থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং খন্ননবা শক্নাইরবা ফিল্ম এক্তর অমসুং গুরদাসপুরগী বি.জে.পি এম.পি, সনি দিওলনা য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ উনখ্রে
13 FEB 2021 9:32PM by PIB Imphal
চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং খন্ননবা শক্নাইরবা ফিল্ম এক্তর অমসুং গুরদাসপুরগী বি.জে.পি এম.পি, সনি দিওলনা য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহ উনখ্রে। দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা মহুৎশীল্লিবা উধামপুর-কাথুৱা-দোদা লোক সভা কেন্দ্রশিং অমসুং সন্নি দিওলগী কেন্দ্র গুরদাসপুরগী শরুক অমা ওইরিবা কাথাউৱা অমসুং পাথানকোদ জিলাশিংগী লমশিংদা রবি তুরেলগী মথক্তা শাগৎলিবা সাহপুর কান্দি দাম প্রোজেক্কী মতাংদা মখোয় অনি ৱা খন্নখি।
সাহপুর কান্দি দাম প্রোজেক অসি চহি ৪০ হেন্না পন্দুনা লাক্লবনি অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হকথেংন্না য়েংশিনবদগী মহাক্কী জম্মু খোঙচৎতা প্রোজেক অসি হিঙ্গৎনবা লাউথোকখি। প্রোজেক অসি নেসনেল প্রোজেক ওইনা লাউথোকখি অমসুং ২০২২দা লোইশিন্নবা পান্দম থম্লি অমসুং ইন্দস-ৱাতর ত্রিতি,১৯৬০গী মখাদা রবি তুরেলদগী ভারতনা ঈশিং শীজিন্নবা য়াই অমসুং তুরেল অসি পাকিস্থান্দা চেনখ্রবসু ভারতনা রবি তুরেলগী ঈশিং শীজিন্নবা য়াগনি।
২০১৪দগী দোক্তর জিতেন্দ্রনা লমদম অসিগী এম.পি অমা ওইনা খল্লকপদগী প্রোজেক অসি অমুক থবক হৌনবা মহাক্না হোৎনখি। প্রোজেক অসি চহি কয়াগী মমাঙদগী থৌরাং তৌখ্রবসু, পঞ্জাব অমসুং মতম অদুগী জম্মু অমসুং কাস্মরি রাজ্যগী মরক্তা য়ানবা পুরক্তবদগী মসি থবক ওইনা পায়খৎপা ঙমখিদে। অদুবু প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা খঙহনবদগী অনৌবা য়ানচে অমা শেমখি অমসুং ২০১৮দা প্রোজেক অসি অমুক হিঙ্গৎহনখি।
দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি ইন্দস ৱাতর ত্রিতি,১৯৬০গী মখাদা নোংপোকলোমদা চেল্লিবা তুরেল অহুম হায়বদি রবি, বিয়স অমসুং সতলেজগী ঈশিং শীজিন্নবগী ভারতকী হক মপুংফানা লৈ,অদুবু মমাঙগী সরকারশিংনা থওইদবদগী ভারতকী ঈশিং শরুক পাকিস্থানদা চেনখিবনি। প্রোজেক অসি হেক লোইবগা মসিনা জম্মু অমসুং কাস্মির অমসুং পঞ্জাবকী ঙমখৈগী শরুকশিংদা লৈরিবা লৌমীশিংদা ইথৈ ফংহনগনি।
দিওলগী কেন্দ্রগী মনুং চন্না লৈরিবা প্রোজেক্কী মরুওইবা শেমগৎ-শাগৎলিবা মফমশিংদা দোক্তর জিতেন্দ্রগা লোয়ন্না পুন্না চৎমিন্ননবা সনি দিওলনা ফোঙদোকখি।
লোক সভা কেন্দ্র অনিগী মনুং চনবা কাথুৱা অমসুং পাথানকোত জিলাশিংগী মরুওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী মতাংদা উনবা অদুদা সনি দিওলগা ৱা খন্নখি। বার্দ ফ্লু লাকপদগী চেকশিন-থৌরাং ওইনা চৎন-কাংলোনশিং পীরকপদগী জম্মু অমসুং কাস্মির অমসুং পঞ্জাবকী ঙমখৈদা থম্লিবা অথিংবশিংগী মতাংদসু মহাক্না খন্নখি। য়ুম্লোন্নরিবা জিলা অনি অসিগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা লৈঙাকপশিংগা লোয়ন্না অপুনবা মীফম অমা পাংথোকপা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Noted Cine actor and BJP Member of Parliament from Gurdaspur, Sunny Deol calls on Union Minister Dr Jitendra Singh to discuss development projects
13 FEB 2021 9:32PM by PIB Delhi
Noted Cine actor and BJP Member of Parliament from Gurdaspur, Sunny Deol called on Union Minister Dr Jitendra Singh and discussed with him the Shahpur Kandi Dam project located on the river Ravi which will benefit the border areas of districts Kathua and Pathankot respectively, which happen to be part of the adjacent Lok Sabha constituencies of Udhampur-Kathua-Doda represented by Dr Jitendra Singh and Gurdaspur represented by Sunny Deol.
Pertinent to mention that Shahpur Kandi Dam project had been stalled for the last over four decades and it was revived after the direct intervention of Prime Minister Narendra Modi who had also announced its launching during one of his visits to Jammu. The project, which has been declared as “National Project”, is scheduled to be completed in 2022 and will allow India to use the water from the river Ravi which was otherwise flowing into Pakistan, even though under the Indus-Water Treaty of 1960, the share of water from river Ravi was earmarked for India.
Soon after Dr. Jitendra Singh was elected as Member of Parliament from the region in 2014, he had started following up the project for its revival. Even though the project was planned many years ago, it could not be implemented due to lack of agreement between the State of Punjab and the then State of Jammu Kashmir. However, on the directions of Prime Minister Narendra Modi, a fresh draft of Agreement was prepared and the project was revived in 2018.
Dr. Jitendra Singh said, under the Indus Water Treaty of 1960, India has full right of water on three eastern rivers namely Ravi, Beas and Sutlej, but due to the callous attitude of the earlier governments, India’s share of water was flowing into Pakistan. He said, once the project is complete, it will improve irrigation potential of farmers in the areas bordering Jammu & Kashmir and Punjab.
Sunny Deol offered to accompany Dr Jitendra Singh for a joint visit to the site of the project, the main construction of which is coming up at location which happens to be the part of the constituency represented by Deol.
During the meeting, Sunny Deol also discussed some of the issues of mutual concern for the adjoining districts of Kathua and Pathankot, which are part of the two respective Lok Sabha constituencies. He also discussed the restrictions imposed at the Jammu& Kashmir- Punjab border on account of guidelines issued in the wake of Bird Flu precautions. The two leaders offered to hold a joint meeting with administration to address issues impacting the two neighbouring districts.