কল্চর মন্ত্রালয়
কলচর মন্ত্রালয়গী এন্যুএল বজেৎ ২০২১-২২গী আউৎলে অসি লুপা করোর ২৬৮৭.৯৯ ওইদুনা এফ.ৱাই. ২০২০-২১গী রিভাইজ এন্যুএল আউৎলেদগী ২১.৫৩% হেনখ্রে
পি.এম. ম্যুজিয়ম ওফ ইন্দিয়াদা লুপা করোর ৭৭.৭৮ এল্লোকেৎ তৌখ্রে
সেন্তনরী এন্দ এন্নিভর্সরী সেলেব্রেসন স্কীমগী বজেৎ ৩৮.৫% হেনগৎহনখ্রে
01 FEB 2021 9:23PM by PIB Imphal
রিভাইস বজেৎ প্লান ২০২০-২১দা অয়াবা পীখিবা আউৎলে (লুপা করোর ২২১১.৮৫) অসুদগী এন্যুএল বজেৎ ২০২১-২২গী ওইনা কলচর মন্ত্রালয়গী আউৎলে অসি লুপা করোর ২৬৮৭.৯৯ ওইহনখ্রে। আউৎলে অসিদা শেনবা চহি ২০২১-২২গী এতেচ তৌবা ওফিস ২, সবওর্দিনেৎ ওফিস ৬, সেন্ত্রেল ওতোনোমস বোদী ৩৪ অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী স্কীমশিংগী প্রোবিজনশিং য়াওখি। এফ.ৱাই. ২০২১-২২গী এন্যুএল আউৎলে অসি এফ.ৱাই.২০২০-২১গী রিভাইজ এন্যুএল আউৎলেদগী ২১.৫৩% হেল্লি।
এন্যূএল বজেৎকী অপুনবা আউৎলে অসিগী মনুংদা আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়াদা লুপা করোর ১০৪২.৬২ এল্লোকেৎ তৌখ্রে। এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা মন্ত্রালয় অসিনা কলা সংস্ক্রিতি বিকাস য়োজনা, ম্যুজিয়মশিং শেমগৎনবা, ইন্তরনেস্নেল কোওপরেসন অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী সেন্তনরী এন্দ এন্নিভর্সরী সেলেব্রেসন স্কীমগীদমকা লুপা করোর ৪৫৫.২০ খাক্তুনা থমখ্রে। তোঙান তোঙানবা স্কীমশিংগী মখাদা লুপা করোর ১০২.৮৭গী শেনফম এল্লোকেৎ তৌখ্রে মদুদি নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (লুপা করোর ৪৫.৫২), ত্রাইবেল সব প্লান (লুপা করোর ৩৭.৭৮) অমসুং সেদ্যুল্দ কাস্ত সব প্লান (লুপা করোর ১৯.৫৭) হায়রিবশিং অসিনি।
মথংগী শেনবা চহিদা শঙ্গাগদবা পি.এম. ম্যুজিয়ম ওফ ইন্দিয়াগীদমক লুপা করোর ৭৭.৭৮ এল্লোকেৎ তৌখ্রে। ভারতনা নীংখা-তম্বগী ৭৫শুবা কুমওন অমসুং সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওন পাল্লন তৌগদবা অসিদা সেন্তনরী এন্দ এন্নিভর্সরী সেলেব্রেসন স্কীম অসি ৩৮.৫% হেনগৎহনখ্রে অমসুং লুপা করোর ১৪৪.৬৪ এল্লোকেৎ তৌখ্রে।
মমাংগী চহিদা একাদমিশিং, ম্যুজিয়মশিং, লাইব্রেরীশিং অমসুং অতোপ্পা ভারতকী কলচরেল ইন্সতিত্যুসনশিংদা লুপা করোর ৭০৯.৫৮ এল্লোকেৎ তৌখিবা অদুগা চাংদম্নবদা চহি অসিদা মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৮৮৩.১২ এল্লোকেৎ তৌখ্রে।

Ministry of Culture
Outlay for Annual Budget 2021-22 of Ministry of Culture is Rs. 2687.99 cr., outlay higher by 21.53% over revised annual outlay in FY 2020-21
Rs 77.78 cr allocated to PM Museum Of India
Budget of Centenary and Anniversary Celebration scheme enhanced by 38.5%
01 FEB 2021 9:23PM by PIB Delhi
The outlay for Annual Budget 2021-22 of Ministry of Culture is Rs. 2687.99 Crore as against the outlay (Rs. 2211.85 Crore) approved for the revised Budget Plan 2020-21. This outlay includes provisions for 2 attached offices, 6 Subordinate offices , 34 central Autonomous Bodies and schemes of the Ministry during the Financial year 2021-22. The annual outlay in FY 2021-22 is 21.53% higher than the revised annual outlay in FY 2020-21.
Out of the total outlay for annual budget, Rs. 1042.62 Crore has been allocated to the Archaeological Survey of India. In FY 2021-22, Ministry has kept Rs. 455.20 Crore for Kala SanskritiVikasYojana, Development of Museums, International Co-operation and Centenary and Anniversary Celebration Scheme of Ministry. Under various schemes, a sum of Rs. 102.87 crore has been allocated ie under North Eastern Region (Rs. 45.52 Crore), Tribal Sub Plan (Rs. 37.78 Crore ) and Schedule Caste Sub Plan (Rs. 19.57 Crore) .
The PM Museum of India which is going to be inaugurated in next financial year has been allocated Rs. 77.78 Crore. As India is going to celebrate 75th Anniversary of Freedom & 125th Birth Anniversary of Subhas Chandra Bose, the budget of Centenary and Anniversary Celebration scheme has been enhanced by 38.5% and Rs. 144.64 Crore has been allocated.
The Ministry has allocated Rs. 883.12 Crore as compared to Rs.709.58 Crore in previous year, to the Central Autonomous Bodies which include Akademis , Museums , Libraries and other cultural institutions across India.
Culture.