Ministry of Petroleum & Natural Gas
Price of crude oil in international market
10 FEB 2021 1:23PM by PIB Delhi
The crude oil price fluctuates on a daily basis in the international market. The average price of Indian Basket of crude oil and the quantum of crude oil purchased during last five years are given below:
Financial Year
Indian Basket of Crude Oil ($/bbl)
Import of crude oil (‘000 Metric Tonnes)
2015-16
46.17
202850
2016-17
47.56
213932
2017-18
56.43
220433
2018-19
69.88
226498
2019-20
60.47
226955
Indian basket of Crude Oil represents a derived basket comprising of Sour grade (Oman & Dubai average) and Sweet grade (Brent Dated) of Crude oil processed in Indian refineries
Prices of petrol and diesel have been made market-determined with effect from 26.06.2010 and 19.10.2014 respectively. Since then, the Public Sector Oil Marketing Companies (OMCs) take appropriate decision on pricing of petrol and diesel in line with international product prices and other market conditions. The OMCs have not only increased but also decreased the prices of petrol and diesel in line with changes in international prices and rupee dollar exchange rate.
Public Sector OMCs have implemented daily revision of retail selling price (RSP) of petrol and diesel in the entire country with effect from 16th June, 2017. Daily pricing has been introduced to bring more transparency and efficiency in pricing to benefit consumers. The details of retail selling prices of petrol/diesel are available at the website of Petroleum Planning and Analysis Cell (PPAC) i.e. www.ppac.gov.in.
The yearly average price of petrol and diesel at Delhi market (as per IOCL) during the last five years is given below:
Rs./Ltr
Financial Year
Petrol
Diesel
2015-16
61.59
47.01
2016-17
64.61
53.24
2017-18
69.20
58.78
2018-19
75.37
68.22
2019-20
72.69
65.78
2020-21 (till 2nd February 2021)
79.12
72.31
Retail Selling Price of Petrol and Diesel is at Delhi (as per IOCL).
This information was given by the Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ইন্তর্নেস্নেল মার্কেত্তা শুংদোক্ত্রিবা থাওগী মমল
10 FEB 2021 1:23PM by PIB Imphal
ইন্তর্নেস্নেল মার্কেত্তা শুংদোক্ত্রিবা থাওগী মমল অসি অরেপ্পা লৈত্রি। শুংদোক্ত্রিবা থাওগী ইন্দিয়ন বাস্কেৎকী মমল অমসুং চহি মঙা অসিদা শুংদোক্ত্রিবা থাও লৈখিবগী চাং মখাদা পীরি:
ফাইনান্সিএল চহি
শুংদোক্ত্রিবা থাওগী ইন্দিয়ন বাস্কেৎ ($/বি.বি.এল.)
শুংদোক্ত্রিবা থাও পুশিল্লকপা (‘০০০ মেত্রীক তোন)
২০১৫-১৬
৪৬.১৭
২০২৮৫০
২০১৬-১৭
৪৭.৫৬
২১৩৯৩২
২০১৭-১৮
৫৬.৪৩
২২০৪৩৩
২০১৮-১৯
৬৯.৮৮
২২৬৪৯৮
২০১৯-২০
৬০.৪৭
২২৬৯৫৫
শুংদোক্ত্রিবা থাওগী ইন্দিয়ন বাস্কেৎ অসি সৌর গ্রেদ (ওমান অমসুং দুবাইগী চাংদা) স্বীত গ্রেদ (ব্রেন্ত দেতেৎ) শুংদোক্ত্রিবা থাওগী ইন্দিয়ন বাস্কেৎ অসিনা মহুৎ মান্নরি।
পেত্রোল অমসুং দিজলগী প্রাইস অসি ২৬.০৬.২০১০ দগী ১৯.১০.২০১৪ ফাওবা মথংশিৎনা লৈরি। মদুদগী, পব্লিক সেক্তর ওইল মার্কেতিং কম্পনি (ও.এম.সি.শিং) অসিনা মতিক চাবা পেত্রোল অমসুং দিজলগী মমল অসি ইন্তর্নেস্নেল প্রদক প্রাইজ অমসুং অতৈ মার্কেৎশিংগী ফিবম য়েংলগা লেপ্পি। ও.এম.সি.শিং অসি হেনগৎপা খক্তনি অমসুং পেত্রোল অমসুং দিজলগী প্রাইস হন্থবা অসি ইন্তর্নেস্নেল প্রদক প্রাইজ মতুং ইন্না হন্থৈ।
পব্লিক সেক্তর ও.এম.সি.শিংনা রিতেল সেল্লিং প্রাইস (আর.এস.পি.) অসি নুংতিগী হন্না য়েংশিল্লি অমসুং পেত্রোল অমসুং দিজলগীনা ২০১৭গী জুনগী ১৬তগী হৌনা। নুমিৎ খুদিংগী লাকপা মমলশিং অসিনা কঞ্জুম্মরশিং হেন্না ময়েক লানবা পীরি। পেত্রোল অমসুং দিজলগী মরীক চুম্বা অসি পেত্রোলিয়ম প্লান্নিং এন্দ এনালাইসিস সেল (পি.পি.এ.সি.)গী ৱেবসাইতwww.ppac.gov.in অসিদা ফংবিগনি।
পেত্রোল অমসুং দিজলগী দিল্লীদা(আই.ও.সি.এল.) চহি মঙা অসিদা লৈখিবগী চাং মখাদা পীরি:
লুপা/লিতর
ফাইনান্সিএল চহি
পেত্রোল
দিজল
২০১৫-১৬
৬১.৫৯
৪৭.০১
২০১৬-১৭
৬৪.৬১
৫৩.২৪
২০১৭-১৮
৬৯.২০
৫৮.৭৮
২০১৮-১৯
৭৫.৩৭
৬৮.২২
২০১৯-২০
৭২.৬৯
৬৫.৭৮
২০২০-২১ (২০২১গী ফেব্রুৱারী ২ ফাওবা)
৭৯.১২
৭২.৩১
পেত্রোল অমসুং দিজলগী রিতেল সেল্লিং প্রাইস অসিনা দিল্লীদা (আই.ও.সি.এল.)।
পীরিবা পাউ অসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না রাজ্যা সভাদা ঙসি অইবা ওইনা পাউখুম পীখিবনি।