হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ মনুংদা পায়খৎখিবা অশা ৱর্করশিংগী ঙাকশেলগী থৌরাংশিং
09 FEB 2021 12:35PM by PIB Imphal
নেসনেল হেল্থ মিসনগী মখাদা অশাশিংবু কম্ম্যুনিতী হেল্থ ভোলুন্তিয়র ওইনা কোনশিল্লি অমদি শুপ্নতগী থবক্কী মতুং ইন্না ইন্সেন্তিব পী‍। শেন্বা চহী ২০১৮-১৯দা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অশাশিংগী ইন্সেন্তিবকী শেন্ফম থাদা লুপা ১০০০দগী লুপা ২০০০দা হেনগৎখি‍।
মতম অমদি চাং নাইনা ফংলিবা ইন্সেন্তিবশিংগী মথক্তা স্তেত/য়ু.তি. কয়ানসু মখোয় মখোয়গী স্তেত/য়ু.তি. বদজেত্তগী অকক্নবা থাগী ওনরেরিয়ম পীবা হৌদোকখি‍। হায়রিবশিং অসিগী মচা খায়বা ৱাফম এনেক্সচর ১দা পীরি‍।
মতম মতমগী মতুং ইন্না ভারত লৈঙাক্না অশাশিং মপাঙ্গল কলহন্নবা অমদি মখোয়গী থবক্তা ঙাকশেল পীননবা তোঙান তোঙানবা থৌরাং কয়া লৌখত্তুনা লাক্লি‍।
২০১৮দা অশাশিংগী থৌদাং অমসুং ফিরেপ্পু শকখঙদুনা অশা বিনিফিত পেকেজ হৌদোকখি‍। পেকেজ অসিনা মখাগীশিং অসি কোনশিল্লি:-
• প্রধান মন্ত্রী জীবন জ্যোতি বীমা য়োজনা (প্রেমিয়ম লুপা ৩৩০ ভারত লৈঙাক্না পুথোকপা)
• প্রধান মন্ত্রী সুরক্সা বীমা য়াজনা (প্রেমিয়ম লুপা ১২ ভারত লৈঙাক্না পুথোকপা)
• প্রধান মন্ত্রী শ্রম য়োগি মান ধন য়োজনা (প্রেমিয়ম চাদা ৫০ ভারত লৈঙাক্না অমদি চাদা ৫০না বিনিফিসিয়রীশিংনা পুথোকপা)
মসিগী মথক্তা, প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্য়ান পেকেজ, ইন্সুরেন্স স্কিম অশা য়াওনা হেল্থ ৱর্কর পুম্নমক্কী ওইনা হন্দক্তা হৌদোকখ্রে‍। ইন্সুরেন্স স্কিম অসিনা কোবিদকা মরী লৈনবা থৌদাং পাঙথোকপদা লৈখিদবা য়াওরকপদা লুপা লাখ ৫০গী ইন্সুরেন্স কভর পীরি‍।
মথক্তা পল্লিবশিং অসিগী মথক্তা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা মাস্ক অমসুং সেনিতাইজরনচিংবা সেফ্তী তুলশিং অশাশিংদা পীননবা ৱাফম খঙহনখি‍।
সর্তিফিকেসন প্রোগ্রামগী খুত্থাঙদা মখোয়গী কম্পিতেন্সী অমসুং প্রোফেসনেল ক্রেদিবিলিতী হেনগৎহন্দুনা অশাশিংবু মপাঙ্গল কলহল্লি অমদি প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা ফেব্রুৱারী ৫, ২০২১ ফাওবদা অশা ৩৬,৫৪৪ সর্তিফাই তৌখ্রে‍।
এনেক্সচর-১
স্তেত-স্তেতকী ওইনা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবগীদমক শীজিন্নখিবা এক্রেদিতেদ সোসিএল হেল্থ এক্তিভিস্ত মশিং অমসুং পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইকুইপমেন্ত (পি.পি.ই.) কিত ফংহনখিবা মখোয়গী মশিং উৎপা স্তেতমেন্ত অমা
স্তেত/য়ু.তি.
লৈখিবা অপুনবা অশা মশিং
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবগীদমক শীজিন্নখিবা অশা মশিং
কন্তেনমেন্ত জোন্দা মথৌ শিন্নখিবা অশাশিংদা পীখিবা পি.পি.ই. কিত মশিং
অরুনাচল প্রদেশ
৪০৪০
২৭৫৩
৬৫৬০
অসাম
৩২৫৪৬
৩২৫৪৬
১৩৪৫৫
অন্ধ্র প্রদেশ*
৪২৭৫২
৪২৭৫২
অশা ৪২৭৫২মক এন.৯৫ মাস্ক অমসুং সেনিতাইজরশিং পীখি‍।
বিহার
৮৭৫৭৩
৮১৩৫১
৮১৩৫১
ছত্তিসগর
৭২০৪৮
৬৯৯৩৪
৬৯৯৩৪
দিল্লী
৫৯৯৭
৫০০৮
৫০০৮
গুজরাত*
৪৩১১৬
৪৩১১৬
অশা ৪৩১১৬মক এন.৯৫ মাস্ক অমসুং সেনিতাইজরশিং পীখি‍।
হরিয়ানা
২০২৬৮
২০২৬৮
৫২৫০
হিমাচল প্রদেশ
৭৮৩৪
৭৮৩৪
৭৮৩৪
ঝার্খন্দ
৩৯৯৬৪
৩৯৯৬৪
৯০০
কর্নাতকা*
৪১৬৮৩
৪১৪৫২
অশা খুদিংমক সেনিতাইজর, ফেস মাস্ক, ফেস সীল্দশিং চৎন-পথাপকী মতুং ইন্না পীখি‍।
কেরলা
২৬৩১০
২৫৭৯৮
১১৭৭
মধ্য প্রদেশ
৬৩৩৩৬
৪৯৬০৩
২২৬১০
মহারাস্ত্র
৬৮০২৪
৬৭৩৯৬
৬৮৩৫১
মনিপুর
৪০০৯
৩৮১৫
৪০০৯
মেঘালয়া
৬৮০৪
৫৮৮৬
৬৮০৪
মিজোরাম
১০৯১
১০৯১
১০৯১
নগালেন্দ*
২০০৭
১৮৪৫
অশা ১৮৪৫মক মাস্ক অমসুং সেনিতাইজরশিং পীখি‍।
ওরিসা
৪৬৭৮২
৪৬৭৮২
৪৬৭৮২
পঞ্জাব
১৯৮৪১
১৯৭৬৪
১৯৭৬৪
রাজস্থান
৫২২৪৮
৪৮৬০০
৫৮৮১
সিক্কিম*
৬৭৬
৬৭৬
অশা ৬৭৬মক মাস্ক, গ্লোভ অমসুং সেনিতাইজরশিং পীখি‍।
তামিল নাদু
২৬৫০
২৬৫০
২৬৫০
তেলঙ্গনা*
২৭০৪০
২৭০৪০
অশা ২৭০৪০মক এন.৯৫ মাস্ক, সেনিতাইজর অমসুং হেদ গিয়রশিং পীখি‍।
ত্রিপুরা*
৭৬৩৮
৭৬৩৮
অশা ৭৬৩৮মক এন.৯৫ মাস্ক, সেনিতাইজর অমসুং হেদ গিয়রশিং পীখি‍।
উত্তর প্রদেশ *
১৫৪৭২২
১৫৪৭২২
অশা ১৫৪৭২২মক এন.৯৫ মাস্ক অমসুং সেনিতাইজর পীখি‍।
উত্তরাখন্দ
১১৮৯৯
১১৮৯৯
১১৮৯৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫৩৫৫৩
৫৩৫৫৩
২৭৫২৬
অন্দমান অমসুং নিকোবার ঈথৎ
৪২২
২৯২
২৯২
দামন অমসুং দিউ
১০৫
১০৫
১০৫
দাদর অমসুং নগর হবেলি
৩৩৪
৩৩৪
৩৩৪
পুদুচেরী*
৩১৬
৩১৬
অশা ৩১৬মক মাস্ক, তুপী, সেনিতাইজর অমসুং গ্লোভশিং পীখি‍।
লদাখ
৫৩৯
৫৩৯
১২০০
জম্মু অমসুং কাস্মির
১২৪২১
১১৭৭৫
৫৫৬৬
লক্সদ্বীপ
১০২
দিসেক্বর ২০২০ ফওবদা কোবিদ-১৯ কেস অমত্তা রিপোর্ত তৌরক্তবনা মরম ওইরগা অশা অমত্তা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবা শীজিন্নখিদবনা মথৌ তাদ্রে‍।
অপুনবা
৯৬০৬৯০
৯২৯০৯৭
৪১৬৩৩৩
নোত: *স্তেত/য়ু.তি.শিংনা পাউদম্লকপগী মতুং ইন্না, অশাশিং কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা সর্ভে, রিফরেল অমসুং আই.ই.সি. থৌওংশিংদা শীজিন্নবা মরম্না মখোয়দা সেনিতাইজর, ফেস মাস্কনচিংবা পীখি‍।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল) শ্রী অস্বিনি কুমার চৌবেনা পীখিবনি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
Security Measures for Asha Workers during COVID-19
09 FEB 2021 12:35PM by PIB Delhi
Under the National Health Mission, ASHAs are envisaged to be community health volunteer and are entitled only to task/activity based incentives. In FY 2018-19 the Union Cabinet revised the amount of incentive for ASHAs from Rs 1000 to 2000 per month.
In addition to routine and recurring incentives, many States/UTs have also introduced fixed monthly honorarium for ASHAs from their respective States/UTs budget. The details for which are given in Annexure I.
The Government of India has been taking various measures to empower and secure the working of ASHAs from time to time.
In the year 2018, the ASHA benefit package was introduced acknowledging significant contribution and commitment of ASHAs. The package provides coverage for :-
• Pradhan Mantri Jeevan Jyoti BeemaYojana (premium of Rs. 330 contributed by GOI)
• Pradhan Mantri Suraksha Beema Yojana (premium of Rs. 12 contributed by GOI)
• Pradhan Mantri Shram Yogi Maan Dhan Yojana (50% contribution of premium by GOI and 50% by beneficiaries)
Moreover, under the recently launched Pradhan Mantri Garib Kalyan Package, Insurance Scheme has been introduced for all health workers, including ASHAs. This insurance scheme provides an insurance cover of Rs. 50 Lakh in case of loss of life on account of COVID related duty.
Besides the above, States/UTs have been asked to ensure provision of safety tools like masks and sanitizers for ASHAs.
The ASHAs are also empowered by enhancing their competency and professional credibility through certification program &36,544 ASHAs have been certified till 5th February, 2021 under the program.
ANNEXURE-I
A statement showing State-wise details of number of Accredited Social Health Activist (ASHA) deployed for containing local transmission of COVID-19 and number of them who were made available with Personal Protective equipment (PPE) Kits
State/ UT
Total No. of ASHAs in position
Number of ASHAs deployed for containing local transmission of COVID-19
Number of PPE Kits made available to ASHAs whoever assigned duties in containment zone
Arunachal Pradesh
4040
2753
6560
Assam
32546
32546
13455
Andhra Pradesh*
42752
42752
All 42752 ASHAs were provided with N95 masks, & sanitizers.
Bihar
87573
81351
81351
Chhattisgarh
72048
69934
69934
Delhi
5997
5008
5008
Gujarat*
43116
43116
All 43116 ASHAs were provided with N95 masks and sanitizers.
Haryana
20268
20268
5250
Himachal Pradesh
7834
7834
7834
Jharkhand
39964
39964
900
Karnataka*
41683
41452
All ASHAs were provided with sanitizers, face mask, face shield as per guidelines
Kerala
26310
25798
1177
Madhya Pradesh
63336
49603
22610
Maharashtra
68024
67396
68351
Manipur
4009
3815
4009
Meghalaya
6804
5886
6804
Mizoram
1091
1091
1091
Nagaland*
2007
1845
1845 ASHAs were provided with masks and sanitizers.
Odisha
46782
46782
46782
Punjab
19841
19764
19764
Rajasthan
52248
48600
5881
Sikkim*
676
676
All 676 ASHAs were provided with masks, gloves and sanitizers.
Tamil Nadu
2650
2650
2650
Telangana*
27040
27040
All 27040 ASHAs were provided with N95 masks, sanitizer and head gear.
Tripura*
7638
7638
All 7638 ASHAs were provided with N95 masks, sanitizers & head gear
Uttar Pradesh*
154722
154722
All 154722 ASHAs were provided with N95 masks & sanitizers.
Uttarakhand
11899
11899
11899
West Bengal
53553
53553
27526
Andaman &Nicobar Islands
422
292
292
Daman and Diu
105
105
105
Dadar& Nagar Haveli
334
334
334
Puducherry*
316
316
All 316 ASHAs were given masks, cap, sanitizers & gloves.
Ladakh
539
539
1200
Jammu and Kashmir
12421
11775
5566
Lakshadweep
102
0
Not applicable since ASHAs were not deployed for containing local transmission of COVID-19 as no cases of COVID 19 were reported till December, 2020.
Total
960690
929097
416333
Note : *As reported by respective States/UTs, ASHAs were engaged in survey, referral and IEC activities during COVID-19 pandemic, therefore, they were provided with sanitizers , face masks etc.
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh. Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.