ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
ৱুমেন ইন সাইন্স অসি পাংথোক্নবা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না মাই গোভকা খুৎশম্নরগা ওনলাইন কেমপেন্দ লোঞ্চ তৌখ্রে
11 FEB 2021 8:37PM by PIB Imphal
সাইন্সতা নুপীশিং অমসুং নহা ওইরিবা নুপীশিংনা য়াওশিল্লকপগী পাংথোকপা মালেমগী নুমিৎ অসিদা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়না এদজুকেসন মন্ত্রালয় অমসুং মাই গোভকা খুৎশম্নদুনা এস.তি.ই.এম.গী ফিল্দদা চান্নবা মফম কন্দুনা লৈরিবা নুপীশিং অসিগীদমক নুঙাইবা ফোংদোকপা ওইনা অমসুং এস.তি.ই.এম.দা শরুক য়াবা পাম্লিবা নহা ওইরিবা নুপীমচাশিং অসিবু হেন্না পুক্নিং থৌগৎতুনা লৈবাক অসি শেলগৎপদা শরুক য়ানবগীদমক ওনলাইন কেমপেন্দ অমা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়না পুথোকখ্রে৷ কেমপেন্দ অসিনা মেথমেতিক্স অমসুং সাইন্স সবজেক্ত অনি অসিদা নিংথীনা নৈনরিবা লৈবাক অসিগী নুপীমচাশিং অসিবু ইকাই খুম্নবা উৎলি অমসুং মসিগী এস.তি.ই.এম. স্তারশিং অসবু পুক্নিং থৌগৎপীদুনা লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিং অসিদা মখোয়শিং অসিনা ঐখোয়বু চাওথোকহল্লগনি৷ “আইদিয়া অমসুং ইন্নোবেসনগী পৱারশিং অদু স্কুল তম্লিবা মহৈরোইশিং অসিদা খঙহনবা অসিনা ঐখোয়গী ইন্নোবেসন পীরামিদকী বেজ অসি হেন্না পাকথোক চাওথোকহল্লগনি” হায়রিবা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী মংলান অসিগী মতুং ইন্না মসিগী ইনিসিয়েতিব অসি লৌখৎপনি৷
২০১৫গী দিসেম্বর ২২দা য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনেরেল এসেমব্লীনা রাই তাখিবদগী ফেব্রুৱারি ১১ নুমিৎ অসি সাইন্সতা নুপীশিং অমসুং নুপীমচাশিং য়াওরিবা অসিগীদমক মালেমগী নুমিৎনি হায়না লাওথোকখ্রে৷ নুমিৎ অসিনা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীদা নুপীশিং অমসুং নুপীমচাশিং অসিনা লৌরিবা য়াম্না মরু ওইরিবা থৌদাংশিং অদু মশক খঙই৷ সাইন্সতা নুপীশিং অমসুং নুপীমচাশিং মপুং ফানা য়াওহন্দুনা শরুক য়াহনবা অসিনা নুমিৎ অসি পাংথোকপগী মরম ওই৷
কেমপেন্দ অসিদগী হেন্দোক্তুনা লৈবাক মীয়ামশিংনা মখোয় মখোয়গী রাজ্য/জিলাশিং অসিদা লৈরিবা নহা ওইরিবী এস.তি.ই.এম. স্তারশিং অসি পর্সোনাইজ কার্দ অমগী মতেংদগী থাগৎপা য়াই অমসুং লৈবাক অমা চাওখৎপা মতমদা য়াম্না মরু ওইরিবা মচাক অমা ওইরিবা হায়রিবা সবজেক্তশিং অসি নৈনবদা মখোয়শিং অসিবু হেন্না পুক্নিং থৌগৎকদবনি৷ ঙসিদি মাই গোভতা অসিগুম্বা এস.তি.ই.এম. স্তার ৭০০ হেন্না শরুক য়ারে৷
মসিদা চংবিয়ু https://mygov.in/stem-star অমসুং পর্সোনাইজ কার্দ অসি সোসিয়েল মেদিয়াদা #ৱুমেন ইন সাইন্স হায়না সেয়র তৌদুনা ঐখোয়গী তুংগী সুপর স্তারশিং অসি থাগৎপা ফোংদোকশি৷

Ministry of Electronics & IT
Women & Child Development Ministry in association with MyGov launches online campaign to celebrate Women in science
11 FEB 2021 8:37PM by PIB Delhi
On the International Day of Women & Young Girls in Science, Ministry of Women & Child Development in association with Ministry of Education and MyGov, Ministry of Electronics and Information technology launched an online campaign to celebrate women who have carved a niche for themselves in the field of STEM and also encourage young girls who aspire to excel in STEM and contribute towards nation building. The campaign honours our young girls from across the country who have performed well in the subjects of Maths and Science & encourage these STEM STARS to make us proud in days to come. This initiative is as per the vision of Prime Minister Narendra Modi of “Seeding the powers of idea and innovation in schoolchildren will broaden the base of our innovation pyramid.”
The International Day of Women and Girls in Science is the 11th day of February, by resolution of the United Nations General Assembly on 22 December 2015. The day recognises the critical role women and girls play in science and technology. The day's purpose is to promote full and equal access to participation in science for women and girls.
The PM Narendra Modi has always been at the forefront of raising awareness on gender equality. He has gone on record in the past to support ‘women-led development’, above and beyond women empowerment.
Whenever given the right opportunity and platform, women have always showcased their vigour and grit in doing something big for the upliftment of the society and building an India of our dreams. They have always proved their mettle by excelling in their given fields. Be it Padma Shri Dr E. K. Janaki Ammal, Anandibai Joshi, Dr Susama Panigrahi or our numerous female scientists who have been successfully handling their scientific projects or missions. Women have always done our Nation proud.
To further nurture and encourage young girls in the field of Science, Technology, Engineering and Mathematics, the government is persistently working towards increasing the percentage of women in these fields, with a focus on encouraging young girls to pursue STEM subjects right from school onwards to higher education. Thus, dismantling traditional, predictable systems of what girls and women were supposed to pursue.
As part of the campaign, citizens can congratulate a young STEM Star from their State / district through a personalized card & encourage them to pursue these subjects which are critical for the growth of any Nation. More than 700 such STEM Stars have been featured on MyGov todas.
Visit https://mygov.in/stem-star & applaud our future super stars by sharing the personalized card with #WomenInScience on Social Media.