Ministry of Railways
Expansion of Railways with Private Participation
03 FEB 2021 7:01PM by PIB Delhi
It is estimated that Indian Railways would need capital investment of Rs. 50 lakh crore upto the year 2030 for network expansion, capacity augmentation, setting up of freight terminals, station redevelopment, rolling stock induction and other modernization/ upgradation works etc. to enable better delivery of passenger and freight services and to improve Railways’ modal share in transport. In order to bridge the gap in capital funding and bring in modern technology and improve the operational efficiencies, it is planned to use Public Private Partnership (PPP) model in several initiatives including network expansion and induction of modern rakes to run passenger trains on select routes with an objective to provide improved service delivery to passengers. However, the responsibility of train operations and safety will continue to be with Indian Railways. As of now, 150 trains in 12 clusters have been planned for induction of modern passenger rakes on PPP basis.
In case of PPP in train operations, mechanism has been planned to enable return on investment to private participation through collection of revenue and payment of haulage charges and revenue share to Indian Railways.
This information was given by the Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Lok Sabha today.

রেলৱে মন্ত্রালয়
লনাই শরুক য়াহন্দুনা রেলৱেজগী থবক পাকথোক-চাউথোকহনবা
03 FEB 2021 7:01PM by PIB Imphal
পেসেঞ্জর অমসুং পোৎ-চৈ পুবগী থবক হেন্না ফগৎনবা অমসুং চৎথোক-চৎশিনদা রেলৱেজগী চাকথুং হেন্না ফংনবা নেতৱার্ক পাকথোক-চাউথোক্নবা, থবক হেনগৎনবা, ফ্রৈদ তর্মিনেলশিং শেমগৎনবা, স্তেসন শেমগৎনবা, রোল্লিং স্তোক ইন্দক্সন অমসুং অতোপ্পা শেমগৎ-শাগৎপগী থবকশিংগীদমক ২০৩০ ফাওবদা ভারত রেলৱেজদা লুপা কোতি লাখ ৫০ থাদবা দরকার ওইরি হায়না পানরি।
শেন থাদবদা লৈরিবা অৱাৎপশিং মেনখৎনবা অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নদুনা থবক ফজনা পাংথোকপা হেনগৎহন্নবা, তোঙান-তোঙানবা থবকশিং হায়বদি নেতৱার্ক চাউথোকহনবা, পেসেঞ্জরশিং নুংঙাইনবা অখন্নবা লম্বীশিংদা পেসেঞ্জর ত্রেনশিং চেন্নবা অনৌবা রেকশিং হাপচিন্নবা পব্লিক প্রাইভেদ পার্তনরশিপ(পিপিপি) মোদেল শীজিন্ননবা ভারত রেলৱেজনা থৌরাং তৌরে। অদুবু ত্রেনশিং চেনবা অমসুং অশোই-অঙাম থোকহন্দনবা থৌদাং মখা তানা ভারত রেলৱেজনা লৌগনি। হৌজিক ফাওবগী ওইনা, পি.পি.পি নমুনাদা ক্লস্তর ১২দা ত্রেন ১২০দা অনৌবা পেসেঞ্জর রেকশিং হাপচিন্নবা থৌরাং তৌরে।
পি.পি.পি ওইনা ত্রেনশিং চেনবা মতমদা, লনাই কাংবুনা থাদখিবা শেনফমশিং হঞ্জিনবা ঙম্নবা রেভিনিউ খোমগৎনবা অমসুং হৌলেজ চার্জশিং পীনবা অমসুং ভারত রেলৱেজগা রেভিনিউ য়েন্ননবা থবকশিং থৌরাং তৌরে।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবুসনগী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা ফোঙদোকখিবনি।