থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল সিবিল পেন্সনরশিংগী অনৌবা পেন্সন পোলিসী লোঞ্চ তৌনবা প্রপোজেল তৌখিবা লৈতে : দা. জিতেন্দ্র সিংহ
03 FEB 2021 5:08PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল সিবিল পেন্সনরশিংগী অনৌবা পেন্সন পোলিসী লোঞ্চ তৌনবা হৌজিক্কী ওইনা প্রপোজেল/খন্নবা লৈতে হায়না ঙসি সরকারনা ফোঙদোকখ্রে। লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং (দোনর), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায় পেন্সনরশিংগী মতেং পাংনবা পেন্সনগী প্রোসেস থুগৎহন্নবা পেন্সন অমসুং পেন্সনরশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগনা পেন্সন অমসুং সেন্ত্রেল সিবিল পেন্সনরশিংগী মরী লৈনবা কান্নবশিং প্রোসেস তৌনবা তঙাই ফদবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা ০১.০১.২০১৭তগী হৌনা হৌজিক মথৌ তৌরিবা মন্ত্রালয়শিংগী কম্মন সোফৱেয়র মোদ্যুল অমা ওইরিবা ‘ভাবিস্যা’ দেবেলপ তৌখ্রে
থবক্কী খোঙজেল ত্রেক তৌদুনা লোইননা পেন্সনগী কেস খুদিংমক কুপ্না য়েংশিনদুনা মসিনা পন্থবা তৌহনদনা সিস্তেম অসিদা ত্রান্সপরেন্সী অমসুং একাউন্তেবিলিতী পুরকখি। সিস্তেম অসি হৌজিক মন্ত্রালয়/বিভাগশ/এপেক্স বোদী ৯৬কী ওফিস ৮১১দা দি.দি.ও. ৭৩৭২গী খুত্থাংদা মাই পাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে। সিস্তেম অসিনা ই-পি.পি.ও.গী য়ুম্ফম থোনখ্রে অমসুং থবক্তগী পোত্থরবা মীওইগী দিজিলোক্করদা ই-পি.পি.ও. ইন্তিগ্রেৎ তৌনবা প্রোবিজন ফংহনখ্রে।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
No proposal to launch a new pension policy for central civil pensioners:Dr Jitendra Singh
03 FEB 2021 5:08PM by PIB Delhi
The Government today said that there is at present no proposal/consideration to launch new pension policy for central civil pensioners. In a written reply to a question in the Lok Sabha, Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh said that in order to improve the pension process to facilitate pensioners, Department of Pension & Pensioners’ Welfare had developed ‘Bhavishya’, a common software module for Ministries, which has now been functioning as a mandatory platform for processing Pension & related benefits of Central Civil Pensioners w.e.f. 01.01.2017.
By keeping track of the progress as well as close monitoring of each pension case, it introduces transparency and accountability into the system thereby plugging delays. This system is at present being successfully implemented in 811 Offices of 96 Ministries/Departments/Apex Bodiesthrough 7372 DDOs. This system has also laid down the foundation of e-PPO and made a provision to integrate the e-PPO in the DigiLocker of the retiree.