লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
২০২১ সীজনগী কোপ্রাগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.) মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
27 JAN 2021 2:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌরম মপু ওইবা কেবিনেত কম্মিতী ওন ইকনমিক এফ্যার্সনা ২০২১ সীজনগী কোপ্রাগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.) অয়াবা পীখ্রে‍।
কোপ্রা মিল্লিংগী ফেয়র এভরেজ ক্বালিতী (এফ.এ.ক্যু.)গী এম.এস.পি. ২০২০দা কুইন্তল অমদা লুপা ৯৯৬০ ওইরম্বদগী ২০২১ সীজনগী ওইনা লুপা ৩৭৫ হেনগত্তুনা কুইন্তল অমদা লুপা ১০৩৩৫ ওইরে‍। বোল কোপ্রাগী এম.এস.পি. ২০২০দা কুইন্তল অমদা লুপা ১০৩০০ ওইরম্বদগী ২০২১ সীজনগী ওইনা লুপা ৩০০ হেনগত্তুনা কুইন্তল অমদা লুপা ১০,৬০০ ওইরে‍। লাউথোক্লিবা এম.এস.পি. অসিনা ভারত পুম্বগী ৱেতেদ এভরেজ কোস্ত ওফ প্রদক্সনগী মথক্তা মিল্লিং কোপ্রাগী চাদা ৫১.৮৭ অমদি বোল কোপ্রাগী চাদা ৫৫.৭৬ শেন্দোং লাকহল্লগনি‍।
অয়াবা অসি কম্মিসন ফোর এগ্রিকলচরেল কোস্ত এন্দ প্রাইস (সি.এ.সি.পি.)গী রিকমেন্দেসন্দা য়ুম্ফম ওইদুনা পীবনি‍।‍
২০২১ সীজনগী কোপ্রাগী এম.এস.পি. হেনগৎলিবা অসি লৈঙাক্না বদজেত ২০১৮-১৯দা লাউথোকখিবা ওল ইন্দিয়া ৱেতেদ এভরেজ কোস্ত ওফ প্রদক্সনগী শরুক ১.৫গী চাংদা এম.এস.পি. লেপ্পগী চৎন-পথাপ অদুগা চুননা হেনগৎপনি‍।
মসিনা ২০২২ ফাওবগী মনুংদা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনি হেনগৎহনবগী মায়কৈদা মরুওইবা অমদি মাঙদা চঙশিনবা খোঙথাংশিংগী মরক্তা অমা ওইরিবা য়ামদ্রবদা চাদা ৫০গী শেন্দোং লৈহনবা হায়রিবা ফীভমদু ফংহল্লি‍।
নেসনেল এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিব মার্কেতিং ফেদরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (এন.এ.এফ.ই.দি.) অমসুং নেসনেল কোওপরেতিব কঞ্জ্যুমর ফেদরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (এন.সি.সি.এফ.)না য়ুবী থাবা স্তেতশিংগী এম.এস.পি.দা প্রাইস সপোর্ত পীবগী থবক থৌরমশিংগী কেন্দ্রগী নোদেল এজেন্সীশিং ওইনা মখা তানা মথৌ তৌখিগনি‍।
২০২০ সীজন্দা লৈঙাক্না বোল কোপ্রা তন ৫০৫৩.৩৪ অমসুং মিল্লিং কোপ্রা তন ৩৫.৫৮ লৌশিন্দুনা কোপ্রা থাবা লৌমী ৪৮৯৬তা কান্নবা পীখি‍।