লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
নেস্নেল কম্মিসন ফোর মাইগ্রেন্ত লেবর
10 FEB 2021 5:21PM by PIB Imphal
নিতি আয়োগনা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগী নেস্নেল এক্সন প্লান শেম্নবা সব-গ্রুপ অমা শেমখি। সব-গ্রুপ অসিনা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগা মরী লৈনবা সমস্যাশিং কোকহন্নবা পুম্নমক শুনা য়াওরবা এক্সন প্লান অমা শেম্নবা ভারত সরকারগী তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং, সবজেক্ত এক্সপর্তশিং, এন.জি.ও.শিং অমসুং সিবিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসনশিংদগী মেম্বরশিং য়াওখি।
মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগী হকশিং ঙাক শেন্নবা কেন্দ্র সরকারনা ইন্তর-স্তেৎ মাইগ্রেন্ত ৱার্কমেন (রিগুলেসন ও ইমপ্লোইমেন্ত এন্দ কন্দিসন্স ওফ সর্ভিস) এক্ত, ১৯৭৯ শেমখি। এক্ত অসি হৌজিক ওক্ক্যূপেস্নেল সেফতী, হেল্থ এন্দ ৱার্কিং কন্দিসন্স কোদ, ২০২০দা হাপচিনখি অমদি কোদ অসি ২৯.০৯.২০২০দা নোতিফাইদ তৌখি। মথক্তা পনখ্রিবা কোদ ও.এস.ঐচ. কোদ হায়নসু খঙনবা অসিনা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিং য়াওনা ওর্গনাইজ অমসুং অনওর্গনাইজ শিন্মীশিংগী কেতগোরী পুম্নমক্তা অফবা থবক শুনবগী ফীভম, মিনিমম ৱেজেস, গ্রীভান্সেস রিদ্রেসেল মেকানিজমশিং, ওৎনৈবা অমসুং তাথি-তাওইনা তৌবদগী ঙাকশেল, স্কিলশিং হেনগৎহনবা অমসুং সোসিএল সেক্যুরিগী ফংহনখি।
কোদ অসিগী মরী লৈনবা প্রোবিজনশিং অসি ইন্তর-স্‌তেৎ মাইগ্রেন্ত শিন্মী ১০ নত্ত্রা হেন্না নত্ত্রগনা হৌখিবা থা ১২ অসিগী নুমিৎ অমা হেক্তদা থবক পীরম্বা ইস্তাব্লিশমেন্ত খুদিংমক্তা চৎনবা য়াই।
মসিগী ই-পাউ অসি লেবর এন্দ ইমপ্লোইমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী (আই/সি) শ্রী সন্তোশ কুমার গঙ্গৱারনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।

Ministry of Labour & Employment
National Commission for Migrant Labour
10 FEB 2021 5:21PM by PIB Delhi
NITI Aayog has constituted a sub-group to prepare a National Action Plan for Migrant Workers. The sub-group comprises the members from various Ministries of Govt. of India, subject experts, NGOs and civil society organisations, to prepare a tangible action plan to address issues related to migrant workers.
In order to safeguard the interest of the migrant workers, the Central Government had enacted the Inter-state Migrant Workmen (Regulation of Employment and Conditions of Service) Act, 1979. This Act has now been subsumed in the Occupational Safety, Health and Working Conditions Code, 2020 and the Code has been notified on 29.09.2020. The above mentioned code, commonly known as OSH Code, provides for decent working conditions, minimum wages, grievances redressal mechanisms, protection from abuse and exploitation, enhancement of the skills and social security to all category of organised and unorganised workers including Migrant workers.
The relevant provisions of the Code are applicable to every establishment in which 10 or more inter-state migrant workers are employed or were employed on any day of the preceding 12 months.
This information was given by Minister of State (I/C) for Labour & Employment Shri Santosh Kumar Gangwar in a written reply in Rajya Sabha today.