কল্চর মন্ত্রালয়
এন.জি.এম.এ.দা কলা পামজবশিংগীদমক অনৌবা ৱাখল পুথোকপা থৌদোক কয়া অথুবা মতমদা শিল্লনি
এন.জি.এম.এ.না মখোয়গী সুমাংশিং অমসুং গেলরীশিং শেল অমত্তা চংদবিদা মীচমনা য়েংনবগীদমক হয়েংদগী হৌরগা থাংজ অমসুং নোমাইজিং খুদিংগী পুং অনিগীদমক হাংলগনি
01 JAN 2021 6:50PM by PIB Imphal
এন.জি.এম.এ.না মীয়ামগীদমক্তা ম্যুজিয়ম য়েংবগী এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহন্নবা মখোয়গী লোনশিং অমসুং গেলরী স্পেসশিং অদু শেল অমত্তা চংদবিদা মীয়াম্না য়েংনবগীদমক হয়েংদগী হৌরগা থাংজ অমসুং নোমাইজিং খুদিংগী হাংলগনি।
মসি শেল অমত্তা চংদবিদা মীচম্না য়েংবগীদমক নুংথিল পুং ২:৩০দগী ৪:৩০ ফাওবদা ৱীকেন্দ খুদিংগী হাংলনি। মসিদা এন.জি.এম.এ.না ইতোপ তোপ্না শিনবা লিলা, কলা অমসুং ফোতোগ্রাফী সেসনশিং, ফিলম স্ক্রিনিং, শৈরেং থিবা, ইশৈ, জগোয় অমসুং থিয়েতরগী পার্ফোর্মেন্সশিং, ৱার্কশোপশিং অমসুং মীয়াম্না খংনরবা কলাকার, কবি অমসুং লাইরিক-ইবশিংগা উনবগী নুংথিল অমসু য়াউরি। হয়েংগী হায়বদি, জনৱারীগী ২দা অথোইবা মীথুংলেন অসি অফাওবা কলাকার শ্রী জতিন দাসনি। মহক্না স্কেচিং ক্লবশু হৌদোকলগনি।
চহি ২০২১ অসি এন.জি.এম.এ.গী ইতিহাসতা তোপ-তোপ্পা চহি অমা ওইগদৌরি । হন্দক্কী চহি অসি হৌবদা পাংথোক্কদৌরিবা এগ্জিবিসনশিংগীদমক মদু শিল্লিবা কাংবুদুনশু থবক কন্না চৎথরি। নন্দলাল বোস অমসুং মহাক্কী কলা নিংশিংবা ওইনা, ইয়র ইন্দিয়াগী কলেক্সন উৎপা অমসুং মোদর্ন ইন্দিয়ন আর্তকি মমল তাংলবা কলা উৎপা, রমকিনকরবাইজ অমসুং অম্রিতা শেরগিলগী কলাশিংবু উৎপা অমসুং তন্ত্রা কলাগী এগ্জিবিসনশিং য়াউরি। এগ্জিবিসনশিং অসি দিল্লী, কোলকাতা অমসুং চেন্নাইদা পাংথোক্কনি। কোলকাতাদা অনৌবা অর্তিস্ত চামগী অপুনবা শো অমসু উৎকনি। রেদ ফোর্ততা ত্রেদিশনেল অমসুং কন্তেম্পরারী কলাকারশিংনা পুল্লগা তোপ-তোপ্পা কলা উৎকনি। রেদ ফোর্ত তা উৎপা কলাগী মৱোংশিং অসি শ্রিনাগরদসু উবা ফংগনি, অসিদা ৱার্কশোপ অমসুং এগ্জিভিসনসু পাংথোক্কনি।
অসিদা নত্তনা হৌজিক হৌজিক লৈরিবা কলাগী ফাওরবা মীশিংগী ভিজুৱেল দোকুমেন্তেসন, কলাগী চেফোং অমা, মীগী পুক্নিং চিংশিন্নবা ওনলাইন প্লেতফোর্ম অমা, আর্ত কেফে অমা, ফিজিকেল স্পেস খুদিংমক্কী শক্লোন অমা শেম্বা, মালেমগী চৎনবীগী থাক্কী ম্যুজিয়ম অমা শাবা, মখোন অমসুং মঙানগী খ্বাইদগী অনৌবা মৱোংগী শো অমা উৎনবগীদমক্তশু তোঙান তোঙানবা থাক্তা খন্নদুনা থৌরাং তৌরি অমসুং থৌ অসিবু পাংথোক্নবশু হোৎনরি।

Ministry of Culture
Several creative events for art lovers soon at NGMA this year
NGMA opens up its lawns and gallery spaces for public viewing free of cost for two hours every Saturday and Sunday starting from tomorrow
01 JAN 2021 6:50PM by PIB Delhi
NGMA is enlivening people’s museum experience by opening up its lawns and gallery spaces to the public every Saturday and Sunday starting from tomorrow. This will be open free of cost for public viewing during 2:30 PM to 4:30 PM on every weekend. NGMA will showcase range of activities including specially curated shows, art and photography sessions, film screenings, poetry, music, dance, and theatre performances, workshops and an afternoon with well- known artists, poets, and authors. The guest of honortomorrow i.e.2January will be the iconic artist, Shri Jatin Das who will also inaugurate the Sketching Club.
The year 2021 is expected to be a special year in NGMA’s history. Curatorial activities are in full swing for the exhibitions that will be launched early this year. On the cards is a Nandalal Bose retrospective, the showcasing of the exceptional Air India Collection and the treasures of modern Indian art, the retrospective of RamkinkarBaij and Amrita Shergil, and an exhibition of Tantra Art. The exhibitions will be held in Delhi, Kolkata, and Chennai. Kolkata will also be the venue for a group show of about a hundred young artists. The Red Fort will be the site of a unique art residency that will see the co-creation of artistic expressions by traditional and contemporary artists. The Red Fort experiencewill be replicated in Srinagarwhere another immersive workshop and exhibition has been planned.
This is not all. Visual documentation of the living art legends, an Art Journal, creation of a vibrant online platform, an art cafe, a reimagining of all the physical spaces, creation of a world class museum shop, a state- of- the- art Sound and Light show are also in different stages of planning and Implementation.