রেলৱে মন্ত্রালয়
চীংগী লমদমশিংদা পায়খৎলিবা রেলৱেজ প্রোজেকশিং
03 FEB 2021 6:59PM by PIB Imphal
তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা লৈরিবা ভারত রেলৱেজগী নেতৱার্ক অসি শেমগৎপগী থবক অসিগীদমক রেলৱেজ প্রোজেকশিং অসি রাজ্যশিং/লমদমগী ওইনা পায়খৎপা নত্তে, জোনেল রেলৱেজগী ওইনা পায়খৎপনি। শেন্দোং ফংগদবা, রেল য়ৌদ্রিবা মফমশিং য়ৌহনবা, অতোপ্পা লম্বী শেমগৎপা, অচিনবা লম্বীশিং হেন্না ফগৎহনবা, খুন্নাই অমসুং শেন-থুমগী ফিবমশিং অসিদা য়ুম্ফম ওইরগা রেলৱেজ প্রোজেকশিং পায়খৎনবা অয়াবা পীবনি।
এপ্রিল ১, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা অসাম অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমদা লুপা কোতি ৭৫,৭৯৫ চঙনা কিলোমিতর ২,০০৮ শাংবা প্রোজেক ১৯(অনৌবা লাইন ১৩ অমসুং দব্লিং ৬)পায়খৎতুনা হৌজিক তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরি। মখোয়গী মনুংদা য়াওরিবশিংদি :
১. লুপা কোতি ৫৭,৭৭৪ চঙনা কিলোমিতর ১১৭৮ শাংবা অনৌবা লাইন প্রোজেক ১৩গী মনুংদা কিলোমিতর ২৫৩ থবক হৌরে অমসুং মার্চ ২০২০ ফাওবগদা লুপা কোতি ২০,১৫৭ চাদিং তৌখ্রে।
২. লুপা কোতি ১৮,০২১ চঙবনা কিলোমিতর ৮৩০ শাংবা দব্লিং প্রোজেক ৬ পায়খৎপগী মনুংদা কিলোমিতর ৯গী দব্লিং থবক হৌরে অমসুং মার্চ ২০২০ ফাওবগী মনুংদা লুপা কোতি ১৮৬১ চাদিং তৌখ্রে।
অৱাং-নোংপোক্কী চীংগী শরুকশিংদা রেলৱেজগী শেমগৎ-শাগৎপগী থবকশিং য়াংনা পায়খৎনবা ভারত রেলৱেজনা মিৎয়েং চঙলি।
উত্তরখান্দ রাজ্যদা লুপা কোতি ১৮,৯০১ চঙনা কিলোমিতর ২৩ শাংবা রেলৱেজ প্রোজেক ৪(অনৌবা লাইন ৩ অমসুং দব্লিং ১) হৌজিক তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরে। মখোয়গী মনুংদা য়াওরি:
১. লুপা কোতি ১৮,৫৫৪ চঙনা কিলোমিতর ২১৬গী অনৌবা লাইন প্রোজেক ৩ পায়খৎপদা কিলোমিতর ৬ থবক হৌরে অমসুং মার্চ ২০২০ ফাওবদা লুপা কোতি ২,২৭৫ চাদিং তৌখ্রে।
২. জনুৱারি,২০২১দা লুপা কোতি ৩৪৭ চঙনা কিলোমিতর ২৭ শাংবা দব্লিং প্রোজেক ১ অয়াবা পীখ্রে।
হৌজিক লাদাখতা রেলৱেজ প্রোজেক অমতা পায়খৎপা লৈতে।
রেলৱেজ প্রোজেক অমা লোইশিনবা অসি তোঙান-তোঙানবা মরমশিং হায়বদি রাজ্য সরকারনা লম লৌশিনবা, ফোরেস্ত দিপার্তমেন্তনা উমংগী অয়াবা পীবা, লৈনুং অমসুং কংফালদা লৈরম্বা য়ুম-কৈ কয়া হোংদোকপা, তোঙান-তোঙানবা ওথোরিতিশিংদগী অয়াবা লৌবা, মফম অমগী লম্মিৎ-তুমিৎকী ফিবম, প্রোজেক মফমগী লো অমসুং ওর্দরগী ফিবম অমসুং নোং-চিংগী ফিবমশিংনা মরম ওইদুনা চহি অমদা থবক শুবা য়াবা থা মশিংগী মখা য়াম্না পোল্লি। অসিগুম্বা ফিবম অসি হৌজিক পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং লোইশিনবগী মফম পীবা ঙমদে অমসুং প্রোজেকশিং অথুবা মতমদা লোইশিন্নবা থবক পায়খৎলি।
ফন্দশিং রাজ্যশিং ওইনা য়েংলগা পীবা নত্তে। জোনগী ওইনা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিংগী অচঙবা শেনফম, চাদিং তৌখিবা, বজেতকী শেনফমশিং ভারত রেলৱেজগী ৱেবসাইত (www.indianrailways.gov.in >Ministry of Railways >Railway Board >About Indian Railways >Railway Board Directorates >Finance(Budget) >Railway wise Works Machinery & Rolling Stock Programme) অসিদগী অকুপ্পা মরোলশিং ফংগনি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবুসনগী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Railways
Ongoing Railway Projects in Hilly Regions
03 FEB 2021 6:59PM by PIB Delhi
Railway Projects are sanctioned Zonal Railway-wise not Region-wise / State-wise as Indian Railways’ network spans across various State boundaries. Railway projects are sanctioned / taken up on the basis of remunerativeness, last mile connectivity, missing links and alternate routes, augmentation of congested / saturated lines, socio-economic considerations etc. depending upon throwforward of ongoing projects and overall availability of funds.
However, as on 01.04.2020, 19 projects (13 New Lines and 6 Doubling) costing Rs. 75,795 crore for 2,008 km length falling fully / partly in Assam and North Eastern Region are under different stage of planning/ approval/ execution. These include:
1. 13 New line projects of total length 1178 km costing Rs. 57,774 crore, out of which 253 km length has been commissioned and an expenditure of Rs. 20,157 crore have been incurred upto March, 2020.
2. 06 Doubling Projects of total length 830 km, costing Rs. 18,021 crore, out of which 9 km doubling has been commissioned and an expenditure of Rs. 1861 crore has been incurred upto March, 2020.
Indian Railways is focusing on expediting the Railway infrastructure in north-eastern frontier hilly region.
04 Railway Projects (03 New lines and 01 Doubling) of total length 23 km costing Rs. 18,901 crore falling fully / partly in the State of Uttarakhand are under different stage of planning/ approval/ execution. These include:
1. 03 New line projects of total length 216 km costing Rs. 18,554 crore, out of which 6 km length has been commissioned and an expenditure of Rs. 2,275 crore has been incurred upto March, 2020.
2. 01 Doubling project of 27 km length costing Rs. 347 crore has been commissioned recently in January, 2021.
Presently, there is no ongoing Railway project falling fully / partly in Ladakh.
The completion of any Railway project depends on various factors like quick land acquisition by State Government, forest clearance by officials of forest department, shifting of infringing utilities (both underground and over ground), statutory clearances from various authorities, geological and topographical conditions of area, law and order situation in the area of project site, number of working months in a year for particular project site due to climatic considerations etc. All these factors vary from project to project and site to site which affect the completion time and cost of the project, which is finally worked out at the completion stage. As such, confirmed completion time of projects cannot be ascertained at this stage; nevertheless, every effort is being made to commission the projects expeditiously.
Funds are not allocated State-wise. However, Zone-wise detail of projects including their cost, expenditure and Budget outlays are made available in public domain on Indian Railways website i.e. www.indianrailways.gov.in >Ministry of Railways >Railway Board >About Indian Railways >Railway Board Directorates >Finance(Budget) >Railway wise Works Machinery & Rolling Stock Programme.
This information was given by the Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Lok Sabha today.