পাৱর মন্ত্রালয়
পি.এফ.সি.না চহি ১০দগীসু হেনবা মতমগীদমক য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৫০০গী সেনিয়র অনসেক্যোর্দ য়ু.এস.দি. বোন্দশিং ইশু তৌখ্রে
02 FEB 2021 3:36PM by PIB Imphal
পাৱর সেক্তরদা মাংজিল থারিবা এন.বি.এফ.সি., পাৱর ফাইনান্স কোরপোরেশন লিমিতেদ (পি.এফ.সি.)না ২৯.০১.২০২০ দা ১৬.০১.২০৩১ ফাওবগী ফিক্সদ মচ্যোরিতীগা লোয়ননা ‘রেগ এস. রুত’কী মখাদা য়ু.এস.দি. দিনোমিনেতেদ বোন্দশিং থাদোক্তুনা মায়পাকনা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৫০০ খোমগৎপা ঙমখ্রে।
চহি অসিগী হৌগৎলকপদগী ভারতকী মায়কৈদগী থাদোকখিবা মতম খ্বাইদগী শাংবা বোন্দনি। মসিগী বোন্দশিং অসিগী চাহি অমদা ৩.৩৫%গী ফিক্সদ কুপন লৈ, হায়রিবা অসি পি.এফ.সি.গী সেকেন্দরী বোন্দসকী মনুং চন্না লৈখি।
শরুক ৫.১ হেন্না ওভর সবস্ক্রিপশন ফংদুনা ওর্দর বুক অদু চাউরাক্না য়ু.এস. দোলর বিলিয়ন ২.৫৫ রোমগী শেনফম ওইখি।
বোন্দশিং অসিদগী ফংলকপা শেল অসি পাৱর সেক্তর য়ুতিলিতীশিংদা ওন-লেন্দিংগীদমক্তা য়াওনা রিজার্ভ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী এক্সতর্নেল কোমর্সিয়েল বোরোয়িং রেগুলেসনশিংগী মতুং ইন্না শিজিন্নগনি।
মায়পাক্না বোন্দ ইশু তৌবগী মরমদা ৱা ঙাংবদা পি.এহ.সি.গী চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, শ্রী আর.এস. ধিল্লোন্না মালেম শিনথুংনা থেংনরিবা শিংননিংঙাই ওইবা কোবিদকী ফিভম অসিদসু পি.এফ.সি.গী বোন্দ ওফরশিং অসিনা য়াম্লবা ইন্তর্নেস্নেল ইনভেস্তরশিংদা শরুক য়ানবগী পুক্নিং চিংশিনখিবা অসিদা মহাক্না পেনবা ফোংদোকখি। দীল অসি ময়াম্না পাম্নবা মওংদা লোইশিনখি, মসিনা পি.এফ.সি.গী বিজনেসকা লোইন-লোইননা মখোয়গী ক্রেদিত প্রোফাইলদা ইনভেস্তরশিংগী থাজবা অমসুং ইন্দিয়ন পাৱর সেক্তরগী চাউখৎলক্লিবা ফিভমসু ময়েক শেংনা উৎলি।

Ministry of Power
PFC issues USD 500 million Senior Unsecured USD Bonds for more than 10 years
02 FEB 2021 3:36PM by PIB Delhi
Power Finance Corporation Ltd (PFC), the leading NBFC in power sector, successfully raised USD 500 million on 29.01.2020 through the issuance of USD denominated Bonds under ‘Reg S route’ with a fixed maturity of 16.05.2031.
This is the longest tenor bond issuance from India since the start of the year. The bonds have a fixed coupon of 3.35% p.a. which was inside the fair value of PFC’s secondary bonds.
The order book amounted to around USD 2.55 billion, achieving an oversubscription of 5.1 times.
The proceeds from bonds will be utilized in accordance with the external commercial borrowing regulations of the Reserve Bank of India including for on-lending to power sector utilities.
Commenting on the success of bond issuance, Chairman and Managing Director of PFC, Mr. R.S. Dhillon expressed satisfaction that despite the challenging COVID situation being witnessed globally, PFC’s bond offer attracted wide participation from international investors. The deal concluded at very attractive terms, which reflects confidence of investors in PFC’s business as well as its credit profile and the growth story of Indian Power sector.