থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দিজি লোক্করগা লোইননা (ই-পি.পি.ও.) ইন্তিগ্রেসন তৌবনা কেন্দ্র সরকারগী সিবিল পেন্সনরশিংগী ইজ ওফ লিবিং হেনগৎহনখ্রে : দা. জিতেন্দ্র সিংহ
03 FEB 2021 5:08PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় কেন্দ্র সরকারগী সিবিল পেন্সনরশিংগী ইজ ওফ লিবিং হেনগৎহন্নবা পেন্সন অমসুং পেন্সনরশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগনা (দি.ও.পি.পি.দবল্যু.) ইলেক্ত্রোনিক পেন্সন পেমেন্ত ওর্দর (ই-পি.পি.ও.) দিজি লোক্করগা ইন্তিগ্রেৎ তৌখ্রে। লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা মন্ত্রীনা হায় সিস্তেম অসিনা পেন্সনর অমা হেক্তনা মাগী দিজি লোক্করদগী মাগী পি.পি.ও.গী কোপী/প্রিন্ত-আউৎ অমা লৌথোকপা য়াহনগনি। থৌরাং অসিনা মাগী দিজি লোক্করদা মাগী পি.পি.ও.গী পর্মিনেন্ত রেকোর্দ শেম্বা য়াহনগনি অমসুং মসিগা ইরোইনা অনৌবা পেন্সনরশিংদা পি.পি.ও. য়ৌহনবদা অমদি ফিজিকেল কোপী অমা খুৎশিন্নবদা পন্থহল্লোই। অসুম্না পেন্সনরশিংনা মতম কয়াগী মতুংদা মখোয়না অহান ওইরক্লবা মতমদা পেন্সন পেমেন্ত ওর্দর (পি.পি.ও.) মাংখিবা তারবদি মখোয়না অৱাবা মায়োক্নররোই।
পেন্সন প্রোসেসিং সিস্তেম (ভাবিশ্যা ওনলাইন সিস্তেম) দিজিতাইজেসন তৌবা অমদি হেদ ওফ ওফিস, পে এন্দ একাউন্ত ওফিস, সেন্ত্রেল পেন্সন একাউন্তিং ওফিস অসিগুম্বা পেন্সন প্রোসেস তৌবগী থৌওংদা য়াওবা স্তেকহোলদর পুম্নমক্তা থবক্তগী পোত্থরবা মীওইগী দেতা ওনলাইন ত্রান্সমিসন তৌবনা মরম ওইরগা ই.পি.পি.ও. ওইথোকখিবনি। মসিদা খুৎনা থবক শুবা মথৌ তাহনদে অমসুং পেন্সন সেঙ্কসন তৌবগী প্রোসেস খোঙজেল য়াংহনগনি। ই.পি.পি.ও. অসি পে এন্দ একাউন্তস ওফিস (পি.এ.ও.শিং)না পীগনি অমসুং বেঙ্কশিংদা ইলেক্ত্রোনিক ফোর্ম ত্রান্সমিসন তৌবনা সেন্ত্রেল পেন্সন একাউন্তিং ওফিস (সি.পি.এ.ও.)না তৌগনি।
ই.পি.পি.ও.গী মরু ওইবা ফীচরশিং মখাদা পীরি:
• ই-সিক্নেচর/দিজিতেল সিক্নেচরগা লোইননা ওথোরিতী অমদগী অতোপ্পা অমদা ইলেক্ত্রোনিক মোদ ওইনা এনক্রিপতেদ দেতা থাদোক-থাজিন তৌদুনা প্রোসেস অসি পেপরলেস ওইহল্লি;
• রিতাইয়র তৌরবা মীওইঅদুদা পেন্সন প্রোসেসিংগী তাঙ্কক খুদিংমক্কী এস.এম.এস./ই-মেল এলর্তশিং পীগনি,
• দিজিতেল সিক্নেচরগী খুত্থাংদা পি.এ.ও.না ওথেন্তিকেতেদ ই-পি.পি.ও. ইসু তৌগনি,
• রিতাইয়র ওইরবা মীওই/পেন্সনরনা ‘ভাবিশ্যা’ পোর্তেলগ খুত্থাংদা মাগী ই-পি.পি.ও. দাউনলোদ তৌবা য়াগনি নত্ত্রগা হায়রিবা অসি মাগী দিজি লোক্করদগী লৌবা য়াগনি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Integration of (e-PPO) with Digi Locker enhanced Ease of Living for Central Government Civil Pensioners: Dr Jitendra Singh
03 FEB 2021 5:08PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh said that in order to enhance Ease of Living of Central Government Civil Pensioners, the Department of Pension & Pensioners’ Welfare (DoPPW) has integrated the electronic Pension Payment Order (e-PPO) with Digi Locker.In a written reply to a question in the Lok Sabha today, the Minister said that this system will enable any Pensioner to obtain a copy/print-out of his/her PPO from his/her Digi Locker account. This initiative will create a permanent record of his PPO in his/herDigi Locker and at the same time eliminate delays in reaching the PPO to new pensioners, as well as the necessity of handing over a physical copy. Thus, the pensioners will not have to face hardship in their old age in case their Pension Payment Order (PPO) is misplaced over a period of time.
e-PPO has been made possible due todigitization of Pension processing system (Bhavishya online system) and online transmission of data of retiree to all stakeholders involved in Pension processing such as Head of Office, Pay and Accounts office, Central Pension Accounting Office. This avoids manual intervention and speeds up the process of pension sanction.The e-PPO will be generated by the Pay and Accounts office (PAOs) and transmission in electronic form to banks will be done by Central Pension Accounting Office (CPAO).
The basic features of e-PPO are as under:
• Makes the process paperless by transferring and accepting encrypted data from one authority to another in electronic mode with e-signature/digital signature;
• SMS/E-mail alerts at every stageof Pension processing to the retiree.
• Issue of e-PPO authenticated by PAO through digital signature.
• Retiree/pensioner can obtain his e-PPO by downloading through ‘Bhavishya’ portal or alternately can get the same in his/her Digi Locker.