ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এরো ইন্দিয়া ২০২১ হৌদোকখ্রে
২০২১গী এরো ইন্দিয়া অসি অত্মনির্ভর ভারত ফংহন্নবা অচৌবা খোঙথাং অমনি
02 FEB 2021 7:52PM by PIB Imphal
এভিয়েসন ইন্দস্ত্রীগী তৌবা ঙম্বা অদু উৎথোক্নবা নুমিৎ হুমনিগী মেগা ইভেন্ত এরো ইন্দিয়া ২০২১ বেঙ্গলুরুদা হয়েংদগী হৌরগনি৷ এসিয়াগী প্রিমিয়র এয়র শো অসিগীদমক রক্সা মন্ত্রীনা থৌরম মপু ওইদুনা ফমখিবা কর্তেন রাইজর প্রেজ কনফরেন্স অদু ফেব্রুৱারীগী তাং ২দা পাংথোকখ্রে৷ ২০২১গী এরো ইন্দিয়া অসি ইকাই খুম্নরবা রক্সা মন্ত্রী রাজনাথ সিংহনা হৌদোক্লগনি অমসুং হৌদোকপগী থৌরম অসিদা য়েলহনকা এয়র ফোর্স স্তেসনদা ফ্লাইং দিস্প্লে অমা উৎলগনি৷ থৌরম অসিদা শ্রী রাজনাথ সিংহবু কর্নতকাগী মুখ্য মন্ত্রী বি.এস. য়েদিয়ুরপ্পানা উক্লগনি৷
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী অত্মনির্ভর ভারত অসিনা পুক্নিং থৌগৎলদুনা ফ্লাইং দিস্প্লে অসিনা ফোর্মেসনশিংদা পাইদুনা এরোস্পেস সেক্তরদা লৈরিবা ভারতকী কত্তিং এদজ তেক্নোলোজী অমসুং তৌবা ঙম্বশিং অদু উৎলগনি৷ কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিনা চেলেঞ্জ কয়া অমা পীরবসু হন্দক চহী অসিগী এরো ইন্দিয়া ২০২১ পাংথোক্লগনি৷ অসিগুম্বা চেলেঞ্জশিং অসি লৈরবসু চহী অনি খুদিংগী পাংথোকপা অসিগুম্বা থৌরম অসি শিনবগীদমক ওর্গনাইজেসন অসিবু শ্রী রাজনাথ সিংহনা থাগৎখ্রে৷ মহাক্না ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মংলান অত্মনির্ভর ভারতপু থাগৎখ্রে অমসুং দিফেন্স মন্ত্রালয় অসিনা ঐখোয়গী আর্ম ফোর্সশিং অসিগী তঙাই ফদবা অৱাৎপশিং অসি মেনশিন্নবা খক্তা নত্তনা ঐখোয়গী মরুপ মপাং ওইরিবা মপান লমগী লৈবাকশিং অসিদা দিফেন্স ইক্যুইপমেন্তশিং থাদোক্তুনা ভারত অসি দিফেন্স এক্সপোর্তর অমা ওইহন্নবা লৈবাক অসিদা লৈরিবা দিফেন্স ইক্যুইপমেন্তশিং অসিবু শারিবা দোমেস্তিক মেন্যুফেকচরিং অসিদা লেপ্পা লৈতনা থৌনা পীরি৷ হায়রিবা ৱাখল্লোন অসিগী মতুং ইন্না ঐচ.এ.এল.দা লুপা কোতি ৪৮,০০০গী অচৌবা কন্ত্রেক অসি পীরিবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
তেক্নোলোজিকেলদা বেজ তৌবা অমসুং এভিয়েসন অসিগা মরী লৈননা ইন্দিস্ত্রী লিদরশিং য়াওশিল্লকপা অসিনা বেঙ্গলুরু অমসুং এরো ইন্দিয়া ২০২১গী মরক্তা লৈরিবা মরী অদু হেন্না চেৎশিনহল্লগনি৷ থৌরম অসিনা ভারত অমসুং মালেম অসিগী ইন্দস্ত্রী লিদরশিং, ভিজনরীশিং, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য এদমিনিস্ত্রেতরশিং অসিগী মরক্তা কোলোবোরেসন অমসুং কোওপরেসন তৌবগী খুদোংচাবশিং অদু ফংহল্লগনি৷
২০১৪দগী হৌদুনা ভারতনা শেমজ শাজরিবা দিফেন্স ইক্যুইপমেন্ত অসি মালেম অসিগী ব্যুজিনেস কম্মযুনিতী অসিনা পাম্বগী রেস্পোন্স লাক্তুনা লৈবাক অসিগী দিফেন্স মেনুফেকচরিং অসি হেন্না হেন্না ইনখৎনবা সরকার অসিনা পোলিসী রিফোর্মশিং পুথোকখ্রে হায়না শ্রী রাজনাথ সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷ হৌজিক্কী মতম অসিদা ভারত অসি থাজবা য়াবা দিফেন্স ইনবেস্মেন্তগী পন্থুংফম অমনি হায়বা অসি মালেম অসিনা মশক খঙবা হৌরক্লে হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখ্রে৷ এরো ইন্দিয়া অসিনা লৈবাক অসিদা শাজবা পোৎ-চৈশিং য়োকখৎনবা মীৎয়েং থম্লিবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অত্মনির্ভর ভারত অসিদা হেন্না শাফু পীরগনি হায়না রক্সা মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷
এগজিবিতর ৫৪০ হেনবনা মখোয় মখোয়গী দিফেন্স মেনুফেকচরিং অদু উৎলগনি হায়না রক্সা মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ থৌরম অসিনা মালেম অসিগী দিফেন্স ইন্দিস্ত্রী অসিগা ভারতকা পুন্না চৎমিন্ননবগী লম্বী অদু পীবদা মতেং পাংলগনি৷ কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিনা পীরিবা চৈথেং অমসুং অৱাংথংবা ঙমখৈদা ভারততা শাফু পীরিবা সেক্যুরিতী চেলেঞ্জ অসি লৈনা লৈনা হন্দক্কী মতম অসিদা এরো ইন্দিয়া পাংথোকপা অসি য়াম্না অরাইবা অমদি নত্তে হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখ্রে৷
লোইশিল্লকগী ৱারোলদা হন্দক্কী লুরবা মতম অসিদা অসিগুম্বা থৌরম অসি মাই পাক্না শিন্নবা হোৎনরিবা স্তেকহোল্দর পুম্নমকপু রক্সা মন্ত্রা শ্রী রাজনাথ সিংহনা থাগৎখ্রে৷ দিফেন্স প্রদক্তসন দিপার্তমেন্তগী ওফিসিয়েলশিং, আর্ম ফোর্সেস অমসুং ওর্গনাইজিং কম্মিতী অসিনা অৱাবা কয়া অমা খাঙদুনা হোৎনখিবা অসিগীদমক মহাক্না ইকাই খুম্নবগা লোইননা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে৷
এরো ইন্দায়া অসি অতোপ্পা চহী অমগা বেঙ্গলুরু শহর অসিদা পাংথোক্কদৌরিবা অসি কর্নতকাগী মীয়াম মরু ওইনা বেঙ্গলুরুগী মীয়াম অসিগী ওইনা য়াম্না চাওথোকচনিংঙাই ওইরবা থৌদোক অমনি হায়না মুখ্য মন্ত্রী বি.এস. য়েদিয়ুরপ্পানা ফোংদোকখ্রে৷ হিন্দুস্তান এরোনোতিক্স লিমিতেদনা লাইত কোম্বেৎ এয়রক্রাফত “ তেজাস” ব্যুজিনেস দিল ফংখিবা অসি রাদ্য অসিগী ওইনদি য়াম্না চাওথোকচনিংঙাই ওইরবা থৌদোক অমসু ওইরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
হন্দক্কী অসিনা এরো ইন্দিয়া অসি চহী ২৫ মপুং ফারে অমসুং থৌরম অসিগী ১৩শুবা ইদিসন ওই৷ ফেব্রুৱারী ৫দা পাংথোক্কদৌরিবা এরো ইন্দিয়া ২০২১ অসিদা ইকাই খুম্নরবা ভারতকী রাস্ত্রপতিনা শরুক য়ারগনি৷ এরো ইন্দিয়া ২০২১গী হৌদোকপগী থৌরম অসিদা ইন্দস্ত্রী এসোসিয়েসনশিং অসিনা শ্রী রাজনাথ সিংহবু ওক্লগনি৷ ইকাই খুম্নরবা কর্নতকাগী দিপুতী মুখ্য মন্ত্রী দা. অস্বথনরায়ন সি.এন., ইকাই খুম্নরবা কর্নতকাগী ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী শ্রী জগদিশ শেত্তর, দিফেন্স প্রদক্সন দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী শ্রী রাজ কুমার, দি.আর.দি.ও.গী সেক্রেতরী দা. জি. সাথীশ রেদ্দী, কর্নতকাগী চীফ সেক্রেতরী কপিল মোহন অমসুং দিফেন্স মন্ত্রালয়, কর্নতকা সরকার, হিন্দু্স্তান এরোনোতিক্স লিমিতেদ অমসুং তোঙান তোঙানবা ইন্দস্ত্রী এসোসিয়েসনশিং অসিগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷

Ministry of Defence
Curtain Raiser Aero India 2021
Aero India 2021 A Big Step Towards Aatmanirbhar Bharat
02 FEB 2021 7:52PM by PIB Delhi
Aero India 2021 three-day mega event to showcase the prowess of Aviation Industry will begin from tomorrow at Bengaluru. The Curtain Raiser Press Conference chaired by Raksha Mantri for Asia’s premier air show was held on 2nd February. Aero India-2021 will be inaugurated by Hon’ble Raksha Mantri Rajnath Singh and will commence with a flying display at Yelahanka Air Force Station. Shri Rajnath Singh was felicitated by Karnataka Chief Minister B.S. Yediyurappa on the occasion.
Inspired by the Hon’ble Prime Minister’s call for Aatmanirbhar Bharat, the flying display will feature formations showcasing India’s cutting edge technology and capabilities in the aerospace sector. Aero India 2021 is being organized this year amidst the challenging circumstances created by the COVID-19 situation. Shri Rajnath Singh commended the organization of the biennial event this year amidst such challenges. He hailed Hon’ble Prime Minister Narendra Modi’s vision of Aatmanirbhar Bharat and said that the Ministry of Defence was relentlessly giving impetus to domestic manufacturing of defence equipment, not only to fulfil the demands of our armed forces, but also to make India a net exporter of defence equipment and platforms to friendly foreign countries. He appreciated the conducive ecosystem and climate for investors created in Karnataka through the entrepreneurial spirit of its people. He said that the award of a huge contract of Rs. 48,000 crores to HAL was because of this spirit.
Shri Rajnath Singh also spoke about the distinguishing takeaways of Aero India 2021. Technological base and presence of industry leaders associated with Aviation cement the bonds between Bengaluru and Aero India 2021. He said that set against the backdrop of Bengaluru, the event would offer opportunities for collaboration and cooperation between Indian and global industry leaders, academicians, visionaries, centre and state administrations. It would also bring together the defence ministers of various countries, service chiefs, policymakers, foreign OEMs, industry, entrepreneurs and academia to showcase, connect and collaborate as well as highlight policy reforms driving India’s new defence manufacturing revolution. He further said that Aero India would spark a renewed sense of pride in India’s defence manufacturing and take defence cooperation to the next level.
Speaking on the COVID-19 pandemic, he added that countries were forced to impose restrictions to protect human lives. Shri Rajnath Singh said that while organizing Aero India 2021 all COVID-19 related advisories issued by the Union Home and Health ministries and state government regarding the use of masks, social distancing, RT PCR tests would be strictly followed. He added that due to these restrictions this edition of Aero India would be a purely business event and there would be no public days. He said that limited access to the aero shows would be provided to the public based on online bookings. Shri Rajnath Singh said that a dedicated virtual platform has been created to facilitate public participation. He said that Aero India 2021 promises to be the world’s first hybrid aero and defence exhibition with a concurrent exhibition integrating seminars, Business to business events, product displays etc.
Shri Rajnath Singh said that since 2014, the government has brought in policy reforms to push indigenous defence manufacturing with an enthusiastic response from the global business community. He further said that the world has now started to recognize India as a trusted defence investment destination. He added that hosting the event in Bengaluru, the IT capital of India, will consolidate not only the Karnataka’s position as a favoured investment destination, but also establish the state as the gateway for defence and economic engagement. Raksha Mantri said that Aero India will give further momentum to the Prime Minister’s clarion call for Aatmanirbhar Bharat, aimed at promoting indigenization.
Shri Rajnath Singh enumerated the highlights of Aero India 2021 including inauguration of India pavilion – based on the theme of Rotary wings, Conclave of Defence Ministers of Indian Ocean Region, Conclave of Chiefs of Air Staff of various countries, India – Russia Military Industrial Conference, Startup Manthan etc. He said, more than 200 MoU partnership agreements are expected to be signed at the Bandhan event on 5th February. He added that the IOR Defence Ministers’ Conclave would reinforce the relevance of the region and its continued importance for stakeholders from the perspective of trade, security and freedom of navigation. He said the event would provide an opportunity to share perspectives on common values and interests in the region. Chiefs of Air staff conclave will bring senior air force officers from across the world on a single platform enhancing cooperation and understanding of common threats and challenges.
Raksha Mantri said over 540 exhibitors would showcase their defence manufacturing prowess. The event would help forge paths for engagement with global defence industry for India. He added that the decision to hold Aero India during this time was not easy due to the twin challenges of COVID-19 and the security challenge thrust on India on the Northern border. He highlighted that India’s calibrated response and the bravery of the soldiers on the border led to sterilization of the situation on the Northern border and the nation showed its resolve to defend its sovereignty and integrity. He said that the resolve of the government led by the Prime Minister, the state government and other stakeholders made it possible to organize the event. He hailed Aero India 2021 as an inspiring event and said that this year would witness the new initiatives of new India which have begun to change reality.
At the end of his address Raksha Mantri Shri Rajnath Singh praised all stakeholders who put in efforts to make the event a success during these times. He expressed his gratitude towards the officials of the department of defence production, the armed forces and the organizing committee for their tireless efforts.
Chief Minister B.S. Yediyurappa said that it was a moment of pride for the people of Karnataka in general and for the people of Bengaluru in particular that the city was hosting Aero India for yet another year. He added that it was also a moment of pride for the state that Hindustan Aeronautics Limited had obtained the business deal for Light Combat Aircraft “Tejas”. The Chief Minister applauded the efforts of centre and state administration and other stakeholders in organizing the event amidst the difficulties posed by the COVID-19 pandemic.
Chairman and Managing Director of Hindustan Aeronautics Limited Shri R Madhavan also spoke about efforts to manufacture Light Combat Aircraft “Tejas”. Shri Anurag Bajpai, Joint Secretary (Personnel & Coordination) gave a detailed presentation on Aero India 2021 events and arrangements. Shri Sanjay Jaju, Additional Secretary (Department of Defence Production) presented a vote of thanks.
This is the 25th year of Aero India and the 13th edition of the event. The Hon’ble President of India has graciously accepted to attend the valedictory function for Aero India 2021 on 5th February. Industry associations also felicitated Shri Rajnath Singh at the curtain raiser event for Aero India 2021. Dr. Ashwathnarayan C.N., Hon’ble Deputy Chief Minister of Karnataka, Shri Jagdish Shettar, Hon’ble Industry Minister of Karnataka, Shri Raj Kumar, Secretary, Department of Defence Production, Dr. G Satheesh Reddy, Secretary, DRDO, Kapil Mohan, Chief Secretary, Karnataka and other senior officials of the Ministry of Defence, Government of Karnataka, Hindustan Aeronautics Limited and several industry associations were also present at the event.