Prime Minister's Office
Prime Minister Interacts with Tribal Guests, NCC cadets, NSS Volunteers and Tableaux Artists who would be showcasing India at Republic Day Parade
Success of ‘vocal for local’ and Aatamnirbhar Abhiyan is dependent on our youth: PM
Calls upon NCC and NSS other organizations to spread awareness about the vaccine
24 JAN 2021 5:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today interacted in an ‘At Home’ event with Tribal Guests, NCC Cadets, NSS Volunteers and Tableaux Artists who would be a part of the upcoming Republic Day parade. Union Ministers, Shri Rajnath Singh, Shri Arjun Munda, Shri Kiren Rijuju and Smt Renuka Singh Saruta were present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said that the participation of the tribal guests, the artists, NSS and NCC cadets in the Republic Day Parade fills every citizen with energy. Their display of the country’s rich diversity fills everyone with pride. The Prime Minister said that Republic Day Parade is a tribute to India’s great socio-cultural heritage and to the Constitution that gives life to the world’s biggest democracy.
The Prime Minister pointed out that this year, India is entering 75th years of independence and this year we celebrate 400th Prakash Purab of Guru Teg Bahadur ji. Also, this year marks the 125th birth anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose which has been declared as Parakram Diwas. These events inspire us to rededicate ourselves to the cause of our country, said the Prime Minister
Prime Minister told his young guests that India is an embodiment of collective strength of aspiration of its countrymen. He said India means – many states-one nation, many communities -one emotion, many paths-one goal, many customs-one value, many languages-one expression and many colours-one tri colour. And this common destination is ‘Ek Bharat-Shreshth Bharat’. He appealed to the young guests from all parts of the country to work for raising awareness of each other’s customs, cuisine, languages and art. The Prime Minister said that ‘Ek Bharat-Shreshth Bharat’ will give strength to ‘local for vocal’ movement. When one region will feel pride for the product of the other region and will promote that, only then the local product will have national and global reach. Success of ‘vocal for local’ and Aatamnirbhar Abhiyan is dependent on our youth, said the Prime Minister.
The Prime Minister stressed the need for right skill set in the youth of the country. To underline this importance of skill, he informed, Skill Ministry came into being in 2014 and 5.5 crore young people have been imparted different skills and helped with self-employment and employment .
This skill focus is evident in the new National Education Policy where application of knowledge is stressed upon. Flexibility in choosing subject of one’s choice is a key aspect of the policy. The policy marks the first serious effort to bring vocation education into the mainstream of education. From class 6 onwards, student will have the option of selecting a course in line with their interests and local needs and business. Later also, at middle level, integration of academic and vocational subjects is proposed.
The Prime Minister commended NCC and NSS for their contribution to the country in the hour of need, especially during Corona time. He asked them to take it forward in the next phase of the fight against the pandemic. He asked them to come forward to help in the vaccination drive and use their reach in all the corners of the country and every part of the society to spread awareness about the vaccine. “By making the vaccine, our scientists have fulfilled their duty, now it is our turn. We have to defeat every attempt to spread falsehood and rumour”, said the Prime Minister.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রিপব্লিক দে পেরেদতা ইন্দিয়াদা উৎকদৌরিবা ত্রাইবেস গেস্ত, এন.সি.সি. ভোলুন্তিয়রস অমসুং তেবলোক্স আর্তিস্তশিংগা উন্নখ্রে
‘ভোকেল ফোর লোকেল’ অমসুং আত্মানির্ভর আভিয়ান অসি নহারোলগী মখা পোল্লি: প্রধান মন্ত্রী
এন.সি.সি. অমসুং এন.এস.এস.অতৈ ওর্গানাইজেসনশিদা বেক্সিন অসিগী পাউ শন্দোক্নবা হায়রি
24 JAN 2021 5:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ‘এত হোম’ অমগী থৌরমদা রিপব্লিক দে পেরেদতা ইন্দিয়াদা উৎকদৌরিবা ত্রাইবেস গেস্ত, এন.সি.সি. ভোলুন্তিয়রস অমসুং তেবলোক্স আর্তিস্তশিংগা উন্নখ্রে। য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং শ্রী রাজনাথ সিংহ, শ্রী আর্জুন মুন্দা,শ্রী কিরেন রিজিজু অমসুং শ্রীমতি রেনুকা সিংহ সারুতানা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি রিপব্লিক দে পেরেদতা ইন্দিয়াদা উৎকদৌরিবা ত্রাইবেস গেস্ত, এন.সি.সি. ভোলুন্তিয়রস অমসুং তেবলোক্স আর্তিস্তশিং অসি য়াম্না খিঙই। মখোয়না উৎকদৌরিবা লৈবাক অসিগী মমল য়াম্লবা পোৎলমশিং অসি মীপুম খুদিংদা চাওথোকচবা অমা ফাওরগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি রিপব্লিক দে পেরেদ অসি ইন্দিয়াগী চাওরবা সোসিও-কলচরেল হেরিতেজদা অমসুং মালেমগী খ্বায়দগী চাওরবা দেমোক্ত্রেসি পীরিবা কন্সতিত্যুসন অসিদা শ্রদ্ধাঞ্জলী কৎপনি ।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি হন্দক্কী চহি অসি, ইন্দিয়ানা ৭৫শুবা ইন্দিপেন্দেন্স চংলক্লি অমসুং হন্দক্কী চহি অসি ঐখোয়না গুরু তেগ বহাদুর জিগী ৪০০শুবা প্রকাশ পুরব পাংথোক্লি। অমুকশু, হন্দক্কী চহি অসি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক কুম্মোন তাদুনা পরক্রম দিবস হায়না লাওথোক্লি। মসিগী থৌরমশিং অসিনা ঐখোয়না ইরৈবাক অসিগীদমক পুক্নিং থৌগৎলি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী নহা ওইরিবা অতিথিদা হায় মদুদি ইন্দিয়া অসি মসিগী মীয়াম্না শেম্বা অপুনবা পান্দম অমনা ওইবনি। মহাক্না হায় ইন্দিয়া হায়বদি – স্তেত কয়া অমা-লৈবাক অমা, কম্ম্যুনিতি কয়া অমা-ইমোসন অমা, মফম কয়া অমা-পন্থুংফম অমা, কস্তম কয়া অমা -ভেল্যু অমা, লোল কয়া অমা-ফোংদোকপা অমা অমসুং মচু কয়া অমা – ত্রাই মচু অমা। অমসুং মসিগী অমত্তা ওইবা পন্থুং অসি ‘এক ভারত -শ্রেস্থ ভারত’নি। মহাক্না মফম কয়াদগী লাক্লিবা নহা ওইরিবা অতিথিশিংঅসিদা কন্না হায়রি মদুদি মখোয় অমনা অমগী চৎনবী, চাক-এনশাং, লোল অমসুং আর্ত অসি পুখৎনগদবনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি মদুদি‘এক ভারত -শ্রেস্থ ভারত’না ‘ভোকেল ফোর লোকেল’চংশিনবদা শক্তি পীগনি। মফম অমনা মফম অমগী পোত্থোক্তা চাওথোকপা ফাওরবা অমসুং মদুবু পুখৎলবা মতম অদুদা ঐখোয়না পান্দম অদু ফংবা ঙমগনি।‘ভোকেল ফোর লোকেল’ অমসুং আত্মানির্ভর আভিয়ান অসি ঐখোয়গী নহাগী মখা পোল্লি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী নহাশিং অসি চপ চাবা হৈ-শিংবা শাগৎপা অমা চংই। মসি মরুওইবা পীরদুনা মহাক্না স্কীল মিনিস্ত্রী অমা ২০১৪দা শেমখি অমসুং নহা ওইরিবা মীওই করোর ৫.৫ অমা মখল কয়াগী স্কীল অমসুং মশাগী ওইবা থবক পীখ্রে।
মসিগী স্কীলগী মিয়েং থম্লিবা অসিনা অনৌবা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসি অসিদা শেংনা উবা ফংলে। কনাগুন্বা অমনা মহাক্না পাম্বা সবজেক্ত অমা খন্নবগী মফম অমা পীবা অসিনা পোলিসি অসিগী মরুওইবনি। ক্লাস ৬কী মথক্তগী ছাত্রশিংনা মখোয়না পাম্বা সবজেক্তা অমসুং মখোয়গী মফমগী ওইবা তঙাইফদবা অমসুং ব্যুজিনেস য়েংলগা কোর্সশিং খনবা য়ারগনি। মতুংদা ময়াইগী থাক্তশু, একাদেমিক অমসুং ভোকেসনেলগী সবজেক্তশিং অসিশু পুথোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা এন.সি.সি. অমসুং এন.এস.এস.বু মখোয়না লৈবাক অসিদা মরুওইনা কোরোনাগী মতম মনুংদা লৌরিবা থৌদাং অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না মখোয়দা হায়খি মদুদি মথংগী লায়চৎ লাকপদা থেংননবা মাংলোমদা চংশিনগদবনি। মহাক্না মখোয়বু চোংথোরক্তুনা বেক্সিনেসন অসিদা মতেং পাংনবা অমসুং মখোয়না লৈবাক অসিগী কাচিন কোয়া য়ৌহনবা অমসুং সমাজগী মফম কয়া অমা য়ৌশিন্দুনা বেক্সিন অসিগী পাউজেল শন্দোক্নবা হায়খি। “বেক্সিন অসি পুথোক্তুনা, ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিংনা মখোগী মথৌ পাংথোকখ্রে, হৌজিক্তি ঐখোয়গী তারে। ঐখোয়না তোংঙা অমসুং অরানবা পাউ শন্দোক্নবা হোৎনরিবশিং মায়থিবা পীগদবনি”।