Ministry of Petroleum & Natural Gas
Promotion of Compressed Natural Gas
08 FEB 2021 5:15PM by PIB Delhi
Petroleum & Natural Gas Regulatory Board (PNGRB) is the authority to grant authorization to the entities for the development of City Gas Distribution (CGD) network in Geographical Areas (GAs) as per PNGRB Act, 2006. PNGRB identifies GAs for authorizing the development of CGD network in synchronization with the development of natural gas pipeline connectivity, natural gas availability and techno-commercial viability. Establishment of CNG Stations is a part of development of City Gas Distribution (CGD) Network by an authorized entity. The authorized entities are committed to set up CNG Stations as per Minimum Work Program in authorized GAs. There are about 2,543 operational CNG Stations in the country as on 30.11.2020. State wise list of CNG stations are at Annexure. So far 232 Geographical Areas (GAs) havebeen authorized for development of CGD network across country up to 10th CGD Bidding Round covering more than 400 districts in the country in 27 States/Union Territories (UTs).
PNGRB has authorized Indraprashtha Gas Limited (IGL) to develop CGD network in National Capital Territory of Delhi (NCT),Torrent Gas Private Limited to Alwar (other than Bhiwadi) district and Haryana City Gas Distribution (Bhiwadi) Limited to Bhiwadi (in Alwar District) of Rajsthan. Further, Bharatpur district of Rajasthan is covered under Firozabad (Taj Trapezium Zone) GA authorized to GAIL Gas Limited. At present, 421 CNG stations are operational in NCT of Delhi, 1 (one) CNG station is operational in Alwar District and 4 CNG Stations are operational in Bharatpur district in Rajasthan. The authorized entities set up CNG stations as per Minimum Work Program in authorized GAs as per techno-commercial viability, including in Gujarat.
Annexure
State wise list of CNG stations in the country*
Sl No.
State
CNG Stations as on 30.11.2020
1
Andhra Pradesh
72
2
Assam
1
3
Bihar
9
4
Chandigarh, Haryana, Punjab & Himachal Pradesh*
15
5
Dadara& Nagar Haveli
7
6
Daman and Diu
4
7
Daman and Diu & Gujarat
9
8
Goa
4
9
Gujarat
709
10
Haryana
137
11
Haryana & Himachal Pradesh*
2
12
Haryana & Punjab*
4
13
Himachal Pradesh
1
14
Jharkhand
13
15
Karnataka
37
16
Kerala
12
17
Madhya Pradesh
70
18
Madhya Pradesh & Rajasthan*
2
19
Madhya Pradesh & Uttar Pradesh*
2
20
Maharashtra
397
21
Maharashtra & Gujarat
12
22
National Capital Territory of Delhi (UT)
421
23
Odisha
19
24
Puducherry& Tamil Nadu*
1
25
Punjab
69
26
Rajasthan
39
27
Tamil Nadu
2
28
Telangana
73
29
Tripura
11
30
Uttar Pradesh
340
31
Uttar Pradesh & Rajasthan*
25
32
Uttar Pradesh &Uttarakhand*
1
33
Uttarakhand
10
34
West Bengal
13
Total
2543
* Some of the GAs authorized by PNGRB span areas in more than one state.
This information was given by the Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Lok Sabha today.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
কম্প্রেস নেচরেল গ্যাসকী প্রমোসন
08 FEB 2021 5:15PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ম এন্দ নেচরেল গ্যাস রিগুলেতরী বোর্দ (পি.এন.জি.আর.বি.) অসি পি.এন.জি.আর.বি. এক্ত, ২০০৬কী মতুং ইন্না জিওগ্রাফিকেল এরিয়াশিং (জি.এ.শিং)দা সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন (সি.জি.দি.) নেৎৱার্ক দিবেলপ তৌনবা এন্তিতীশিংদা ওথোরাইজেসন পীনবা ওথোরিতীনি। পি.এন.জি.আর.বি.না নেচরেল গ্যাস পাইপলাইন কন্নেক্তিবিতীগী চাউখৎ থৌরাং, নেচরেল গ্যাস ফংবা অমসুং তেক্নো-কম্মর্সিএল ভাইএবিলিতীগা চান্ননা সি.জি.দি. নেৎৱার্ক দিবেলপ তৌনবা ওথোরাইজ তৌনবা জি.এ.শিং খঙদোক্লি। সি.এন.জি. স্তেসনশিং লিংখৎপা অসি ওথোরাইজ এন্তিতী অমগী সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন (সি.জি.দি.) নেৎৱার্ক দিবেলপমেন্তগী শরুক অমনি। ওথোরাইজ তৌরবা এন্তিতীশিংনা ওথোরাইজ তৌবা জি.এ.শিংদা মিনিমম ৱার্ক প্রোগ্রামগী মতুং ইন্না সি.এন.জ. স্তেসনশিং লিংখৎনবা হোৎনরি। ৩০.১১.২০২০ ফাওবদা লৈবাক অসিদা মথৌ তৌরিবা সি.এন.জি. স্তেসন ২,৫৪৩ লৈরি। রাজ্য অমমমদা লৈবা সি.এন.জি. স্তেসনশিংগী লিস্ত ‌এনক্সরদা পীরি। ১০শুভা সি.জি.দি. বিদ্দিং রাউন্দ ফাওবদা লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি. ২৯কী জিলা ৪০০ হেন্না কভর তৌদুনা লৈবাক অসিদা সি.জি.দি. নেৎৱার্ক দিবেলপমেন্তগীদমক জিওগ্রাফিকেল এরিয়া ২৩২ ওথোরাইজ তৌখ্রে।
পি.এন.জি.আর.বি.না নেস্নেল কেপিতেল তেরিতোরী ওফ দিল্লী (এন.সি.তি.)দা সি.জি.দি. নেৎৱার্ক দিবেলপ তৌনবা ইন্দ্রাপ্রাস্থা গ্যাস লিমিতেদ (আই.জি.এল.)তা ওথোরাইজেসন পীখ্রে, অলৱার (ভিৱাদি নত্তনা) জিলাদা শানবা তোরেন্ত গ্যাস প্রাইবেৎ লিমিতেদ অমসুং রাজস্থানগী ভিৱাদি (অলৱার জিলা)দা শান্নবা হরিয়ানা সিতী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন হায়রিবশিং অসি ওথোরাইজ তৌখ্রে। মখা তানা জি.এ.আই.এল. গ্যাস লিমিতেদতা ওথোরাইজ তৌবা ফিরোজবাদ (তাজ ত্রেপেজিয়ম জোন)গী মখাদা রাজস্থানগী ভারতপুর জিলা কভর তৌখ্রে। হৌজিক্কী ওইনা দিল্লী এন.সি.তি.দা সি.এন.জি. স্তেসন ৪২১, অলৱার জিলাদা সি.এন.জি. স্তেসন অমা অমসুং রাজস্থানগী ভারতপুর জিলাদা সি.এন.জি. স্তেসন ৪ চল্লাইরি। ওথোরাইজ তৌরবা এন্তিতীশিংনা গুজরাত য়াওনা তেক্নো-কম্মর্সিএল ভাইবিলিতীগী মতুং ইন্না ওথোরাইজ তৌবা জি.এ.শিংদা মিনিমম ৱার্ক প্রোগ্রামগী মতুং ইন্না সি.এন.জি. স্তেসনশিং লিংখৎখ্রে।
এনেক্সর
লৈবাক অসিগী রাজ্য অমমমদা লৈবা সি.এন.জি. স্তেসনশিংগী লিস্ত*
মশিং
রাজ্য
৩০.১১.২০২০ ফাওবদা লৈবা সি.এন.জি. স্তেসনশিং
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৭২
২
অসাম
১
৩
বিহার
৯
৪
চান্দিগর, হরিয়ানা, পঞ্জাব অমসুং হিমাচল প্রদেশ*
১৫
৫
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৭
৬
দামন অমসুং দিয়ু
৪
৭
দামন অমসুং দিয়ু অমদি গুজরাত
৯
৮
গোৱা
৪
৯
গুজরাত
৭০৯
১০
হরিয়ানা
১৩৭
১১
হরিয়ানা অমসুং হিমাচল প্রদেশ*
২
১২
হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাব*
৪
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১
১৪
ঝার্খন্দ
১৩
১৫
কর্নাতকা
৩৭
১৬
কেরেলা
১২
১৭
মধ্য প্রদেশ
৭০
১৮
মধ্য প্রদেশ অমসুং রাজস্থান*
২
১৯
মধ্য প্রদেশ অমসুং উত্তর প্রদেশ*
২
২০
মহারাস্ত্র
৩৯৭
২১
মহারাস্ত্র অমসুং গুজরাত
১২
২২
নেস্নেল কেপিতেল ওফ দিল্লী (য়ু.তি.)
৪২১
২৩
ওরিশা
১৯
২৪
পুদুচেরী অমসুং তামিল নাদু*
১
২৫
পঞ্জাব
৬৯
২৬
রাজস্থান
৩৯
২৭
তামিল নাদু
২
২৮
তেলঙ্গনা
৭৩
২৯
ত্রিপুরা
১১
৩০
উত্তর প্রদেশ
৩৪০
৩১
উত্তর প্রদেশ অমসুং রাজস্থান*
২৫
৩২
উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দ*
১
৩৩
উত্তরাখন্দ
১০
৩৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৩
অপুনবা
২৫৪৩
* পি.এন/জি/আর.বি.না ওথোরাইজ তৌবা জে.এ. খরদি রাজ্য অমদগী হেন্না মফম কল্লি।
মসিগী ই-পাউ অসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।