পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা এল.পি.জি. শিজন্নরিবা মীশিংগীদমক মীসদ কোল ফেসিলিতী হৌদোকখ্রে- সরকারগী খোংথাং অসিনা মীয়ামগী পুন্সি লায়হনবগী মায়কৈদা মরু ওইবা খোংথাং অমা
01 JAN 2021 5:40PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং স্তীলগী মন্ত্রী, শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা ঙসি ভুবনেস্বরদা থৌরম অমদা, এল.পি.জি. শিজন্নরিবা মীশিংগীদমক মীস্দ কোল ফেসিলিতি হৌদোকখরে, মসি মীয়ামগী পুন্সি লায়হনবগী মায়কৈদা সরকারগীমরু ওইবা খোংথাং অমনি। ইন্দিয়ন ওইল এল.পি.জি. শিজন্নরিবা মীশিংনা মীসদ কোল নম্বর ৮৪৫৪৯৫৫৫৫৫দা গ্যাস হানবগীদমক বুকিং তৌবগী শিজিন্নবা য়াগনি – ইন্দিয়াগী মফম পুম্নমক্কীদমক অমসুং ভুবনেস্বর সিতীগীদা অনৌবা কনেক্সন লৌনবগীদমক হায়রিবা নম্বর অসি শিজিন্নবা য়াগনি।
মতাং অসিদা শ্রী প্রধাননা ইন্দিয়ন ওইলনা পুথোকপা এক্স.পি.১০০গী শক্তমদা ব্রেন্দেদ মালেমগী থাক্কি প্রিমীয়ম গ্রেদ পেত্রোল (ওক্তেন ১০০)গী অনিশুবা তাঙ্ককসু হৌদোকখ্রে। অনিশুবা তাঙ্কক অসিদা ইন্দিয়ন ওইলগী ব্রেন্দেদ এক্স.পি.১০০বু চেন্নাই, বেঙ্গলোর, হাইদ্রাবাদ, কোলকাতা, কোচি, ইন্দোর অমসুং ভুবনেস্বর য়াওনা অহেনবা সিতী তরেত্তা হৌদোকখরে। কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা এক্স.পি.১০০বু অহানবগী তাঙ্কক্তা, থা অমগী মমাংদা দিসেম্বরগী ০১, ২০২০দা, ইন্দিয়াগী সিতী ১০দা অখন্নবা আউতলেতশিংদা হৌদোকখ্রে।
শ্রী প্রধাননা থৌদোক অসিদা ৱা ঙাংবদা হায়খি, মীসদ কোল ফেসিলিতী অসি মীয়ামদা অহেনবা সর্বিস ফংহনবগী মায়কৈদা দিজিতেল ইন্দিয়া মীশনগী মায়পাকপগী খুদম অমনি। মহাক্না হায়খি সরকারনা সেবা পুম্নমক মীচমদা য়ৌহন্নবা অমসুং মীচমগী পুন্সি হিংবগী মওং লায়হন্নবগীদমক ইন্দিয়াগী মীপুম খুদিংমক্তা চপ মান্নবা মীৎয়েংদা য়েংবা ঙম্নবা তেক্নলোজী শিজন্নরক্লিবনি। মহাক্না হায়খি, সর্বিস অসি ভুবনেস্বরদা হৌদোকখ্রে অদুগা অথুবা মতমদা লৈবাক শিনথুংনা হৌদরক্লনি। শ্রী প্রাধাননা গ্যাস এজেন্সিশিং অমসুং দিস্ত্রিব্যুতরশিংদা, এল.প.জি.সীলিন্দরগী দিলিভরী তৌবগী মতম অদু নোংমা চংবদগী হন্থদুনা পুং খরগী মনুংদা য়ৌহন্নবা হায়খ্রে। মহাক্না হায়খি, লৈবাক অসিনা এল.পি.জি.গীদমক মতম কুইনদগী হোৎনরক্লিবনি। চহি ১৯৫৫দগী ২০১৪ ফাওবদা মী করোর ১৩দা এল.পি.জি. কনেক্সন পিখ্রে, অদুবু ঙসিদি অসিগী কনেক্সন অসি করোর ৩০ য়ৌরে, হায়রিবা অসি সরকারগী ওইনা অচৌবা পান্দম অমা ফংবা অমসুং মীচমদা অশেংবা মখলগী ফ্যুৱেল য়ৌহন্নবগী ৱারেপ অদু উৎলি। এল.পি.জি. কনেক্সন অসিনা ইন্দিয়াগী নুপীশিংবু থৌনা পীরি হায়নসু মহাক্না হায়খি।
মন্ত্রী প্রধাননা মীচমগী পুন্সি লায়হনবগীলম্বিদা তক্নোলোজীগী থৌদাংগী মরমদসু হায়খি। মহাক্না মরু ওইনা দিলিভরী বোয়স’ পু ‘কোরোনা ৱারিয়র’ হায়না কৌখি অমসুং কোরোনা লাইচৎ মতমদসু মখোয়না থৌনা উত্তুনা অমসুং পুকচেল শেংনা অপনবা অমত্তা লৈহন্দনা য়ুম য়ুমদা চৎলগা এল.পি.জি. য়ৌহল্লিবশিংবু ঙমখৈ লৈত্তনা থাগৎখি। মহাক্না হায়খি, মালেম অসিনা, মখোয়গী নুঙাই য়াইফবা অমসুং খুদোংচাবা কয়া লৈনা-লৈনা কোরোনা লাইনা অসিদগী অৱাবা মায়োক্নদুনা লৈরবদা, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেনদ্রা মোদীনা লুচিংদুনা ইন্দিয়ানা লাইনা অসিগী মায়ক্তা লান্থেংনখি, মহাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা মথৌ পাংথোকহনখি অমসুং মালেমগীদমক খুদম অমা ওইনা উৎখি।
লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী কুইরবা অসামগী দিগবোইদা লৈবা রিফাইনরীদগী এক্স.পি. ১০০কী অহানবা লোদ থাদোক্তুনা শ্রী প্রধাননা হায়খি, মসিনা প্রধান মন্ত্রীগী পুর্ৱোদয়গী ৱাখলবু উৎলি মহাক্না হায়খি, এক্স.পি. ১০০ অসি মালেমগী থাক্তা লৈবা অফবা পেত্রোলনি, মসিনা হাই স্পীদ কারশিংগী মগুন অমুক্কসু হেন্না হেনগৎহনগনি। শ্রী প্রধাননা হায়খি, দিগবোই রিফাইনরীদগী পুথোক্লিবা মালেমগী থাক্তা লৈবা অফবা পেত্রোল অসিনা অৱাং-নোচুপকী রিতেল দুকানশিংগী মথৌতাবা থাউ পিবা ঙমগনি। দিগবোইদা হৌজিক হৌজিক লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং সেকন্দরী প্রোসেসিং ফেসিলিতীশিং অদু শিজিন্নদুনা এক্স.পি. ১০০ পেত্রোল পুথোক্তুনা মথুরা অমসুং বরৌনিগী খ্বাইদগী থাক ৱাংবা কাংলুপ অসিদা য়াওখ্রে। লৈবাক অসিদা লৈরিবা রিফাইনরীশিংগী মরক্তগী খ্বাইদগী অরিবা রিফাইনরী অমা ওইনা, লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী অফবা অমসুং অহেনবা মওংগী পেত্রোল পুথকপা অসি তশেংনা য়াম্না থাগৎনিংঙাই ওইবা মাইপাক্না পাংথোক্লিবা থবক অমনি।
আই.ভি.আর.এস. ফেসিলিতীদগী মীসদ কোল রিফিল বুংকিংগী কান্নবা খরা:
অথুবা মতমদা বুকিং তৌবা, কস্তমরনা মতম শাংনা ফোন পাইদুনা লৈবগী মথৌ তাররোই
আই.ভি.আর.এস.তা কোল তৌবা চার্জ লৌই, অদুবু মসিগী ফেসিলিতী অসিদা কস্তমরনা শেল অমত্তা তিংদে।
আই.ভি.আর.এস.কী ফেসিলিতী খংদবশিংনা নত্রগা আই.ভি.আর.এস.কী ফেসিলিতী শিজিন্নবা ঙমদদুনা অৱাবা থেংনরিবা অহলশিংনা, মীসদ কোল পীদুনা রিফিল বুকিং তৌবগী খুদোংচাবা লৌবা য়াগনি।
খুঙ্গংগী কঞ্জুমরশিংগী পুন্সি অমুক্কসু হেন্না লায়হল্লগনি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Shri Dharmendra Pradhan launches Missed Call Facility for LPG consumers- a major step towards Government’s efforts to boost ease of living
01 JAN 2021 5:40PM by PIB Delhi
Petroleum and Natural Gas & Steel Minister Shri Dharmendra Pradhan, in an event in Bhubaneswar, today launched Missed Call Facility for LPG consumers, a major step towards government’s efforts to boost ease of living. Indian Oil LPG customers can use single missed call number 8454955555 for refill booking- for all India and for new connection- for Bhubaneshwar City.
Shri Pradhan also rolled out the second phase of world class premium grade petrol (Octane 100), branded as XP100 by Indian Oil. In this second phase, Indian Oil’s branded XP100 was rolled out in seven more cities including Chennai, Bangalore, Hyderabad, Kolkata, Kochi, Indore and Bhubaneswar today. The Minister had launched XP100 and rolled out the first phase a month ago on 01st December, 2020 at select outlets in 10 Indian cities.
Shri Pradhan while speaking on the occasion, said that the Missed call facility is an example of the success of the Digital India mission in the cause of service to the people. He said that the government is using technology to usher in equitable treatment of every Indian in receiving services and improving ease of living for citizens. He said that the service, being launched in Bhubaneswar, will soon be expanded to all over the country. He exhorted the gas agencies and distributors to ensure that the LPG delivery period should be shortened from 1 day to a few hours. He said that the country has travelled a long way in LPG. The LPG connection was made available to about 13 crore people from the year 1955 to 2014, but today it is about to reach 30 crore connections, showing quantum jump and commitment of the government to provide clean fuel. The LPG connection, has really empowered the Indian women, he added.
Minister Pradhan talked about the power of technology in making the life of common man easy. He lauded the distribution efforts of the OMCs, especially the Delivery boys- the ‘Corona warriors’, who showed guts and sincerity to supply the LPG at the doorsteps of the people without any interruption, even in the time of pandemic. He said that when the whole world, irrespective of its resources or prosperity, suffered due to Corona, India fought back under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, who mobilized the whole country, and presented a new model for the world.
Flagging off the dispatch of first load of XP100 from the country’s oldest operating refinery at Digboi, Assam, Shri Pradhan said that this epitomizes the Prime Minister’s vision of Purvodya. He said that XP100 is of world class quality which would enhance the efficiency of High speed cars. This advanced petrol produced from Digboi Refinery will cater to the needs of retail outlets in cities located in country’s North-East region. Digboi has joined the elite group of Mathura and Barauni Refineries by producing XP-100 Petrol using existing infrastructure and secondary processing facilities. This is indeed a commendable achievement, being the oldest Refinery, producing the most advanced petrol available in the country.
Some advantages of missed call refill booking facility over IVRS facility are:
• Quick booking, customer don’t have to hold call for long time.
• No call charges to customers as compared to IVRS calls where normal call rates are applicable.
• People who are not adept with IVRS or old age customers who face issues in using IVRS facility can opt for refill booking via missed call.
• Will ease life of rural consumers.