Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the month of December, 2020
14 JAN 2021 12:00PM by PIB Delhi
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing index numbers of wholesale price in India for the month of December, 2020 (Provisional) and for the month of October, 2020 (Final) in this press release. Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month and compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
INFLATION
The rate of inflation, based on monthly WPI, stood at (1.22%) (provisional) for the month of December, 2020 (over December, 2019) as compared to (2.76%) during the corresponding month of the previous year.
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Oct-20 (F)
Nov-20 (P)
Dec-20 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
ALL COMMODITIES
100
123.6
1.31
124.2
1.55
124.5
1.22
I PRIMARY ARTICLES
22.6
151.8
4.33
151.2
2.72
146.5
-1.61
II FUEL & POWER
13.2
90.9
-11.14
91.3
-9.87
94.2
-8.72
III MANUFACTURED PRODUCTS
64.2
120.4
2.21
121.3
2.97
123.0
4.24
FOOD INDEX
24.4
159.9
6.18
158.9
4.27
154.4
0.92
Note: P: Provisional, F: Final, * Rate of Inflation calculated over corresponding month of last year.
The movement of the index for the various commodity group is summarized below:-
PRIMARY ARTICLES (Weight 22.62%)
The index for this major group declined by (-3.11%) to 146.5 (provisional) in December, 2020 from 151.2 (provisional) for the month of November, 2020. Prices of Crude Petroleum & Natural Gas (5.47%), Minerals (5.36%) and Non-food Articles (0.36%) increased in December, 2020 as compared to November, 2020. Prices of Food Articles (-4.85%) declined in December, 2020 as compared to November, 2020.
FUEL & POWER (Weight 13.15%)
The index for this major group increased by (3.18%) to 94.2 (provisional) in December, 2020 from 91.3 (provisional) for the month of November, 2020. Prices of Mineral Oils (6.01%) and Coal (0.40%) increased in December, 2020 as compared to November, 2020. Prices of electricity remain unchanged.
MANUFACTURED PRODUCTS (Weight 64.23%)
The index for this major group increased by (1.40%) to 123.0 (provisional) in December, 2020 from 121.3 (provisional) for the month of November, 2020. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 16 groups that have witnessed increase in prices are manufacture of furniture; other transport equipment; motor vehicles, trailers and semi-trailers; machinery and equipment; electrical equipment; computer, electronic and optical products; fabricated metal products, except machinery and equipment; basic metals; other non-metallic mineral products; rubber and plastics products; chemicals and chemical products; printing and reproduction of recorded media; paper and paper products; textiles; tobacco products; food products in December, 2020 as compared to November, 2020. Whereas 6 groups that have witnessed decrease in prices are manufacture of other manufacturing; pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products; wood and of products of wood and cork; leather and related products; wearing apparel; beverages in December, 2020 as compared to November, 2020.
WPI FOOD INDEX (Weight 24.38%)
The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have decreased from 158.9 in November, 2020 to 154.4 in December, 2020. The rate of inflation based on WPI Food Index decreased from (4.27%) in November, 2020 to (0.92%) in December, 2020.
FINAL INDEX FOR THE MONTH OF OCTOBER, 2020 (BASE YEAR:2011-12=100)
For the month of October, 2020 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 123.6 and (1.31%) respectively.
Note:
1. The WPI for December, 2020 have been compiled at a weighted response rate of 79 percent, while the final figure for October, 2020 is based on the weighted response rate of 91 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI.
2. Price Data are collected from selected institutional sources and industrial establishments spread across the country online through web based portal maintained by the National Informatics Centre (NIC).
Annexure-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for December, 2020
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index(Latest Month)*
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2019-2020
2020-2021*
2019-2020
2020-2021*
Dec-19
Dec 2020*
ALL COMMODITIES
100
124.5
0.57
0.24
1.55
-0.13
2.76
1.22
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
146.5
1.15
-3.11
6.94
1.09
11.54
-1.61
A. Food Articles
15.26
160.8
0
-4.85
8.61
3.86
13.31
-1.11
Cereals
2.82
155.0
0.55
-0.45
8.25
-1.4
7.81
-6.46
Paddy
1.43
162.2
-0.06
-0.61
3.43
2.38
4.05
0.12
Wheat
1.03
147.3
0.73
-0.41
6.53
-1.88
8.44
-11.1
Pulses
0.64
168.6
0.72
-2.26
17.31
12.06
13.18
9.69
Vegetables
1.87
211.1
-0.45
-23.01
31.35
7.06
69.48
-13.2
Potato
0.28
345.2
21.47
-22.22
-14.02
78.97
50.06
37.75
Onion
0.16
330.7
52.45
-25.25
104.33
-20.75
455.83
-54.69
Fruits
1.6
141.8
-4.96
0.14
4.25
-1.28
2.27
1.36
Milk
4.44
154.3
1.3
-0.26
1.75
5.07
3.34
3.91
Eggs, Meat & Fish
2.4
151.3
0.34
1.14
6.63
3.4
6.5
1.41
B. Non-Food Articles
4.12
138.2
5.51
0.36
4.44
-0.46
7.72
3.13
Oil Seeds
1.12
164.4
2.21
1.48
8.52
3.91
8.52
7.52
C. Minerals
0.83
153.3
3.51
5.36
13.64
1.27
5.96
3.86
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
67.5
2.56
5.47
-6.63
-26.50
5.88
-23.47
Crude Petroleum
1.95
60.5
3.71
7.84
-11.85
-29.47
8.90
-22.73
II. FUEL & POWER
13.15
94.2
1.88
3.18
-2.93
-12.18
0.39
-8.72
LPG
0.64
85.4
1.7
8.65
-14.07
-5.88
-14.69
2.15
Petrol
1.6
76.0
1.75
3.83
-4.37
-17.72
4.43
-12.94
HSD
3.1
79.8
0.53
5.56
-3.63
-20.2
0.21
-15.2
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
123.0
0.17
1.4
0.24
1.46
-0.25
4.24
Mf/o Food Products
9.12
143.7
1.18
1.13
3.2
4.98
7.2
4.89
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
153.9
5.86
4.62
-2.19
17.27
10.97
21.76
Mf/o Beverages
0.91
123.2
0
-0.81
2.55
0.95
1.56
-0.4
Mf/o Tobacco Products
0.51
156.9
-1.31
0.51
2.41
2.34
1.21
3.91
Mf/o Textiles
4.88
118.3
-0.43
1.63
0.41
-2.63
-2.44
1.98
Mf/o Wearing Apparel
0.81
139.0
0.43
-0.43
-0.43
-0.15
0.36
-0.14
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.5
-0.67
-0.25
-2.66
-0.7
-1.99
0.08
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
134.7
-0.08
-0.15
0.75
-0.09
-1.04
1.28
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
120.7
-0.67
0.92
-1.3
-1.17
-5.11
1.51
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
119.3
-0.26
1.36
-0.65
-1.36
-3.17
2.67
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
131.1
0.24
-0.08
2.97
3.14
3.57
2.58
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
113.2
0.46
2.17
-0.67
0.26
-1.81
4.62
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
117.3
-0.17
0.17
1.15
0.38
0.17
1.56
Cement, Lime and Plaster
1.64
120.1
-0.42
0.5
5.46
1.03
4.52
1.78
Mf/o Basic Metals
9.65
115.5
0.19
4.24
-5.86
1.33
-7.75
11.49
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
103.0
0.54
3.62
-5.28
2.4
-5.07
9.93
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
118.0
-0.43
1.9
0.93
-1.15
-0.43
2.43
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Jul-20
Aug-20
Sep-20
Oct-20
Nov-20*
Dec-20*
ALL COMMODITIES
100
-0.25
0.41
1.32
1.31
1.55
1.22
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
1.61
1.88
4.06
4.33
2.72
-1.61
A. Food Articles
15.26
4.54
4.42
8.37
7.05
3.94
-1.11
Cereals
2.82
0.69
-1.6
-3.73
-5.24
-5.52
-6.46
Paddy
1.43
3.69
2.86
1.91
0.61
0.68
0.12
Wheat
1.03
2.54
-1.47
-5.24
-8.1
-10.09
-11.1
Pulses
0.64
10.24
9.86
12.53
16.06
13.04
9.69
Vegetables
1.87
8.2
7.23
38.12
26.73
12.24
-13.2
Potato
0.28
69.07
83.44
118.66
119.25
115.12
37.75
Onion
0.16
-25.56
-34.44
-31.64
8.49
-7.58
-54.69
Fruits
1.6
-3.03
-0.25
-4.59
-4.26
-3.8
1.36
Milk
4.44
4.68
4.39
5.56
5.75
5.53
3.91
Eggs, Meat & Fish
2.4
5.27
6.23
4.15
4.19
0.61
1.41
B. Non-Food Articles
4.12
-3.81
-3.31
-1.81
2.93
8.43
3.13
Oil Seeds
1.12
2.66
2.7
0.65
4.36
8.29
7.52
C. Minerals
0.83
1.77
5.81
-6.01
-0.2
2.03
3.86
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
-18.58
-16.44
-23.41
-22.95
-25.58
-23.47
Crude Petroleum
1.95
-19.74
-15.40
-24.97
-21.97
-25.70
-22.73
II. FUEL & POWER
13.15
-9.84
-9.09
-8.65
-11.14
-9.87
-8.72
LPG
0.64
-5.72
6.15
3.19
3
-4.38
2.15
Petrol
1.6
-14.22
-13.66
-12.4
-14.5
-14.69
-12.94
HSD
3.1
-15.02
-14.33
-16.88
-20.76
-19.23
-15.2
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
0.59
1.36
1.87
2.21
2.97
4.24
Mf/o Food Products
9.12
4.95
5.51
4.92
4.38
4.95
4.89
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
15.85
17.73
18.67
20.58
23.2
21.76
Mf/o Beverages
0.91
1.05
1.29
0
0.41
0.4
-0.4
Mf/o Tobacco Products
0.51
3.34
-0.58
0.45
2.07
2.03
3.91
Mf/o Textiles
4.88
-5.05
-4.32
-3.4
-2.13
-0.09
1.98
Mf/o Wearing Apparel
0.81
-0.94
-0.07
-0.36
-0.07
0.72
-0.14
Mf/o Leather and Related Products
0.54
-0.51
-0.92
0.08
-0.68
-0.34
0.08
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
-0.52
-0.52
-0.15
0
1.35
1.28
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
-1.8
-1.98
-1.33
-0.58
-0.08
1.51
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
-2.11
-1.78
-1.36
-0.26
1.03
2.67
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
3.75
3.4
3.34
2.92
2.9
2.58
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
-1.65
-0.65
1.2
1.48
2.88
4.62
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
-0.17
-0.09
-0.09
0.95
1.21
1.56
Cement, Lime and Plaster
1.64
1.08
1.52
-0.25
1.02
0.84
1.78
Mf/o Basic Metals
9.65
-2.9
1.82
3.64
5.32
7.16
11.49
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
0
4.38
4.06
3.45
6.65
9.93
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
-1.39
-1.92
-1.73
-0.43
0.09
2.43
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Jul-20
Aug-20
Sep-20
Oct-20
Nov-20*
Dec-20*
ALL COMMODITIES
100
121.0
122.0
122.9
123.6
124.2
124.5
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
145.1
146.7
148.8
151.8
151.2
146.5
A. Food Articles
15.26
161.3
163.0
168.4
171.5
169.0
160.8
Cereals
2.82
161.5
159.8
157.4
155.5
155.7
155.0
Paddy
1.43
165.8
165.4
165.0
163.7
163.2
162.2
Wheat
1.03
157.3
154.2
150.0
147.4
147.9
147.3
Pulses
0.64
159.4
159.4
163.5
169.8
172.5
168.6
Vegetables
1.87
208.5
212.1
263.8
288.3
274.2
211.1
Potato
0.28
297.9
322.3
372.6
410.0
443.8
345.2
Onion
0.16
135.4
142.4
224.7
387.1
442.4
330.7
Fruits
1.6
150.6
158.9
149.5
148.5
141.6
141.8
Milk
4.44
152.1
152.3
153.8
154.6
154.7
154.3
Eggs, Meat & Fish
2.4
151.9
153.4
150.7
151.7
149.6
151.3
B. Non-Food Articles
4.12
123.8
125.5
124.5
129.8
137.7
138.2
Oil Seeds
1.12
154.1
155.8
155.5
158.0
162.0
164.4
C. Minerals
0.83
166.5
167.6
145.5
153.3
145.5
153.3
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
71.0
72.2
67.4
63.8
64.0
67.5
Crude Petroleum
1.95
60.6
62.1
56.5
56.1
56.1
60.5
II. FUEL & POWER
13.15
90.7
92.0
91.9
90.9
91.3
94.2
LPG
0.64
74.2
74.2
74.4
75.5
78.6
85.4
Petrol
1.6
73.0
73.3
74.2
73.7
73.2
76.0
HSD
3.1
79.2
80.1
77.8
75.2
75.6
79.8
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
118.7
119.4
120.1
120.4
121.3
123.0
Mf/o Food Products
9.12
137.8
139.8
140.7
140.5
142.1
143.7
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
130.1
134.1
137.3
140.6
147.1
153.9
Mf/o Beverages
0.91
125.0
125.3
123.9
123.7
124.2
123.2
Mf/o Tobacco Products
0.51
157.6
153.0
155.3
157.6
156.1
156.9
Mf/o Textiles
4.88
112.9
113.0
113.6
114.8
116.4
118.3
Mf/o Wearing Apparel
0.81
136.4
137.5
138.3
138.3
139.6
139.0
Mf/o Leather and Related Products
0.54
117.7
118.1
118.7
117.7
118.8
118.5
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
134.3
133.6
133.9
133.7
134.9
134.7
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
119.9
119.0
119.1
119.4
119.6
120.7
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
115.9
116.1
116.1
116.8
117.7
119.3
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
130.0
130.7
130.0
130.5
131.2
131.1
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
107.3
107.6
109.5
110.0
110.8
113.2
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
117.3
116.6
116.8
116.5
117.1
117.3
Cement, Lime and Plaster
1.64
121.5
120.3
119.6
119.4
119.5
120.1
Mf/o Basic Metals
9.65
103.8
106.5
108.2
108.9
110.8
115.5
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
94.9
97.7
97.3
96.0
99.4
103.0
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
113.3
112.5
113.3
114.6
115.8
118.0
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
দিসেম্বর, ২০২০দা লৈখিবা ভারতকী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্সকী মশিংশিং
14 JAN 2021 12:00PM by PIB Imphal
ওফিস ওফ দি ইকনমিক এদভাইজর, দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদনা প্রেস রিলিজ অসিদা দিসেম্বর, ২০২০ (প্রোভিজনেল) অমদি ওক্তোবর, ২০২০দা (ফাইনেল) লৈখিবা ভারতকী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স মশিং ফোঙদোক্লি‍। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্সকী (দব্লিউ.পি.আই.) প্রোভিজনেল ফিগর রিফরেন্স লৌরিবা থাদগী চয়োল অনিগী মতম চোন্থরগা থা খুদিংগী তাং ১৪দা নৎত্রগা (মথংগী ৱার্কিং দেদা) ইন্সতিত্যুসনেল লিখুনশিংদগী অমদি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা খনগৎলবা মেনুফেকচরিং য়ুনিৎশিংদগী ফংবা লিখুনগা লোয়ননা ফোঙদোকপনি‍। চয়োল তরাগী মতুংদা ইন্দেক্স অসি অরোইবা ওইনা শেমদোকই অমদি অরোইবা ফিগরশিং অদু ফোঙদোক্তুনা মদুগী মতুংদা ফ্রোজন তৌহল্লি‍।
ইনফ্লেসন
থা থাগী দব্লিউ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং দিসেম্বর, ২০২০গী (দিসেম্বর, ২০১৯গী মথক্তা) ওইনা মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা লৈখিবা ফীভমগা য়েংনবদা চাদা ১.২২ (প্রোভিজনেল) ওইরি‍।
পোৎলম পুম্নমক/অচৌবা কাংলুপশিং
অরুমবা (চাদা)
ওক্তোবর-২০ (এফ)
নবেম্বর-২০ (পি)
দিসেম্বর-২০ (পি)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
পোৎলম পুম্নমক
১০০
১২৩.৬
১.৩১
১২৪.২
১.৫৫
১২৪.৫
১.২২
১ প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬
১৫১.৮
৪.৩৩
১৫১.২
২.৭২
১৪৬.৫
-১.৬১
২ থাউ অমসুং মৈ
১৩.২
৯০.৯
-১১.১৪
৯১.৩
-৯.৮৭
৯৪.২
-৮.৭২
৩ মেনুফেকচর্দ পোত্থোকশিং
৬৪.২
১২০.৪
২.২১
১২১.৩
২.৯৭
১২৩.০
৪.২৪
চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স
২৪.৪
১৫৯.৯
৬.১৮
১৫৮.৯
৪.২৭
১৫৪.৪
০.৯২
খঙজিনগদবা ৱাফম: পি: প্রোভিজনেল, এফ: ফাইনেল, * ইনফ্লেসনগী চাং মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা য়েংনরগা হোৎপনি
তোঙান তোঙানবা পোৎলম কাঙলুপশিংগী ইন্দেক্স হোংদোক হোংজিন মখাদা চাউরাক্না পীরি:
প্রাইমারী আর্তিকলশিং (অরুমবা চাদা ২২.৬২)
হায়রিবা অচৌবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স নবেম্বর, ২০২০দা ১৫১.২ (প্রোভিজনেল) ওইরমবদগী দিসেম্বর, ২০২০দা ১৪৬.৫ (প্রোভিজনেল) ওইদুনা চাদা -৩.১০ হেন্থখি‍। নবেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা দিসেম্বর ২০২০দা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মমলশিং (চাদা ৫.৪৭), মিনরেলশিংগী মমল (চাদা ৫.৩৬) অমসুং চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিংগী মমল (চাদা ০.৩৬) হেনগৎখি‍। নবেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা দিসেম্বর ২০২০দা চীঞ্জাক পোৎলমশিংগী মমল (চাদা-৪.৮৫) হন্থখি।
থাউ অমসুং মৈ (অরুমবা চাদা ১৩.১৫)
অচৌবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স নবেম্বর, ২০২০দা ৯১.৩ (প্রোভিজনেল) ওইরম্বদগী দিসেম্বর, ২০২০দা ৯৪.২ দা (চাদা ৩.১৮) হেনগৎলকখি‍। নবেম্বর, ২০২০গা য়েংনবদা দিসেম্বর, ২০২০দা মিনরেল থাউগী মমল (চাদা ৬.০১%) অমসুং কোইলাগী মমল (চাদা ০.৪০) হেনগৎলকখি‍। মৈগী মমল হোংবা লৈতে।
মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং (অরুমবা চাদা ৬৪.২৩)
অচৌবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স নবেম্বর, ২০২০দা ১২১.৩ (প্রোভিজনেল) ওইরমবদগী দিসেম্বর, ২০২০দা ১২৩.০দা (প্রোভিজনেল) (চাদা১.৪০%) হেনগৎলকখি‍। মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিংগী এন.আই.সি. দিজিত অনিগী কাংলুপ ২২গী মনুংদা নবেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা দিসেম্বর, ২০২০দা মমল হেনগৎলকখিবা কাংলুপ ১দি উপু-কাংথোলগী পোত্থোকশিং; অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইকুইপমেন্তশিং; মোতোর গারীশিং; ত্রেলরশিং অমসুং সেমি ত্রেলরশিং; মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্তশিং; ইলেক্ত্রিকেল ইকুইপমেন্তশিং; কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোকশিং; মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং; বেসিক মেতেলশিং; অতোপ্পা নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং; রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং; কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং; রেকোর্দেদ মিদিয়া প্রিন্ত তৌবা অমদি অমুক হন্না পুথোকপা; চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং; তেক্সতাইল; হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং; চীঞ্জাক্কী পোত্থোক;অমরোমদা নবেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা দিসেম্বর ২০২০দা মমল হন্থরকখিবা কাঙলুপ দি অতৈ মেনুফেকচরিংশিং; ফার্মাসিউতিকেলশিং, হিদাং লাংথক্কী কেমিকেলশিং অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং; উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমদি কোর্ক; শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং; থক্নবা পোৎলমশিং;
দব্লি.পি.আই. চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স (অরুমবা চাদা ২৪.৩৮)
প্রাইমারী আর্তিকলশিংদগী ‘চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং’ অমদি মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোক কাঙলুপ্তগী ‘চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং’ য়াওবা চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স নবেম্বর, ২০২০দা ১৫৪.৪ ওইরম্বদগী দিসেম্বর, ২০২০দা ১৫৮.৯দা হেনগৎলকখি‍। দব্লিউ.পি.আই. ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং নবেম্বর, ২০২০দা চাদা ০.৯২ ওইরমবদগী দিসেম্বর, ২০২০দা চাদা ৪.২৭তা হন্থরে‍।
ওক্তোবর, ২০২০গী অরোইবা ইন্দেক্স (বেজ চহী: ২০১১-১২=১০০)
ওক্তোবর, ২০২০গী ‘পোৎলম পুম্নমক্কী’ অরোইবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসি ইনফ্লেসন রেত (বেজ: ২০১১-১২=১০০) মথংশিৎনা চাদা ১২৩.৬ অমদি চাদা ১.৩১ ওইরি‍।
খঙজিনগদবা:
১. দিসেম্বর ২০২০গী দব্লিউ.পি.আই. অসি ৱেতেদ রেসপোন্স চাং চাদা ৭দা শেমবনি অদুগা ওক্তোবর, ২০২০গী অরোইবা ফিগর অসিনা ৱেতেদ রেসপোন্স চাং চাদা ৯১দা শেমবনি‍। দব্লিউ.পি.আই.গী প্রোভিজনেল ফিগরশিং অসি দব্লিউ.পি.আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না অমুক হন্না য়েংশিনখিনি‍।
২. মমলগী দেতা নেসনেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তরনা (এন.আই.সি.) চলাইবা ৱেবতা য়ুম্ফম ওইবা পোর্তেলগী খুত্থাঙদা খনগৎলবা ইন্সতিত্যুসনলে লিখুনশিং অমদি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা ইন্দস্ত্রিএল এস্তাব্লিসমেন্তশিংদগী খোমগৎপনি‍।
এনেক্সর-I
দিসেম্বর, ২০২০গী ভারত পুম্বগী হোলসেল মমল ইন্দাইসশিং অমদি ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ চহী: ২০১১-১২=১০০)
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
অরুমবা
ইন্দেক্স (খ্বাইদগী কোনবা থা) *
থাগী মথক্তা খ্বাইদগী কোনবা থা
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
ইনফ্লেসনগী দব্লিউ.পি.আই. বেজ রেত (ৱাই.ও.ৱাই.)
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
দিসেম্বর-১৯
দিসেম্বর ২০২০*
কোমোদীতী পুম্নমক
১০০
১২৪.৫
০.৫৭
০.২৪
১.৫৫
-০.১৩
২.৭৬
১.২২
১. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৪৬.৫
১.১৫
-৩.১১
৬.৯৪
১.০৯
১১.৫৪
-১.৬১
ক. চীঞ্জাক্কী আর্তিকলশিং
১৫.২৬
১৬০.৮
-৪.৮৫
৮.৬১
৩.৮৬
১৩.৩১
-১.১১
সিরিএলশিং
২.৮২
১৫৫.০
০.৫৫
-০.৪৫
৮.২৫
-১.৪
৭.৮১
-৬.৪৬
ফৌ
১.৪৩
১৬২.২
-০.০৬
-০.৬১
৩.৪৩
২.৩৮
৪.০৫
০.১২
গেহু
১.০৩
১৪৭.৩
০.৭৩
-০.৪১
৬.৫৩
-১.৮৮
৮.৪৪
-১১.১
হৱাই
০.৬৪
১৬৮.৬
০.৭২
-২.২৬
১৭.৩১
১২.০৬
১৩.১৮
৯.৬৯
মনা মশিং
১.৮৭
২১১.১
-০.৪৫
-২৩.০১
৩১.৩৫
৭.০৬
৬৯.৪৮
-১৩.২
অলু
০.২৮
৩৪৫.২
২১.৪৭
-২২.২২
-১৪.০২
৭৮.৯৭
৫০.০৬
৩৭.৭৫
তিল্হৌ
০.১৬
৩৩০.৭
৫২.৪৫
-২৫.২৫
১০৪.৩৩
-২০.৭৫
৪৫৫.৮৩
-৫৪.৬৯
উহৈশিং
১.৬
১৪১.৮
-৪.৯৬
০.১৪
৪.২৫
-১.২৮
২.২৭
১.৩৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৪.৩
১.৩
-০.২৬
১.৭৫
৫.০৭
৩.৩৪
৩.৯১
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৫১.৩
০.৩৪
১.১৪
৬.৬৩
৩.৪
৬.৫
১.৪১
খ. চীঞ্জাক নত্তবা আর্তিকলশিং
৪.১২
১৩৮.২
৫.৫১
০.৩৬
৪.৪৪
-০.৪৬
৭.৭২
৩.১৩
থাউ মরুশিং
১.১২
১৬৪.৪
২.২১
১.৪৮
৮.৫২
৩.৯১
৮.৫২
৭.৫২
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৫৩.৩
৩.৫১
৫.৩৬
১৩.৬৪
১.২৭
৫.৯৬
৩.৮৬
খ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
২.৪১
৬৭.৫
২.৫৬
৫.৪৭
-৬.৬৩
-২৬.৫০
৫.৮৮
-২৩.৪৭
২. থাউ অমসুং মৈ
১.৯৫
৬০.৫
৩.৭১
৭.৮৪
-১১.৮৫
-২৯.৪৭
৮.৯০
-২২.৭৩
এল.পি.জি.
১৩.১৫
৯৪.২
১.৮৮
৩.১৮
-২.৯৩
-১২.১৮
০.৩৯
-৮.৭২
পেত্রোল
০.৬৪
৮৫.৪
১.৭
৮.৬৫
-১৪.০৭
-৫.৮৮
-১৪.৬৯
২.১৫
ঐচ.এস.দি.
১.৬
৭৬.০
১.৭৫
৩.৮৩
-৪.৩৭
-১৭.৭২
৪.৪৩
-১২.৯৪
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৩.১
৭৯.৮
০.৫৩
৫.৫৬
-৩.৬৩
-২০.২
০.২১
-১৫.২
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬৪.২৩
১২৩.০
০.১৭
১.৪
০.২৪
১.৪৬
-০.২৫
৪.২৪
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
৯.১২
১৪৩.৭
১.১৮
১.১৩
৩.২
৪.৯৮
৭.২
৪.৮৯
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৬৪
১৫৩.৯
৫.৮৬
৪.৬২
-২.১৯
১৭.২৭
১০.৯৭
২১.৭৬
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৯১
১২৩.২
-০.৮১
২.৫৫
০.৯৫
১.৫৬
-০.৪
তেক্সতাইল পুথোকপা
০.৫১
১৫৬.৯
-১.৩১
০.৫১
২.৪১
২.৩৪
১.২১
৩.৯১
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
৪.৮৮
১১৮.৩
-০.৪৩
১.৬৩
০.৪১
-২.৬৩
-২.৪৪
১.৯৮
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৮১
১৩৯.০
০.৪৩
-০.৪৩
-০.৪৩
-০.১৫
০.৩৬
-০.১৪
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৫৪
১১৮.৫
-০.৬৭
-০.২৫
-২.৬৬
-০.৭
-১.৯৯
০.০৮
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৭৭
১৩৪.৭
-০.০৮
-০.১৫
০.৭৫
-০.০৯
-১.০৪
১.২৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
১২০.৭
-০.৬৭
০.৯২
-১.৩
-১.১৭
-৫.১১
১.৫১
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
৬.৪৭
১১৯.৩
-০.২৬
১.৩৬
-০.৬৫
-১.৩৬
-৩.১৭
২.৬৭
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.৯৯
১৩১.১
০.২৪
-০.০৮
২.৯৭
৩.১৪
৩.৫৭
২.৫৮
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩
১১৩.২
০.৪৬
২.১৭
-০.৬৭
০.২৬
-১.৮১
৪.৬২
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
৩.২
১১৭.৩
-০.১৭
০.১৭
১.১৫
০.৩৮
০.১৭
১.৫৬
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
১.৬৪
১২০.১
-০.৪২
০.৫
৫.৪৬
১.০৩
৪.৫২
১.৭৮
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
৯.৬৫
১১৫.৫
০.১৯
৪.২৪
-৫.৮৬
১.৩৩
-৭.৭৫
১১.৪৯
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.২৭
১০৩.০
০.৫৪
৩.৬২
-৫.২৮
২.৪
-৫.০৭
৯.৯৩
কোমোদীতী পুম্নমক
৩.১৫
১১৮.০
-০.৪৩
১.৯
০.৯৩
-১.১৫
-০.৪৩
২.৪৩
খঙজিনগদবা: * = প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেনুফেকচর ওফ
এনেক্সর-II
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
অরুমবা
হৌখিবা থা ৬কী দব্লিউ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন ফিগরশিং
জুলাই-২০
অগস্ত-২০
সেপ্তেম্বর-২০
ওক্তোবর-২০
নবেম্বর-২০*
দিসেম্বর-২০*
কোমোদিতী পুম্নমক
১০০
-০.২৫
০.৪১
১.৩২
১.৩১
১.৫৫
১.২২
১. প্রাইমারী পোৎলমশিং
২২.৬২
১.৬১
১.৮৮
৪.০৬
৪.৩৩
২.৭২
-১.৬১
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং
১৫.২৬
৪.৫৪
৪.৪২
৮.৩৭
৭.০৫
৩.৯৪
-১.১১
সিরিএলশিং
২.৮২
০.৬৯
-১.৬
-৩.৭৩
-৫.২৪
-৫.৫২
-৬.৪৬
ফৌ
১.৪৩
৩.৬৯
২.৮৬
১.৯১
০.৬১
০.৬৮
০.১২
গেহু
১.০৩
২.৫৪
-১.৪৭
-৫.২৪
-৮.১
-১০.০৯
-১১.১
হৱাই
০.৬৪
১০.২৪
৯.৮৬
১২.৫৩
১৬.০৬
১৩.০৪
৯.৬৯
মনা মশিং
১.৮৭
৮.২
৭.২৩
৩৮.১২
২৬.৭৩
১২.২৪
-১৩.২
অলু
০.২৮
৬৯.০৭
৮৩.৪৪
১১৮.৬৬
১১৯.২৫
১১৫.১২
৩৭.৭৫
তিল্হৌ
০.১৬
-২৫.৫৬
-৩৪.৪৪
-৩১.৬৪
৮.৪৯
-৭.৫৮
-৫৪.৬৯
উহৈ
১.৬
-৩.০৩
-০.২৫
-৪.৫৯
-৪.২৬
-৩.৮
১.৩৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
৪.৬৮
৪.৩৯
৫.৫৬
৫.৭৫
৫.৫৩
৩.৯১
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
৫.২৭
৬.২৩
৪.১৫
৪.১৯
০.৬১
১.৪১
খ. চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিং
৪.১২
-৩.৮১
-৩.৩১
-১.৮১
২.৯৩
৮.৪৩
৩.১৩
থাউ মরূ
১.১২
২.৬৬
২.৭
০.৬৫
৪.৩৬
৮.২৯
৭.৫২
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১.৭৭
৫.৮১
-৬.০১
-০.২
২.০৩
৩.৮৬
খ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
২.৪১
-১৮.৫৮
-১৬.৪৪
-২৩.৪১
-২২.৯৫
-২৫.৫৮
-২৩.৪৭
২. থাউ অমসুং মৈ
১.৯৫
-১৯.৭৪
-১৫.৪০
-২৪.৯৭
-২১.৯৭
-২৫.৭০
-২২.৭৩
এল.পি.জি.
১৩.১৫
-৯.৮৪
-৯.০৯
-৮.৬৫
-১১.১৪
-৯.৮৭
-৮.৭২
পেত্রোল
০.৬৪
-৫.৭২
৬.১৫
৩.১৯
-৪.৩৮
২.১৫
ঐচ.এস.দি.
১.৬
-১৪.২২
-১৩.৬৬
-১২.৪
-১৪.৫
-১৪.৬৯
-১২.৯৪
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৩.১
-১৫.০২
-১৪.৩৩
-১৬.৮৮
-২০.৭৬
-১৯.২৩
-১৫.২
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬৪.২৩
০.৫৯
১.৩৬
১.৮৭
২.২১
২.৯৭
৪.২৪
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
৯.১২
৪.৯৫
৫.৫১
৪.৯২
৪.৩৮
৪.৯৫
৪.৮৯
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৬৪
১৫.৮৫
১৭.৭৩
১৮.৬৭
২০.৫৮
২৩.২
২১.৭৬
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৯১
১.০৫
১.২৯
০.৪১
০.৪
-০.৪
তেক্সতাইল পুথোকপা
০.৫১
৩.৩৪
-০.৫৮
০.৪৫
২.০৭
২.০৩
৩.৯১
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
৪.৮৮
-৫.০৫
-৪.৩২
-৩.৪
-২.১৩
-০.০৯
১.৯৮
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৮১
-০.৯৪
-০.০৭
-০.৩৬
-০.০৭
০.৭২
-০.১৪
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৫৪
-০.৫১
-০.৯২
০.০৮
-০.৬৮
-০.৩৪
০.০৮
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৭৭
-০.৫২
-০.৫২
-০.১৫
১.৩৫
১.২৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
-১.৮
-১.৯৮
-১.৩৩
-০.৫৮
-০.০৮
১.৫১
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
৬.৪৭
-২.১১
-১.৭৮
-১.৩৬
-০.২৬
১.০৩
২.৬৭
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.৯৯
৩.৭৫
৩.৪
৩.৩৪
২.৯২
২.৯
২.৫৮
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩
-১.৬৫
-০.৬৫
১.২
১.৪৮
২.৮৮
৪.৬২
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
৩.২
-০.১৭
-০.০৯
-০.০৯
০.৯৫
১.২১
১.৫৬
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
১.৬৪
১.০৮
১.৫২
-০.২৫
১.০২
০.৮৪
১.৭৮
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
৯.৬৫
-২.৯
১.৮২
৩.৬৪
৫.৩২
৭.১৬
১১.৪৯
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.২৭
৪.৩৮
৪.০৬
৩.৪৫
৬.৬৫
৯.৯৩
কোমোদিতী পুম্নমক
৩.১৫
-১.৩৯
-১.৯২
-১.৭৩
-০.৪৩
০.০৯
২.৪৩
খঙজিনগদবা: * = প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেনুফেকচর ওফ
এনেক্সর-III
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
অরুমবা
হৌখিবা থা ৬কী দব্লিউ.পি.আই. ইন্দেক্স
জুলাই-২০
অগস্ত-২০
সেপ্তেম্বর-২০
ওক্তোবর-২০
নবেম্বর-২০*
দিসেম্বর-২০*
কোমোদিতী পুম্নমক
১০০
১২১.০
১২২.০
১২২.৯
১২৩.৬
১২৪.২
১২৪.৫
১. প্রাইমারী পোৎলমশিং
২২.৬২
১৪৫.১
১৪৬.৭
১৪৮.৮
১৫১.৮
১৫১.২
১৪৬.৫
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং
১৫.২৬
১৬১.৩
১৬৩.০
১৬৮.৪
১৭১.৫
১৬৯.০
১৬০.৮
সিরিএলশিং
২.৮২
১৬১.৫
১৫৯.৮
১৫৭.৪
১৫৫.৫
১৫৫.৭
১৫৫.০
ফৌ
১.৪৩
১৬৫.৮
১৬৫.৪
১৬৫.০
১৬৩.৭
১৬৩.২
১৬২.২
গেহু
১.০৩
১৫৭.৩
১৫৪.২
১৫০.০
১৪৭.৪
১৪৭.৯
১৪৭.৩
হৱাই
০.৬৪
১৫৯.৪
১৫৯.৪
১৬৩.৫
১৬৯.৮
১৭২.৫
১৬৮.৬
মনা মশিং
১.৮৭
২০৮.৫
২১২.১
২৬৩.৮
২৮৮.৩
২৭৪.২
২১১.১
অলু
০.২৮
২৯৭.৯
৩২২.৩
৩৭২.৬
৪১০.০
৪৪৩.৮
৩৪৫.২
তিল্হৌ
০.১৬
১৩৫.৪
১৪২.৪
২২৪.৭
৩৮৭.১
৪৪২.৪
৩৩০.৭
উহৈ
১.৬
১৫০.৬
১৫৮.৯
১৪৯.৫
১৪৮.৫
১৪১.৬
১৪১.৮
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫২.১
১৫২.৩
১৫৩.৮
১৫৪.৬
১৫৪.৭
১৫৪.৩
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৫১.৯
১৫৩.৪
১৫০.৭
১৫১.৭
১৪৯.৬
১৫১.৩
খ. চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিং
৪.১২
১২৩.৮
১২৫.৫
১২৪.৫
১২৯.৮
১৩৭.৭
১৩৮.২
থাউ মরূ
১.১২
১৫৪.১
১৫৫.৮
১৫৫.৫
১৫৮.০
১৬২.০
১৬৪.৪
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৬৬.৫
১৬৭.৬
১৪৫.৫
১৫৩.৩
১৪৫.৫
১৫৩.৩
ঘ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
২.৪১
৭১.০
৭২.২
৬৭.৪
৬৩.৮
৬৪.০
৬৭.৫
২. থাউ অমসুং মৈ
১.৯৫
৬০.৬
৬২.১
৫৬.৫
৫৬.১
৫৬.১
৬০.৫
এল.পি.জি.
১৩.১৫
৯০.৭
৯২.০
৯১.৯
৯০.৯
৯১.৩
৯৪.২
পেত্রোল
০.৬৪
৭৪.২
৭৪.২
৭৪.৪
৭৫.৫
৭৮.৬
৮৫.৪
ঐচ.এস.দি.
১.৬
৭৩.০
৭৩.৩
৭৪.২
৭৩.৭
৭৩.২
৭৬.০
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৩.১
৭৯.২
৮০.১
৭৭.৮
৭৫.২
৭৫.৬
৭৯.৮
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬৪.২৩
১১৮.৭
১১৯.৪
১২০.১
১২০.৪
১২১.৩
১২৩.০
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
৯.১২
১৩৭.৮
১৩৯.৮
১৪০.৭
১৪০.৫
১৪২.১
১৪৩.৭
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৬৪
১৩০.১
১৩৪.১
১৩৭.৩
১৪০.৬
১৪৭.১
১৫৩.৯
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৯১
১২৫.০
১২৫.৩
১২৩.৯
১২৩.৭
১২৪.২
১২৩.২
তেক্সতাইল পুথোকপা
০.৫১
১৫৭.৬
১৫৩.০
১৫৫.৩
১৫৭.৬
১৫৬.১
১৫৬.৯
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
৪.৮৮
১১২.৯
১১৩.০
১১৩.৬
১১৪.৮
১১৬.৪
১১৮.৩
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৮১
১৩৬.৪
১৩৭.৫
১৩৮.৩
১৩৮.৩
১৩৯.৬
১৩৯.০
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৫৪
১১৭.৭
১১৮.১
১১৮.৭
১১৭.৭
১১৮.৮
১১৮.৫
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৭৭
১৩৪.৩
১৩৩.৬
১৩৩.৯
১৩৩.৭
১৩৪.৯
১৩৪.৭
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
১১৯.৯
১১৯.০
১১৯.১
১১৯.৪
১১৯.৬
১২০.৭
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
৬.৪৭
১১৫.৯
১১৬.১
১১৬.১
১১৬.৮
১১৭.৭
১১৯.৩
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.৯৯
১৩০.০
১৩০.৭
১৩০.০
১৩০.৫
১৩১.২
১৩১.১
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩
১০৭.৩
১০৭.৬
১০৯.৫
১১০.০
১১০.৮
১১৩.২
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
৩.২
১১৭.৩
১১৬.৬
১১৬.৮
১১৬.৫
১১৭.১
১১৭.৩
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
১.৬৪
১২১.৫
১২০.৩
১১৯.৬
১১৯.৪
১১৯.৫
১২০.১
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
৯.৬৫
১০৩.৮
১০৬.৫
১০৮.২
১০৮.৯
১১০.৮
১১৫.৫
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.২৭
৯৪.৯
৯৭.৭
৯৭.৩
৯৬.০
৯৯.৪
১০৩.০
কোমোদিতী পুম্নমক
৩.১৫
১১৩.৩
১১২.৫
১১৩.৩
১১৪.৬
১১৫.৮
১১৮.০
খঙজিনগদবা: * = প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেনুফেকচর ওফ