Ministry of Finance
Two foreign nationals held at IGI Airport with heroin worth around Rs 68 crore
24 JAN 2021 6:54PM by PIB Delhi
On the basis of suspicion, two Ugandan nationals coming from Entebebe via Doha by flight QR-578 were intercepted by air customs officers at IGI Airport here today. During search of the checked in bags of the two passengers, total 51 pouches containing 9.8 kg (approx) of white powdery substance, suspected to be narcotics was recovered. When this material was subjected to diagnostic test, prima facie it appears to contain commercial quantity of heroin, valued at Rs 68 crore (approx).
In view of the above, it is clear that the saidpassengers had violated provisions of section 8 of the NDPS act, 1985 and had committed offence punishable under section 21, section 23 and section 29 of NDPS act 1985 read along with provisions of the Customs Act, 1962. It is one of the biggest detection of heroin/narcotics at any international airport in the country. Further investigation in the matter is under process.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফোরেন নেস্নেল অনি লুপা কোতি ৬৮রোমগী হেরোইনগা কোন্ননা আই.জি.আই. এযরপোর্ততা ফারে
24 JAN 2021 6:54PM by PIB Imphal
চিংনবা লৈবদগী ফ্লাইত ক্ব্যু.আর.-৫৭৮দা দোহা ফাওদুনা এন্তিবেবেদগী লাকখিবা উগান্দা মচা অনি ঙসি আই.জি.আই. এয়রপোর্ততা এয়র কস্তম ওফিসরশিংনা ফারে৷ পেসেঞ্জর অনি অসিগী পুরকপা বেগ চেক তৌরুবা মতমদা নার্কোতিক্স ওইরম্বা হায়না চিংনবা চাওরাক্না কে.জি.৯.৮ লুম্বা অঙৌবা মচুগী পাউদর পুন্না পেকেজ ৫১ ফংবা ঙমখ্রে৷ হায়রিবা পোৎশক অসি করম্বা পোৎশকনো হায়না চাংয়েং তৌবা মতমদা চাওরাক্না লুপা কোতি ৬৮রোমগী মমল ওইগদবা হেরোইন য়াওবা থেংনখি৷
হায়রিবা অসিগী মতুং ইন্না হায়রিবা পেসেঞ্জরশিং অসিনা ১৯৮৫গী এন.দি.পি.এস. এক্তকী সেক্সনগী প্রোভিজনশিং অসি থুগাইরে অমসুং ১৯৬২গী কস্তম্স এক্তকী প্রোভিজনশিং অমসুং ১৯৮৫ এন.দি.পি.এস.এক্তকী সেক্সন ২১, সেক্সন ২৩ অমসুং সেক্সন ২৯গী মখাদা চৈরাক পীবা য়াবা থবকশিং পাংথোক্লে হায়বা অসি ময়েক শেংনা খঙবা ঙমখি৷ মসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অমা হেক্তদা ফাখিবা মমল য়াম্লবা নার্কোতিক্স /হেরোইনগী মনুংদা অমা ওইরি৷ হিরম অসিদা মখাতনা য়াম্না কন্না থিজিল্লি৷