শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা আসমদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
03 FEB 2021 7:00PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা আসমদা লৈবা মমিং লৈরবা ব্যুজিনেস অহুমগী মথক্তা ২৯.০১.২০২১দা থি-হুম্বা অমসুং সর্ভেগী থবক চৎথখ্রে।
কাংবু অসিনা কন্সত্রক্সন, কন্ত্রেক্তিং অমসুং চা-মনাগী ব্যুজিনেস্তা থবক তৌবনি। থি-হুম্বা অমসুং সর্ভেগী থবক অসি মফম ২০দা মদুদি গুৱাহাতি, দিল্লী, কোলকাতা, সিলিগুরি, অলিপুরদুৱার, তেজপুর অমসুং নালবারি (আসম) হায়রিবা অসিদা চৎথখিবনি।
মখোয় কাংবু অহুম অসিদা মরু ওইনা শিরিবা মরালদি চাদিং হন্থবা অমসুং শেংদবা অনসেক্যুর ওইবা লোন অমসুং সেক্যুরিতি প্রেমিয়নদনি। হায়রিবা কাঙবু অসিনা মখোয়গী অপুনবা শেন্দোং অসি চহি কয়া অমা শাশিন্নবা চাদিং অমসুং চপ মান্নবা ব্যুজিনেস অসিদা প্রেমিয়ম পীবা, কেপিতেল পীবা অমসুং অনসেক্যুর ওইবা লোন অসিদা নমশিন্দুনা থম্লম্বনি।
থি-হুম্বগী থবক অসি চৎথরিঙৈ মনুং অসিদা, খুৎনা ইবা মফম খংদবা লুপা করোর ৮৭ লোমগী চেরোল ফংখি। চাওরাক্না লুপা করোর ১০০ রোমগী অনসেক্যুর ওইবা লোন কয়া অমসু ফংবা ঙমখি। মখা তানা দিজিতেলগী খুদমদা লুপা করোর ৪.২০গী শাশিন্নবা চহি অসিগী অরোইবদা থেংনরি। ফাইনান্সিএল স্তেতমেন্ত অসিদা শেন্দোং ওইনা উৎলিবা লুপা করোর ৩২ অসিগা কাস বেলেন্স লুপা করোর ১২অসিনা চু্ম্নগী বুক অসিগা চান্নদে। সর্বরগী দিজিতেল বেক-অপ, কম্প্যুতর অমসুং ফোনশিং মখা তানা কাংবু অসিগী অশেংবা খঙনবা লৌখৎখরে।
পৈশা ওইনা লুপা লাখ ৪২ ফাগৎখ্রে। অপুনবা ওইনা কেস অসিদা চেন্নরিবা শেনফম অসি লুপা করোর ২০০ হেল্লি। বেঙ্ক লোক্কর ৯ অমসু ফংলে, হায়রিবা অসি মখা তানা য়েংশিনখিনি।
থি-হুম্বগী থবক মখা তানা চৎথরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Assam
03 FEB 2021 7:00PM by PIB Delhi
Income Tax Department carried out search and survey action on 29.01.2021 in the cases of three leading businesses of Assam. The groups are engaged in construction, contracting and business of tea garden. The search and survey actions were carried out at 20 locations in Guwahati, Delhi, Gurugram, Kolkata, Siliguri Alipurduar, Tezpur and Nalbari (Assam).
The main allegations against the three groups were that they had been inflating expenses and had taken accommodation entries in the form of non-genuine unsecured loans and security premium. These entities had suppressed their net profits across the years by claiming bogus expenses and routed back the same into business in the form of share premium, share capital and unsecured loan.
During the course of search actions, hand written notes depicting unexplained expenses of approximately Rs. 87 crore were found. Entries from shell companies in the form of share capital and unsecured loans and by way of amalgamation to the tune of approximately Rs. 100 crore were also found. Further, extracts of digital evidences showing discrepancy in cash balance of Rs. 4.20 crore were found along with bogus booking of expenses at the end of financial year. Financial statement showing Rs. 32 crore profit with cash balance of Rs. 12 crore was found that did not match with the regular books. Digital back-up of servers, computers and phones were taken for further examination which will give actual picture of the business of the assessees.
Cash of Rs. 42 lakh has been seized. Total evasion of income in these cases exceeds Rs. 200 crore. 9 bank lockers have been found, which are yet to be operated.
Further investigation is under progress.