হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী ওইনা ভেন্তিলেতরশিং লৈবা
02 FEB 2021 4:30PM by PIB Imphal
২০২০গী জনুৱারীদগীনা হৌজিকফাওবগী ওইনা কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তকীদমক্তা ফংখিবা মেদিকেল ইক্বীপমেন্তকী মরিক চুম্বা ৱারোল অসি মখাদা পীরি :
পোৎলমশিং
মশিং
পি.পি.ই. কোভরওলশিং
লাখ ১৭৮.১৪
এন.৯৫ মাস্ক
লাখ ৪৩২.৪০
গোগলশিং
লাখ ১৭৩.০০
গ্লোব
লাখ ২৪২.১০
ভেন্তিলেতর
৩৮৮৬৭
মরিক চুম্বা ৱারোলগী মতুংইন্না হায়রিবশিং অসি লৈখিবগী শেনফম অসি মখাদা পীরি:
মথং-মনাও
পোৎলমশিং
লুপা করোরদা
১
কোভরওলশিং
১৫৪০.৩৪
২
এন. - ৯৫ মাস্কশিং
৩৩৯.৪৭
৩
গোগল
৩৬৯.১৬
৪
গ্লোব
৩১.৭৫
৫
ভেন্তিলেতর
১৮৫০.৭৬
শেনবা চহি ২০১৯-২০দা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসি মেনেজমেন্ত তৌনবা অমদি কন্তেনমেন্তকীদমক্তা নেস্নেল হেল্থ মিশনগী মখাদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী লৈঙাকশিংদা লুপা করোর ১১১৩.২১ পীখি।
শেনবা চহি ২০২০-২১দা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম অমা ওইরিবা কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেসপোন্স এন্দ হেল্থ সিস্তেম প্রিপেয়র্দনেসকী মখাদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা লুপা করোর ৬৩০৯.৯০ পীখি।
রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী ওইনা মেদিকেল ইক্বিপমেন্তশিং পীখিবগী মরিক চুম্বা ৱারোল অসি মখাদা পীরি:
এনেক্সর
মথং- মনাও
রাজ্য / য়ুনিয়ন তেরিতোরী / কেন্দ্র সরকারগী সংস্থানশিং
য়েন্থোকখিবা এন.৯৫ মাস্কশিং (লাখতা)
পি.পি.ই. কীতশিং য়েন্থোকখিবা(লাখতা)
ফংখিবা ভেন্তিলেতর
| |
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
২.৭১
০.৮৪
৩৪
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৫.৬৩
৩.১৯
৪৯৬০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২.৭৬
১.৩৬
৬৩
৪
অসম
১১.৯৬
৪.১১
১০০০
৫
বিহার
১৪.৩২
৬.০৪
৫০০
৬
চন্দীগঢ়
৩.২৮
১.৩১
৬৫
৭
ছত্তীসগড়
৫.৭২
২.৩২
২৩০
৮
দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী অমদি দমন অমসুং দিয়ু
১.৮৪
০.৭০
২০
৯
দিল্লী
২০.৪২
৯.১১
৭৬৩
১০
গোৱা
৩.২২
১.০৬
২৫০
১১
গুজরাত
২৫.৪২
১৩.০৮
৩৪০০
১২
হরিয়ানা
৯.২০
২.৮৬
৪২৩
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৫.৫০
২.৮২
৫০০
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১১.১৪
৬.০৪
৯০৮
১৫
ঝারখন্দ
৬.১১
৩.১৬
৪৬০
১৬
কর্নাতকা
১৮.৩১
৬.৫৪
৩০২৫
১৭
কেরলা
৮.০০
১.৮৯
৪৮০
১৮
লদাখ
১.৯০
০.৭৯
১৩০
১৯
মধ্য প্রদেশ
১৫.৫৪
৯.০২
১৪৫৯
২০
মহারাস্ত্র
৩২.০১
১৪.৮৩
৪৪৩৪
২১
মনিপুর
২.৬৭
০.৮৪
৯৭
২২
মেঘালয়
২.১০
০.৫৭
৫৪
২৩
মিজোরাম
১.৯৬
০.৩৬
১১৫
২৪
নাগালেন্দ
১.৯৫
০.৩০
১২০
২৫
ওরিশা
৯.৫৫
২.৯৮
৫৬৭
২৬
পুদুচেরী
৩.৮৯
১.৭১
১০৭
২৭
পঞ্জাব
৭.০২
৩.৭৩
৮১০
২৮
রাজস্থান
১৮.৬৫
৯.১৩
১৯০০
২৯
সিক্কীম
২.১০
০.৫৭
১০
৩০
তমিল নাদু
১৮.৬৬
৫.৩৯
১৪৫০
৩১
তেলঙ্গনা
১৪.৮৫
২.৮১
১৪০০
৩২
ত্রিপুরা
৩.৬৬
১.৫৩
৯২
৩৩
উত্তরাখন্দ
৪.২৬
২.৩৯
৭০০
৩৪
উত্তর প্রদেশ
২৩.৫৬
১৪.৭২
৪০১৬
৩৫
নোংচুপ বঙ্গাল
১৮.৩৮
৪.৮৫
১১২০
৩৬
লক্ষদ্বীপ
০.৪২
০.২০
৫৭
৩৭
কেন্দ্রগী সংস্থানশিং
৫৯.৭৯
২৬.৪১
৩১৪৮
অপুনবা মশিং
৪০৮.৪৯
১৬৯.৫২
৩৮,৮৬৭
মসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল), এস.ঐচ. অশ্বীনি কুমাক চৌবেনা ফোংদোকখি। *****

Ministry of Health and Family Welfare
Purchase of Ventilators for COVID-19
02 FEB 2021 4:30PM by PIB Delhi
The details of medical equipment procured for the management of COVID 19 since January 2020 till date is as under:
Items
Nos.
PPE Coveralls
178.14 lakhs
N95 Masks
432.40 lakhs
Goggles
173.00 lakhs
Gloves
242.10 lakhs
Ventilators
38867
Amounts incurred for aforementioned procurement are as per details as under:
S.No.
Items
Amount Rs. In crore
1
Coveralls
1540.34
2
N - 95 Masks
339.47
3
Goggles
369.16
4
Gloves
31.75
5
Ventilators
1850.76
During the Financial Year 2019-20, Rs.1113.21 crore was released to the State/Union Territory Administration under National Health Mission towards management and containment of Covid 19 pandemic.
During the Financial Year 2020-21, Rs. 6309.90 crore was released to the States/UTs under the Covid 19 Emergency Response and Health Systems Preparedness Package, a Central Sector Scheme.
The details of medical equipments supplied to State/UT- wise are given as below:
Annexure
S.No.
State / UT / Central Government Institutions
N95 masks distributed (in lakh)
PPE kits distributed (in lakh)
Ventilators
Allocation
1
Andaman and Nicobar Islands
2.71
0.84
34
2
Andhra Pradesh
15.63
3.19
4960
3
Arunachal Pradesh
2.76
1.36
63
4
Assam
11.96
4.11
1000
5
Bihar
14.32
6.04
500
6
Chandigarh
3.28
1.31
65
7
Chhattisgarh
5.72
2.32
230
8
Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu
1.84
0.70
20
9
Delhi
20.42
9.11
763
10
Goa
3.22
1.06
250
11
Gujarat
25.42
13.08
3400
12
Haryana
9.20
2.86
423
13
Himachal Pradesh
5.50
2.82
500
14
Jammu and Kashmir
11.14
6.04
908
15
Jharkhand
6.11
3.16
460
16
Karnataka
18.31
6.54
3025
17
Kerala
8.00
1.89
480
18
Ladakh
1.90
0.79
130
19
Madhya Pradesh
15.54
9.02
1459
20
Maharashtra
32.01
14.83
4434
21
Manipur
2.67
0.84
97
22
Meghalaya
2.10
0.57
54
23
Mizoram
1.96
0.36
115
24
Nagaland
1.95
0.30
120
25
Odisha
9.55
2.98
567
26
Puducherry
3.89
1.71
107
27
Punjab
7.02
3.73
810
28
Rajasthan
18.65
9.13
1900
29
Sikkim
2.10
0.57
10
30
Tamil Nadu
18.66
5.39
1450
31
Telangana
14.85
2.81
1400
32
Tripura
3.66
1.53
92
33
Uttarakhand
4.26
2.39
700
34
Uttar Pradesh
23.56
14.72
4016
35
West Bengal
18.38
4.85
1120
36
Lakshadweep
0.42
0.20
57
37
Central Institutions
59.79
26.41
3148
Total
408.49
169.52
38,867
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.