Ministry of Health and Family Welfare
High Level Committee for Distribution and Administration of COVID-19 Vaccines
02 FEB 2021 4:27PM by PIB Delhi
A National Expert Group on Vaccine Administration for COVID-19 (NEGVAC) has been establishe, which provides guidance on all aspects of COVID-19 vaccination including prioritization of population groups, procurement and inventory management, vaccine selection, vaccine delivery and tracking mechanism etc.
NEGVAC is chaired by Member (Health), NITI Aayog and co-chaired by Secretary (H&FW). NEGVAC has representation of Secretaries from Ministry of External Affairs, Department of Expenditure, Dept. of Biotechnology, Dept. of Health Research, Dept. of Pharmaceuticals, Ministry of Electronics and Information Technology, representative from five State Governments and technical experts.
NEGVAC has prioritized Health Care Workers and Front Line Workers during the initial phase of COVID-19 vaccination followed by prioritized population groups of persons aged 50 years and above, and those aged less than 50 years with comorbidities. The vaccination of Health Care Workers is going on.
During the first phase of COVID-19 vaccination, the vaccine is being provided by the Central Government, free of cost to States and UTs for vaccination of Health Care Workers and Front Line Workers.
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh. Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ তিকাশিং য়েন্থোক্নবা অমসুং অশীন-অরাংগী থবক পাংথোক্নবা অৱাংবা থাক্কী কমিতি শেম্লে
02 FEB 2021 4:27PM by PIB Imphal
কোবি-১৯ তিকা থাবগা মরী লৈনবা থবকশিং হায়বদি হান্না থাগদবা মীওই কাংলুপশিং খঙদোকপা, তিকা খনবা, লৈবা অমসুং পৈশিনবা, তিকা য়েন্থোকপা অমসুং খোঙ্গুল লিবগী থবকশিং পাংথোক্নবা নেসনেল এক্সপার্ত গ্র্রুপ ওন ভেকসিন এদমিনিস্ত্রেসন ফোর কোবিদ-১৯(নেগভাক)লিংখৎলে।
নিতি অয়োগকী মেম্বর(হকশেল)না নেগভাক লুচিংলি অমসুং হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী সেক্রেতরিনা কো-চিয়র ওইরি। এক্সতর্নেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি, এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্ত, বাইওতেক্নোলোজি দিপার্তমেন্ত, হেল্থ রিছর্স দিপার্তমেন্ত, ফার্মাসিউতিকেলস দিপার্তমেন্ত, ইলেকত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরিশিং অমসুং রাজ্য সরকার মঙাগী মীহুৎশিং অমসুং তেক্নিকেলগী অখঙ-অহৈশিং নেগভাকতা য়াওরি।
কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী অহানবা তাঙ্কক্তা হকশেলগী লমদা থবক তৌরিবশিং অমসুং মমাঙ থানা থবক তৌরিবশিং হান্না তিকা থানবা নেগভাকনা থবক পায়খৎলে অমসুং মসিগী মখা তারকপা ওইনা চহি ৫০ অমসুং মসিগী মথক্তা লৈবা মীওইশিং অমসুং লায়না কয়া শাগোন্নরিবা চহি ৫০গী মখাদা লৈবা মীওইশিং তিকা থাগনি। হকশেলগী লমদা থবক তৌরিবা মীওইশিং তিকা থাবগী থবক হৌজিক চৎথরি।
কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী অহানবা তাঙ্কক্তা হকশেলগী লমদা থবক তৌরিবশিং অমসুং মমাঙ থানা থবক তৌরিবশিং হান্না তিকা থানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংদা কেন্দ্র সরকারনা লেম্না তিকা পীখ্রে।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ফোঙদোকখিবনি।