কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা লোজিস্তিক্সকী অহানবা রাজ্যশিংগী লৈবাক্কী কনফরেন্সতা ৱা ঙাংখ্রে
লোজিস্তিক্স হায়বদি অচুম্বা কস্তমরদা, অচুম্বা মতমদা, অচুম্বা মফমদা, অচুম্বা ফিভমদা, অচুম্বা পোত্থোক পীবনি হায়খি
হৌজিক খন্ন-নৈনরিবা নেস্নেল লোজিস্তিক্স পোলিসী অসিনা কারবার তৌবগী মওংবু হেন্না নুংঙাইহল্লগনি
19 JAN 2021 8:20PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রেলৱেজ; কম্মমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী; কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স অমসুং ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা হৌজিক-হৌজিক খন্ন-নৈনরিবা নেস্নেল লোজিস্তিক্স পোলিসী অসিনা নেস্নেল লোজিস্তিক্স কাউন্সিল অমসুং স্তেৎ লোজিস্তিক্স কো-ওর্দিনেসন কম্মিতীগা লোয়ননা লোজিস্তিক্স সেন্তরশিংবু নীংথিনা শিন্দোক্নবা অমসুং অপুনবা ওইনা চাউখৎমিন্ননবগী তেমপ্লেৎ অমা ওইনা থবক তৌগনি হায়খি। লোজিস্তিক্সকী অহানবা রাজ্যশিংগী লৈবাক্কী কনফরেন্স অসিদা ৱা ঙাংবদা, মহাক্না কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী লোজিস্তিক্স তীম অসিনা তোঙান-তোঙানবা ত্রান্সপোর্তকী পাম্বৈ, চে-চাং অমসুং স্তেকহোলদরশিংবু তেক্নোলোজীগী প্লেৎফোর্ম অমগী খুত্থাংদা পুন্সিন্দুনা কারবার তৌবগী থৌওং হেন্না নুংঙাইহন্ননবা অরায়বা মওংদা থবক তৌবগী থৌওং অমা ওইহন্নবা হোৎনরি হায়খি।
ঙসিগী থৌরম অসিদা মহাক্না তেংবাংনদুনা থবক তৌমিন্নবগী ইথিলবু থাগৎলদুনা শ্রী গোয়লনা হায়খিবদা মসিগী থৌওং অসিনা কারবারগী খুন্নাই অমসুং স্তেকহোলদরশিংনা লোজিস্তিক্স হেন্না থাজহল্লগনি অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্যসু তীম অমা ওইনা থবকসু তৌরে হায়খি। মহাক্না হায়খিবদা লোজিস্তিকা অমগী তৌফম থোক্লিবা কস্তমরদা পেলহনবা অমসুং মসিগীদমক্তা তঙাই ফদবা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংসু মতিক চানা লৈরে হায়খি। মন্ত্রীনা লোজিস্তিক্স হায়বদি আর. ৫গী ৱাফম্নি হায়খিঃ অচুম্বা কস্তমরদা, অচুম্বা মতমদা, অচুম্বা মফমদা, অচুম্বা ফিভমদা, অচুম্বা পোত্থোক পীবা। লোজিস্তিক্স অসিনা লৈবাক অমগী শেন্মিৎলোন অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লাইফলাইন্নি হায়রদুনা লোকদাউনগী মনুংদা লৈবাক্কী মীওই অমত্তনা হৱাই-চেংৱাই, মৈ, তঙাইফদবা পোৎলমশিং লৈতবগী অৱাবা অমত্তা নংহনখিদে হায়না মন্ত্রীনা হায়খি।
শ্রী গোয়লনা হায়খিবদা ভারত্তা বিলিয়ন দোল্লর ২০০গী লোজিস্তিক্সকী ইকোসীস্তেম লৈ হায়খি। মসিগী অচৌবা শরুক অমদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা শৌগৎলি। “ঐখোয়না লোজিস্তিক্সকী মমল হন্থরক্নবা অমসুং রেলৱেনা পীরিবা সেবা অসিগী পাক-চাউবসু হেনগৎহন্নবা হোৎনরি। কোবিদকী ইরাং অসিবু খুদোংচাবা অমা ওইনা লৌরদুনা, রেলৱেজনা মসিগী থবক তৌবগী থৌওংবু নৌনা অমুক শিনহদোকখ্রে। শুন্যদা য়ুম্ফম ওইবা তাইম-তেবল অমসু শেমখ্রে। ঙরাং, জনুৱারি ১৮, অসিদা ফ্রৈৎ ত্রেনগী চাংচৎকী খোঙজেল অসি মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা ২২.৪৭ কি.মি./পুং ওই খিবগা চাংদম্নবদা ৪৬.৭৭ কি.মি./পুং ওইখি”।
হন্দক্কী চহিগী জনুৱারিগী অহানবা নুমিৎ ১৮নিদা ফ্রৈৎ ত্রেনগী চাংচৎকী খোঙজেল অসি মমাং চহিগা চাংদম্নবদা ৯৭% হেন্না হেনখি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্না দি.এফ.সি. অসি ফ্রৈৎ ত্রান্সপোর্ত খক্তমক পুগদবা কোরিদোরনি অমসুং মসিদা খোঙজেলবু অমুক্কা হেন্না হেনগৎহনগনি অমসুং পোত্থোকশিং অমসুং অপিকপা পার্সেলগী চাং হেন্না পুহন্দুনা মসিবু পুথোক-পুশিংগী অচঙবা মমলসু হন্থহনগনি হায়খি। “ইং ২০২২ ফাওবগী মনুংদদি, ঐখোয়না ইস্তর্ন অমসুং ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোর অনিমক লৈদুনা ভারতকী মীয়ামগী সেবা তৌরগনি। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইস্তর্ন অমসুং ৱেস্তর্ন মাইকৈগী দেদিকেতেদ ফ্রৈৎ কোরিদোর অনিমক্কী অহানবা কিলোমীতর ৬৫০গী অশাংবসু শঙ্গাখ্রে। মার্চ ফাওবগী মনুংদা ঐখোয়না দি.এফ.সি.গী অতোপ্পা অহেনবা কিলোমীতর ৩৫০-৪০০সু শিজিন্নবা য়ারগনি”।
শ্রী গোয়লনা ভারতনা নীংহন্নবা লৈতবা অমসুং খুদোংচাবা কয়াবু থেংনবা ঙম্বগী মতিক অসি মালেমদা উৎপসু ঙমখ্রে হায়না হায়খি। হৌজিক থোক্লক্লিবা স্তেতিস্তিক্স খুদিংমক্না অনৌবা ভারত অসিনা শাহৌ লৌবগী মতাংদা হান্নবা লৈরম্বা রেকোর্দ খুদিংমক থুগাইরগনি, ভারৎকী শেন্মিৎলোনবু মরোমদোম লেপচবা ঙম্বগী মঙলানসু মংফাওনরগনি অমসুং মালেমগী মফমদা ফংফম থোকপা মফমসু ফংলগনি হায়খি। মহাক্না মখা তানা অসুম্না হায়খি, “প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা লৈবা ভারত অসিনা অয়েৎপা অসিনা খুদোংচাদবা ওইরক্কনি অমসুং ঐখোয়না মসিবু খুদোংচাবদা ওন্থোকপা ঙম্লে হায়বা থবক্না তাকখ্রে”।

Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal addresses1st National Conference of States on Logistics;
Says Logistics is all about getting the Right product in the Right condition at the Right place at the Right time to the Right customer;
National Logistics Policy, under consultation, will enhance the Ease of Doing Business
19 JAN 2021 8:20PM by PIB Delhi
Union Minister of Railways; Commerce & Industry; Consumer Affairs and Food & Public Distribution Shri Piyush Goyal today said that National Logistics Policy, which is under consultation, along with the National Logistics Council and State Logistics Coordination Committee, will work as a template for better coordination and integrated development for logistics centre. Addressing the 1st National Conference of States on Logistics, he said that Logistics team in the Ministry of Commerce and Industry is trying to integrate various means of transport, documentation & stakeholders through technology platforms, into a much-simplified way of working, which will enhance the Ease of Doing Business.
Lauding the cooperative spirit in today's conference, Shri Goyal said that this will truly give confidence to our business community & stakeholders in logistics that Center & States are working as team. He said that Logistics is about ensuring customer satisfaction, and the associated infrastructure required to achieve that is what logistics is all about. The Minister said that Logistics is all about 5R's: Getting the Right product - In the Right condition - At the Right place - At the Right time - To the Right customer. Describing Logistics as the lifeline of the nation's economy & industry, he said that in the midst of the lockdown, we were able to ensure that not a single person had to suffer for want of food grains, power, essential commodities
Shri Goyal said that in India, we have $200 billion logistics ecosystem. A good part of it is supported by the Indian Railways. “We are making massive efforts to bring down the cost of logistics & expand the scope of service that Railways provide. Using COVID crisis as an opportunity, Railways reoriented its pattern of working. A zero-based time table was created. Yesterday, on 18th January, the average freight speed train speed was 46.77 kmph as compared to 22.47 kmph last year in the same period.”
The Minister said that in the first 18 days of January this year, the average freight speed train is 97% higher as compared to the same period last year: He said that DFC are corridors which will only carry freight transport, increasing the speed exponentially and bringing down the cost while adding huge capacity to be able to transport volume goods & small parcels. “ By 2022, we will have both, the Eastern and Western Dedicated Freight Corridors ready and will serve the people of India. Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the first 650 km of dedicated freight corridor, on both, the Eastern and the Western fronts. By March we will have another 350-400 km of DFC ready.”
Shri Goyal said that India has been able to demonstrate to the world its resilience & capacity to face adversities. He said that all the statistics that are coming out show the new India is going to surpass all previous records in terms of growth, realise our vision to make India a self-reliant economy & truly achieve our rightful place in the world. He said “India under leadership of PM Shri Narendra Modi has demonstrated that this disruption will only mean a difficulty which we will convert into opportunity.”