Ministry of Women and Child Development
Review of Beti Bachao Beti Padhao (BBBP) Scheme
04 FEB 2021 6:08PM by PIB Delhi
As per the evaluation report of NITI Aayog, Beti Bachao Beti Padhao (BBBP) scheme has been able to generate significant mass- mobilisation to eliminate gender discrimination and valuing the girl child and the scheme has been able to develop many good practices and community-level initiatives. The awareness about the scheme was also found to be high.
Consistent efforts are made under BBBP at all levels to generate awareness about the rights of girl child through community engagement, stop sex selection at birth and encourage positive action to support their education growth and development. Convergent efforts are made in collaboration with other Ministries and stakeholders. The implementation of the Scheme is monitored by the task force under BBBP at District, State and National level.
The overall objective of the BBBP Scheme is to address the issue of decline in Child Sex Ratio and create an enabling environment for education of the girl child. Child Sex Ratio (Census by Registrar General of India) is a decadal process. Hence, an intermediary targets i.e. Sex Ratio at Birth have been set as a monitoring parameter for the progress of Scheme. SRB (as per Health Management Information System (HMIS) of Ministry of Health and Family Welfare) has shown an improving trend of 16 points at National level from 918 (2014-15) to 934 (2019- 20). The State/UT wise SRB of 2014-15 and 2019-20 is at Annexure-I
The total amount allocated under the scheme to different States/UTs and utilized so far is at Annexure II.
This information was given by the Minister of Women and Child Development, Smt. sSmriti Zubin Irani, in a written reply in the Rajya Sabha today.
****
BY/TFK
Annexure –I
State/ UT wise Sex Ratio at Birth for the period of April-March, 2014-15 and 2019-20
State/ UT wise Sex Ratio at Birth for the period of April-March, 2014-15 and 2019-20
Sl. No.
States/ UTs
2014-15
2019-20
All India
918
934
1
A & N Islands
967
985
2
Andhra Pradesh
921
945
3
Arunachal Pradesh
916
931
4
Assam
920
942
5
Bihar
936
917
6
Chandigarh
874
935
7
Chhattisgarh
930
965
8
Dadra & Nagar Haveli
939
921
9
Daman & Diu
894
902
10
Delhi
901
915
11
Goa
939
971
12
Gujarat
901
914
13
Haryana
876
924
14
Himachal Pradesh
897
933
15
Jammu & Kashmir
936
942
16
Jharkhand
920
920
17
Karnataka
945
937
18
Kerala
959
958
19
Lakshadweep
1000
952
20
Madhya Pradesh
926
935
21
Maharashtra
920
941
22
Manipur
933
924
23
Meghalaya
938
946
24
Mizoram
971
971
25
Nagaland
948
913
26
Odisha
948
938
27
Puducherry
916
938
28
Punjab
892
920
29
Rajasthan
929
948
30
Sikkim
957
962
31
Tamil Nadu
917
943
32
Telangana
925
950
33
Tripura
958
944
34
Uttar Pradesh
885
928
35
Uttarakhand
903
949
36
West Bengal
942
951
Note: As per the HMIS data received from MoH&FW. Figures are statistically rounded off
Annexure II
The total amount allocated to different States/UTs and utilized under BBBP Scheme during last 5 years and current year is as under
Status of Funds under BBBP for Multi Sectoral intervention in Districts.
( Amount is Lakhs)
S No.
State
Total
Fund Available
2015- 16
Utilization during 2015-16
Total Fund Available
FY 2016-17
Utilization during 2016-17
Total Fund Available
2017-18
Utilization during 2017-18
Total Fund Available
2018-19
Utilization during 2018-19
Total
Fund Available
2019-20
Utilization during 2019-20
Total
Fund Available
2020- 21
1.
Andhra Pradesh
32.51
18.32
14.18
7.39
32.51
17.87
196.50
94.73
200.00
137.49
200.00
1.
Arunachal Pradesh
32.51
32.51
0.00
0.00
32.51
27.05
170.87
103.34
241.65
208.85
150.00
1.
Assam
32.51
0.00
32.51
2.78
32.51
20.24
25.00
11.37
86.65
53.55
75.0
1.
Bihar
32.51
2.72
29.78
17.99
32.51
10.02
418.00
15.16
425.00
18.56
406.43
1.
Chhattisgarh
32.51
22.42
10.08
0.00
47.00
34.03
49.50
14.67
69.61
67.23
26.19
1.
Goa
32.51
0.00
32.51
8.40
24.11
20.49
3.62
0.00
25.00
4.07
20.93
1.
Gujarat
205.70
0.00
205.70
38.39
280.24
81.31
588.48
156.45
710.25
434.07
508.14
1.
Haryana
365.86
254.54
205.39
27.30
570.66
214.01
536.56
199.46
522.67
286.69
469.76
1.
Himachal Pradesh
40.30
25.61
14.69
6.89
97.52
6.13
252.59
190.64
293.48
229.85
222.40
1.
J&K
216.15
141.10
88.00
52.29
298.62
234.43
422.90
192.67
552.67
370.44
471.48
1.
Leh
0.00
0.0
0.00
0.00
0.00
0.0
25.00
20.15
45.73
37.96
16.39
1.
Jharkhand
27.89
4.73
23.16
23.16
0.00
0.00
313.37
54.59
298.95
80.24
264.24
1.
Karnataka
29.55
29.55
0.00
0.00
32.51
32.51
140.78
79.39
125.00
99.71
125.00
1.
Kerala
32.51
0.95
31.55
23.91
13.75
4.81
23.5
2.83
25
17.14
25.00
1.
Madhya Pradesh
134.49
51.84
105.40
56.24
150.46
84.47
1021.93
356.85
1264.41
758.69
1067.93
1.
Maharashtra
339.73
157.00
182.73
53.66
424.46
138.71
799.74
261.71
832.06
365.14
722.70
1.
Manipur
15.13
0.00
15.13
15.13
44.95
44.95
269.45
241.94
398.55
367.73
350.00
1.
Meghalaya
32.46
32.46
16.23
0.85
32.51
23.78
24.70
24.53
67.53
57.80
50.00
1.
Mizoram
32.51
32.50
0.01
0.00
32.51
32.51
100.00
75.00
100.00
75.00
75.0
1.
Nagaland
32.51
24.05
32.51
23.30
32.51
32.51
295.52
228.36
320.33
298.91
292.97
1.
Odisha
32.51
10.47
22.04
21.33
32.51
15.19
119.63
3.29
375.00
50.88
346.08
1.
Punjab
401.95
0.00
401.95
312.37
600.61
482.39
554.71
360.55
941.94
683.75
509.4
1.
Rajasthan
305.35
75.33
266.11
90.26
421.55
117.13
857.64
151.88
886.62
430.73
748.66
1.
Sikkim
32.51
32.51
32.51
25.84
48.76
48.76
50.00
47.50
50.00
50.00
25.00
1.
Tamilnadu
32.51
32.51
0.00
0.00
30.88
13.70
446.78
306.57
324.31
302.72
274.56
1.
Telangana
32.51
5.60
26.91
6.72
31.51
7.18
217.20
143.67
309.42
218.33
168.72
1.
Tripura
32.51
32.51
0.00
0.00
0.00
0.00
25.00
0.00
25.00
20.94
25.0
1.
Uttar Pradesh
384.62
0.00
384.62
0.00
661.35
106.45
1798.05
396.29
1798.32
970.39
1381.87
1.
Uttarakhand
86.87
4.07
82.79
16.67
167.94
126.11
323.45
207.32
638.43
527.21
297.35
1.
Andaman & Nicobar
32.51
17.05
16.25
5.43
32.49
24.03
25.00
20.64
33.27
28.09
25.00
1.
Chandigargh
32.51
27.79
4.72
0.00
24.24
0.00
20.17
0.00
23.50
11.23
25.00
1.
Dadra Nagar Haveli
32.51
0.58
31.93
15.78
32.51
16.11
16.40
0.00
25.00
0.00
25.00
1.
Daman and Diu
30.25
13.93
16.32
1.72
26.50
12.43
39.06
14.65
61.91
15.01
46.89
1.
NCT DELHI
147.53
0.00
147.53
23.65
221.73
78.92
261.95
115.59
218.89
35.69
217.60
1.
Lakshadweep
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
24.00
2.65
25.00
23.52
12.50
1.
Puducherry
12.10
0.00
12.10
10.20
30.01
30.01
25.00
25.00
25.00
22.32
12.50
Total
3328.6
1082.65
2485.34
887.65
4574.44
2138.24
10482.1
4119.44
12366.2
7359.93
9680.69

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
বেতি বচাও বেতি পরাও (বি.বি.বি.পি.) স্কীমগী রিভ্যু
04 FEB 2021 6:08PM by PIB Imphal
নিতি আয়োগকী ইভাল্যুএন রিপোর্তকী মতুং ইন্না বেতি বচাও বেতি পরাও (বি.বি.বি.পি.) স্কীম অসিনা জেন্দর দিসক্রিমিনেসন তৌবা মুত্থৎনবা অমসুং অঙাং নুপীবু মমল লৈনা লৌনবা মাস-মোবিলাইজেসন শীংথানিংঙাই ওইনা তৌবা ঙমহনখি অমসুং স্কীম অসিনা অফবা খোঙথাংশিং অমসুং কম্ম্যুনিতীগী থাক্তা থৌরাং কয়া পাইখৎপা ঙমহনখি। স্কীম অসিগী এৱের্নেসকী চাংসু ৱাংবা থেংনখি।
বি.বি.বি.পি.গী মখাদা থাক পুম্নমক্তা কম্ম্যুনিতী য়াওশিনদুনা, পোকপদা নুপী-নুপা অপাম্বা খনবা থিংবা, মখোয়গী এজুকেসন গ্রোথ অমসুং দেবেলপমেন্ত মতেং পাংনবা অফবা খোঙথাং থৌগৎপা কয়া অসিগী খুত্থাংদা অঙাং নুপীগী হকশিংগী মতাংদা এৱের্নেস পীনবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনখি। অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা চুংশিন্নদুনা অপুনবা খোঙথাংশিং লৌখৎখি। স্কীম ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অসি জিলা, রাজ্য অমসুং জাতিগী থাক্তা বি.বি.বি.পি.গী. মখাদা তাস্ক ফোর্সনা য়েংশিনগনি।
বি.বি.বি.পি. স্কীমগী মপুং ওইবা পান্দমদি চাইল্দ সেক্স রেসিয়ো হন্থরকপগী সমস্যা য়েংশিনবা অমসুং অঙাং নুপীগী এজুকেসন ফংহন্নবা এনভাইর্নমেন্ত শেমগৎপনি। চাইল্দ সেক্স রেসিয়ো (রেজিস্ত্রার জেনরেল ওফ ইন্দিয়াগী সেন্সস) অসি দিকেদকী ওইনা পাঙথোকপা প্রোসেস অমনি। মরম অসিনা ইন্তরমেদিএরী তার্গেৎশিং মদুদি পোকপগী সেক্স রেসিয়ো অসি স্কীম অসিগী খোঙজেল য়েংশিন্নবা মোনিতরিং পেরামিতর অমা ওইহনখি। এস.আর.বি. (হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী হেল্থ মেনেজমেন্ত ইনফোর্মেসন সিস্তেম (ঐচ.এম.আই.এস.)গী মতুং ইন্না) অসি জাতিগী থাক্তা ৯১৮ (২০১৪-১৫) দগী ৯৩৪ (২০১৯- ২০) ওইদুনা পোইন্ত ১৬ হেনগৎলে হায়না উৎখি। রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ২০১৪-১৫ অমসুং ২০১৯-২০গী এস.আর.বি. অসি এনেক্সর- Iদা পীরি।
স্কীম অসিগী মখাদা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা এল্লোকেৎ তৌখিবা অপুনবা শেনফম অমসুং হৌজিক ফাওবদা শিজিন্নবা অদু এনেক্সর II পীরি।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা নুপী অমদি অঙাংগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানিনা পীখিবনি।
****
এনেক্সর –I
২০১৪-১৫ অমসুং ২০১৯-২০গী এপ্রিল-মার্চগী মতমদা লৈখিবা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা পোকপগী সেক্স রেসিয়ো
২০১৪-১৫ অমসুং ২০১৯-২০গী এপ্রিল-মার্চগী মতমদা লৈখিবা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা পোকপগী সেক্স রেসিয়ো
মশিং
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং
২০১৪-১৫
২০১৯-২০
ভারত পুম্বা
৯১৮
৯৩৪
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৯৬৭
৯৮৫
অন্ধ্র প্রদেশ
৯২১
৯৪৫
অরুনাচল প্রদেশ
৯১৬
৯৩১
অসাম
৯২০
৯৪২
বিহার
৯৩৬
৯১৭
চান্দিগর
৮৭৪
৯৩৫
ছত্তিসগর
৯৩০
৯৬৫
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৯৩৯
৯২১
দামন অমসুং দীয়ু
৮৯৪
৯০২
১০
গোৱা
৯০১
৯১৫
১১
ছত্তিসগর
৯৩৯
৯৭১
১২
গুজরাত
৯০১
৯১৪
১৩
হরিয়ানা
৮৭৬
৯২৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৮৯৭
৯৩৩
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৯৩৬
৯৪২
১৬
ঝার্খন্দ
৯২০
৯২০
১৭
কর্নাতকা
৯৪৫
৯৩৭
১৮
কেরেলা
৯৫৯
৯৫৮
১৯
লদাখ
১০০০
৯৫২
২০
মধ্য প্রদেশ
৯২৬
৯৩৫
২১
মহারাস্ত্র
৯২০
৯৪১
২২
মনিপুর
৯৩৩
৯২৪
২৩
মেঘালয়
৯৩৮
৯৪৬
২৪
মিজোরাম
৯৭১
৯৭১
২৫
নাগালেন্দ
৯৪৮
৯১৩
২৬
ওরিশা
৯৪৮
৯৩৮
২৭
পুদুচেরী
৯১৬
৯৩৮
২৮
পঞ্জাব
৮৯২
৯২০
২৯
রাজস্থান
৯২৯
৯৪৮
৩০
সিক্কিম
৯৫৭
৯৬২
৩১
তামিল নাদু
৯১৭
৯৪৩
৩২
তেলঙ্গনা
৯২৫
৯৫০
৩৩
ত্রিপুরা
৯৫৮
৯৪৪
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৮৮৫
৯২৮
৩৫
উত্তরাখন্দ
৯০৩
৯৪৯
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯৪২
৯৫১
খঙজিনগদবা: এম.ও.ঐচ. অমসুং এফ.দবল্যু.গী ঐচ.এম.আই.এস. দেতাগী মতুং ইন্না। মশিংশিং অসি স্তেতিস্তিকেল ওইনা রাউন্দেদ ওফ তৌরি।
এনেক্সর II
হৌখিবা চহি ৫ অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা বি.বি.বি.পি. স্কীমগী মখাদা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা এল্লোকেৎ তৌখিবা অমসুং শিজিন্নখিবা অপুনবা শেনফম মখাদা পীরি
জিলাশিংদা মল্তি সেক্তোরেল ইন্তরবেন্সনগীদমক বি.বি.বি..পি.গী মখাদা পিথখিবা ফন্দশিংগী ফীভম
( Amount is Lakhs)
মশিং
রাজ্য
২০১৫- ১৬দা লৈখিবা অপুনবা ফন্দ
২০১৫-১৬দা শিজিন্নখিবা
এফ.ৱাই. ২০১৬-১৭দা লৈখিবা অপুনবা ফন্দ
২০১৬-১৭দা শিজিন্নখিবা
২০১৭-১৮দা লৈখিবা অপুনবা ফন্দ
২০১৭-১৮দা শিজিন্নখিবা
২০১৮-১৯দা লৈখিবা অপুনবা ফন্দ
২০১৮-১৯দা শিজিন্নখিবা
Total
Fund Available
২০১৯-২০
Utilization during ২০১৯-২০
Total
Fund Available
২০২০- ২১
১.
অন্ধ্র প্রদেশ
৩২.৫১
১৮.৩২
১৪.১৮
৭.৩৯
৩২.৫১
১৭.৮৭
১৯৬.৫০
৯৪.৭৩
২০০.০০
১৩৭.৪৯
২০০.০০
২.
অরুনাচল প্রদেশ
৩২.৫১
৩২.৫১
০.০০
০.০০
৩২.৫১
২৭.০৫
১৭০.৮৭
১০৩.৩৪
২৪১.৬৫
২০৮.৮৫
১৫০.০০
৩.
অসাম
৩২.৫১
০.০০
৩২.৫১
২.৭৮
৩২.৫১
২০.২৪
২৫.০০
১১.৩৭
৮৬.৬৫
৫৩.৫৫
৭৫.০
৪.
বিহার
৩২.৫১
২.৭২
২৯.৭৮
১৭.৯৯
৩২.৫১
১০.০২
৪১৮.০০
১৫.১৬
৪২৫.০০
১৮.৫৬
৪০৬.৪৩
৫.
ছত্তিসগর
৩২.৫১
২২.৪২
১০.০৮
০.০০
৪৭.০০
৩৪.০৩
৪৯.৫০
১৪.৬৭
৬৯.৬১
৬৭.২৩
২৬.১৯
৬.
গোৱা
৩২.৫১
০.০০
৩২.৫১
৮.৪০
২৪.১১
২০.৪৯
৩.৬২
০.০০
২৫.০০
৪.০৭
২০.৯৩
৭.
গুজরাত
২০৫.৭০
০.০০
২০৫.৭০
৩৮.৩৯
২৮০.২৪
৮১.৩১
৫৮৮.৪৮
১৫৬.৪৫
৭১০.২৫
৪৩৪.০৭
৫০৮.১৪
৮.
হরিয়ানা
৩৬৫.৮৬
২৫৪.৫৪
২০৫.৩৯
২৭.৩০
৫৭০.৬৬
২১৪.০১
৫৩৬.৫৬
১৯৯.৪৬
৫২২.৬৭
২৮৬.৬৯
৪৬৯.৭৬
৯.
হিমাচল প্রদেশ
৪০.৩০
২৫.৬১
১৪.৬৯
৬.৮৯
৯৭.৫২
৬.১৩
২৫২.৫৯
১৯০.৬৪
২৯৩.৪৮
২২৯.৮৫
২২২.৪০
১০.
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২১৬.১৫
১৪১.১০
৮৮.০০
৫২.২৯
২৯৮.৬২
২৩৪.৪৩
৪২২.৯০
১৯২.৬৭
৫৫২.৬৭
৩৭০.৪৪
৪৭১.৪৮
১১.
লেহ
০.০০
০.০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০
২৫.০০
২০.১৫
৪৫.৭৩
৩৭.৯৬
১৬.৩৯
১২.
ঝার্খন্দ
২৭.৮৯
৪.৭৩
২৩.১৬
২৩.১৬
০.০০
০.০০
৩১৩.৩৭
৫৪.৫৯
২৯৮.৯৫
৮০.২৪
২৬৪.২৪
১৩.
কর্নাতকা
২৯.৫৫
২৯.৫৫
০.০০
০.০০
৩২.৫১
৩২.৫১
১৪০.৭৮
৭৯.৩৯
১২৫.০০
৯৯.৭১
১২৫.০০
১৪.
কেরেলা
৩২.৫১
০.৯৫
৩১.৫৫
২৩.৯১
১৩.৭৫
৪.৮১
২৩.৫
২.৮৩
২৫
১৭.১৪
২৫.০০
১৫.
মধ্য প্রদেশ
১৩৪.৪৯
৫১.৮৪
১০৫.৪০
৫৬.২৪
১৫০.৪৬
৮৪.৪৭
১০২১.৯৩
৩৫৬.৮৫
১২৬৪.৪১
৭৫৮.৬৯
১০৬৭.৯৩
১৬.
মহারাস্ত্র
৩৩৯.৭৩
১৫৭.০০
১৮২.৭৩
৫৩.৬৬
৪২৪.৪৬
১৩৮.৭১
৭৯৯.৭৪
২৬১.৭১
৮৩২.০৬
৩৬৫.১৪
৭২২.৭০
১৭.
মনিপুর
১৫.১৩
০.০০
১৫.১৩
১৫.১৩
৪৪.৯৫
৪৪.৯৫
২৬৯.৪৫
২৪১.৯৪
৩৯৮.৫৫
৩৬৭.৭৩
৩৫০.০০
১৮.
মেঘালয়
৩২.৪৬
৩২.৪৬
১৬.২৩
০.৮৫
৩২.৫১
২৩.৭৮
২৪.৭০
২৪.৫৩
৬৭.৫৩
৫৭.৮০
৫০.০০
১৯.
মিজোরাম
৩২.৫১
৩২.৫০
০.০১
০.০০
৩২.৫১
৩২.৫১
১০০.০০
৭৫.০০
১০০.০০
৭৫.০০
৭৫.০
২০.
নাগালেন্দ
৩২.৫১
২৪.০৫
৩২.৫১
২৩.৩০
৩২.৫১
৩২.৫১
২৯৫.৫২
২২৮.৩৬
৩২০.৩৩
২৯৮.৯১
২৯২.৯৭
২১.
ওরিশা
৩২.৫১
১০.৪৭
২২.০৪
২১.৩৩
৩২.৫১
১৫.১৯
১১৯.৬৩
৩.২৯
৩৭৫.০০
৫০.৮৮
৩৪৬.০৮
২২.
পঞ্জাব
৪০১.৯৫
০.০০
৪০১.৯৫
৩১২.৩৭
৬০০.৬১
৪৮২.৩৯
৫৫৪.৭১
৩৬০.৫৫
৯৪১.৯৪
৬৮৩.৭৫
৫০৯.৪
২৩.
রাজস্থান
৩০৫.৩৫
৭৫.৩৩
২৬৬.১১
৯০.২৬
৪২১.৫৫
১১৭.১৩
৮৫৭.৬৪
১৫১.৮৮
৮৮৬.৬২
৪৩০.৭৩
৭৪৮.৬৬
২৪.
সিক্কিম
৩২.৫১
৩২.৫১
৩২.৫১
২৫.৮৪
৪৮.৭৬
৪৮.৭৬
৫০.০০
৪৭.৫০
৫০.০০
৫০.০০
২৫.০০
২৫.
তামিল নাদু
৩২.৫১
৩২.৫১
০.০০
০.০০
৩০.৮৮
১৩.৭০
৪৪৬.৭৮
৩০৬.৫৭
৩২৪.৩১
৩০২.৭২
২৭৪.৫৬
২৬.
তেলঙ্গনা
৩২.৫১
৫.৬০
২৬.৯১
৬.৭২
৩১.৫১
৭.১৮
২১৭.২০
১৪৩.৬৭
৩০৯.৪২
২১৮.৩৩
১৬৮.৭২
২৭.
ত্রিপুরা
৩২.৫১
৩২.৫১
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
২৫.০০
০.০০
২৫.০০
২০.৯৪
২৫.০
২৮.
উত্তর প্রদেশ
৩৮৪.৬২
০.০০
৩৮৪.৬২
০.০০
৬৬১.৩৫
১০৬.৪৫
১৭৯৮.০৫
৩৯৬.২৯
১৭৯৮.৩২
৯৭০.৩৯
১৩৮১.৮৭
২৯.
উত্তরাখন্দ
৮৬.৮৭
৪.০৭
৮২.৭৯
১৬.৬৭
১৬৭.৯৪
১২৬.১১
৩২৩.৪৫
২০৭.৩২
৬৩৮.৪৩
৫২৭.২১
২৯৭.৩৫
৩০.
অনদমান অমসুং নিকোবর
৩২.৫১
১৭.০৫
১৬.২৫
৫.৪৩
৩২.৪৯
২৪.০৩
২৫.০০
২০.৬৪
৩৩.২৭
২৮.০৯
২৫.০০
৩১.
চান্দিগর
৩২.৫১
২৭.৭৯
৪.৭২
০.০০
২৪.২৪
০.০০
২০.১৭
০.০০
২৩.৫০
১১.২৩
২৫.০০
৩২.
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৩২.৫১
০.৫৮
৩১.৯৩
১৫.৭৮
৩২.৫১
১৬.১১
১৬.৪০
০.০০
২৫.০০
০.০০
২৫.০০
৩৩.
দামন অমসুং দীয়ু
৩০.২৫
১৩.৯৩
১৬.৩২
১.৭২
২৬.৫০
১২.৪৩
৩৯.০৬
১৪.৬৫
৬১.৯১
১৫.০১
৪৬.৮৯
৩৪.
এন.সি.তি. দিল্লী
১৪৭.৫৩
০.০০
১৪৭.৫৩
২৩.৬৫
২২১.৭৩
৭৮.৯২
২৬১.৯৫
১১৫.৫৯
২১৮.৮৯
৩৫.৬৯
২১৭.৬০
৩৫.
লক্ষদীপ
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
০.০০
২৪.০০
২.৬৫
২৫.০০
২৩.৫২
১২.৫০
৩৬.
পুদুচেরী
১২.১০
০.০০
১২.১০
১০.২০
৩০.০১
৩০.০১
২৫.০০
২৫.০০
২৫.০০
২২.৩২
১২.৫০
অপুনবা
৩৩২৮.৬
১০৮২.৬৫
২৪৮৫.৩৪
৮৮৭.৬৫
৪৫৭৪.৪৪
২১৩৮.২৪
১০৪৮২.১
৪১১৯.৪৪
১২৩৬৬.২
৭৩৫৯.৯৩
৯৬৮০.৬৯