কল্চর মন্ত্রালয়
কলচর মিনিস্তর শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা জবলপুরদা এস্কাভেসনগী মফম অনি হৌদোকখ্রে
16 JAN 2021 8:29PM by PIB Imphal
কলচর অমসুং তুরিজমগী মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই./সি.) শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ঙসি মধ্য প্রদেশকী জবলপুর দিস্ত্রীক্তকী মফম অনি কারানবেল (সাইত ১) অমসুং তেৱার (সাইত ২)দা এক্সাভেসন সাইত হৌদোকখ্রে। থৌরম অসিদা মিনিস্তরনা নাৎকী ওইবা পুজাদা শরুক য়াখি অমসুং উ পাম্বী অমশু থাখি।
কারানবেল ত্রীপুরি চৎপদা মিনিস্তরনা ইন্তরপ্রেতেসন সেন্তর অমা এগ্রীকলচরেল ফীলদ অসিদা তাদুনা লৈরিবা অমসুং খুঙ্গং অসিগী য়ুমশিংদা লৈরিবা থায়নগী ওইবা পোৎলমশিংগীদমক মফম অমা শাগৎপগী অপাম্বা থমখি। মহাক্কী খোঙচৎ অসিদা শ্রী পতেলনা খুঞ্জাশিং অসিগী য়ুমশিংদা কোইখি।
তেৱারগী সাইত ২ অসি য়েংশিনবা মনুংদা মিনিস্তরনা বাওদিগী থায়নগী ওইবা পোৎলমশিং অসি ঙাক্তুনা থম্নবা খঙহনখ্রে অমসুং মুর্তিশিং অসি এস্কাভেসন কেম্পদা মফম চানা থম্নবা খঙহনখি। মসি মিনিস্তর অসিগী জবলপুর সর্কলগী নৌনা পুথোকপা আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া অসিদা অহানবা লাকপনি। মিনিস্তরনা এ.এস.আই. জবলপুর সর্কল অসি মথৌ নিংথিনা পাংথোক্নবা মতেং পীগনি হায়না থাজবা পীখ্রে।
আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগী জবলপুর সর্কল অসি ২০২০গী ওগস্ত থাদা অনৌবা সর্কলশিং হায়বদি ত্রীচি, ঝান্সি, মীরুত, হাম্পি, রায়গঞ্জ অমসুং রাজকোত য়াওনা শেমগৎশিবনি।
জবলপুর সর্কলগী আর্কিওলোজিস্ত সুপরিন্তেন্দেন্ত শ্রী সুজিত নায়নগা অতৈ এ.এস.আই.স্তাফশিংগা লোয়ননা খোঙচৎ অসিগী মনুংদা শরুক য়াখি।

Ministry of Culture
Culture Minister Shri Prahlad Singh Patel inaugurates two excavation Sites in Jabalpur
16 JAN 2021 8:29PM by PIB Delhi
Minister of State (IC) for Culture & Tourism Shri Prahlad Singh Patel today inaugurated excavations Sites at Karanbel Tripuri (site 1) and Tewar (site 2) in District Jabalpur of Madhya Pradesh. During the ceremony the Minister took part in traditional Pooja and also planted a tree.
While visiting the Karanbel Tripuri the Minister desired to construct an interpretation center at the site for the upkeep of all the antiquities lying in open in agricultural fields and in the houses of villagers. During the tour of the site Shri Patel visited villagers home also.
During inspection of site 2 at Tewar the Minister instructed to conserve ancient Baodi and also to keep sculptures in safe custody at Excavation camp. This was the first visit of the Minister to the newly created Jabalpur Circle of Archeological Survey of India. The Minister assured all assistance for the smooth functioning of ASI's Jabalpur Circle.
Jabalpur Circle of Archeological Survey of India was created in August 2020 along with new circles in Trichy, Jhansi, Meerut, Hampi, Raiganj and Rajkot.
Superintendent Archeologist of Jabalpur Circle Shri Sujeet Nayan along with other ASI staff was also present during the visit.