লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
লৌমীশিংগীদমক স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌবা
12 FEB 2021 6:55PM by PIB Imphal
এগ্রিকলচর অসি স্তেতকী হিরম অমনি। অদুমওইনমক, ভারত সরকারনা লৌমীশিংগী অমদি এগ্রিকলচর সেক্তর পুম্নমক্কী কাননবা সেন্ত্রেল সেক্তর অমসুং সেন্তরনা স্পোন্সর তৌবা অনিমক্তা স্কিম কয়া অমা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। মহৌশানা বেনেফিসরীশিং অসি রাজ্য সরকারশিংনা খল্লি মরম অদুনা অকুপ্পা ৱারোল মখোয়দা ফংলি।
মরুওইবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিমশিংগা মরী লৈননা পি.এম. কিসান স্কিমগী মখাদা লৌমা করোর ১০.৬৯ হেন্না কানবা ফংহনখ্রে অমদি লৌমী ২১,১১,৬৫০না পি.এম. কিসান মান ধন য়োজনা স্কিমদা শরুক য়ারে। হৌজিক ফাওবদা বেঙ্কশিংনা মতিক চারবা লৌমীশিংদা কিসান ক্রিদিৎ কার্দ লাখ ১৭৪.৯৬ ইসু তৌখ্রে। ক্রোপ ইন্সুরেন্স স্কিম (পি.এম. ফসল বিমা য়োজনা অমসুং রিস্ত্রকচর ৱেদর বেজ ক্রোপ ইন্সুরেন্স স্কিম)গী মখাদা ২০১৬-১৭দগী হৌজিক ফাওবদা ফার্মর এপ্লিকেসন লাখ ২৯০২.৬ ইন্স্যুর তৌখ্রে অমদি ফার্মর এপ্লিকেসন লাখ ৭৬৫.১ কানবা ফংহনখ্রে।
বেনেফিসরী ওরিয়েন্তেদ স্কিমশিংগী পরিং:
সেরিএল নম্বর
স্কিম
1.
সব মিসন ওন এগ্রো-ফোরেস্ত্রী
2.
ক্রোপ ইন্সুরেন্স স্কিমস – পি.এম.এফ.বি.ৱাই. & আর.দবল্যু.বি. সি.আই.এস.
3.
ইন্তরেস্ত সবভেন্সন স্কিম
4.
মিসন ফোর ইন্তিগ্রেতেদ দিবেলপমেন্ত ওফ হোর্তিকলচর (এম.আই.দি.ঐচ.)
5.
নেস্নেল বেম্বু ম্সন (এন.বি.এম.)
6.
প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান)
7.
প্রধান মন্ত্রী কিসান মান ধন য়োজনা (পি.এম.কে.এম.ৱাই.)
8.
রাস্ত্রীয়া কৃশি বিকাস য়োজনা (আর.কে.ভি.ৱাই.)
9.
সোইল হেল্থ মেনেজমেন্ত & সোইল হেল্থ কার্দ
10.
সব-ম্সন ওন এগ্রিকলচরেল মেকানাইজেসন (এস.এম.এ.এম.)
11.
পরমপরাগৎ কৃশি বিকাস য়োজনা (পি.কে.ভি.ৱাই.)
12.
মিসন ওর্গানিক ভেল্যু চেন দিবেলপমেন্ত ফোর নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এম.ও.ভি.সি.দি.এন.ই.আর.)
13.
নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী মিসন (এন.এফ.এস.এম.)
14.
প্রধান মন্ত্রী কৃশি সিঞ্চাই য়োজনা (পি.এম.কে.এস.ৱাই.) – পর দ্রোপ মোর ক্রোপ
15.
সব-মিসন ওন এগ্রিকলচরেল এক্সতেন্সন (এস.এম.এ.ই.)
ইনফোর্মেসন অসি ঙসি রাজ্য সভাদা এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মর ৱেলফেয়রগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা অইবা পাউখুম অমদা পীখিবনি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Implementation of Scheme for Farmers
12 FEB 2021 6:55PM by PIB Delhi
Agriculture is a State subject. However, Government of India is implementing a number of Schemes, both Central Sector and Centrally Sponsored, for the benefit of farmers and the agriculture sector as a whole. Beneficiaries are usually selected by State Governments and therefore, details are available with them.
In respect of major Central Sector Schemes, more then 10.69 Crore farmers have been benefited under PM-KISAN Scheme and 21,11,650 number of farmers joined the PM Kisan Maan Dhan Yojana scheme. So far Banks have issued Kisan Credit Cards to 174.96 lakh eligible farmers. Under Crop Insurance Schemes (PM Fasal Bima Yojana and Restructured Weather Based Crop Insurance Scheme) 2902.6 lakh farmer applications were insured and 765.1 lakh farmer applications benefitted since 2016-17 till date.
List of beneficiary oriented Schemes:
Sl No.
Scheme
1.
Sub Mission on Agro-Forestry
2.
Crop Insurance Schemes – PMFBY & RWBCIS
3.
Interest Subvention Scheme
4.
Mission for Integrated Development of Horticulture (MIDH)
5.
National Bamboo Mission (NBM)
6.
Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN)
7.
Pradhan Mantri Kisan Maan Dhan yojana (PMKMY)
8.
Rashtriya Krishi Vikas Yojana (RKVY)
9.
Soil Health Management & Soil Health Card
10.
Sub-Mission on Agricultural Mechanization(SMAM)
11.
Parampragat Krishi Vikas Yojana (PKVY)
12.
Mission Organic Value Chain Development for North Eastern Region (MOVCDNER)
13.
National Food Security Mission (NFSM)
14.
Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana (PMKSY)- Per Drop More Crop
15.
Sub-Mission on Agricultural Extension (SMAE)
This information was given in a written reply by the Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar in Rajya Sabha today.