Ministry of Defence
Host of activities by DRDO during Aero India 2021
29 JAN 2021 2:16PM by PIB Delhi
During the 13thedition of Aero India international air show, scheduled to be held from February 3 to 5, 2021 at Air Force Station Yelahanka, Bengaluru; Defence Research and Development Organisation (DRDO) will exhibit its latest defence technologies and demonstrate many systems.Organised biennially, Aero India is a platform for aerospace enthusiasts,prospective defence industries, aspirant start-ups and all other stakeholders to participate and witness the advances in global defence and aerospace fields and interact with many national and international delegations and industries.
The DRDO is developing technologies for all major defence domains and has been participating in this exhibition in a big way in all its editions.The Organisation with its vast defence design and development capability has been working towards Atmanirbhar Bharat and has taken up many policy initiatives to work closely with all stakeholders of the ecosystem. More than thirty laboratories of DRDO connected to aeronautical development are exhibiting their products and technological achievements in this mega event.
More than 300 products, technologies and innovations are being presented in indoor, outdoor, static and flying displays. The models and exhibits are shown in various technology categories and thrust is on digital display of data to highlight the product details. Keeping in view of all COVID-19 guidelines, multimedia-based presentations and product and technology brochures are being provided digitally for download based on QR code.
During a ceremony on February 03, 2021, Raksha Mantri Shri Rajnath Singh will release DRDO export compendium, New Procedure forDesign, Development and ProductionofMilitary Aircraft and Airborne Stores (DDPMAS) document for air worthiness certification, Aeronautical Research & Development Board (AR&DB) Golden Jubilee Stamp & documents on Journey of the board towards Golden Jubilee of AR&DB.
The major attraction of DRDO’s participation in the event is the flying display of Airborne Early Warning& Control (AEW&C) system, Light Combat Aircraft (LCA)Tejas and LCA Navy. While the air display will show the aerodynamic capabilities of the aircrafts, LCA navy will also be on Tarmac for static display.The highlights of indoor systems include Combat Free Fall System, models of Advanced Medium Combat Aircraft (AMCA), ABHYAS - High-speed Expendable Aerial Target,Twin Engine Deck Based Fighter (TEDBF), FCS System for LCA and Aerostat Systems.
The displays will also include Nirbhay missile, P-16 Heavy Drop System, AWACS India Aircraft Model, Kaveri Dry Engine Prototype, Gas turbine blade and Pilotless Target Aircraft Engine (PTAE), etc. In the area of materials, titanium sponge being developed for INS Vikrant, the aircraft carrier will be shown along with other important products for aeronautics applications.
Among the engineering products, the exhibits include Aircraft Mounted Accessory Gear Box (AMAGB), AWAGB Bearing, MRSAM Launcher and Two-stroke single/double/four-cylinder engines for UAVs etc. The armament related products being showcased are 250kg pre-fragmented bomb, 450Kg HSLD Bomb, INS GPS Guidance Kit for 450Kg HSLD Bomb, Missile warhead models of Astra, Helina, Canopy Severance System (CSS) for Tejas Aircraft, IR flare for PTA.
Among the missiles, full scale models of various Surface to Air missiles like, Astra, LRSAM, QRSAM, Air to Air Missile Astra, Anti-Radiation Missile NGARM and Smart Anti Airfield Weapon SAAW are being shown. Besides the missiles, technology sub-systems like RF Seeker, IIR Seeker, PINAKA Guidance Kit, Model of rail track rocket sled (RTRS) facility and exploder for naval warheads etc will also be on display.
In the area of electronics and communications, various mission and radar computers, laser warning sensors, AEW&CS data links, various SDR models, light weight portable laser target designator, radars and antennae will be displayed. Integrated life support system, emergency survival rations, NBC Suit Mk-5, personal decontamination kit and other life sciences products will be shown.
Indian Maritime Simulation System (IMSAS), Air Warfare Simulation System and the Air Defence Simulation System are also planned to be demonstrated as working systems. Outdoor exhibits of DRDO include ADFCR (radar vehicle), ADTCR (sensor and power systems), Anti Drone System, QRSAM, Rustom-1, Mobile Launcher Vehicle, MARS, Akash, and Rudram (NGARM) missile among others.
For India Pavilion, keeping in view the theme of Rotary Wing Platforms, over seventeen products applicable to helicopters are exhibited. The products include Low Frequency Dunking Sonar (LFDS) on Advanced Light Helicopter (ALH), torpedoes that can be launched from helicopters, Airborne Software Defined Radio, Radar for Naval Utility, Light-weight Electro Optical Payload (LEOP), Dual Colour Missile Approach Warning System (DCMAWS), and Digital RWR. The other systems applicable for rotary wing platforms include IFF Mk XII, Combat Search & Rescue (CSAR), Heli-Net, SANT Missile and NASM-SR Dummy Model.
A seminar on 'Energising the R&D Capabilities of Industry for ‘Atmanirbhar Bharat’ is being organised by DRDO on 4th February 2021. DRDO perspectives on industry participation, proactively in defence R&D and manufacturing will be discussed in the seminar. Speakers from India and overseas will deliver talks on various aspects of industry expectations from Government setups and DRDO. On the valedictory day, DRDO will transfer more than ten technologies to various industry partners. This year Aero India 2021 would be a hybrid show and DRDO exhibits can also be seen virtually while interacting with the exhibitors.
With an endeavour to integrate various stakeholders of defence systems development in the country, the DRDO has planned an enriching experience of indigenous defence technologies and systems. As many as 30 first time models/full scale systems are on display. Various interactions are expected with the scientists to explain and demonstrate the systems and exhibits.
The exhibition of DRDOat Aero India 2021 is an excellent opportunity for Indian aerospace community to foster the cause of indigenous development of military systems and technologies with the spirit of self-reliance and national pride.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
এরো ইন্দিয়া ২০২১গী মতমদা দি.আর.দি.ও.না থবক থৌরম কয়ামরোম শিনখ্রে
29 JAN 2021 2:16PM by PIB Imphal
বেঙ্গলুরুগী য়েলাহনকাদা লৈরিবা এয়র ফোর্স স্তেসন অসিদা ২০২১গী ফেব্রুৱারী ৩দগী ৫ ফাওবা এরো ইন্দিয়া ইন্তরনেস্নেল এয়র শোগী ১৩শুবা ইদিসিন পাংথোক্নবা মতম লেপখ্রে; মসিদা দিফেন্স রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন (দি.আর.দি.ও.)না মহাক্কী খ্বাইদগী নৌরিবা তেক্নোলোজীশিং অমসুং সিস্তেমশিং অদু উৎলগনি৷ এরো ইন্দিয়া অসি চহী অনি অনি খুদিংগী পাংথোক্তুনা এরোস্পেস অসিবু পামজবা মীওইশিং অসিগীদমক, তুংদা মমিং লৈরক্কদবা দিফেন্স ইন্দস্ত্রীশিং, স্তার্ত-অপশিং পামজবা মীওইশিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্না এদভান্স ওইরবা গ্লোবেল দিফেন্স অমসুং এরোস্পেস ফিল্দশিং অসি য়েংনবা অমসুং নেস্নেল অমসুং ইন্তরনেস্নেল দিলিগেসনশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিং অসিগা ৱারী শাননবা থম্লিবা প্লেতফোর্ম অমনি৷
দি.আর.দি.ও.না মরু ওইবা দিফেন্স দোমেন পুম্নমক্কী তেক্নোলোজীশিং শেম্লি অমসুং মসিগী এগজিবিসন অসিদা লেপ্পা লৈতনা শরুক য়াদুনা লাক্লি৷ ওর্গনাইজেসনগী অসিগী পাক চাওরবা দিফেন্স দিজাইন অমসুং দিভেলপমেন্ত কেপাবিলিতী অসিনা অত্মনির্ভর ফংহন্নবা হোৎনদুনা লাক্লি অমসুং ইকোসিস্তেম অসিদা লৈরিবা স্তেকহোল্দর পুম্নমক অসিগা য়াম্না নক্নবা মরী থমদুনা থবক তৌমিন্নবা য়ানবা পোলিসী ইনিসিয়েতিব কয়া অমা লৌখৎখ্রে৷ এরোনোতিকেল দিভেলপমেন্তগা মরী লৈনরিবা দি.আর.দি.ও.গী লেবোরেতরী কুনথ্রা হেনবনা মখোয় মখোয়গী পোত্থোকশিং অমসুং তেক্নোলোজিকেল এচিবমেন্তশিং অদু মসিগী অচৌবা থৌরম অসিদা উৎকদৌরি৷
ইন্দোর, আউতদোর, স্তেতেতিক্স অমসুং ফ্লাইং দিস্প্লেশিং অসিদা ইন্নোবেসনশিং, তোক্নোলোজিশিং অমসুং প্রদক্ত ৩০০ হেন্না উৎলগনি৷ মোদেলশিং অমসুং এগজিবিৎশিং অসি তোঙান তোঙানবা তেক্নোলোজী কাংলুপশিং অসিদা উৎলগনি অমসুং প্রদক্ত অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদুনা দিজিতেল দিস্প্লে ওইনা উৎলগনি৷ কোবিদ-১৯ গাইদলাইন পুম্নমক অসি য়েংলগা মল্তিমেদিয়া-বেস প্রজেন্তেসনশিং অমসুং প্রদক্ত অমসুং তেক্নোলোজী ব্রোচরশিং অসি দাউনলোদ তৌবা য়ানবা ক্বু.আর. কোদকী মতুং ইন্না দিজিতেল্লী ওইনা ফংহল্লি৷
২০২১গী ফেব্রুৱারী ০৩দা পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অমদা রক্সা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা দি.আর.দি.ও. এক্সপোর্ত কম্পেন্দিয়ম, এয়র ৱর্দিনেস সর্তিফিকেসনগীদমক মিলিতরী এয়রক্রাফত অমসুং এয়রবোর্ন স্তোরশিং দিজাইন, দিভেলপমেন্ত অমসুং প্রদক্সনগী(দি.দি.পি.এম.এ.এস.) অনৌবা প্রোসিদ্যোর দোকুমেন্ত, ওরোনোতিকেল রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্ত বোর্দ(এ.আর. অমসুং দি.বি.) গোল্দন জুবিলী স্তাম্প অমসুং দোকুমেন্ত থাদোক্লগনি৷
এয়রবোর্ন আর্লী ৱার্নিং অমসুং কন্ত্রোল(এ.ই.দবল্যু. অমসুং সি) সিস্তেম, লাইত কোম্বেৎ এয়রক্রাফত(এল.সি.এ.) তেজাস অমসুং এল.সি.এ.নেভীনা নোংথক্তা পাইদুনা উৎপা অসিনা থৌরম অসিদা দি.আর.দি.ও. শরুক য়াবগী খ্বাইদগী মীৎয়েং চিংশিনফম ওই৷ এয়র দিস্প্লে অসিনা এয়রক্রাফতশিং অসিগী এরোদাইনামিক কেপাবিলিতীশিং অসি উৎথোক্লগনি অমসুং এল.সি.এ. নেভীনা স্তেতিক দিস্প্লেগীদমক তর্মেক্ উৎলগনি৷ ইন্দোর সিস্তেমদা উৎকদৌরিবা সিস্তেমশিং অদুদি কোম্বেৎ ফ্রীফোল সিস্তেম, এদভান্স মেদিয়ম কোম্বেৎ এয়র্ক্রাফত(এ.এম.সি.এ.)গী মোদেলশিং, এ.বি.ঐচ.ৱাই.এ.এস.-হাই স্পিদ এক্সপেন্দেবল এরিয়েল তার্গেৎ, ত্বিন ইঞ্জিন দেক্ত বেস ফাইতর(তি.ই.দি.বি.এফ.), এল.সি.এ. অমসুং এরোস্তেত সিস্তেমশিং অসিগীদমক এফ.সি.এস. সিস্তেমশিং অসিনি৷
নির্ভে মিসাইল, পি-১৬ হেভী দ্রোপ সিস্তেম, এৱেক্স ইন্দিয়া এয়রক্রাফত মোদেল, কাভেরী দ্রাই ইঞ্জিন প্রোতোতাইপ, গ্যাস তর্বাইন ব্লেদ অমসুং পাইলোতলেস তার্গেৎ এয়রক্রাফত ইঞ্জিন(পি.তি.এ.ই.)না থৌরম অসিদা উলগনি৷ মেতরিযেলশিং অসিগী হিরমশিং অসিদা আই.এন.এস. বিক্রান্তগীদমক শেমগৎলিবা তিতানিয়ম স্পোঞ্জ শেম্লি অমসুং এয়রক্রাফত কেরিয়র অসিনা এরোনোতিকেল প্লিকেসনশিং অসিগীদম অতোপ্পা মরু ওইবা প্রদক্তশিং অসিগা লোইননা উৎলগনি৷
ইঞ্জিনিয়রিং প্রদক্তশিং অসিদা এগজিবিৎ অসিদা মনুং চল্লিবশিং অদুদি এয়রক্রাফত মাউন্তেদ এসেস্সরী গিয়র বোক্স(এ.এম.এ.জি.বি.), এ.দবল্যু.এ.জি.বি. বিয়রিং, এম.আর.এস.এ.এম. লোঞ্চর অমসুং য়ু.এ.ভি.শিং অসিগীদমক স্ত্রোক অনি পানবা সিলিন্দর ইঞ্জিন অমা/অনি/অহুম/মরি অসিনি৷ আর্মমেন্তগা মরী লৈননা উৎকদৌরিবা প্রদক্তশিং অদুদি কে.জি. ২৫০গী প্রি-ফ্রেগমেন্তেদ বোম্ব, কে.জি. ৪৫০গী ঐচ.এস.এল.দি. বোম্ব, কে.জি. ৪৫০ লুম্বা ঐচ.এস.এল.দি. বোম্বগী আই.এন.এস. জি.পি.এস. গাইদেন্স কিৎ , তেজাস এয়রক্রাফত, কেনোপী সোর্তরেঞ্জ সিস্তেম (সি.এস.এস.), হেলিনা, অস্ত্র মোদেলশিং মিসাইল ৱারেদ, পি.তি.এ.গী আই.আর. প্লেয়র অসিনি৷
মিসাইলশিংগী মরক্তা তোঙান তোঙানবা সর্ফেস তু সর্ফেস মিসাইলশিং খুদম ওইনা অস্ত্র, এল.আর.এস.এ.এম.,ক্বু.আর.এস.এ.এম., এয়র তু এয়র মিসাইল অস্ত্র, এন্তি রেদিয়েসন মিসাইল এন.জি.এ.আর.এম. অমসুং স্মার্ত এন্তি এয়রফিল্দ ৱেপন এস.এ.এ.দবল্যু. উৎলগনি৷ মিসাইলশিং অসিগী মথক্তা তেক্নোলোজী সব-সিস্তেমশিং খুদম ওইনা আর.এফ. সীকর, আই.আই.আর. সিকর, পিনাকা গাইদেন্স কিৎ, রেল ত্রেক রোকেৎ স্লেদকী মোদেল(আর.তি.আর.এস.) অমসুং নেভেল ৱার্হেদশিংসু উৎলগনি৷
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং কম্ম্যুনিকেসনদা তোঙান তোঙানবা মিসন অমসুং রেদার কম্প্যুতরশিং, লেসর ৱার্নিং সেন্সরশিং, এ.ই.দবল্যু. অমসুং সি.এস. দাতা লিঙ্কশিং, তোঙান তোঙানবা এস.দি.আর. মোদেলশিং, লাইত ৱেত পোর্তেবল লেসর তার্গেৎ দিজাইনেতর, রেদারশিং অমসুং এন্তেনা উৎলগনি৷ ইন্তিগ্রেতেদ লাইফ সপোর্ত সিস্তেম, ইমর্জেন্সী সর্ভাইবেল রেসনশিং, এন.বি.সি. স্যুইত এম.কে.-৫, পর্সোনেল দিকন্তামিনেসন কিৎ অমসুং অতোপ্পা লাইফ সাইন্সেস প্রদক্তশিং উৎলগনি৷
ইন্দিয়ন মেরিতাইম সিমুলেসন সিস্তেম(আই.এম.এস.এ.এস.), এয়র ৱার্ফেয়র সিমুলেসন সিস্তেম অমসুং এয়র দিফেন্স সিমুলেসন সিস্তেম অসিসু ৱার্কিং সিস্তেমশিং ওইনা উৎলবা য়াই হায়না প্লান তৌরি৷ দি.আর.দি.ও.গী আউতদোর এগজিবিৎশিং অসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি এ.দি.এফ.সি.আর.(রেদার ভেহিকল), এ.দি.তি.সি.আর.(সেন্সর অমসুং পৱার সিস্তেমশিং), এন্তি দ্রোন সিস্তেম, ক্ব্যু.আর.এস.এ.এম., রস্তম-১, মোবাই লোঞ্চর ভেহিকল, মার্স, অকাশ অমসুং রুদ্রম(এন.জি.এ.আর.এম.) মিসাইশিং অসিনি৷
ইন্দিয়ন পেবিলিয়নগী ওইনা রোতেতরী ৱিঙ্গ প্লেতফোর্মশিং অসিগী থীম অসি নিংশিংদুনা হেলিকোপ্তরশিং অসিদা শিজিন্নবা য়াবা প্রদক্ত তরাতরেৎ উৎলগনি৷ মনুং চল্লিবা প্রদক্তশিং অদুদি এদভান্স লাইত হেলিকোপ্তর(এ.এল.ঐচ.)তা শিজিন্নরিবা লো ফ্রীক্বেন্ত দনকিং সোনার(এল.এফ.দি.এশ.), হেলিকোপ্তরশিং অসিদগী লো়ঞ্চ তৌবা য়াবা তোর্পিদোশিং, এয়রবোর্ন সোফ্তৱেয়র দিফাইন্দ রেদিও, নেভেল য়ুতিলিতীগী রেদার, লাইত-ৱেইত ইলেক্ত্রো ওপ্তিকেল পেলোদ(এল.ই.ও.পি.), দ্যুল কলর মিসাইল এপ্রোর্চ ৱার্নিং সিস্তেম(দি.সি.এম.এ.দবল্যু.এস.) অমসুং দিজিতেল আর.দবল্যু.আর.নি৷ রোতেতরী ৱিঙ্গ প্লেতফোর্মশিং অসিদা শিজিন্নবা য়াবা অতোপ্পা সিস্তেমশিং অদুদি আই.এফ.এফ. এম.কে. XII, কোম্বেৎ সর্চ অমসুং রেক্ব্যু(সি.এস.এ.আর.), গেলি-নেত, এস.এ.এন.তি. মিসাই অমসুং এন.এ.এস.এম.-এস.আর. দম্মী মোদেল অসিনি৷
'অত্মনির্ভর ভারতকীদমক ইন্দস্ত্রীগী আর অমসুং দি কেপাবিলিতীশিং ইনর্জাইজিং তৌবা হায়বা হিরম অসিগী মতাংদা সেমিনার অমা দি.আর.দি.ও.না ২০২১গী ফেব্রুৱারী ৪দা শিল্লগনি৷ সেমিনার অসিদা দি.আর.দি.ও.গী ইন্দস্ত্রী পার্তিসিফিকেসন, দিফেন্স আর অমসুং দি অমসুং মেনুফেকচরিং অসিগী মতাংদা খন্নরগনি৷ সেমিনার অসিদা ইন্দস্ত্রীশিংগী তোঙান তোঙানবা এস্পেক্তশিং অসিদা ভারত অমসুং মপান লৈবাক্কী মীওইশিংনা ৱা ঙাংলগনি৷ অরোইবা নুমিৎতা দি.আর.দি.ও.না তোঙান তোঙানবা ইন্দস্ত্রী পার্তনরশিং অসিদা তেক্নোলোজী করাদগী হেন্না পীরগনি৷ হন্দক চহী অসিগী এরো ইন্দিয়া ২০২১ অসিদি হাইব্রিদ শো অমা ওইরগনি অমসুং এগজিবিতরশিং অসিগা ৱারী শান্নরিঙৈদা দি.আর.দি.ও.গী এগজিবিৎশিং অদু ভর্চুয়েল ওইনা উবা ফংলগনি৷
লৈবাক অসিদা লৈরিবা দিফেন্স সিস্তেমশিং শেমগৎ শাগৎলিবা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিং অসি পুনশিন্নবা লৈবাক অসিদা শাজবা দিফেন্স তেক্নোলোজীশিং অমসুং সিস্তেমশিং অসিগী থৌরম অমা দি.আর.দি.ও.না শিন্নবা প্লান তৌখ্রে৷ ফর্স্ত তাইম মোদেলশিং/ফুল স্কেল মোদেল ৩০রোম উৎলগনি৷ সিস্তেমশিং অমসুং এগজিবিৎশিং অসি শন্দোক্না তাক্নবা অমসুং উৎনবা সাইন্তিস্তশিং অসিগা তোঙান তোঙানবা মওংদা উন্নরবা য়াই৷
এরো ইন্দিয়া ২০২১দা দি.আর.দি.ও.গী এগজিবিসন অসি ইন্দিয়ন এরোস্পেস কম্ম্যুনিতী অসিগী ওইনা মিপাল তাংদনা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অমসুং নেস্নেল প্রাইদ অসিগী থৌনা অসিগা লোইননা মিলিতরী সিস্তেমশিং অমসুং তেক্নোলোজীশিং ইন্দিজিনিয়র্স ওইনা শাজনবা য়াম্না ফবা খুদোংচাবা অমনি৷