ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
দিল্লি হাত্তা ত্রাইবস ইন্দিয়া আদি অহোতসব পাংথোকখ্রে – ময়ামগী অপাম্বা পোৎশিং ফংলিবা মফম অমা ওইরি
“ত্রাইবেল ক্রাফতশিং, কল্চর অমসুং কম্মর্জকী মগুল উৎথোকপা” অসিনা কুহ্মৈ অসিগী ৱাহন্থোক ওই
03 FEB 2021 7:16PM by PIB Imphal
হৌজিক চৎথরিবা ত্রাইবস ইন্দিয়া আদি মহোতসব অসি মমাংগী মতমদা পাংথোকখিবশিং অদুগা চাংদম্নদুনা য়েংবা মতমদা অশুক্কী মতিক চাওনা পাংথোক্লে অমসুং লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা আর্তিস্তশিং অসিগা লোইননা আর্তিসন ১০০০রোম্না অমসুং স্তোল ২০০ হাংদুনা পাংথোক্লি৷
ত্রাইবস ইন্দিয়া ৱেবসাইত অদুগুম্না আদি মহোতসব অসি তোঙান তোঙানবা অৱাৎপশিং পীরিবা মফম অমা ওই৷ মহৌশাগী অমসুং ইম্ম্যুনিতী হেন্না ফহনবা ঙম্বা ত্রাইবেল পোত্থোকশিং খুদম ওইনা ওর্গানিক হাল্দি, হৈক্রু অকংবা, উমংদা ফংবা খোইহি, ব্লেক পেপর, রাগি, ত্রিফালা অমসুং লেন্তিন মিক্সশিং খুদম ওইনা মুঙ্গ দাল, উরদ দাল, হৱাই অঙৌবাশিং অমসুং দালিয়াদগী হৌদুনা আর্তিফেক্সশিং খুদম ওইনা ৱার্লি স্তাইল নত্রগা পতাচিত্র স্তাইলদা য়েক্লিবা লাইশিং; দোক্রা স্তাইলদা খুৎনা শারিবা সনাদগী হৌদুনা অৱাং-নোংপোক্কী ৱ়ঞ্চো অমসুং কোনয়ক ত্রাইবশিংদগী চরিক্না শাবা লিক অমসুং তোঙান তোঙানবা ফজরবা তেক্সতাইল অমসুং মুগাশিং খুদম ওইনা মচু মমেল য়াম্না ফজরবা শান্নপোৎ অমসুং লৈতেংনা য়োম্লবা হুইনাউ মচাশিং অসিদগী হৌদুনা ত্রেদিস্নেল ফিশিং খুদম ওইনা দোনগ্রিয়া শোলশিং অমসুং বোদো ফিশিং; বাস্তরদগী য়োৎনা শাবা পোৎ-চৈদগী হৌদুনা ৱানা শাবা ক্রাফতশিং অমসুং কেন ফর্নিচরগী মখল পুম্নমক মফম অমখক্তা অসিদা ফংলি৷
ত্রাইবেল ক্রাফতশিং, কল্চর অমসুং কম্মর্জকী মগুল উৎথোক্লিবা –আদি মহোতসব অসি ন্যু দিল্লীগী আই.এন.এ.গী দিল্লি হাত্তা ২০২০গী ফেব্রুৱারি ১৫ ফাওবা অয়ুক্কী পুং ১১দগী নুংদাংগী পুং ৯ ফাওবা পাংথোক্লগনি৷
আদি মহোতসব অসি ২০১৭তগী হৌদুনা চহী খুদিংগী পাংথোকপা থৌরম অমনি৷ কুহ্মৈ অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ত্রাইবেল কম্ম্যুনিতীশিং অসিগী তোঙান তোঙানবা ক্রাফত, কম্ম্যুনিতী অসিগী চৎনবি অসি ময়ামদা খঙহন্নবা হোৎনরি৷ অদুমওইনমক লাইনা-লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা কুহ্মৈ অসিগী ২০২০ ইদিসিন অসি পাংথোকপা য়াখিদ্রে৷
“ত্রাইবেল ক্রাফতশিং, কল্চর অমসুং কম্মর্জকী মগুল উৎথোকপা” হায়বা কুহ্মৈ অসিগী নুংগী ওইবা ৱাহন্থোক অসিনা ত্রাইবেলশিংগী পুন্সি মরেল অদু উৎথোক্লি৷

Ministry of Tribal Affairs
Tribes India Aadi Mahotsav at Dilli Haat – A one-stop gifting destination for all
The theme of the festival is “A Celebration of the Spirit of Tribal Crafts, Culture and Commerce”
03 FEB 2021 7:16PM by PIB Delhi
The ongoing Tribes India Aadi Mahotsav is bigger and brighter than the editions before and with about 200 stalls and 1000 participating artisans as well as artists from across the country, it is a mini-India all under one roof.
Like the Tribes India website, the Aadi Mahotsav is a one-stop gifting destination that caters to different types of needs. From the natural and immunity-boosting tribal produce such as organic haldi, dry amla, wild honey, black pepper, ragi, triphala, and lentil mixes such as moong dal, urad dal, white beans, and dalia to artefacts such as paintings be it in the Warli style or Patachitras; from jewellery handcrafted in the Dokra style to bead necklaces from the Wancho and Konyak tribes of the North-East to the rich and vibrant textiles and silks, namely; from colourful puppets and children’s toys to traditional weaves such as Dongria shawls and Bodo weaves; from iron craft from Bastar to bamboo craft and cane furniture; all these are available at one place.
Depending on the requirements and budget, these products can customised into gift hampers. Packaged in premium organic, recyclable, sustainable packing material, designed by renowned designer Ms. Rina Dhaka exclusively for Tribes India, these make for ideal gifts for any occasion.
One can also enjoy exotic foods such as madwa roti, litti chokha, dhuska, banjara biryani, dal baati and churma from different parts of the country here at the festival.
The Aadi Mahotsav- A Celebration of the Spirit of Tribal Crafts, Culture and Commerce is on at Dilli Haat, INA, New Delhi till the 15th February, 2020 from 11 am to 9 pm.
Shri M. Venkaiah Naidu, Vice President of India inaugurated the tribal festival Aadi Mahotsav in on Monday. On the occasion, Shri Naidu had called for a model of development that preserves the special identity of tribals. “Their culture is their identity”, he said and wanted this culture to remain intact, while drawing the Adivasis into the mainstream. Taking note of the wide range of tribal handicrafts, the Vice President emphasized the need to channelize the natural skills of tribal people to promote and popularize their products and improve their sources of income.
Shri Arjun Munda, Union Minister for Tribal Affairs said, “This annual festival showcases traditional art and handicrafts and cultural heritage of the country and connects the tribal artisans with larger markets. This even brings to focus the diversity and richness of the tribes of India.”
The Aadi Mahotsav is an annual event that was started in 2017. The festival is an attempt to familiarise people with the rich and diverse craft, culture of tribal communities across the country, at one place. However, due to the pandemic, the 2020 edition of the festival could not be held.
The theme of the festival is “A Celebration of the Spirit of Tribal Crafts, Culture and Commerce”, which represents the basic ethos of tribal life.