অসমগী মীয়াম্না তমখি মদুদি, মখোয় মতম পুম্নমক্তা অৱাবা অসি মায়োক্নদুনতা লৈখি মদুদি মেদিকেল ইমর্জেন্সী অমত্তা লাকপীদবা! অদুবু অৱাবশিং অসি হৌজিক্তি খোংজেল য়াংনা পাম্বৈগী মায়কৈদা চংশিল্লি। অদোম্না খেন্নবা অসি য়াম্না লায়না উবা ফংবীগনি, ফাওবা ঙম্বীগনি। নীং খা তম্লবা মতুংদগী চহি তরাগী খুজিং ৭তা, হায়বদি ২০১৬ ফাওবদা অসমদা শুপ্নগী মেদিকেল কোলেজ ৬ খক্তমক লৈরম্মি। অদুবু চহি ৫ অসিমক্তদা অসমদা মেদিকেল ৬ অমগা শাবগী থবক হৌখ্রে। ঙসি অৱাং থংবা অসম অমসুং অপ্পর অসমগী তঙাইফদবশিং অদুদা মিৎয়েং থম্লদুনা বিস্বনাথ অমসুং চরইদেবদা মেদিকেল কোলেজ অনি অমগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। মেদিকেল কোলেজ অসি মশানা অনৌবা হেল্থ সর্বিসশিংগী সেন্তর ওইজবগা লোইননা মথংগী চহি খরদা মফম অসিদগী ঐগী নহা লিশিং কয়ানা দোক্তর ওইদুনা থোরক্লগনি। অদোম য়েংবীয়ু, ২০১৬ ফাওবদা অসমদা পুন্না এম.বি.বি.এস.কী সীৎ চাউরাক্না ৭২৫ খক্তমক লৈরম্মি। অদুবু অনৌবা মেদিকেল কোলেজশিং অসি হেক হৌবগা, অসমনা চহি খুদিংগী অনৌবা এম.বি.বি.এস. দোক্তর ১৬০০ ফংবা হৌরগনি। অদুগী ঐগীদি অতোপ্পা মঙলান অমনি। য়াম্না থৌনা লৈবা মঙলান্নি খল্লমগনি অদুবু ঐগী লৈবাক্কী খুঙ্গংদা, ঐগী লৈবাক্কী লাইরবগী য়ুমদা তেলেন্তকী অৱাৎপা অমত্তা লৈতে। মখোয় তাঞ্জা ফংজদে। নীং খা তম্লবা ভারত হৌজিক চহি ৭৫দা খোং থাংজিল্লক্লি। অদুনা ঐগী মঙলান অমা লৈরি। রাজ্য খুদিংমক্তা য়ামদ্রবদা মেদিকেল অমা লৈবা, য়ামদ্রবদা তেক্নিকেল কোলেজ অমা লৈবা, মদুদা ইমা লোন্দা তম্বা হৌগদবনি। অসমিয়া লোন্দা তমদুনা কনানা অফবা দোক্তর অমা ওইবা ঙম্লোইদ্রা? নীং খা তম্বা চহি ৭৫ শুরক্কদৌরে অমসুং মরম অসিনা মীখলগী মতুংদা অসমদা অনৌবা সরকার লাকপা মতমদা, ঐনা মসিদা অসমগী মীয়ামগী মায়কৈদগী অদোমদা ৱাশক্লি। মদুদি অসমদসু মেদিকেল কোলেজ অমা লমদম অসিগী লোন্দা ঐখোয় হৌদোক্কনি। অমসুং তপ্না তপ্না মসি হেনগৎহনগনি। কনানসু মসি থিংবা ঙম্লোই। দোক্তরশিং অদুনা অসমগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা, অরাপ্পা মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা সেবা তৌগনি। মসিদগীসু লায়েংবদা খুদোংচাবা ওইরগনি, মীয়াম্নসু লায়েংনবা য়াম্না লাপ্না চৎনররোই।
মরূপশা,
ঙসি গুৱাহাতীদা এম্স অমগী থবকসু খোংজেল য়াংনা পায়খৎলি। মসিগী থবক অসি মথংগী চহি অমা অনি অসিদা লোইশিল্লগনি। এম্সকী হৌজিক্কী কেম্পস অসিদা হন্দক্কী সেসন অসিগী এম.বি.বি.এস.কী অহানবা বেচসু হৌখ্রে। চহি খরগী মতুংদা মসিগী অনৌবা কেম্পস হেক শাবগা, গুৱাহাতী অসি অনৌবা হেল্থ সর্বিসশিংগী সেন্তর ওইনা শাফোংলকপা অদোম্না উবীগনি। এম্স গুৱাহাতী শুপ্নগী অসম খক্তা নত্তনা, অৱাং নোংপোক অপুনবগী পুন্সিদা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্কদৌরি।
মরূপশা,
অসমগী নুংঙাই-য়াইফবা, মফম অসিগী চাউখৎপগী অচৌবা সেন্তর অমদি অসমগী চা বাগান অসিসু ওইরি। সোনিতপুরগী লাল চায় (অঙাংবা চা)দি তোঙানবা ফ্লেবর অমগীদমক মমিং চৎলিবনি। সোনিতপুর অমসুং অসমগী চাগী মহাও কয়াদা থোইদোক হেন্দোকপগে হায়বদু ঐঙোন্দগী হেন্না কনানা খঙগনি? মরম অসিনা ঐ মতম পুম্নমক্তা চা ৱর্করশিংগী চাউখৎপা অসি অসম অপুনবগী চাউখৎপগা পুন্না য়েংই। ঐহাক নুংঙাইবা পোকই মদুদি মায়কৈ অসোমদা অসম সরকারনা চুম্না হোৎনরি। হৌজিক ঙরাংদা অসম চাহ বগীচা ধন পুরস্কার মেলা স্কীমগী মখাদা অসমগী তী গার্দেন ৱর্কর লাখ তরেৎ মখায়গী বেঙ্ক একাউন্ততা লুপা করোর কয়া হকথেংননা ত্রান্সফর তৌখ্রে। তী গার্দেনশিংদা থবক তৌরিবী মীরোনবী নুপীশিংবু অখন্নবা স্কিম অমগী থোংদা হকথেংননা মতেং পীরি, তী ৱর্কর অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগী হকশেলগীদমক, চেক-অপ অমসুং লায়েংগীদমক্তা তী গার্দেনশিং মক্তদা মোবাইল মেদিকেল য়ুনিৎসু থারি, লেম্না হিদাক-লাংথকশিংগীসু থৌরাং তৌরি। অসম সরকারগী হোৎনরিবশিং অসিগা লোইননা হন্দক লৈবাক অসিগী বজেত্তসু চা বগান্দা থবক তৌরিবা ঐখোয়গী ইচিল-ইনাওশিংগীদমক্তা লুপা করোর লিশিং অমগী অখন্নবা স্কিম লাওথোক্লে। তী ৱর্করগীদমক্তা লুপা করোর লিশিং অমা। পৈশা অসিনা অদোম্না ফংগদৌরিবা খুদোংচাবশিং অদু হেনগৎহনগনি, ঐখোয়গী তী ৱর্করশিংগী পুন্সি হেন্না লাইথোকহনগনি।
মরূপশা,
ঙসি ঐনা অসমগী তী ৱর্করশিংগী ৱাফম পল্লকপদা, ঐনা মতম অদুদা লৈবাক্কী মায়োক্তা চৎথখিবা শরৌগী ৱাফমসু পনবা পামজৈ। ঙসি লৈবাক অসিবু মিংচৎ থিহন্নবা শারৌ শিল্লিবশিং থাক অসি ফাওবা য়ৌখ্রে মদুদি, ভারতকী চা ফাওবা খাক্ত্রে। অদোম্না পাউ তাবীরম্লগনি, শারৌ শিল্লিবশিংনা হায়রি মদুদি ভারতকী চাগী মশক অসি মিংচৎ থিহনগদবনি। চে-চাং কয়া মাংদা থোরক্লি মদুদা ফোংদোক্লি মদুদি মীরমদা ফম্লিবা পাৱর খরনা, চাগা লোইনরিবা ভারতকী শক্তাক অসিদা লান্দানবা থৌরাং তৌরি। অদোম লান্দা অসিবু য়ানীংবরা? লান্দা অসিগী মতুংদা তুমিন্না লৈবশিং অদু ওইবা অদোম য়ানীংবরা? পুম্নমক্তা পাউখুম পীগদবনি। মখোয়না হিন্দুস্তানগী চাবু মিংচৎ থিহন্নবা থবক তৌরি। অমসুং মদুগীদমক্তা মফম অসিদা তুমিন্না ফমদুনা লৈরিবা, রাজনীতিগী দলশিংদা চা বগান খুদিংমক্না পাউখুম তানগনি।
মরূপশা,
ঙসি অসমদা লম খুদিংমক্তা থবক কয়া পায়খৎলিবা অসিদা, থাক খুদিং অমসুং লম খুদিংদা চাউখৎলিবা অসিদা, অসমগী মতিক মঙম হেনগৎহনবা অসিসু মথৌ তাই। অসমগী মতিক মঙম হেনগৎহনবদা মফম অসিগী অনৌবা সরকশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউরবা থৌদাং য়াওরি। মসিদা মিৎয়েং থম্লদুনা ঙসি ‘ভারত মালা প্রোজেক্ত’কী পেতর্ন্দা অসমগীদমক্তা ‘অসম মালা’ হৌদোক্লে। মথংগী চহি ১৫ রোমদা অসমদা অপাকপা হাইৱেজগী নেতৱর্ক লৈনবা, মফম অসিগী খুঙ্গং পুম্নমক মরুওইবা সরকশিংগা শম্ননবা, মফম অসিগী সরকশিং লৈবাক্কী অচৌবা শহরশিংগুম্না অনৌবা ওইহন্নবা, অসম মালা প্রোজেক্তনা অদোমগী মঙলানশিং অদু মপুং ফাহনগনি, অদোমগী মতিক মঙম হেনগৎহনগনি। হৌখিবা চহি খরা অসিমক্তদা অসমদা কি.মি. লিশিং কয়াগী সরক শাখ্রে, অনৌ অনৌবা থোং শাখ্রে। ঙসি ভুপেন হজারিকা ব্রিজ অমসুং সরায়ঘাত ব্রিজ অসি অসমগী অনৌবা শক্তাক্কী শরুক অমা ওইররি। লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরনিদা থবক অসি অমুক্কা হেন্না খোংজেল য়াংশিনগদৌরি।
মরূপশা,
অসমগী অফাওবা কবি রুপকুঁৱর জ্যোতি প্রসাদ অগ্রৱালগী পরেংনি -
ঐগী অনৌবা ভারতকী,
অনৌবা শক্তম,
মিৎকপ থোক্লো,
মিৎকপ থোক্লো,
ঙসি পরেংশিং অসিবু মপুং ফাহন্দুনা ঐখোয় অনৌবা ভারতপু মিৎকপ থোকহল্লসি। অনৌবা ভারত অসি আত্মনির্ভর ভারত ওইগনি, অনৌবা ভারত অসিনা, অসমবু চাউখৎপগী অনৌবা মতোল অদুদা পুখৎকনি। য়াইফ-পাউজেল অসিগা লোইননা, অদোম ময়াম্বু হন্না হন্না থাগৎচরি! হন্না হন্না য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ঐগা লোইননা খুত্তুম তাশিন্দুনা য়াম্না হৌনা লাওবীয়ু, ভারত ইমানা – য়াইফরে। ভারত ইমানা – য়াইফরে। ভারত ইমানা – য়াইফরে। ভারত ইমানা – য়াইফরে। হন্না হন্না থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address at the launch of development projects in Sonitpur District, Assam
07 FEB 2021 3:39PM by PIB Delhi
Bharat Mata ki jai!
Bharat Mata ki jai!
Bharat Mata ki jai!
The popular Chief Minister of Assam, Shri Sarbananda Sonowal ji, my colleague in the Union Cabinet, Shri Rameswar Teli ji, Ministers in the Government of Assam, Shri Himanta Biswa Sarma ji, Shri Atul Bora ji, Shri Keshab Mahanta ji, Shri Ranjit Datta ji, Chief of Bodoland Territorial Region, Shri Pramod Boro ji, all other parliamentarians, MLAs, and my dear brothers and sisters.
How are you my brothers and sisters? Hope you are fine. Last month, I had the privilege to come to Assam to be a part of the program of distribution of land leases to the poor, exploited, deprived people of the society. Then I said that the affection and love of the people of Assam is so deep that it brings me to Assam again and again. Now, once again, I have come to greet and meet all of you. Yesterday, I saw in social media how beautifully Dhekiajuli has been decorated and then I tweeted it also. You have lit so many lamps. I bow down to the people of Assam for this affection. I would like to appreciate everybody including Assam Chief Minister Sarbananda ji, Himanta ji, Ranjit Datta ji, and all those in the government and the BJP organization, who are engaged in the development of Assam and are serving it so rapidly that I have been constantly getting an opportunity to come here to be part of the development programs.Today is a very special day for me for another reason! Today, I have had the opportunity to bow down to this sacred land of Sonitpur-Dhekiajuli. This is the land from where the centuries-old history of Assam was introduced to us near the Rudrapada temple. This is the land where the people of Assam defeated the invaders, showcased their unity, power and valour. On this land in 1942, the freedom fighters of Assam sacrificed their lives for the freedom of the country, for the honour of the Tricolour. On the valour of these martyrs, Bhupen Hazarika ji used to say:
भारत हिंहहआजि जाग्रत हय।
प्रति रक्त बिन्दुते,
हहस्र श्वहीदर
हाहत प्रतिज्ञाओ उज्वल हय।
That is, the lions of India are waking up today. Each and every drop of the blood of these martyrs, their courage strengthens our resolutions. Therefore, the land of Sonitpur, which is witness to the gallantry of the martyrs, and the past of Assam, is infusing my mind with Assamese pride again and again.
Friends,
All of us have always been listening and seeing that the first morning of the country comes from the north-east. But there is also the truth that the morning of development in the northeast and Assam had to wait a long time. The entire North East is now moving forward on the path of development leaving behind violence, deprivation, stress, discrimination, favouritism and struggle. And Assam is playing a major role in it. The recent Bodoland Territorial Council elections following the historic Bodo peace agreement have written a new chapter of development and trust. This day bears testimony to a significant change in the fortune and future of Assam. Today, on the one hand, Assam is getting the gifts of two medical colleges in Biswanath and Charaideo and, on the other hand, the foundation of modern infrastructure has been laid through Asom Mala.
Today is an important day in the journey of development of Assam. On this special day, I extend my heartiest wishes to the citizens of Assam.
Friends,
Assam is a great example of how united efforts and resolutions lead to better results. You will remember the time when good hospitals were only a dream in most remote areas of Assam five years ago. Good hospitals, better treatment meant hours of journey, hours of wait and countless hardships! I have been told by the people of Assam that they were always worried that no medical emergency befell on them! But these problems are now heading towards faster resolution. You can easily see and feel this difference. There were only six medical colleges in Assam in the seven decades since independence, i.e., till 2016. But in these five years, the work of building six more medical colleges in Assam has been taken up. In view of the needs of North Assam and Upper Assam, the foundation stone of two more medical colleges has been laid in Biswanath and Charaideo. These medical colleges will become centres of modern health services, and in the next few years, thousands of my youngsters would emerge as doctors.You see, there were about 725 MBBS seats in Assam till 2016. But as soon as these new medical colleges start functioning, Assam will start getting 1600 new MBBS doctors every year. And I have another dream. It may appear to be a very bold dream but there is no dearth of talent in the villages and houses of the poor in my country. They do not get the opportunity. I have a dream as Free India is heralding its 75th year. At least one medical college and a technical college in every state should start teaching in their mother tongue. Can anyone not become a good doctor by studying in Assamese language? The country is about to celebrate the 75th year of its independence, and when the new government is formed in Assam after the elections, I want to make a promise on behalf of the people of Assam. That we will start a medical college and a technical college in Assam also in the local language and gradually it will grow. No one will be able to stop that. These doctors will serve in different areas of Assam, in far flung areas. This will also facilitate treatment and people will not have to go too far for treatment.
Friends,
The work on AIIMS in Guwahati is also progressing at a rapid pace today. It will be completed in the next one and a half or two years. The first batch of MBBS academic session has also commenced from the present campus of AIIMS. As soon as the new campus is ready in the next few years, you will see Guwahati emerging as a centre of modern health services.AIIMS Guwahati is going to make a major change in the lives of not only Assam but also the entire North-East. Today, when I am talking about AIIMS, I want to ask you a question.Why did the previous governments of the country not understand how much you will benefit if there is AIIMS in Guwahati itself? Those people were so far away from the north-east that they could never recognize your sufferings.
Friends,
Today, the central government is working sincerely for the development of Assam. Assam is also moving shoulder to shoulder with the country. The country, which is witnessing the transformation in the life of the common man through the Ayushman Bharat Scheme, Jan Aushadhi Centre, Pradhan Mantri National Dialysis Programme, or health and wellness centres, the same changes are visible in Assam also. Today, the Ayushman Bharat Scheme in Assam is benefiting about 1.25 crore poor. I am told that more than 350 hospitals in Assam have joined the scheme. In such a short time, 1.5 lakh poor of Assam have got free treatment under the Ayushman Bharat Scheme. All these schemes have led to saving of crores of rupees of the poor of Assam on medical treatment.The money of the poor has been saved. Besides the Ayushman Bharat Scheme, people are also benefiting from the 'Atal Amrit Abhiyan' of the Assam government. Under this scheme, the poor as well as the general category citizens are being provided health insurance at a very low premium. At the same time, health and wellness centres are also being opened in every nook and corner of Assam, which are taking care of the primary health of the poor. I am told that more than 55 lakh brothers and sisters from Assam have availed initial treatment at these centres so far.
Friends,
The country has felt the sensitivity of health services and the importance of modern facilities during the Corona period. The entire world is appreciating the way India fought against Corona and the effective vaccination program which is currently running.Drawing lessons from Corona, the country has started working rapidly to make the lives of every countryman safer and easier. You have also seen a glimpse of it in this year’s Budget. An unprecedented increase in health expenditure has been made in this year’s Budget. The government has also decided to set up integrated labs in more than 600 districts of the country. It will be a great help to the people of small towns and villages who have to travel afar for medical tests.
Friends,
The tea gardens of Assam are major centres of the improvement and progress of Assam. The red tea of Sonitpur is also known for its distinct flavour. Who will know better than me the special taste of the tea of Sonitpur and Assam? Therefore, I always see the progress of tea workers with the progress of the whole of Assam. I am happy that the Government of Assam is making many positive efforts in this direction. Just yesterday, crores of rupees were transferred directly to the bank accounts of 7.5 lakh tea garden workers of Assam under the Assam Cha Bagichhar Dhan Puraskar Mela Scheme. Pregnant women working in tea gardens are being given direct assistance under a special scheme. Mobile medical units are also sent to tea gardens for the health care of tea workers and their families and free medicines are also provided. Aligning with these efforts of the Assam government, a special scheme of 1000 crore rupees has been announced in the country's Budget also for our brothers and sisters working in the tea plantation. One thousand crore rupees for tea workers! This money will enhance the facilities that you get and make the life of our tea workers easier.
Friends,
Today, when I am talking about tea workers of Assam, I also want to dwell on the ongoing conspiracies against the country these days. Now the conspirators have stooped to such a level that they are not even sparing the Indian tea to defame the country. You may have heard in the news, these conspirators are saying that the image of India's tea has to be tarnished in a planned manner. The image of India's tea is to be discredited all over the world. Some documents have emerged which prove that some powers outside the country are conspiring to defame the tea which is the identity of India. Do you approve of this attack? Do you approve of the people who are silent after this attack? Do you approve of the people who appreciate these forces? Everyone will have to answer. Every tea garden will demand answers from those who have decided to defame the Indian tea and also from those and all those political parties who are silent in favour of them. Every person who is drinking the Indian tea will demand an answer. I would like to tell these conspirators from the land of Assam that the country will not allow their nefarious designs to succeed. My tea worker will win this battle. These attacks on India's tea do not have the power to match up to the hard work of our tea garden workers. The country will continue to grow on the path of development and progress. Similarly, Assam will touch new heights of development. The wheel of development of Assam will continue to rotate at this fast pace.
Friends,
Today, when so much work is happening in every sector in Assam, every section and every sector is developing, it is also necessary that the potential of Assam grows further. Modern roads and infrastructure have a big role to play in enhancing the potential of Assam. In view of this, 'Asom Mala' has been launched for Assam on the lines of 'Bharat Mala Project' today. In the next 15 years, the Asom Mala project will fulfill your dreams and increase your potential when there will be a network of wide highways, all the villages here will be connected with the main roads and the roads here will become modern like the big cities of the country. In the last few years, thousands of kilometers of roads have been built in Assam and new bridges have been constructed. Today, Bhupen Hazarika Bridge and Saraighat Bridge are becoming part of the modern identity of Assam. The work is going to be stepped up in the coming days. This time the Budget has laid unprecedented emphasis on infrastructure to accelerate the pace of growth and progress. On the one hand, work on modern infrastructure, on the other hand, the work of increasing connectivity with projects like 'Asom Mala'! Imagine the amount of work which is going to be done in Assam in the days to come, and how many youths are going to get employment. When highways are better, connectivity is better, trade and industry will also grow, tourism will also grow. This will also create new employment opportunities for our youth and also give a new impetus to the development of Assam.
Friends,
These are the lines of the famous Assam poet Rupkonwar Jyoti Prasad Agarwala:
मेरी नया भारत की,
नया छवि,
जागा रे,
जागा रे,
By realizing these lines today, we have to awaken the new India. This new India will be Atmanirbhar Bharat, this new Indiawill take Assam to a new height of development. With these good wishes, thank you all very much! Clench your both your fists and yell with full strength, Bharat Mata ki jai, Bharat Mata ki jai, Bharat Mata ki jai. Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.