লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
পি.এম.এফ.বি.ৱাই. অমসুং পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী এল্লোকেৎ তৌখিবা ফন্দশিং
13 FEB 2021 2:56PM by PIB Imphal
সরকারগী তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিং/স্কীমশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা বজেতরী এল্লোকেসন অসি পার্লিয়ামেন্তগী অয়াবগা লোইননা লৈরিবা রিসোর্সশিং অমসুং মরু ওইবগশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা পীথখি। হৌখিবা চহি খরা অসিদা বিভাগ অসিগী বজেতরী এল্লোকেসন অসি অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা হেনগৎখিবা অদু মখাদা পীরি:
(লুপা করোরদা পীরি)
বিভাগকী মমিং
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
দি.এ.সি. অমসুং এফ.দবল্যু.
৪৬৭০০.০০
১৩০৪৮৫.২১
১৩৪৩৯৯.৭৭
মশিং
চহি
পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী পর দ্রোপ মোর ক্রোপ কম্পোনেন্ত
(লুপা করোর)
প্রধান মন্ত্রী ফসল বিমা য়োজনা (পি.এম.এফ.বি.ৱাই.)
(লুপা করোর)
১.
২০১৬-১৭
২৩৪০.০০
৫৫০১.১৫
২.
২০১৭-১৮
৩৪০০.০০
৯০০০.৭৫
৩.
২০১৮-১৯
৪০০০.০০
১৩০১৪.১৫
৪.
২০১৯-২০
৩৫০০.০০
১৪০০০.০০
ৱাফম অসি লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমরনা রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুমদা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Allocation of Funds for PMFBY and PMKSY
13 FEB 2021 2:56PM by PIB Delhi
Budgetary allocation for implementing various programmes/schemes of the Government are made on the basis of available resources and priorities with the approval of Parliament. There has been unprecedented increase in Budgetary allocation to this Department during the last few years are given below:
(Rs. in crore)
Name of Department
2018-19
2019-20
2020-21
DAC&FW
46700.00
130485.21
134399.77
S.No
Year
Per Drop More Crop
component of PMKSY
(Rs crore )
Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana (PMFBY)
(Rs crore )
1.
2016-17
2340.00
5501.15
2.
2017-18
3400.00
9000.75
3.
2018-19
4000.00
13014.15
4.
2019-20
3500.00
14000.00
This information was given in a written reply by the Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare Shri Narendra Singh Tomar in Rajya Sabha.